През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 815
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро! Така като ви чета с това безсъние ми се струва,че един вид организма ви,ВИ  подготвя за появата на новият човек в живота ви и с него ще е така безсъние и спане открак  Thinking
Аз си спя,но ставам по 856637458 пъти на нощ да пишкам,но с лягането заспивам,друг ми е проблема от две нощи насам се потя,но го отдавам на 38-те възглавници с които съм се обградила  newsm78

# 661
И аз хич не спах тази нощ- завивах детето поне 5 пъти,ставах да пия парацетамол,че ми се схвана пак гръбнака,а и главата ме боля,имах и киселини и ставах да ям в 1ч. Кис. Мляко,че то ми помага.

# 662
Бенджи01 ако не си суеверна и ако смяташ, че е ок я давай.
Аз от баба ми знам, че човек, който е отбит повече не бива да се кърми, защото имал след това лоши очи.Не знам вярно ли е точно това, но аз много често страдам от уроки и внимавам.
В нашето общество кърмата е набеждавана за какво ли не. По тази логика, нали не давате на децата си краве мляко? Защото и то е кърма, че и на друг животински вид... Или щом е кравешка кърмата, включително под формата на АМ, или кравешка коластра си е съвсем ок, за разлика от страшната човешка  Joy Всеки си преценява дали да сметне това за нормално или за нелепо - има научни доказателства, има логика, а има и бабини деветини - кой според кое си живее живота и си гледа детето е въпрос на личен избор.

Добър вечер, момичета! Снощи малката вдигна t, и днес цял ден се суетим около нея. Лекарят ни, и хомеопатката се бяха стегнали да почиват па случай 3 март, и трябвяше да отидем при педиатърката. Тя веднага изписала атибиотик, и пак се заядждала с мъжа ми и му правила намеци. Пуснахме на своя глава кръвна картина - перфектна! Сега сме още по-объркани. Вярвам й, че е чула хрипове, но при полжение, че с-реактивен протеин е в норма, как да дам антибиотик? А и предния път го обърка! Оплаках се, всеки съвет от вас е добре дошъл!
Аз бих се консултирала с компетентен лекар. Лекар, който изписва антибиотици на общо основание без изследвания, за моите разбирания не е такъв. Антибиотикът не е против хрипове, а против бактерии. Ако хриповете са причинени от вирус, а не от бактерии (което при тези кръвни изследвания явно е така), какво може да направи точно антибиотикът? Хрипове се облекчават и лекуват с инхалации с физиологичен разтвор и по преценка на лекар може да се добави и лекарство към ФР, ако се налага.
Ако все пак си решите да давате антибиотик, задължително и пробиотик, за да се минимизира вредата от антибиотика.

Дезинфектанти не ползвам около бебе, смятам, че мястото им е в операционни зали, болници, зъболекарска практика и т.н. Но и не каним милиони хора у дома, особено пък в началото докато свикнем с бебето, нямам нужда да се грижа и за други роднини и приятели, а за помощ в домакинството не викаме никой, оправяме си се с мъжа ми - по-лесно и приятно ни е така, отколкото да си оспорваме разбиранията с някой и 100 пъти да обяснявам, кое къде държим, кое как правим и т.н. Капризна съм и си го признавам.
Относно чужди бебета - не ги пипам, не ми е привично, изключение прави, ако майката изрично ме помоли да го държа, примерно за да отиде до тоалетна Simple Smile Иначе им се радвам от разстояние. Не обичам да ми пипат много и моето, но то обикновено е в слинг в началото и достъпът до него е затруднен. Но по-скоро е от съображения за лично пространство, дразни ме и обичаят да се пипа бременен корем, добре че малко хора около мен налитат и бързо им пресичам ентусиазма...  Не смятам да ограничавам баткото обаче в това да пипа бебето (изключение, ако ръцете му са очевадно мръсни при игра навън например) и т.н. Имаме и две котки, още при първото бебе ги пускахме в стаята от самото начало, сега няма да е по-различно.

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 10:14 от ada_smiles

# 663
Момичета, благодаря за реакцията :hug
Проблемът е точно в компетентността на лекарите. Този, на който се доверявам, го няма
После ще ви пиша повече

# 664
Много неприятно Sad За 1ДКК съм чувала добри отзиви, може да опиташ там.
Аз разчитам на ЛЛ и близка приятелка педиатър най-вече (а за по-прости работи и на себе си, след доста четене), отделно и на семейния ни хомеопат, затова не съм ги тествала лично. Но доколкото знам пускат изследване за антибиотици и не изписват на общо основание.

# 665
  • София
Маце,не е порче-сибирски бурундук-това е малка земна катеричка http://en.wikipedia.org/wiki/Chipmunk.

Giada, то по-скоро,ако може гърлен секрет да му се вземе на детенце и него да го изследват.Ако и там нищо не излезе,лекувай симптоматично.

# 666
Маце,не е порче-сибирски бурундук-това е малка земна катеричка http://en.wikipedia.org/wiki/Chipmunk.

Много е яка Laughing Peace Ще е интересно съжителство JoyИма ли история как се нанесе у вас ????

Добро утро на всички...И аз днес имам 100 задачи и празнуване довечера, но се включвам за запушеният нос- мазане с Колд Хималая отвън и отвътре, мен това ме спасяваше и спирането на климатика през нощта за да не изсушава въздуха, помага засега....

Алвинда за таблетките магнезиий , аз пих в началото диаспорал разтворим, но все си висях в 00, после ми изписаха магнерот, но аз ги повръщах, затова ги разтварям в малко вода и ги пия....Нямат особен вкус...Така вече три месеца...Успех...

Приятна събота момичета  bouquet

# 667
Carry, Vaseto29 благодаря момичета, прочетох за евентуален проблем с черния дроб.Сета на 5-ти съм на консултация и ще говоря с лекаря да ми пусне необходимите изследвания, защото наистина е непоносимо.

ada_smiles малко в повече ми идва това безкрайно и твърде отегчително натякване на ползите от безценното кърмене, като че ли кърмата се явява манна небесна.И вечно компетентните майки, които кърмят до първи клас децата си...същите,които не приемат никакви доводи в разни твърдения несъвпадащи с техните.Айде няма нужда!Не обвинявам кърмата в нищо.Даже кърмата ми е последната грижа.Като няма кърма, има АМ и децата представяш ли си порастват и с формула.Но ако обичате оставете ме да вярвам в бабини деветини, а вие не вярвайте, това си е личен избор.Благодаря.

Проблем с неканени гости нямах преди, няма да имам и сега.В къщи идват гости само ако ги поканя.Още повече пък като знаят,че се е родило бебе.Да не говорим пък за такива, които ще мляскат, плюнчат и стискат бебето.Такива нямам нито от семейството, нито в кръга на приятелите ни.Няма да дезинфекцирам нищо, нито пък гладя бебешките дрехи и т.н.

# 668
  • софия
Карамел, съгласна съм за кърменето с ъеб!  bouquet

# 669
  • София

Много е яка Laughing Peace Ще е интересно съжителство JoyИма ли история как се нанесе у вас

Има история-преди 5 години,вече бивши колеги ми го подариха (казва се Валери Simple Smile ) по повод напускането ми.Много лесно се гледа,но явно е контрабанда внесен,защото ми се е налагало да го водя на ветеринар няколко пъти и в България такава животинка не бяха виждали.Не носи характерните болести за гризачи и общо взето от бебенце е при мен.

# 670
  • Пловдив
Аз и тук да се оплача (даже малко по обширно). Ден 1 - тъпа болка долу, ден 2 - напрежение и приболяване като преди цикъл.. вечерта на ден 2, срещу ден 3 - търчане до WC все едно съм изпила 18 литра вода (1 чаша айрян само..) иииии ден 3 - гади ми се  Tired Нито едно от всичко изброено (освен WC, не ми е ставало през цялата бременност, та сега на финала ме "радват" такива екстри)  Crossing Arms Да видим до довечера какво ново ще изкочи  newsm78

# 671
Добро утро.
И мен ме дразнят повечето Бг доктори как изписват АБ. В началото нали по ги слушах и бяхме влезнали в един омагьосан кръг от постоянно боледуване и пиене на АБ. Детето ми прави нещо като алергична реакция и при лека хрема има хрипове и като го преслушат първо казват бронхит, пневмония. Така си полежах по болници няколко пъти с него. Ефекта беше че му сринаха имунитета. Тръгнахме на хомеопат и се пооправиха нещата. Сега обаче не давам почти нищо и не водя на доктор как да е. Боледува рядко.
Проблема с лошото спане частично го реших със изфъшкване на мъжа ми да спи на дивана  Mr. Green ,

# 672
  • София
Swampi уникално е това същество, в клетка ли живее?

Съгласна съм с Карамел. Една позната си докара такава депресия. Детето и имаше някаква ужасна инфекция и се наложи два пъти хоспитализация и тя се тръшкаше как е възможно това, нали кърми, нали кърмата е панацея за всичко? Ами не е.

# 673
ada_smiles малко в повече ми идва това безкрайно и твърде отегчително натякване на ползите от безценното кърмене, като че ли кърмата се явява манна небесна.И вечно компетентните майки, които кърмят до първи клас децата си...същите,които не приемат никакви доводи в разни твърдения несъвпадащи с техните.Айде няма нужда!Не обвинявам кърмата в нищо.Даже кърмата ми е последната грижа.Като няма кърма, има АМ и децата представяш ли си порастват и с формула.Но ако обичате оставете ме да вярвам в бабини деветини, а вие не вярвайте, това си е личен избор.Благодаря.
Не отричам АМ, смятам, че също както секциото може да бъде животоспасяваща операция, така и АМ може да бъде животоспасяваща субстанция в случаите, когато майката не може или не желае да кърми.

Това, което отричам, е твърдението, че е вредно да се пие човешка кърма (защото предизвиквала "лоши очи" според твоя пост например), но е ок, че и полезно да се пие кравешка такава. Нека напомним, че темата почна от там, че една майка пита ок ли е да се дава коластра и и беше обяснено, че предизвиква лоши очи, но ако не я притеснява (което за мен е натякване), да си дава.

Това кой, дали и колко кърми си е негово лично решение, което никъде не съм поставила под въпрос. Също никъде не съм твърдяла, че кърмата (или каквото и да е друго) е панацея. Нещата винаги са много комплексни и всеки фактор повишава и понижава шанса от нещо, но вероятност винаги има.

А нищо, че съм от кърмещите до първи клас, доводи приемам - особено когато са потвърдени от изследвания и/или логика... Защото "една жена каза"(дори да е баба ти), лесно се опровергава с "една друга жена каза обратното". Също както и примери базирани на единични случаи, когато няма доказана пряка връзка между събитието и ефекта.

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 11:24 от ada_smiles

# 674
  • София
РоЗи, и на мен леко ми шумят ушите напоследък. Четох, че може да е от засиленото кръвообращение и трябва да отшуми след раждането.

Калитарка, мното тъпо за болничния. И аз мразя на опашки да се залепя за човека пред мен и все ме пререждат. Тогава вдигам скандал и все са учудени: "Ама и Вие ли чакате?" А не бе, дошла съм да си пия кафето!! Много ме дразнят. Особено по-възрастните са най-зле в това отношение. Ученици и млади хора никога не ме пререждат. А пред кабинета на педиатърката, където винаги има опашка, майките с деца и бебета чакат чинно, пенсиите идват и веднага влизат в кабинета #2gunfire

Неканени гости и у нас не идват. Само близки роднини и близки приятели. Никой не е налитал да облизва детето:) Но на мен не би ми и минало през ума да си целуна детето по устата, да не говорим за друг човек.

Общи условия

Активация на акаунт