Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 670
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 940
  • Sofia
Наистина ли не се усещате, че сте на континенти от темата и сте влезли в разнотематично спамо-чатче?

# 5 941
Отворих тема. Заповядайте.
Нека спрем да спамим тази.

# 5 942
  Скоро ще има закон в клас от 30 арапчета по едно австрийче или българче, за да се интегрират арабите в австрийското общество.

Laughing
Има квартали в Англия където това се случва от години.
Австралия има притоци на нелегални имигранти всекидневно ,но си има и система за отклоняване на нелегални кораби-корита още в интернационални води .И това е от скоро ,защото на хората им писна .

Именно затова Европа не върви на добре и останаха шепичка западни страни ,в които можеш да се заселиш и да няма опасност от обезличаване .  Но те са затворени системи с точкова система и листи на чакащите по 4-5 години .

Аз лично се имах за много толерантна преди години когато се заселвах в Англия .Но след 2005 нещата станаха трудни за асимилация ,а след 2008 пък ми се промени мирогледа напълно.

Не исках детето ни да расте така , не исках да бъде малцинство и да не празнува Коледа за да не обиди някоя учителка или дете с друга религия. Не исках да е в клас от 25 деца ,от които тя ,двете англичанчета, едното поляче и едното украинче да са малцинството и да ми говори когато се върне от у-ще за Рамадан , Халал храната  в у-ще и взехме бързи мерки. Австралия или Канада .

Англия, Франция, Германия ,Австрия са най- зле и потърпевшите в момента.  САЩ имат огромен проблем в Тексас и Калифорния всекидневно с маси нелегални имигранти опитващи се да минат границите . Колкото по- на север ,толкова по-добре засега Simple Smile

Винаги съм се чудила на политиката за бежанците ,помощите за тях и пренаселването на запада от тях. Ще си берем плодовете на тази политика . Sad

И да, работещите европейци и канадци имат по 1-2 деца .Тези с по 3-4 в мнозинството си са все не-работещи или и  на помощи . Peace

# 5 943
Моля ви се не заключвайте тази тема, толкова ми е любима!  Simple Smile

Хайде за децата нещо да кажем. Докато се рових за едни неща, случайно попаднах на австрийско изследване (Austrian Institute for Family Studies), че едно дете струва на семейство 480, - евро средно месечно.

# 5 944
Едно дете по британска статистика струва средно колкото една ипотека или до 18 годишнината си сумата достига до 260 000 паунда .  ooooh! Whistling

Тези с три или ще да са милионери или са на соц. помощи  Blush

# 5 945
Много скъпо е там, не знаех!

Иначе и при нас е повече от 480. Малките деца във Виена имат евтини градини и може да излезе сметката, но извън нея градините струват тройно. В държавното училище няма отделни цени за обяд и интернат. Ако искаш да хапва там и да го взимаш в един, плащаш същото като друг, който го забира в четири следобед. В евтините частни до 14:00 часа цената е около 400,- месечно. По - голямо дете, повече разходи...

# 5 946
Именно Ли Лу Peace
На фона на написаното само ще вметна ,че тук  е още по-скъпо от там . ooooh!

Логистиката  ,разходите и времето с децата на запад няма как да се измисли ..освен с много пари за грижа извън дома, частни у-ща ,занимални и учители .

Затова и казвам ,че болшинството с три и четири деца са или не-работещи майки у дома (малък процент) или майки у дома на соц. помощи .

Другите ,мнозинството, сме с 1-2 ,защото знаем колко логистика, финанси и съдружнически усилия с бащата ще са ни необходими .  Peace

# 5 947
  • София
И в България гледането на 3 и повече деца е привилегия на богатите, тези, които могат да си позволят майката да си стои вкъщи или маргиналните на социални помощи.
Ако в Австрия частното училище е 400 евро месечно, завиждам ви и почвам и аз да стягам куфарите за към Виена

# 5 948
Много скъпо е там, не знаех!

Скъпо, но масово имат по повече от 2 деца в UK. Peace
Как се справят, не учат ли? Thinking
Нещо има, което не се казва. Naughty

# 5 949
Така е Онна   bouquet

Кой и къде имали масово по повече от две деца в Англия ?

Дева ,живееш там и смяташ ,че не представям обстановката правилно спрямо твоята гледна точка ли? Или си майка на три деца и желаеш да опровергаеш факта, че или имате повече финанси от повечето или разчитате на соц. помощи и общинско жилище ли?

Какво не се казва ?  Че ако имаш три деца е по -вероятно да си майка у дома ,с детегледачка , частни у-ща и вила на остров отколкото да са двама работещи родители със заеми ,ипотека и работа до откат без никакво време ? Кое е по-вероятното и кои ще направят три деца ?Останалите с по  5 на помощи са ясни -религия, традиция, липса на превентативни познания и т.н.

Отговорих на ЛИ ЛУ  с предишния пост ,защото и тя живее навън и е наясно с феномена 'бежанци', хора на социали и логистика с деца .

Не разбирам това размахване на пръсти само за спорта . Naughty

# 5 950
Ако в Австрия частното училище е 400 евро месечно, завиждам ви и почвам и аз да стягам куфарите за към Виена

Евтините католически до два часа следобед са толкова. До 17:00 струват към 500 евро май, да са най-много към 600 с допълнителните такси за материали и други. Личните ми наблюдения са от Notre Dame de Sion и Sacre Coeur. Няма да се харесат на ССФ, а и някои държавни са по-добри. Има си други естествено; там, където е въпрос на имидж и да градиш връзки, ако си самият от подходящ клан- Амадеус, Виена Интернешенъл. Около 20 000 на година е таксата, ако въобще приемат. Ако искаш още по-хай, ела в St. Gilgen International School за 50 000-60 000 на година.

Но тъй като при нас може да следва в университет всеки, който има матура, частният сектор малко назад остава. В България има огромно развитие в тази насока и самата аз съм била смаяна (положителна насока) какво се предлага.

ПП Всъщност най-скъпото при нас е да си в хубаво жилище и в хубав квартал. Другото се нагажда и затова нормалната средна класа е все още основна. Да развенчая мита за огромните заплати. Средната заплата нето е около 1800 евро, жени получават около 1600,-.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 22:01 от Ли Лу

# 5 951
Много добре знаеш, че не живея там, Контесо. Wink
На моя въпрос ти си отговорила.
Да, има такива които живеят на помощи и пак имат имат по 2+ деца.
Това питах.

# 5 952
 Е, не е нужно чак пък 2+ детните да са изключително богати или много бедни Simple Smile.
Това са някакви утопии.
Разбира се, моите деца са малки, образованието им е изцяло до момента в общински ДГ и училища, езици учим вкъщи. Досега отглеждането им не ми е било много скъпо. Всички дрехи и мебели купуваме на промоция (дрехите обикновено са достатъчно качествени, за да се преносват спокойно, но и на най-малкото купуваме зарад принципни съображения), храна - само естественна (т.е. основно хляб, зеленчук, плод и месо), количката ни, разпределена на тримата е на съвсем нормална цена, но може да отгледа и още деца.
Мисълта ми е, че ако човек харчи разумно, не се втурва след тълпата в общата истерия - 4 спорта и три езика, съвсем спокойно може да отгледа 3 деца без да търпи лишения.

# 5 953
Ли Лу, за цените на жилищата можем да си отворим друга тема направо. Мога трактат да напиша за съотношението квартал, цена ,у-ща и нрави.

И при нас жилищата са скъпи ,но в Англия бяха още по-съпи ,по-малки и другите проблеми отгоре ..ни дойдоха в повече и потърсихме начини да се изселим .

Дева, не знам къде живееш .Пиша по конкретно зададени въпроси .  
Тези на помощите не работят ,не стават сутрин да бързат и не ги интересува логистика .Те са в общински жилища и не ги интересува квартала, спестяване за дом ,  и какво ще е у-щето на децата им стига само да е близо . Друго какво да ти кажа ?

Аз пиша основно ,хайде да не е за средната класа ,че там ще стане тъмна и мътна темата за класите ,но основно за работещите по цял ден отговорни родители ,които мислят къде, какво и как ще се обучават децата им ,къде ще живеят всички и т.н.

Алудра , пиша с този ник, че другият ми идва дългичък , бях писала сумата за едно дете тук с един спорт на седмица и не в частно у-ще като разписание където се оказа ,че едно разходите по детето  без изхвърляния като горепосочените идва над 1000 долара на месеца  ( 600 долара занималня , спорт 150-250 долара, консумативи като обувки, ученически мероприятия и липсващи тетрадки примерно към 300 долара) . Като сложиш ЧУ към 1000 на месец и така .Наемите средно за тристайни жилища са също по толкова по 1200-1300 .

Анализирам факторите и явленията и те водят до недвусмисленото заключение по нагоре . Peace

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 23:27 от Анонимен

# 5 954
Е, в Б-я все още не съм видяла смислена причина да изпратя дете в ЧУ (много сериозно помислих по въпроса).Почти нито едно от децата, на познати в чужбина - работещи познати не учи в ЧУ. Дори и видимо заможните ми познати.
Наистина не знам как е в Англия, но съм сигурна, че ако човек не държи да е на гребена на вълнта, може да се обзаведе доста по-евтино със същите маркови стоки, които се предлагат и у нас. Не знам дали е допустимо. В Б=я дали обувките на детето да отпреди 5 години колекция, никой така и няма да разбере.

Сред моите познати ми направи впечатление, че хората с по едно дете са склонни да изхарчат значително по-голяма сума, например за раница, отколкото аз бих си и помислила. Не трябва да купувам 3 раници едновременно, но ми се вижда неразумно да изпращам първолак с раница за 200 лв.

Общи условия

Активация на акаунт