Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 289
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 040
Има и такива, които взимат годините предвид, освен това тези калкулатори нямат претенции да казват кой изглежда закръглен и кой като веяна скумрия, а само да дадат представа дали теглото е в здравословните граници, които са много широки. Много пъти съм казвала, че според тези изчисления никой не трябва да тежи 100 кг, защото не е здравословно, но веднага се появяват съпругите на дебелите шкембета да обяснят как мъжете им са гледани добре, едри са и затуй тежат даже повече от 100 кг и някакви си там калкулатори нищо не означават  Crazy

А всъщност от по-голямо значение е циркумференцията в областта на корема.

# 2 041
На сайта на fitwell пише:

Важно! BMI не отчита процента мазнини в тялото. Индексът дава само общи насоки за здравословно тегло или евентуални разминавания с общоприетите норми според формулата. Той не е точен в няколко случая: при бременни; при хора, по-ниски от 152 сантиметра; при интензивно трениращи.

# 2 042
Най-голямо значение има и къде са ти разпределени мазнините. И ханша да си измеря, какво? Трябва да ти дам съотношение ханш-талия, защото може да съм със структура ябълка, плосък задник и малка мярка, но това дали ще е здравословно?

А по темата за трите деца- казват, че след всяка бременност тялото намалява мазнините около бедрата и ханша, но има склонност да увеличава трупането по корема.

Щом нямаш тлъстина по врата и около коленете, общо взето си ОК. Иначе и с добър БМИ може да е грозно.

Процентът мазнини тази сутрин ми е 27.7%. 

# 2 043
Да, в наши дни критериите за красота са различни от рубенсовите. И двата (според мен) нямат общо със здравословното тегло, да не говорим, че пък то само по себе си е индивидуално. Все пак, хубаво е да има някакъв ориентир. Аз ако падна под 18 или отида към горната граница, ще взема мерки.

Янечек, мъжът ми е близо 2м висок, над 100 кг не се чувства добре физически. И аз не мога да си обясня как хората успяват да ги носят тези кг и да твърдят, че се чувстват добре. Може и да не отчитам някакви факти и да си се чувстват прекрасно, просто от моя гледна точка излишното тегло е като раница на гърба.

След трите деца си пълнея както винаги. Simple Smile Единствено ми се е разширил гръдният кош. Съдя по това, че в абитуриентската рокля си набутах криво/ляво д-то, но гръдния кош не можах. Просто кокалите не влязоха. За бюста ще кажа като спра да кърмя.

# 2 044
На мен пък ми е странно как живеят хората, когато са прекалено леки, тоест явно им липсва активно тегло.

За мъж ми е супер неприемливо да изглежда като оня от рекламата на Белвита.

# 2 045
  • София
1. След три раждания продължавам да съм си круша, с ханш. Разликата талия - ханш си е пак +30, само че ако е били 60-90, сега е 70 на 100, но това не го дължа на ражданията, а на Хашимотото и забавената обмяна откак се появи, или на възрастта; както и да е, преди 10 г. бях все още 60-62 кг, сега не съм.

2. И на мен ми се разшири гръдния кош (а не гърдите, на мен ми пораснаха след 43, а не след кърменията, тогава по-скоро ми се губеше още и още от "периметъра").

3. ММ е 190 см на 105-107 кг. При тегло под 93 кг се чувства зле, отпаднал. Интензивно трениращ е. Има много масивни кости, това според мен обяснява как си носи толкова кила мускули. //Уж нямаше да се фукам какъв Зевс е ММ...//

4. Мазнините около кръста, от моя опит, започват да нарастват не след ражданията, а с възрастта и нетренирането.

# 2 046

3. ММ е 190 см на 105-107 кг. При тегло под 93 кг се чувства зле, отпаднал. Интензивно трениращ е. Има много масивни кости, това според мен обяснява как си носи толкова кила мускули. //Уж нямаше да се фукам какъв Зевс е ММ...//

И моят все така разправя, но сега е 90 и изглежда и се чувства супер. Преди все пуфтеше, но твърдеше че това е неговото правилно тегло. Той всъщност най-много до 102 е стигал, но пак ми се виждаше много. Много голяма част от теглото му е мускули, но като се насложат мазнини върху тези мускули става кофти.

# 2 047

А по темата за трите деца- казват, че след всяка бременност тялото намалява мазнините около бедрата и ханша, но има склонност да увеличава трупането по корема.

Това наистина ли е така? Да взема да забременея и аз най-накрая да понамаля малко ханша Simple Smile

За протокола процента мазнини ми е 18.59%.

# 2 048
Може да има нещо такова, аз след първата бременност просто спрях да развивам бричове при напълняване. Но трябва да пазя корема, не на последно място защото свикваш да стои неактивен и после е трудно да си активизираш мускулите, все едно си "забравих" корема и трябваше пак да си го намирам:)

Да, не съм фитнес модел, нито кросфит мацка с едноцифрено тегло телесни мазнини, но също така имам цикъл, нямам остеопороза и си държа това тегло без усилия.

Ако телесните ми мазнини паднат, ще изглеждам като зомби, и без това дори при този % ръцете са ми с видими кости и жили.

# 2 049
Шарки, ММ е също беше активен като се запознахме, бягаше в маратони от по 40-50 км и тренираше бойни изкуства. Тогава беше по-слаб. Сега отделя съвсем малко време за тренировки и като наближи 100-те, започва да си гълта корема и да мрънка. Simple Smile))

# 2 050
  • Пловдив
Добре де, какво значение има за вас, че моя мъж е дебел (или нечий друг)? На вас ви се вижда дебел, на мен ми е добре и го обичам. Защо пак надничате в чуждите чаршафи?!?!

# 2 051
Колкото ти се интересуваш от теглото на моя, толкова и аз от това на твоя. Просто споделям, че човекът не се чувства добре като наближи тези кг., а е висок. За други хора може да не е така.
То, ако откилограите зависеше любовта ..

# 2 052
Мен единствено малко ме тревожи случаят, в който стройната девойка за 9 месеца качва 30 килограма. Не е ясно каква метаболитна бомба със закъснител залага за бебето си...

Моят мъж отскоро го отглеждам, таман беше свалил до 90, ама му студенееха краката и пак го поохраних до над стоте, само че след драстично сваляне мъжете трупат мускулна маса, така че сега изглежда по-добре. Абе майстор съм си, не само аз, ами и подопечните, които храня, са в добра форма.

# 2 053
Ясно, до довечера ще се качват снимки на мъже, обаче там ще ви бия лошо.  Joy

# 2 054
"Табу ли е дебелият мъж в България и защо?"

Отговор: не. Най-кратката тема във форума. Но като се добавят снимките и обясненията кой е дебел, кой - мускулест, и кой просто има едър кокал, има потенциал.

Общи условия

Активация на акаунт