Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 388
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 985
За никакъв грим не бих си разменила третото дете Simple Smile. За мен това са сгрешени приоритети.
Е, по принцип гримът за мен е загуба на време, така че може и да не съм съвсем права.

# 5 986

От личен опит споделям, че колкото повече изкарваш, толкова повече харчиш и то за разни глезотийки свързани със самата себе си. Лично на мен идеят за повече от 2 деца не ми се нрави, защото е малко прекалено, все пак не искам цял живот да сменям памперси и да пиша домашни. Всеки има нужда от лично време и спокойствие, а с повече зверчета наоколо е непостижимо.

Ами от теб зависи да си възпиташ децата така, че да не са зверчета. И пак от теб зависи за какво си харчиш парите. Въпрос на приоритети. За някои глезотийките се изчерпват с гримче и клинче, други имат доста по-смислени представи за "глезотийка".

# 5 987
  • София
Не винаги причина за липсата на трето, пък дори и второ дете са финансовите или репродуктивни проблеми. Дори напротив - с увеличените възможности намалява и желанието за деца. Но това не непременно е лошо.

# 5 988
Не винаги причина за липсата на трето, пък дори и второ дете са финансовите или репродуктивни проблеми. Дори напротив - с увеличените възможности намалява и желанието за деца. Но това не непременно е лошо.

Абсолютно. Не всеки желае да има по три деца.

# 5 989

Абсолютно. Не всеки желае да има по три деца.

Аз съм точно от този тип. Е признавам си....мързи ме, колкото и глупаво да звучи.
Повече деца - повече грижи. Аз съм от този тип хора, които не се спират, постоянно са в движение, пътуват, обикалят, а и не съм домакиня....3 деца биха ми дошли като кошмар.
Има си всякакви хора Simple Smile

# 5 990
  • София

Естествено. Аз и мъжът ми сме такива примери, познавам и много други. Каквото и да си говорим, не е задължително човек да иска второ/трето/т.н. дете.
Мен напоследък започнаха по-честичко да ме питат разни досадни личности, в това число и роднини, кога ще раждам второ. Страшно се дразня, признавам си.

# 5 991
Да, има нещо такова /за по-малко деца при повече възможности/. Има го и другото. С увеличаване на финансите да се породи желание за по-голямо семейство.
Формула няма Simple Smile. Според мен, човек трябва да има точно толкова деца, колкото смята, че може да отгледа добре. Разбира се, според собствената си представа за 'добре'.

# 5 992

От личен опит споделям, че колкото повече изкарваш, толкова повече харчиш и то за разни глезотийки свързани със самата себе си. Лично на мен идеят за повече от 2 деца не ми се нрави, защото е малко прекалено, все пак не искам цял живот да сменям памперси и да пиша домашни. Всеки има нужда от лично време и спокойствие, а с повече зверчета наоколо е непостижимо.

Ами от теб зависи да си възпиташ децата така, че да не са зверчета. И пак от теб зависи за какво си харчиш парите. Въпрос на приоритети. За някои глезотийките се изчерпват с гримче и клинче, други имат доста по-смислени представи за "глезотийка".

Аз още чакам да видя смислените неща, които постигат някои жени с по едно дете. Но в около 80% от случаите просто са кифли, които не искат да си дават зор. Едва ли всички гонят научна кариера.

По-заможните хилиардерки с две деца направо се броят за многодетни и майки-героини. Щото у българката от 21 век също е заложено дълбоко внимаването "да не се мине" и случайно да си даде повече зор.

# 5 993

Аз още чакам да видя смислените неща, които постигат някои жени с по едно дете. Но в около 80% от случаите просто са кифли, които не искат да си дават зор. Едва ли всички гонят научна кариера.

По-заможните хилиардерки с две деца направо се броят за многодетни и майки-героини. Щото у българката от 21 век също е заложено дълбоко внимаването "да не се мине" и случайно да си даде повече зор.

Това е въпрос на личен избор и приоритети! Аз самата съм едно дете, защото родителите ми не са искали второ ( имали са и имат добри финансови възможности).
Самата аз съм кариеристка , а мъжът ми е зает с бизнес дела.
Просто за момента  не искаме и не сме узрели за  повече от едно дете, е може да се решим на две, ама с това обикаляне няма как да стане скоро.

Какво лошо има да си "кифла" и да не си даваш зор?!
Има си и жени, които са отдадени на семейството и са добри домакини, харесва им да обгрижват всички вкъщи...както казах въпрос на личен избор.

# 5 994
Аз се възхищавам на търпението, лишенията ( не включвам само финансови) и нервите на семействата, които имат повече от две деца, но определено няма да съм от тях.

# 5 995
Няма нищо лошо. Защо трябва все да "постигаме" неща? Не може ли човек да се стреми към съвсем обикновени неща, като уютен дом, спокойствие. За мен е късно, но с времето преосмислих много неща; за съжаление, веднъж тръгнал по даден път е глупаво да се връщаш назад...

# 5 996
Аз се възхищавам на търпението, лишенията ( не включвам само финансови) и нервите на семействата, които имат повече от две деца, но определено няма да съм от тях.

А на мен ми става мъчно понякога, като чета....

# 5 997
  • Куциндрел
То не пречи да имаш 3 деца и пак да си кифла. Mr. Green
Мамасита, за теб се разбрахме, че ще родиш 3 броя, може и 4. Остави другите да се кифлеят или каквото искат.

# 5 998
Не е лошо, обаче тука се говори в други категории. Да си кифла не е лошо; не е лошо да си просто обикновен и безвреден. Но как да кажа...някак е бежово. Не може да се каже, че е добро, или че е достойно за почит. Просто е безлично, не придвижва никого и нищо напред.

Колкото до нерви- нали се сещате, че има хора, които са примерно 10 пъти по-работоспособни, по-бързо се сещат, действат по-оптимално. Няма какво да се чудите- и с пет деца може да се справят без нерви.

Софи, да споменаваш, че ти е мъчно за други хора, е малко dick move. Мисля, че си достатъчно голяма, за да си се научила, че никой не е за съжаляване. Защото утре ти може да си в позиция за истинско съжаляване.  

# 5 999
  • Куциндрел
Не е лошо, обаче тука се говори в други категории. Да си кифла не е лошо; не е лошо да си просто обикновен и безвреден. Но как да кажа...някак е бежово. Не може да се каже, че е добро, или че е достойно за почит. Просто е безлично, не придвижва никого и нищо напред.
Е и?
Аз лично искам да съм бежова, ама не ми се получава. Все ме намират разни шарени неща. Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт