Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 358
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 000
Аз се ужасих от тази Аделина, която има пет деца, как ги е гледала. Имам чувството, че при някои хора колкото по-малко усилия и грижи хвърлят за гледането, толкова по-лесно и безотговорно се решават на повече деца.

# 6 001
Не е лошо, обаче тука се говори в други категории. Да си кифла не е лошо; не е лошо да си просто обикновен и безвреден. Но как да кажа...някак е бежово. Не може да се каже, че е добро, или че е достойно за почит. Просто е безлично, не придвижва никого и нищо напред.

Колкото до нерви- нали се сещате, че има хора, които са примерно 10 пъти по-работоспособни, по-бързо се сещат, действат по-оптимално. Няма какво да се чудите- и с пет деца може да се справят без нерви.

Софи, да споменаваш, че ти е мъчно за други хора, е малко dick move. Мисля, че си достатъчно голяма, за да си се научила, че никой не е за съжаляване. Защото утре ти може да си в позиция за истинско съжаляване.  

Глупости! Фразата, която си употребила не пасва на ситуацията.

Ами ако утре съм за съжаление, значи ще са в правото си да ме съжаляват. Няма да цитирам конкретния пример, който ми "сви" сърцето. Когато мога и намирам за редно, не само съпреживявам, но и помагам реално с каквото мога. Не всички са "творци" на съдбата си. Понякога съдбата може да ни изненада с какво ли не! Затова не бъди прекалено арогантна.

# 6 002
  • София

От личен опит споделям, че колкото повече изкарваш, толкова повече харчиш и то за разни глезотийки свързани със самата себе си. Лично на мен идеят за повече от 2 деца не ми се нрави, защото е малко прекалено, все пак не искам цял живот да сменям памперси и да пиша домашни. Всеки има нужда от лично време и спокойствие, а с повече зверчета наоколо е непостижимо.

Ами от теб зависи да си възпиташ децата така, че да не са зверчета. И пак от теб зависи за какво си харчиш парите. Въпрос на приоритети. За някои глезотийките се изчерпват с гримче и клинче, други имат доста по-смислени представи за "глезотийка".

Аз още чакам да видя смислените неща, които постигат някои жени с по едно дете. Но в около 80% от случаите просто са кифли, които не искат да си дават зор. Едва ли всички гонят научна кариера.

По-заможните хилиардерки с две деца направо се броят за многодетни и майки-героини. Щото у българката от 21 век също е заложено дълбоко внимаването "да не се мине" и случайно да си даде повече зор.

Арогантна си, Мамасита. Да наречеш кифли 80% от жените, които имат само едно дете минава всякакви граници на невъзпитанието. Само защото ти се размножила втори път изобщо не означава, че си постигнала нещо смислено - за мен. С малки изключения, всяка жена може да забременее и да роди, веднъж, два пъти, пет пъти. Чудо голямо. Едни от най-свестните и достойни жени, които познавам нямат деца и не изпитват вътрешната потребност да имат.
Но това, мисля, трудно може да се вмести в твоя ограничен домакинско-зомби-апокалиптичен мирогледец.

Ейй, ядосах се, мама му стара. Аман от стереотипно разсъждаващи лелки.

# 6 003
Не е лошо, обаче тука се говори в други категории. Да си кифла не е лошо; не е лошо да си просто обикновен и безвреден. Но как да кажа...някак е бежово. Не може да се каже, че е добро, или че е достойно за почит. Просто е безлично, не придвижва никого и нищо напред.

Колкото до нерви- нали се сещате, че има хора, които са примерно 10 пъти по-работоспособни, по-бързо се сещат, действат по-оптимално. Няма какво да се чудите- и с пет деца може да се справят без нерви.

Софи, да споменаваш, че ти е мъчно за други хора, е малко dick move. Мисля, че си достатъчно голяма, за да си се научила, че никой не е за съжаляване. Защото утре ти може да си в позиция за истинско съжаляване.  
Аз пък обичам да си кифлея. Почти всяка една жена ( дори и тайно) иска да бъде принцеса и да не и се налага да си цапа ръцете с домакинска работа. Ако някой твърди обратното, лъже себе си. Дори смятам, че жените с повечко деца си представят как спят до късно и хапват закуската направена от съпруга им в леглото и след това отиват сладко да бездействат.
Не обичам да стоя в кухнята, да гладя, да сгъвам дрехи и да чистя, просто не съм такъв тип....

# 6 004
  • Куциндрел
Аз се ужасих от тази Аделина, която има пет деца, как ги е гледала. Имам чувството, че при някои хора колкото по-малко усилия и грижи хвърлят за гледането, толкова по-лесно и безотговорно се решават на повече деца.
Коя е тази Аделина?

# 6 005
Има разлика- аз не наричам никого кифла, но в 80% от случаите виждам, че мотивацията е на жената и как да кажа, не е много достойна. В смисъл- родих едно, достатъчно геройствах, стига толкова. А в случая още по-тревожното е, че и детето е като някакъв аксесоар- виждаш майка, която кичи и гледа бебе и дете външно, но въобще не му вниква в потребностите. Нито като малко, нито като голямо.

Да, всяка жена технически може да народи деца. Но въпросът не е в действието- въпросът е в мотивацията преди това и в справянето след това.

А, то домакинската работа няма много общо с децата. Има жени-маниачки с по едно, които чистят, готвят и се впрягат, все едно имат 6.

"Почти всяка една жена ( дори и тайно) иска да бъде принцеса и да не и се налага да си цапа ръцете с домакинска работа. Ако някой твърди обратното, лъже себе си. Дори смятам, че жените с повечко деца си представят как спят до късно и хапват закуската направена от съпруга им в леглото и след това отиват сладко да бездействат.
Не обичам да стоя в кухнята, да гладя, да сгъвам дрехи и да чистя, просто не съм такъв тип...."

Ей това всъщност е стереотипът, за който говоря. Почти всяка- да кажем 80%, има принцески, а не други фантазии. Интересно защо автоматично не ти изниква образ на жена, която мие три дупета, но тайничко иска да учи история на изкуството или атомна физика...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 15:25 от The Siren of Titan

# 6 006
Разбирам, че се надцаквате, но все пак ..Да наречеш едно дете несмислено, е бая повърхностно. Нищо не дава смисъл на кариера, амбиция и самоусъвършенстане, повече от появата на едно дете, за което трябва да се погрижиш, да възпиташ, да дадеш пример и основи за неговото бъдеще. Пък било то само едно дете или цели пет. Така виждам аз нещата.

# 6 007
Има разлика- аз не наричам никого кифла, но в 80% от случаите виждам, че мотивацията е на жената и как да кажа, не е много достойна. В смисъл- родих едно, достатъчно геройствах, стига толкова. А в случая още по-тревожното е, че и детето е като някакъв аксесоар- виждаш майка, която кичи и гледа бебе и дете външно, но въобще не му вниква в потребностите. Нито като малко, нито като голямо.

Да, всяка жена технически може да народи деца. Но въпросът не е в действието- въпросът е в мотивацията преди това и в справянето след това.

Аз залагам на качеството, а не на количеството. Има многодетни семейства, които не знаят дори кога са родени децата им и не могат да им осигурят елементарни условия на същестуване. После излъчват предавания, целата на които е да ги съжаляваме и да помагаме...това не са майки героини, а безотговорни същества, които не познават силата на контрацептивите!!!!

# 6 008
  • Куциндрел
Както и технически тези деца да са от различни мъже. Най-лесното е това - едно дете от 1-ви мъж, второ от втори и т.н.
Родител никога на 100% не може да вникне в потребностите на детето си.
Мамасита, сама каза, че сина ти на 5 години се е тръшкал като 3 годишен. Явно и ти не си вникнала в потребностите му на време.
Познавам семейство с 3 деца, ами на никое от тях не му се вниква и на 30% в потребностите. Mr. Green

# 6 009

А, то домакинската работа няма много общо с децата. Има жени-маниачки с по едно, които чистят, готвят и се впрягат, все едно имат 6.

Ти защото си се изпотрепала да вникваш в потребностите на твоите деца! Да не ти припомням какви ги беше натворила с другия си ник. Хайде стига! Каква ти е на теб мотивацията да раждаш деца? Ти си все някъде там, на върха, пък другите, плебеите, под теб, изобщо не знаят какво правят. Откъде го имашш това самочувствие! С какво си по-добра от другите?

# 6 010
  • София

Ама разбира се! Когато имаш едно дете, то е аксесоар просто, и даже не се опитваш да му вникваш в потребностите, ами си го носиш като брошка на ревера.

Седя и цвиля от смях вече. Няма толкова сбъркани умозаключения, ня-ма  Laughing

# 6 011
# 6 012
# 6 013
сирена често пъти като коментира желаемият брой деца, съответно мотивация и справяне забравя, че има на разположение минимум един чифт ръце в повече /пък вероятно и финанси /от страна на бащата на сина си, имам предвид//. Едно е три деца с двама родители, друго  с трима.

И аз познавам семейства, които могат да си позволят второ дете и то отгледано добре. Ама не искат - тяхна си работа.

Да не съм груба, аз имам брат и сестра, поради такава причина.

# 6 014
  • София
Вече силно се съмнявам, че мамасита има изобщо някакво самочувствие. Но е забавна, много.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт