През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 161
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И на мен ми се ходеше някъде почивните, но май ще си почиваме вкъщи. Гледам да почивам повече, че в петък нещо се претоварих и после имах контракции и доста се бях притеснила.. Иначе до преди седммица работех и всичко действах, но явно вече на финала трябва повече да внимавам.

Момичета, окончателно решихме къде ще е срещата - в The Mall  на Цариградско на 25 Март, в 13:00ч. долу на входа ще се чакаме. Ще чакаме до 13:05, после ще ходим във ................................. Ако някой не успее и закъснее да ни търси там или да звъни/пише.

Не бях се замисляла за потенето, но сега като коментирате май и аз се потя повече от преди. А по принцип съм по-зиморничава от ММ, сега той се завива аз само отварям врати да се охлаждаме  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 14:43 от estelitka

# 166
Чак ви завиждам ,че имате желание да ходите някъде, аз се чувствам толкова уморена от няколко дена ,че ми е трудно да ходя и си стоя вкъщи само  Grinning, до преди дни мрънках ,че си седя само вкъщи пък сега е обратното  Grinning Няма угодия  Grinning

Някой има ли кръв в носа от време на време ,не ми тече ,ама има малко и ми се запушва много е не приятно ,доктора каза ,че е нормално да се случва ,но не знам.
Оф и един ден съм запечена и ме боли в тоалетната ,на другия си идва като разтройство от само себе си ,що за чудо е това  Grinning Grinning Grinning

# 167
  • София
Nikol аз бих те посъветвала да идете на максимум 1 час далече от болницата в която си избрала да раждаш. Ако недай си боже ти истекат водите трябва да си до 1 час в болницата. В чужда държава не бих ходила без застраховка.

Ани и кръв имам в носа и се запушва, и запек имам и всичко. Чух слух че минавало като родиш, ама знам ли хахаха

# 168
  • София
Минава, Маце, споко  Peace
Аз също имам кръв в носа сутрин основно като се издухвам, а нощем се позапушва без да съм болна.

# 169
И моя нос е нон-стоп запушен, ама аз и предната бременност бях така, така че си знам, че с раждането всичко минава.
Потя се и аз цяла нощ, а спя на студено.

Предният път бебето ми беше от кротко, по-кротко и имах време и да готвя и да чистя и всичко.
Сега обаче не знам какво ме чака  hahaha
Но няма шанс някой в къщи да яде замразена храна.
Гадна ми е и на мен.
Аз имам един друг метод, но става за по-течни манджички - още като се свали манджата от котлона, налива се в буркан с капачка на винт, затяга се здраво и се обръща по капак.След като изстине, се държи в хладилник.Така съм държала манджи и по един месец, чудесни са, все едно сега са сготвени.

# 170
Хайде и аз в новата тема.
Маце, всичко минава след раждането, споко не остана. Само да вметна, че на мен като ми падна тапата миналия път имаше розов цвят и веднага усетих, че нещо не е наред, а пък бебето тръгна чак след 5 дни да излиза.

Аз да се оплача, нали пуснахме малчо на ясли, е взехме си го на 4тия ден болен, с вирусен ларингит , и е доста зле милото, направо сили не му останаха от температура и кашлица. Пък аз съм вече пред нервна криза  ooooh!

Калпава тема сте подхванали с родителските начела.... Аз имам мнооого горчив опит.... направо тръпки ме побиват като се сетя, че пак ще се стига до скандали, но този път мисля да съм доста по-корава. Аз като родих изпаднах в много яка депресия, понеже много исках да си родя нормално и след 12 часа мъки се стигна до спешно секцио. Та от там ми дойдоха всички на главата. Малчо не пожела да засуче, та се започна едно велико цедене...
Първо майка ми се пренесе почти у нас, а свекито направо си живее на горния етаж, та незнам как да го опиша. Трагично беше.... Всеки искаше да се радва на бебето и само ми го взимаха, научиха го на всичко, което не трябва, да не говорим, че вземеше ли го свеки той започваше да реве яко, изобщо нямаше подход там. Докато не си го взех един ден захласнат от рев от горния етаж , и такъв скандал заформих, че свят им се зави на всички. Естествено аз бях "виновната" дори за мъжа ми, който беше на път тогава и нещата му се предадоха по доста украсен начин.... И така от тогава свеки не гледа сина ми и няма да позволя да гледа и това бебе.
А пък за майка ми незнам какво да кажа. Много ми помага жената, но аз допуснах прекалено много да ми се бърка и сега си бера последствията.
Най-лошото е, че всичко това повлиява на връзката с мъжа. Особено ако той е страхлив и не може да си каже каквото трябва и на когото трябва, какъвто е моя. За две години, един или два пъти е успял да се опълчи. Дори снощи пак я нищихме тая тема и все до скандали стигаме, но аз не се предавам и няма да позволя никой да ми обърка щастието.
Та ако искате съвет, дръжте ги колкото можете по-надалеч всички, че колкото по-близо, толкова по-големи ядовете.
Извинете ме за дългия пост, но след снощи и аз имах нужда да си споделя  Sad

# 171
  • Варна
Карамел, това мисля че е единия от начин за стерилизиране на буркани, като се запазва храната. Все едно правиш компоти, но вместо да вариш 15-20 мин, вариш 1 мин, или ползваш грещото от супата и то затваря капачката...

НЯкой ако знае начин за затваряне по този начин, и колко мин врат в тенджерата бурканите, да каже, че аз не съм много веща...

Маце, майка ти по колко време ги оставя във фурната и на какви градуси?

бобарка, много добре си ги представила нещата...това за мъжа е много вярно...

# 172
  • София
Мале тия от бг мама прекалиха с тия реклами егаси!

Pakris така : слагаш топлата манджа в буркани и завинтваш добре, предварително загряваш фурната на 150 градуса. Слагаш топлите буркани в топлата фурна. Чакаш да зоври манджата в бурканите и изключваш фурната. Не вадиш бурканите докато не се охладят. Пробвай с няколко. Слагаш ги иначе на решетката във фурната по средата.

# 173
  • Варна
Ясно разбрах. То било много лесно. Благодаря.

# 174
Значи това с носа го има при всички. Много е гадно понякога през нощта и от това се будя имам чувството, че ще се задуша. Не намирах логика да е от бременността, мислех, че аз не съм в ред. Ама явно е поредния страничен ефект, чудесно  preggo

Между другото, за срещата в сряда, ако има някоя от вас от Младост, която не шофира мога да я взема  car003

# 175
Ей, най-сетне ви прочетох! Моите родителски тела с това бебе никакъв ентусиазъм за пазаруване! Много бих била благодарна, ако ми готвеха, ама свеки, която е на 3
мин. от нас не е по тия работи. Готви по задължение, а моята майка по-добре да не се меси, че е от тия дето пренареждат къщи...

Имам въпрос към чакащите 2-ро дете - какво имате нужда да докупувате? Аз пазя много неща от първото, но да не стане така, че да се приберем и да имаме спешна нужда от нещо, а да не съм се сетила, е да липсва...А и от хигиенна гледна точка какво от първото дете НЕ бихте ползвали?

# 176
Момичета сега се връщам от преглед, всичко в норма, бебка -2600 кг., изтърпях си всички видове вземане на секрети и продължава мътенето Grinning

За запушването на носа и аз питах АГ, изписа ми Стеримар за овлажняване на лигавицата, и дето вика Мацето , така и АГ-то, след раждането всичко минава hahaha Аз обаче упорито отказвам да давам вече пари в близката аптека, и си мажа отвътре нослето с хомеопатични капки- че ми е трудно да ги капя- Пиносол. Но ако не мине ща не ща ще си купя спрея.... newsm78

# 177
giada on the road аз май само шишетата и бибите съм хвърлила, че пластмаса не е хубаво да престоява толкова. Дори мисля да си подменя накрайниците на помпата за кърма, не било нужно, но аз за всеки случай. Иначе списъка ми е много кратък и съм сигурна, че си се сетила за тези неща: веро, четка за шишета......леле тръгнах да пиша и установих, че съм забравила какво имам в списъка  hahaha , пък той е в колата. Ако се сетя нещо важно ще споделя
Didolino чудесни размери, браво на вас

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 17:39 от Бенджи01

# 178
bobarka
ОФ и аз съм се нагледала на такива мъже ,дето клякат пред майките си  и не могат да им кажат нищо като се месят, и при нас беше подобно ,но нещо се промени като по чудо след сватбата ми не знам какво се случи с мъжа ми ,не позволява никой от родителите му да се месят ,стана друг човек ,дано и за напред да е така  Grinning Grinning Grinning Grinning.

По интересно ми е каква е разликата между майката на жената и свекървата ? Защо нищо не казвате за вашите майки ?Защото майките ви са ви отгледа ли  ли? Аз на моята никакво доверие и нямам ,никога не я подценявам ,а за свекървата ,колкото и да се обичаме винаги си имам едно на ум  Grinning Не забравяйте ме свекървата е направила мъжа ви човек .едва ли ви мислят лошото .Не ги защитавам само казвам моята гледна точка. Смешно ми ,когато някой се развежда ,заради други хора ,било то майка .Налагайте се над мъжете си ,докато е време  Grinning Grinning Както ги научите ,такива ще си ги гледате до старини . Grinning

А колкото до замразена храна ,консервирана и всякаква такава храна ,нямам намерение да допускам в моя дом.Ако чак толкова нямам време за нищо предпочитам да си поръчам храна за вкъщи от всякакви такива ,или да повикам  някой на помощ да готви  Simple Smile.

# 179
  • София
Ох, успокоих се, че не съм само аз с потенето.
На мъж ми му е ок, даже студено, аз ставам да спирам парното, отвивам се и пак съм вир вода... А по принцип съм супер зиморничава, завивам се до уши и, както вече разбрахте, спя с чорапи.
Сега съм ги свалила. Grinning

Nikol, и аз не бих тръгнала толкова далече. Даже ходенето ни миналата седмица до Пампорово ми се стори като екстремизъм, ама не го мислих много много тогава.

Didolino - леле, каква голяма беборана!
Може и с обикновена солена вода да си промиваш нослето, аз така се оправям при хреми.

Общи условия

Активация на акаунт