Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 524
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 835
  • София
За да не е спам, средното число на семейство е 2,12 деца за САЩ.
Не съм изненадана, средния брой на децата на американските ми колеги е 4, като един има дори 8 Rolling Eyes
Изобщо не мога да си представя как се отглеждат осем деца.

# 5 836
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/novoto-prishestvie-za-stariya-svyat
Интересна статия за бежанската вълна.

# 5 837
Благодаря, Ли Лу, ако изобщо стане - отпрашваме тутакси, веднага и на мига! и ще разкажа.
И за да съм и аз по темата, кой знае, може да ми дойде в странство ищаха за още едно, трето детенце. Не, че лекарката, която е израждала двете не ми е планувала и четвърто  hahaha  Оптимистка!

# 5 838
  • Русе
  Близките ми в Америка имат по едно - две деца. При всички, единия родител не работи за да гледа децата. Близка приятелка, след като роди първото си дете в Калифорния, при от наша гледна точки невероятни условия - ВИП болница, осигурена отпуска и на таткото, за да помага, чудесна квартира в хубаво градче, се завърна със семейството си в България , роди второто си дете тук и останаха тук, въпреки че имаха гратисен период от фирмата на съпруга и, да размислят и да се върнат . 

# 5 839
То, като се пренасели едно място и почва борба за територия и ресурси....логичното следствие е войната.
Исторически филми по темата - колкото искаш.

Като се пренасели, ама с идиоти. Азия е пренаселена, но не са се избили, напротив, супер много си съдействат и могат да живеят натясно без конфликти (поне видими).

# 5 840
  • sofia
Далечния изток и Индия нямат нищо общо с източна Африка и някои етноси от Близкия изток...като разбирания за живота, света и пр.

# 5 841

Азия е пренаселена, но не са се избили, напротив, супер много си съдействат и могат да живеят натясно без конфликти (поне видими).
Не си права. Когато е нямало конфликти Азия не е била пренаселена. Азия е пренаселена съвсем отскоро и конфликтите почват вече, а на много места като в близкия изток и Арабия кипят с пълна сила, което ще доведе до драстично спадане на населението в бъдеще.

Къде няма война? В Ирак има война, в Сирия, В Йемен, В Египет (на прага са),
За Африка да не говорим-там също се пренаселиха и почнаха жестоки конфликти.

Ако говорите за Индия и Китай и тях ги чакат бурни времена, защото растежът им се изчерпва, а ресурсите от богатите им страни вече също намаляват. Индия и Китай са просто много големи страни с много богатства и успяваха да поддържат мира дълго време. Но не вярвам в Индия да остане мирно и тихо за много дълго време още. В Пакистан си се бият постоянно и не са спирали регионалните и религиозни конфликти

Това, че не могат да се сбият както се бият Германци с целия свят е по простата причина че не са германци и не могат да организират подобно технологично клане. Но войните си бушуват и няма хич скоро да спрат.
Ще спрат когато бройката на хората стане по-малка, а ресурсите повече.

# 5 842

попадайки в интеграционен клас в реалшуле, децата са емигранти, но са в масово немско училище и търкания има.

Каси, това за Германия ли? Защото при нас се влиза според пощенски код и няма шанс да си от краен квартал, където са повечето бедни чужденци, да дойдеш на центъра. Проверяват и адресните регистрации в някои заради измами. А и много трудно се влиза в Integrationsklasse на центъра, тъй като няма много и хората всички искат специално отношение. 15 деца, 2 учителки, а другия клас са 25 с една. Съдейки по имената, нямам впечатления чужденците да са в малкия клас. При нас са 18 (три с увреден слух, две са родени август). Ако са пет с увреден слух, класът не проема повече от 15 деца. Ние давахме зор за малкя клас. И си беше доста трудно, пет месеца чакахме решението, а сме на 600 метра от училището.

Ама не щете в крайния квартал, но иначе е много интересно да има емигранти. Оххх, но моля, моляяя-да не са в класа на нашия златен наследник. Да се интегрират в класовете на другите деца, а ние ще седим отстрани и ще размахваме морално пръстче...

Ето така-точно по този начин зреят конфликтите и капката капе -кап, кап, кап и скоро ще стигне до ръбчето на чашата на търпението.

# 5 843
Имах предвид Югоизточна Азия. Там си ходят по главите, но имат система и философия за мирно съжителство на тесни места. Война няма там, където хората са умни и използват малкото си ресурси разумно и много икономично. Когато нямаш нищо, почваш да измисляш хитринки и да ги продаваш на останалия свят, където все още е важно колко голям ти е дворът, а не какво може да измислиш.

# 5 844
Имах предвид Югоизточна Азия. Там си ходят по главите, но имат система и философия за мирно съжителство на тесни места.
Сирен-тези хора отскоро се тъпчат по този начин. Провери да видиш колко са били само преди 50 години. Ходенето по главите ще ги докара и тях до агресия рано или късно. Те вече обществата им са дезинтегрирани и пълни с насилие.
Няма да им се размине и на тях, просто им трябва да им спрат хранителните помощи от Запад и ще видиш тогава какво ще им се случи...

# 5 845
  • София
С други думи, да ходим в Австралия. Там уж няма пренаселване. Макар че, за моя най-голяма изненада, австралийското семейство с което се запознахме преди 2-3 седмици на един от островите (мъжът беше австралиец, жена му - гъркиня), твърдяха, че страната е подложена на огромен натиск от емигранти, главно нелегални. Човекът направо си каза, че не могат да ги понасят и че културата им е съвсем различна. Не ставаше дума за коренното аборигенско население, а точно за нелегални емигранти. Та явно дори и в далечна Австралия си имат проблеми  Tired

# 5 846
При тях проблемът не се решава с насилие, а с крайно сдухване и самоубийство:)

Япония се води Югоизточна Азия. Южна Корея също. Има и други малки и големи тигри.

Нали знаеш какво е будистки тероризъм? Да се самозапалиш.

# 5 847
При тях проблемът не се решава с насилие, а с крайно сдухване и самоубийство:)

Япония се води Югоизточна Азия. Южна Корея също. Има и други малки и големи тигри.

Нали знаеш какво е будистки тероризъм? Да се самозапалиш.
Само не ми казвай, че в Корея е нямало войни. Или в Япония-тоест вътре в Япония не-но за територии да.

Нещо пропускаш. Арабите не се бият само защото са много по брой и с ограничени ресурси, а и по друга причина.
Причината е, че техните общества не са етнически-те са омешани етнически в изкуствени (все още останали от колониализма) граници. Сирия, Ливан, Ирак-все държави с начертани от друг граници. Държавите не възникват така от нищото-те са принципно моноетнически образования и границите очертават границите на етноса. Когато станат мултиетнически тогава вече започват конфликтите. В момента арабите се опитват да си преначертаят границите.

След Османското владичество само ние колко войни сме водили за тези наши пусти граници. Арабите не са по-различни.

А Япония е страна, която е моноетническа и тя няма да експлоадира вътрешно, а ще почне да се разширява навън. Корея също. Китай също. Индия , обаче, е друга манджа. Те са се делили веднъж, после дваж и и м предстои още дележ според мен.

Няма такова нещо като мирна религия или философия. Настъпят ли му здраво на будиста или хиндуиста интересите и той ще подивее и ще почне война. Ето-ние със сърбите не само сме православни братя и с почти разбираеми един от друг езици и колко сме се млатили-интереси е всички. Всичко.

# 5 848
Нито САЩ искам , нито Азия, Австралия , Англия -да не говорим пък за Русия .
Знам аз къде е най добре , но пък там е най трудно .Става въпрос за Швейцария .
Как успяват тези швейцарци винаги да си останат , като остров на стабилността и
спокойствието ...
За сега ...оставам тук
               с теб оставам тук
               Вкусен е живота с теб ...песен на Лора  Laughing

# 5 849
Да се интегрират в класовете на другите деца, а ние ще седим отстрани и ще размахваме морално пръстче...

Нищо не си разбрала, тоест разбрала си, но се правиш на две и половина.  Simple Smile
Ставаше въпрос, че имигрантите били ходели в интеграционните класове, което може да е само тогава вярно, ако това училище е в техния квартал.

Иначе спи спокойно- и с араби общувам, и с англичани. За мен паразитът е паразит, независимо на кого се кланя и как е дошъл. И по тази точка ми идват наум доста българи в самата България, ама нейсе, нали са родени там, имат право да смучат и лъжат. Но тук контактувам с продуктивни хора да, от всякакви нации, на някои родителите са били бежанци. Не е срамно. Подали съм и ръка, а сега децата им плащат доволно данъци.

А и ми се струва, че друг път съм говорила с теб точно на тази тема. И веднъж вече ти писах, че от клас с двайсет турчета, няма как да се пръкнат средностатистически австрийци. Точно така е по крайните квартали. Но, ако в класа има десет чужденчета, но с различни култури и езици, проблем няма. Между другото, в нашето училище най-вероятно ще приемат в клас по едно сирийче, получих миналата седмица официален имейл. Така и трябва, не съм разбрала някой да е приритал.

Общи условия

Активация на акаунт