През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 159
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Много са гадни повечето лекари.Имам чувството,че нарочно така извъртат нещата,че да минеш секцио.Моята е ЗА нормалното раждане,но като слушам масово все нещо измислят.Или бебето много голямо,или главата му голяма,или не е в перфектна позиция,или таза бил тесен и какво ли още не.И всичко е ЗА ПАРИ.Все се случва да си кажем "Абе по-важно е да съм спокойна,пък пари се изкарват.Я да си платя за екип."И то не за друго ,ами за да сме сигурни,че ще ни обърнат необходимото внимание и няма да ни оставят да се мъчим ако се наложи по-дълго раждане.Само споделям мнение ей,да не ме нахокате сега.Хаха.

На мен лекарката не ми каза нищо за раждането.Каза само,че ще говорим,когато отида следващия път(9-ти месец).И може би така е правилно,То бебето може да се завърти 1000 пъти за един месец  и тя жената сигурно за това не искаше да дава мнение.
А за магнезия май ми каза,че ще го спирам в 36 седмица,но не си спомням точно,понеже и утрогестан слагам и тя каза за едно от двете,но не помня за кое.

За чакането по опашки - мен винаги ме е било срам като ми отстъпват място,но пък се възползвам.НО вчера се нервирах много.Отивам в Софийския да си плащам таксата за магистратурата и гледам опашка от над 50 души.Наредих се и чаках около 30-40 мин.,без никой да ми направи път.Това са бели кахъри де,но исках да ви се оплача.
А за утрешната среща много се ядосвам и съм решила като имам време аз да отправя една покана на който от вас иска ,за кафенце след като свърша работа.Искам и да се присъединя и аз към вас.Колата си оставих на ремонт,а от Военна Рампа до Цариградско няма как да дойда за бързо,ако изляза от работа.Както и да е.

# 241
  • София
Добро утро, момичета   bouquet

jasmin_veni, честита победа Simple Smile

Интересно ми е, има ли някоя друга луда като мен, която не смята да казва на майка си предварително, когато почне да ражда (независимо секцио или нормално). Моята е страшна паника и ще побърка ненужно и мен и моя мъж. Щом отсега е почнала да истерясва, ако не й вдигна телефона в интервал от 10-15 минути... За доброто на всички ни, смятам да я уведомя едва след като съм родила  Joy

Предният път като раждах ми изтекоха водите в неделя 7ч сутринта. Ние с майка ми се чуваме обикновено всеки ден вечер. Това си ни е навик дори само "как си добре сме, хайде лека нощ..". И онази въпросна неделна вечер също получих обаждане и реших просто да не и казвам. Бях в болницата и съм застанала на терасата, водите текат аз нямам още болки и говоря с нея, казах и че гледаме филм с ММ (т.е да се сети че ни прекъсва и да не говорим много" и си пожелахме лека нощ и така. На другия ден на обяд като родих и дойде като гръм из ясно небе, но тя е на 200 км, живее сама...как щеше се да се чувства цяла нощ да знае, че аз съм с изтекли води в болницата, да не смее да ми звънне, щеше да побърка и да звъни сигурно на ММ...Така мисля и сега да направя, въпреки че тя знаейки как я метнах предния път може да е по-недоверчива  Laughing

# 242
[vodna_lilq
 Благодаря ти много и на мен не ми се вярваше ,че още в 8 месец ще са вече 4 кг общо ,и не ми се мисли още поне един месец ще чакам,нищо пък да са живи и здрави .Моята свекърва все казва ,че по голямо родено бебе по лесно се гледа после и кърми .

# 243
Аз съм здравно осигурена и предното ми раждане беше без пари,това пак.
Не пускам класическа музика. Да си шава. Това му е работата -да наддава и да шава
И аз съм така и с двете неща! Не само за раждане не съм плащала, ами и за абсолютно нищо /изключвам лекарствата/. Peace
Гиада, освен памперси и козметика гледам, че ще ми трябват 1-2 хавлийки, комплект за изписване и количка. Помпа и шишета няма да купувам.  Peace
Шматкофел, и аз не исках да й казвам /въпреки, че първият път знаеха с татко и родих бързо и леко/, но ще се наложи ако почна да раждам през нощта да дойдат да стоят при малкия.  Peace Те са супер спокойни моите родители, ама няма да им кажа ако не трябва. Иначе първият път никой не е висял в чакалнята - ММ ме закара в 22,30 и се прибра, баща ми каза, че поне до обяд на другия ден нямало да родя. И хоп, след 4 часа им се обадили да пристигат ...  hahaha
Маце, на мен ми спряха магнезия в началото на деветия с баткото. На други лекари не съм ходила.  Peace
Аз пък имам диоптър /-2/ само на едното око, но не нося очила. Е, и на другото имам, ама той е някакъв минимален. И да ви кажа първият път си родих нормално без да ходя на очен лекар. Сега пак така.  Rolling Eyes

# 244
  • София
Giada не сме даже говорили с док за раждането. Че до сега нали говорехме само как да го задържим вътре, предполагам на следващия преглед вече ще го обсъдим. Аз ще и предложа секцио 38 гс но ако тръгне преди това се напъвам за нормално. Искам секцио за да запазя шийката за следваща бременност, че нали и сега за нищо не става, поне със серклаж следащия път да издържим. Секцио хич не искам ама пък е за доброто на бъдещето. Но ще видим.

# 245
Много са гадни повечето лекари.Имам чувството,че нарочно така извъртат нещата,че да минеш секцио.Моята е ЗА нормалното раждане,ноЯ да си платя за екип."И то не за друго ,ами за да сме сигурни,че ще ни обърнат необходимото внимание и няма да ни оставят да се мъчим ако се наложи по-дълго раждане.Само споделям мнение ей,да не ме нахокате сега.Хаха.
Аз пък разсъждавам обратно, да си избера екип, че да не ме закачат:)

Ох, водна лилия, как 4800 бе, те да не са фамилия баскетболисти! РазсМя ме

# 246
jasmin_veni - Честита победа. Трябва да се научим да защитаваме правата си, иначе няма да се научат да ни уважават!

Маце
- моето Аг ми каза като вляза в 36г.с. да спирам магнезия и но-шпато, защото контракциите в 9 месец били подготвителни и необходими за самото раждане. Отделно ми написа една бележка с която трябвало да отида при ЛЛ да ми направи кардиограма. Мисля че се презастрахова ако се стигне до секцио.

vodna_liliq
- това за музиката го знам от години, то нали има едни поредици "Айнщайн бебе", по Коледа пусках няколко пъти, ама честно казано не ми се слуша на мен музика нещо и затова и малкия е лишен от такава. Мисля, че от денонощното слушане като тийнейджърка се изтощи слуха ми Wink Те всички очакваха най-малкото да му свиря на пияното, ама и това много ме мързи да правя. Абе несериозна работа от моя страна.

Предвид, че майка нямам не бях се замисляла дали ще се обадим на някого като стигнем до раждането, но по-скоро не мисля да го правя. Аз изпитвам нужда и спокойствие единствено когато ММ е край мен (не че не ми е той дразнител в живота, ама за такива моменти ми е той упората).

Немога да повярвам колко бързо ми се скофти гърба, вчера такива неземни болки на моменти, снощи голямо въртене, сега с 2 възглавници съм се подпряла, сякаш това дете за 1 нощ порасна двойно и започна невероятен дискомфор. Не съм го очаквала от него това...  Mr. Green

# 247
  • Бургас
Маце,аз бях секцио. Освен стандартните кръв,урина, МБ, Аг-то ме прати при анестезиолог,а ЛЛ ми даде направление за кардиолог. Очен преглед не съм правила.

# 248
  • София
Който мисли да ходи на офталмолог и не иска "случаен", препоръчвам д-р Шандурков от "Академик Пашев".
Страхотен е, обстоен е и е много против т.нар. "секцио заради очите", разбира се не и при реални противопоказания.
На мен този път не ми се размина и в момента се запознавам с "болничната среда"... има изгледи да я преживея Simple Smile

# 249
shmatkofel аз също няма да казвам на майка ми, дано само не ме усети, че има много изявен майчински инстинкт  Grinning Аз знам, че майката на родилката не трябва да знае, защото ражда по-трудно.

Shantel честит 8-ми месец   bouquet

За магнезия знам, че се спира в началото на 9-тия, аз се чудя дали да не спра седмица по-рано, защото знам, че е с натрупване, но не знам за колко време организма го изчиства, ако някой има инфо да сподели, моля   bouquet

# 250
  • Пловдив
Искам да ви кажа, че от две вечери спя като пън!  Shocked Първо не можех да спя, сега не мога да се отлепя от възглавницата. То бива спане, ама моето ... Угодиня нямам hahaha хаха
За присъствието в болницата - по принцип ми се иска и при мен да не се знае от всички, но няма как да стане. Особено от страна на мъжо.. всеки, за който се сетя, ще знае, че раждам  Tired И в това отношение с нашите са в голяма разлика - те биха си мълчали, докато не им оттегля забраната за хвалене  Joy Не се дразня от факта, че ще почнат да казват, а от това, че не се уважава моето мнение и желание, за това да не знае цялото население! Simple Smile
За музиката - слуша това, което аз слушам. Сега е много модерна песничката от рекламата на Heineken (Rita Pavone - Viva La Pappa Col Pomodoro). Само като я чуя и се почва едно поклащане и пеене хахахаха.

# 251
Маце, защо не пазаруваш от тук, те Бочко май от там пазарят.

http://direct.asda.com/Shop-By-Product/D5M9G1,default,sc.html#ht … art=100&sz=20

# 252
  • София
Маце, за магнезия на мен ми каза 36; АП-35,фраксипарин-36-37. Иначе,ако ще си секцио,ще ти назначат там задължително консултация с кардиолога и анестезиолога(който е уникален и ме спаси от нервен срив при неприатното преживяване).

# 253
  • София
Маце, защо не пазаруваш от тук, те Бочко май от там пазарят.

http://direct.asda.com/Shop-By-Product/D5M9G1,default,sc.html#ht … art=100&sz=20

Щото ще пристигнат на следващия ден. Wink

Swampi мерси за инфото. Wink

# 254
Аз магнезия и но-шпа-то си ги спрях сама преди няколко седмици, реших, че щом нямам контракции е излишно да ги пия. По същия начин и желязото, сега го вдигнах малко с храна и ще си го следя по-често. Като казах на доктора той вика "аа, ти не си привърженик на многото хапчета, разбрах." Grinning Но пък и аз да чукам на дърво нямам проблеми, де, та не съм критерий в случая.
Колкото до родителите и болницата - ние нямаме кола и най-вероятно като почна да раждам татко ще ме кара до там. Но не вярвам да седи да чака, ще ни остави с мъжа ми и ще си се прибере. Simple Smile
А класическа музика мама много иска да му пускам на бебо, но засега минавам само с откъсите по Радио 1 на всеки час. Но пък ми е много сладко мъжът ми като говори на бебо - той отвън му приказва, малкият отвътре отг с ритници и кълбета.

Общи условия

Активация на акаунт