Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 470
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 820

Ей за тоя натиск говоря. Че трябва да правиш неща. Да си продуктивна, сръчна, истинска жена и майка... Ами може просто да не искам.
И аз мразя да готвя, ама няма искам-не искам  Mr. Green Натискат ме отвсякъде, минимум по три пъти на ден си искат яденето.
И аз така. А ако довтаса и някой и друг зет да затропа и той с лъжицата по масата направо ще се обеся на полюлея...

Полюлей-полюлей. Полюлей-полюлей.  1swing 1swing

В Канада им казваме полИлеи на този вид лампи.  Joy

# 2 821
 Даже полиелеи трябва да им казвате, щом сте толкова пунктуални в Канада Grinning.

# 2 822
Мисля, че е важно да науча детето си, че и аз съм човек и ако съм уморена или не мога- значи не мога. Мисля, че е много, много правилно да има такъв тип уважение към възрастните. Аз не съм шофьор, изпълнител на желания и асистент, аз съм му майка. Това включва и фактът, че до една възраст моите желания и виждания имат тежест.

Мисля, че е напълно нормално да не получава всичко, което иска. И че нямам нужда от супер сериозна и уважителна причина. Последния път си поговорихме- има ли смисъл изобщо да го водя в център Х- само ще се въргаля и ще писка, може да направим нещо по-интересно. И не го закарахме. Дори не се сещам кое беше детето, което го е поканило.

В крайна сметка ако ми се заема уикенд, предвиден за друго, си го запазвам за другото и няма да си променя плановете.

Изобщо откога възрастните станахме такива длъжници на съвсем малки деца, че да не смеем да кажем "не"?

Тоест, той да се съобразява с твоите капризи, а ти с неговите не? Защото си по-силната? За мен това си е вид булиинг, пък ти както искаш се оправдавай!

# 2 823
Софи, това е народна етимология. Много хора му казват така именно защото се полюлява. Не допускаш ли, че Герри го е написала иронично?  Simple Smile

# 2 824
Даже полиелеи трябва да им казвате, щом сте толкова пунктуални в Канада Grinning.
Е ние с Геррито си имаме закачка. Защо да не и го натякна?  hahaha

# 2 825
  • Куциндрел
За това пишете ламБата, така ще се зачудят околните ква е тая лампа, на която може да се обесите. Mr. Green

# 2 826
Тоест, той да се съобразява с твоите капризи, а ти с неговите не? Защото си по-силната? За мен това си е вид булиинг, пък ти както искаш се оправдавай!

Защото съм майка му. И защото това не са капризи, а за мен може да са необходимост. Пък и някак очаквам известно уважение от хора, които изобщо нямаше да съществуват без моя помощ.

# 2 827

Защото съм майка му. И защото това не са капризи, а за мен може да са необходимост. Пък и някак очаквам известно уважение от хора, които изобщо нямаше да съществуват без моя помощ.

За мен са капризи. Но затова сме различни. Иначе щеше да е прекалено скучно.

# 2 828
Темата и след +99 нови отговора продължава да бъде темата за Мамасита, на която й задават въпроси, а тя отговаря.

Има ли как, мили администратори и собственици на сайта, да ни направите един раздел с теми на/за всеки потребител, където, който иска да попита интересен за него съфорумец да го направи, а не половината тема във форума, предвидени за масата, да бъдат персонализирани?

# 2 829

Ей за тоя натиск говоря. Че трябва да правиш неща. Да си продуктивна, сръчна, истинска жена и майка... Ами може просто да не искам.
И аз мразя да готвя, ама няма искам-не искам  Mr. Green Натискат ме отвсякъде, минимум по три пъти на ден си искат яденето.
И аз така. А ако довтаса и някой и друг зет да затропа и той с лъжицата по масата направо ще се обеся на полюлея...

Полюлей-полюлей. Полюлей-полюлей.  1swing 1swing

В Канада им казваме полИлеи на този вид лампи.  Joy
Това е защото сте гръкомани.. Mr. Green. Аз обичам българския корен на тази дума, който идва от люлея, а не от поли елеи. А освен това не е ясно ако ламБата е една и се полюлява тогава няма как да е полилей, защото не е поли, а е само една, но пък се люлее. Ами тогава???
Сега ясно ли ти е?
Не съм чак такъв националист да казвам "драсни-пални клечица", но не се знае като остарея още малко може и до там да я докарам...

# 2 830
Герри, това не е българският корен на тази дума. Тя няма как да има български корен, защото е от чужд произход. Както казах, народна етимология - самото звучене се е изменило в говора на много хора, защото те са решили, че идва от "полюляване" - нещо, което прави полилеят.

Но не спирай да я използваш, много е симпатична.

# 2 831
Мисля, че е важно да науча детето си, че и аз съм човек и ако съм уморена или не мога- значи не мога. Мисля, че е много, много правилно да има такъв тип уважение към възрастните. Аз не съм шофьор, изпълнител на желания и асистент, аз съм му майка. Това включва и фактът, че до една възраст моите желания и виждания имат тежест.

Мисля, че е напълно нормално да не получава всичко, което иска. И че нямам нужда от супер сериозна и уважителна причина. Последния път си поговорихме- има ли смисъл изобщо да го водя в център Х- само ще се въргаля и ще писка, може да направим нещо по-интересно. И не го закарахме. Дори не се сещам кое беше детето, което го е поканило.

В крайна сметка ако ми се заема уикенд, предвиден за друго, си го запазвам за другото и няма да си променя плановете.

Изобщо откога възрастните станахме такива длъжници на съвсем малки деца, че да не смеем да кажем "не"?

И всичко това заради един прост рожден ден, на който не си принудена да си ангажирана? Joy

# 2 832
  • Пловдив
Темата и след +99 нови отговора продължава да бъде темата за Мамасита, на която й задават въпроси, а тя отговаря.

Има ли как, мили администратори и собственици на сайта, да ни направите един раздел с теми на/за всеки потребител, където, който иска да попита интересен за него съфорумец да го направи, а не половината тема във форума, предвидени за масата, да бъдат персонализирани?
Че то има ли тема, в която да е дошла Мамасита и да не се превърне в тема за нея?! Тя е като спам-бот. Формално не нарушава правилата на форума, ама е голяма досада.

# 2 833
Може го жената, може го. Sunglasses

# 2 834
  • Пловдив
Може го жената, може го. Sunglasses
Ох, скъпи, само ти ми липсваше тук.

Общи условия

Активация на акаунт