През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 136
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Говори си с гинеколога кое предпазно средство ще ти препоръча. Най-сигурното и изпитаното е въздържанието!

# 271
Говори си с гинеколога кое предпазно средство ще ти препоръча. Най-сигурното и изпитаното е въздържанието!

Сигурно ще говоря с доктора за тези неща като родя,но искам и съвети от други хора. Въздържанието комай не ми е познато  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 272
  • София
Здравейте дами, включвам се рязко с едно питане: на предните страници мисля, че Тиквичка беше споменала, че списъкът с необходим багаж за раждане в Майчин дом не е пълен и се е налагало да й се носят допълнително доста неща. Това не, че е проблем, но дали някой има пълен актуален списък с необходимости?
Това едно и второ, знаете ли дали там имат "оборотна" помпа за кърма? Иска ми се да пробвам някаква, каквато и да е преди да затворя доста пари в нещо, което може и да не се ползва или най-малкото да не е най-доброто за мен...
И малко информация: всяка сряда и четвъртък ден на отворените врати в МД, миналата седмица в началото записваха за групите за АПРИЛ  Laughing Не им направи впечатление аргумента, че до тогава може и да съм видяла родилното отблизо...

# 273
Противозачатъчни веднаа след раждане не бих препоръчала, особено пък ако ще кърмиш. На мнение съм, че коктейлът от хормони ни е достатъчен, че да допълваме с още. Спиралата може наистина да доведе до доста усложнения...За мен презервативите са на първо място. Но всеки човек има различни предпочитания по тази тема и за всеки различни методи са оптимални.
Само да кажа пак - кърменето не е 100% средство против забременяване, дори да е изключително на поискване. Все пак овулацията е средно две седмици преди цикъл и може да си мислим, че е все още безопасно, а "белята" да е станала.

# 274
Ани Иванова_429091 От личен опит казвам,че година и половина след като родих синът ми си сложих спирала за 6 г. супер ОК си ми беше никакви проблеми с нея изминаха шестте години свалих я,защото толкова и беше годността,по препоръка на лекарката ми изчаках 2-3 месеца и си сложих нова УЖ за 10 години,но това лято решихме да си правим бебе и я махнах,с нея изкарах около 3 или 4 години,без никакъв проблем,никакви неразположения,дори цикълът ми откакто си сложих първата ми стана като по учебник на 28 дни...Сега категорично съм на същото мнение,че когато е възможно след сециото си слагам спирала.Все пак се посъветвай с лекаря си!!!  Naughty

# 275
На леля ми се наложи да и изрежат всичко, точно зарада спирала, която се беше враснала и направи възпаление. Противозачатъчните са опция, но не за дълъг период. Прави се почивка и са абсолютно противопоказни ако имаш в рода си хора с бучки в гърдите- дори и мастни такива, тромбофилия, или предразположение за такава, заболяване на щитовидната жлеза или бъбреци, хипофиза...ако някои в рода ти е изкарал инфаркт и прочие.

Въобще намесата- хормонална в организма е кофти. Моя позната почина в съня си, защото никои не и беше казал след операция от щитовидна жлеза, да не пие противозачатъчни.  Cry

Аз бях 3 години с хормонален дисбаланс след 6 месечен прием на противозачатъчни. Преди това никакъв проблем, но за 6 м. всичко се разбърка.

Та идеята ми е да го помислиш добре и да се консултираш с лекаря си преди да вземеш решение.  Naughty

# 276
За да се стигне до сраствания на спиралата,това значи,че тази спирала въобще не е наблюдавана редовно.....на всеки 6 месеца съм била на преглед с който дори ми измерваха мястото на спиралата,дали се е изместила или подобни някакви неща,цитонамазка също.

# 277
  • София
аз пък бях с години на ОК, Джаз се казват. Много са изчистени и много добре ми се отразиха на поликистозата. За пазенето след това, ми най вероятно с прекъснат ще сме. Знам си О ( прекарах месеци следене на О) и не мисля че ще се промени. Пък ако стане нещо, добре дошло, аз съм така направена, пък вижте ме каква съм готина ххаха  hahaha bowuu

# 278
Привет мамчета влизам с бърз отчет от ЖК днес. 31с5д бебка е 2042гр, а аз съм много
щастлива , че вече се е обърнала главично!  Heart Eyes
Пристигна ми и бебешкия шезлонг - bertonni top model - страхотен е!

# 279
vstoilova Браво на тази бебка,много добри килограми

# 280
Привет момичета!
Аз да се оплача днес..вече ми писна от педиатри незаписващи пациенти! Хем само се мрънка в тая държава, че не се раждат деца,хем като решиш да родиш се сблъскваш с безброй глупости и спънки  #2gunfire Изобщо да не ми се оплакват ЛЛ за пари, щом могат да си позволяват да връщат пациенти, при това с такова отношение все едно кой знае какво си поискал от тях!  Ее оплаках се и ми олекна Wink

Иначе бебока ми днес упорито се опитва да си пробие тунел към белия ми дроб!!! Голямо ровене, голямо нещо  Joy

# 281
Аз да се оплача днес..вече ми писна от педиатри незаписващи пациенти!
Да ти кажа, след като две ме отсвириха, смятам да ходя да им се моля като влезна в 9тия, на живо при това, барем ме съжалят с корема...

# 282
Да се включа по въпроса с диоптрите и начина на раждане - аз съм с много висок диоптър (около -8). Имам и астегматизъм. Нося само контактни лещи (очила не слагам). Утре имам час за преглед и съм страшно притеснена какво ще ми кажат и какво ще ме посъветва доктора. Принципно съм за нормално раждане, но ако има дори и 5% риск, тогава съм абсолютно ЗА секцио. Оффф, да минава този преглед, че да спирам да го мисля..... Confused

# 283
  • Пловдив
Привет момичета!
Аз да се оплача днес..вече ми писна от педиатри незаписващи пациенти! Хем само се мрънка в тая държава, че не се раждат деца,хем като решиш да родиш се сблъскваш с безброй глупости и спънки  #2gunfire Изобщо да не ми се оплакват ЛЛ за пари, щом могат да си позволяват да връщат пациенти, при това с такова отношение все едно кой знае какво си поискал от тях!  Ее оплаках се и ми олекна Wink

Иначе бебока ми днес упорито се опитва да си пробие тунел към белия ми дроб!!! Голямо ровене, голямо нещо  Joy
За кое ДКЦ става дума?

# 284
ООо това с педиатрите е много гадно, аз звънях на две. Много исках при първата, но ми каза, че има много бебета и не може да смогне. Втората се съгласи. Но аз ще я ползвам само за стандартните неща, ако има нещо, което изисква повече внимание предпочитам да си платя и да си ида при които реша. Ходих в Сити клиник миналата седмица и видях, че др. Масларски е там. Направи ми впечатление, че има страхотно отношение към бебетата - разнасяше ги насам натам, а те го бяха зяпнали в очите и му се радваха се едно цял живот се познават. Майките на консултация излизаха с кошничките, а той ги носи до колата Simple Smile Много добро отношение, не да ти се сопва някаква лелка и да трябва да и се молиш да пусне изследвания преди да изписва лекарства на своя глава..Хубавото е, че ако не ни харесат можем да ги сменим Юни  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт