Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 240
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Пурпур“ - Алис Уокър, издателство Orange Books„Пурпур“ е литературна класика. С над един милион продадени екземпляра само във Великобритания, романът се превръща в явление, неподвластно на времето, и във вдъхновение за поколения читатели.

Това е историята на Сили, чернокожо момиче, родено в условията на бедност и сегрегация в сърцето на американския Юг. Многократно насилвана от мъжа, когото нарича „татко“, Сили е лишена от двете си деца и откъсната от обичната си сестра Нети, за да се озове в капана на задушаващ брак. И тогава в живота ѝ се появява Шуг Ейвъри, певицата вълшебница, която сама направлява съдбата си.
Каква е цената на живота без окови? Какво е нужно, за да излекуваш душата си от всички рани? „Пурпур“ е роман за неравенствата и неравностите на живота. Роман за онези неща, които, ако позволиш, могат да те направят истински силен и свободен.


„Стаята на чудесата“ - Жюлиен Сандрел, издателство СиелаПарижанката Телма поставя кариерата си на първо място. Отдавна е спряла да разбира сина си Луи и неговите увлечения – и не е преувеличено да се каже, че дори го възприема като пречка. До момента, в който след тежък инцидент момчето изпада в кома и лекарите не дават големи надежди да се събуди.
Изпаднала в шок, Телма започва да прави рязка преоценка на живота си. В него отново влиза енергичната ѝ майка, с която са в напрегнати отношения от години. А в стаята на Луи открива неговия „бележник на чудесата“ – списък с мечтите на едно дванадесетгодишно дете. Мечти, които то едва ли ще има възможност да изпълни.
Телма решава да ги осъществи вместо него, като записва на видео всяко от предизвикателствата и ги пуска в болничната стая на детето – надявайки се то да ги чуе по някакъв начин и да продължи да се бори. Скоро тя става известна като стаята на чудесата, а всички около малкия пациент съпреживяват приключенията, в които майката се забърква в името на сина си.
И докато се опитва да спаси детето си, Телма открива как да спаси себе си.
И разбира най-сетне кои са истински важните неща в живота.

# 241
 • Мнения: 50


" Попитай сърцето си "
                         Амели Нотомб

преведена на български се очаква на 11.01.2019г. изд. Колибри

В началото е историята на Мари, красива и суетна млада жена, чиято единствена цел е да буди възхищение и завист. Една неочаквана бременност обърква живота й – Мари изпада в депресия. Следва историята на дъщеря й Диан, която на свой ред буди възхищението на околните и… завистта на майка си. Следва и разрушителната връзка на Диан с Оливия.

„Попитай сърцето си“ е роман, който разгражда мита за майчината любов, роман за трудното израстване на едно лишено от обич дете, за това как ревността преминава в завист и любовта в омраза. Амели Нотомб, която понякога е обвинявана в повърхностност, се спуска в тази своя творба до дълбоките пластове на човешкото его. Добра находка е и заглавието, взето от стихотворение на Алфред дьо Мюсе, а задължителната ода за шампанското в стил Амели е една от нотките, които придават лекота на текста и предизвикват съучастническа усмивка.

Определено мога да кажа , че това е втората й най-добра книга след " Хигиена на убиеца " и е наистина себе си , а не бълващ конвейер на книга по книга всяка година само защото има договор .

# 242
 • Мнения: 135
Клайв Баркър - Кървави книги Т.6Очаквайте на 14.12.2018 г.!


В шестия и последен том от поредицата „Кървави книги“ са представени пет нови истории от света на мрака.

„Последната илюзия“ – Ню Йорк е показал на Хари ужаси, които биха стигнали за цял един живот. Той си мисли, че е видял най-лошото. И тогава в живота му се появява красива вдовица, чиито съпруг не иска да умира, а по петите го гони целият Ад. Внезапно Хари се изправя пред сили, които могат да покажат на Манхатан какво е истинска поквара.

„Животът на смъртта“ – тя открива Разложението и Покварата в цялото им великолепие, скрити в криптата на запусната църква. Но подобно обаяние може да се окаже заразно...

„Те заплатиха с кръв“ – те са извършили престъпление, в което никой не може да ги обвини. Но съществуват и други съдии... други наказания...

„Здрач зад кулите“ – Балард е идеалният шпионин. Мъж с куража на звяр. Или може би е обратното?

„На улица „Йерусалим“ – след края идва ново начало: разходка по магистралата на мъртвите...


# 243
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Лимонов сладкиш с маково семе“ - Кристина Кампос, издателство Хермес
Очаквайте на книжния пазар от 22.01.2019 г.В малко селце във вътрешността на остров Майорка Анна и Марина се срещат след петнайсетгодишна раздяла, за да продадат мелницата и пекарната, които са наследили от напълно непозната жена.

Двете са сестри, но съдбите им са коренно различни. Анна се радва на луксозния си живот, но е омъжена за човек, когото вече не обича. Марина работи в страни от Третия свят като сътрудник на „Лекари без граници“.

Неочаквано Марина решава да остане на острова, за да разбере коя е жената, оставила им такова щедро наследство. В търсенето на отговори тя ще разкрие стари семейни тайни, ще се научи да пече хляб и ще се сближи отново със сестра си. Заедно може би ще успеят да наваксат изгубените години и да възродят пекарна „Кан Моли“.

Но дали ще открият тайната съставка на любимия на всички лимонов сладкиш с маково семе?

# 244
 • Мнения: 1 001
13.12.2018В деня след завършването си 18-годишната Тиндра Едвинсън е открита мъртва. Убийството напомня на стар случай, в който първата любов на детектив Юхан Рока е изчезнала на същото място. Паралелно с разследването, инспекторът се задълбочава в болезнените си спомени и се сблъсква с криминалната среда, от която е искал да избяга.

Досието на Рока, което той иска да скрие, го е научило да познава механизмите, вкоренени в престъпния ум. Мистерията се задълбочава, а инспекторът е изправен пред предизвикателството да загърби миналото, да намери убиеца на Тиндра и да отговори на въпросите, които го преследват цял живот.

# 245
 • Мнения: 4 715
"Миналото не забравя" е самостоятелно продължение на "Самотна пеперуда" - отново се срещаме с Юхан Рока, Яна Вайсман и останалите полицаи, които този път работят по нов случай. (Но не е нужна да сте чели първата част, за да продължите с тази.) Трябва да отбележа, че за мен втората книга е по-зряла и интересна от първата, което означава включително, че горещите сцени са по-малко. Wink

# 246
 • Мнения: 1 001
12.12.2018

# 247
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Хълмът Уотършип“ - Ричард Адамс, издателство Orange Books
Очаквайте книгата след 20 декември.От Facebook страницата на Orange books:
„Хълмът Уотършип“ е роман, който често е определян като една от най-важните и знакови книги на втората половина на миналия век. За нас той е брилянтна, дълбока, смислена и пълна с алегории история, която може да бъде четена по различни начини.

На пръв поглед това е книга за оцеляването и природата, за законите на гората и смелостта, за приятелството и жестокостта. Ако се загледате внимателно обаче ще прочетете история за социалните роли, обществения строй и диктатурата като форма на управление.

Ричард Адамс разработва специален заешки език, който прави романа впечатляващ и от езикова гледна точка. Към това добавяме и внушителните му познания за природата, които умело са втъкани в детайли на историята. Преводът и работата по българското издание на този роман са съкровена мисия. Затова за нас е чест, че публикуваме романа с превода, дело на Илиян Желязков. Той е първият издател на „Хълмът Уотършип“ в България, а всеотдайността, ерудицията, вниманието към детайлите и обичта му към езика заслужават безкрайно уважение. Затова и нашето издание е посветено на него.“

# 248
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Изгубени кучета и самотни души“ - Люси Дилън, издателство Изток-ЗападМожем ли да научим нещо полезно от четириногите си приятели и има ли по-важно от безусловната любов, с която ни даряват?

Обичате ли кучета?

Рейчъл не си пада много по четирикраките любимци, но неочаквано наследява къща в провинцията, която върви „в пакет“ със Спасителен център за кучета. Ще се съгласи ли изтънчената лондончанка да се нагърби с дузина кучета, при условие че винаги се е грижила само за себе си? Наскоро преживяла тежка раздяла, Рейчъл знае какво значи предателство, затова не може и лесно да ги остави на произвола на съдбата. Простотата на провинциалния живот и безусловната любов на кучетата обаче скоро променят начина, по който гледа на себе си и на света.

Брачният живот на Натали и Джони е в криза, особено когато откриват, че зачеването на дете не е толкова лесно, колкото са се надявали. Тогава се появява Бърти, чаровният лаком басет, който им помага да се справят със самотата и разочарованието и да потърсят нови начини да преподредят живота си.

Бившият на Зоуи подарява на децата им малък лабрадор, който обаче се оказва твърде голямо изпитание за преуморената им майка. Гледането на малко кутре не е проста задача, но Зои ще открие, че малката космата топка освен с много грижи върви и с неочаквани бонуси – дълги разходки, нови приятели, нова перспектива...

Докато пътеките на всички нови собственици се пресичат и преплитат, те – и техните любимци – научават важни уроци за верността, втория шанс и наистина безусловната любов.

# 249
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Коледна тайна“ - Карън Суон, издателство СиелаЧудесата се случват на тези, които вярват в тях…

„Хората имат нужда от надежда и успокоение в най-мрачните моменти, не в най-щастливите…“

 Алекс Хайд е жената, която направлява богатите и силните към още по-големи успехи. Телефонът ѝ е дълбоко пазена тайна, която само наистина важни хора могат да разкрият – и то когато имат истинска нужда от помощ. Тя деликатно ги направлява през проблемите, в които са се забъркали, и им помага да оправят както личния си живот, така и своите бизнеси.

 И макар графикът ѝ да е запълнен за месеци напред, тя не може да откаже примамливото предложение, което идва само броени седмици преди Коледа. Един мъж е на път да провали компанията си със своето арогантно и опасно поведение – Локлан Фаркар. Алекс има за задача да влезе в главата му, да успокои сърцето му, да му посочи път напред.

 Просто поредната работа – безброй такива наглед властни и непоколебими мъже са се предавали и са разкривали пред нея колко уязвими са всъщност. Но когато Алекс се озовава на отдалечения остров Айла, сред стелещия се сняг и далеч от градската шумотевица, тя се оказва извън зоната си на комфорт. Локлан е мрачен и дяволски привлекателен и сякаш никоя от изпитаните тактики на Хайд не работи при него. Скоро започва и шеметна поредица от събития, които променят всичко.

 Двама души, които се лъжат един друг от първия миг, в който се виждат. Които крият тайни, които никой не бива да знае. Двама души, които отдавна са се отказали да търсят щастието, но Коледа идва със своето обещание за чудеса.

 Но те се случват само на тези, които вярват в тях…

„Знаеше, че той е точно като нея –едно объркано кълбо от добро и лошо, човек, който е бил наранен, изоставен и предаден от почти всички, които някога е обичал…“

# 250
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Светът утре” от Ричард ван Хойдонк, ИК „Кръгозор“

„През февруари 2019 г. с логото на ИК „Кръгозор“ ще излезе книга от Ричард ван Хойдонк - най-популярният футурист и визионер в Холандия, който изследва настоящите и бъдещите тенденции на нашия завладян от технологиите свят. В „Светът утре” (The World of Tomorrow) той предлага един възможен и твърде убедителен поглед към близкото бъдеще: за въздействието на технологиите върху нашия живот, дом и работа, както и за скоростта, с която се променя светът около нас и как това се отразява върху начина ни на живот.

Ричард ван Хойдонк избира 2035 година като отправна точка на своя обзор за утрешния свят. Неизброими ще са техническите нововъведения, които ще улеснят ежедневието ни: имплантирани чипове ще следят здравословното ни състояние и ще ни лекуват; ще е възможно генетично да бъде задълбочен умственият капацитет на хората; битът ще е роботизиран – умни мебели, роботи в помощ на домакинството, умни автомобили без шофьори, дори цели умни градове. Изкуственият интелект във всякакви форми, в това число и хуманоиди, ще се настани трайно в живота ни.

Ричард ван Хойдонк е избран за най-популярния футурист на Холандия за 2015 и 2016 г. Той съсредоточава вниманието си върху положителната страна на бъдещото развитие на човечеството, а не върху апокалиптичните измерения на драстичните промени, които ни очакват.

Книгата ни подготвя за едно не толкова далечно бъдеще, от което не трябва да се страхуваме, а за което трябва да сме готови: да мислим бързо, да сме адаптивни и отворени за новостите, както в личния живот, така и в стратегиите ни за работа, в бизнеса и в сферите на познанието, засягащи цялата планета.“

# 251
 • Телиш / Плевен
 • Мнения: 10 306
„Въртележката“ от Йелена Бачич Алимпич, издателство Хермес

Излиза на 26 февруари 2019 г.„Ана живее чрез балета и балетът живее чрез нея – но тази съдба си има цена...

През трийсетте години на миналия век в бедно сръбско селце се ражда Ана. Усетът й към танца си проличава от най-ранна детска възраст, но баща й отказва да я изпрати на уроци по балет. Тогава майка й решава да избягат в Белград. Двете отиват в школата на известната балерина Клара Сич. Тя изпада във възторг от таланта на момичето и веднага го взема под крилото си.

Ана и майка й преживяват глада и лишенията по време на Втората световна война, но не се отказват от мечтата си. Изящната балерина с невероятен талант изминава трънливия път от затънтените чифлици до блясъка на Болшой театър. Следва низ от възходи и падения: награди, бурни аплодисменти, обожатели, световна слава и – за да се уравновесят везните на живота – сълзи, страдание и загуба. Защото всичко се върти в кръг и се връща към началото, подобно на въртележката от детството на Ана...“

# 252
 • Мнения: 1 001


Докато светлините греят" е колекция от осем разказа, която се появява за първи път на български език. В сборника са включени някои от най-ранните творби на Агата Кристи, както и първият й разказ!

Странен сън, откраднат скъпоценен камък, изнудване и отмъщение, търсене на изгубено съкровище и неочаквана история за ревност и изневяра...

Общи условия

Активация на акаунт