Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 695
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 685
Къде в цялата драма изчезнаха
разсъжденията за третото дете?
Като толкова ви обременява,не празнувайте рожден ден и готово.
 ooooh!
Laughing Ти чете ли цялата тема (недей)? Колко теми се смениха от началото, мани.

# 2 686
  • Пловдив
Относно подаръците, аз имам бюджет - о/о 20 лв на рожденик, ако са поканени и двете деца 30 лв.
И това си го спазвам независимо от рожденика. Прави ми впечатление, обаче, че ако родителите са заможни много гости се чувстват длъжни да купят по-скъп подарък.
Аз, знаейки, че децата рожденици са презадоволени, просто вложих повече енергия, за да потърся нещо по-интересно в рамките на бюджета. Направи, обаче впечатление, че много хора дойдоха с прекалено скъпи подаръци, които хем са задължаващи, хем са охарчване. Обяснение?
Зависи. И аз спазвам правилото 20 до 25, но зависи и до колко синът ми е близък с конкретното дете. Ако освен, че децата са приятели сме и семейни приятели с цялото семейство тогава отделям повече. 20-25 за едното ми дете, ако са поканени двете 30-35, за тримата 40-45. Но на близки приятели за детето и по 50лв давам.

# 2 687
"Трябва ти още една майка с кола, с която да транспортирате децата. Всяко да си вземе столчето за кола и се срещате всички на едно място, родителите оставят децата, след 4 часа си ги взимат пак от там."

WTF? Това сериозно ли? Ей така накачулваш колата с чужди деца и даваш газ?

Мда, на това залагам- че ще има много интересни рождени дни и няма да му липсва това, че не съм се докарала до прегаряне, за да му осигуря перфектния рожден ден на 1, 2, 3, 4 и колкото там се сещате годинки.

А какво ще кажеш за музика 110 децибела, плюс търчане по obstacle course плюс джънк? Не си присъствала на такова нещо. Да видим дали някой ден ще се радваш да водиш детето си на такова нещо.

А я кажете кой музей в Пловдив организира рождени дни. Че нещо не знам.

# 2 688
  • Пловдив
А я кажете кой музей в Пловдив организира рождени дни. Че нещо не знам.
Не знам, но в Стария град може да се иде. Плащаш за беседа с ексурзовод, има в туристическия център зад пощата (има и безплатни организирани обиколки, информация пак там). Да ти излезе колко.... 10-15лв. И после ги почерпваш в избрано предварително заведение, в което си оставила торта.

# 2 689
А какво ще кажеш за музика 110 децибела, плюс търчане по obstacle course плюс джънк? Не си присъствала на такова нещо. Да видим дали някой ден ще се радваш да водиш детето си на такова нещо.
Малии, аз верно не съм от тук.

Виж какво ще ти кажа и го твърдя с пълна убеденост, защото съм го прилагала в редица други сфери от живота си още от ранна възраст: няма да го направя и няма да ми пука. На детето ще бъде обяснено, че това е простотия. Каквото искат да си мислят другите майки за нас. Ако трябва, да ни остракират! ще се примирим.
Не виждам проблем да се кара по модела на Сбъдваща мечти, докато децата са малки.
Последното от Янтра също ми хареса.

# 2 690
Относно подаръците, аз имам бюджет - о/о 20 лв на рожденик, ако са поканени и двете деца 30 лв.
И това си го спазвам независимо от рожденика. Прави ми впечатление, обаче, че ако родителите са заможни много гости се чувстват длъжни да купят по-скъп подарък.
Аз, знаейки, че децата рожденици са презадоволени, просто вложих повече енергия, за да потърся нещо по-интересно в рамките на бюджета. Направи, обаче впечатление, че много хора дойдоха с прекалено скъпи подаръци, които хем са задължаващи, хем са охарчване. Обяснение?
Зависи. И аз спазвам правилото 20 до 25, но зависи и до колко синът ми е близък с конкретното дете. Ако освен, че децата са приятели сме и семейни приятели с цялото семейство тогава отделям повече. 20-25 за едното ми дете, ако са поканени двете 30-35, за тримата 40-45. Но на близки приятели за детето и по 50лв давам.
Аз говоря за наистина скъпи вещи, които аз бих се поколебала да купя и за своето дете, защото просто не е възпитателно. Малко като зебрата за милионерското дете:).
Иначе, ясно, че ако се изтърсим всички, ще компенсирам с подаръка.

# 2 691
Какво да ти организира  музеят - фокуси ли да ти прави. Водиш ги в музея и това е.  Понаучаваш нещо, разказваш им.

Има една книжка за Франклин за рожден ден. Хубава е.

# 2 692
  • Пловдив
Аз общо взето имам доста идеи, все пак организирам детски рождени дни три пъти годишно. И ме канят редовно, та допълнително събирам. Има много креативни майки, но и аз се справям прилично. Не е въпрос на пари, в рамките на 150лв за 10 до 12 деца (за у нас 10 поканени плюс трима собствени) може да се измисли нещо. А за 300лв се оливаме, давате ми 300лв в Пловдив и веднага спретвам супер яко парти за 10 деца без да се затрудня изобщо. Цитирани суми от 2хиляди лева ме хвърлят в джаза.

# 2 693
На Марая май за 20 000 беше.  Дъщерята на Мара отварячката.

# 2 694
Това за музея е отлична идеа, особено ако попаднем на екскурзовод, който прави добри беседи за деца.

# 2 695
Трещерица, не е така. Например в Природонаучния музей в София организират различни игри с беседи на различна тематика. Има си човек, който поема, не водиш и не разказваш ти.

# 2 696
Еми аз точно това направих: след като присъствах на един такъв рожден ден, обясних, че повече няма да повторя. Един път го пратих с баба му и тя призна- абе това вярно е голяма простотия. Тая година се замислихме дали да не се поддадем на натиска и да направим деня И в клуб (накрая щеше да се събере празнуване в градината, в клуба и в ресторант с възрастните...малко прекалено...) обаче се отказахме.

Съответно той, разбира се, иска такова нещо, но не че много ще го кефи, просто е такова дете, дето иска да се правят неща. Със същия успех ще се радва, ако се съберем възрастни в ресторант и си намери деца за компания.

За следващия рожден ден за него ще има някаква екскурзия, или ще го заведа до конна база. С децата ще пее песнички в градината, ще има торта. Обаче ще мине без 110 децибела и пискане.

# 2 697
"Трябва ти още една майка с кола, с която да транспортирате децата. Всяко да си вземе столчето за кола и се срещате всички на едно място, родителите оставят децата, след 4 часа си ги взимат пак от там."

WTF? Това сериозно ли? Ей така накачулваш колата с чужди деца и даваш газ?
Абсолютно сериозно. Това е практиката тук, така процедираме и ние. 2 коли с по 7 места вършат идеална работа, всяко дете си идва със столчето и бива връщано така. Шофира се една идея по-внимателно, но по принцип, дали караш 3 или 5 деца в колата, разлика особена няма.
Изключение са рождените дни на кино, там ходим всички с влака, по-удобно е, а и допълнителна веселба за тумбата дечурлига.

# 2 698
Стига де, наистина ли ще заведете децата на РД в музей? То поне да е Лувъра, както каза Софи. Laughing

# 2 699
Трещерица, не е така. Например в Природонаучния музей в София организират различни игри с беседи на различна тематика. Има си човек, който поема, не водиш и не разказваш ти.

Това е чудесно, ще знам. Но като няма, не е толкова сложно, все пак на ниво деца да се подготвиш.  

Общи условия

Активация на акаунт