През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 30 126
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Момичета,
искам да ви почерпя виртуално за рождения ден на сина ни Дани! Пожелавам си да ни е жив и здрав и да има много късмет!

# 91
Ох, Тифани, честито! Пожали ме, още час докато отидем да заговяваме у свекърите, вече не си намирам място от глад  Laughing.

Като подхванахме пак сериалите - ако ви трябват сериали за приспиване горещо препоръчвам Поаро и Мис Марпъл  Wink На мен повечето нови сериали по кабеларките ми скучнеят.  А теория на големия взрив гледате ли?

# 92
  • София
Ние сме предупредили и двете майки, аз моята ММ неговата. Идвате да помагате не акъл да давате. За сега се разбираме. Със свекито много дипломатично даже. Пита ме ония ден че харесала възглавничка за новородено и ми вика ти какво мислиш? Аз и казвам съсвем спокойно че съм чела че не се ползва възглавничка до 1та годинка. Тя каза да май си права. Друг разговор, харесала съм сатенен комплект за количка, аз и казвам спокойно, това не е спешно, щом го е харесала знае къде се продава ще го видим заедно когато бебето се роди.Та засега се разбираме дипломатически. Wink. До кога един Господ знае Simple Smile

Тифани да ти е жив и здрав!

Гиада гледаме! Аз за заспиване ползвам Anger Management на Чарли Шийн

# 93
  • Под кленовите дървета
Жив и здрав да ти е Simple Smile да е послушен батко Simple Smile
Сетих се как роднините на мъжо се канеха да помагат...и как ги отсвирих...и пак се месиха, докато не скръцнах със зъби яко.
Налагайте си думата от сега...че после прекалена роднинска загриженост и депресия може да ви докара Simple Smile

# 94
Tifany честит ти рожденик..да е жив и здрав!

Калитарка това да не е първото внуче на свекито ти? Ама дори и така да е.. аз също много се дразня на такива изказвания! Нз защо си мислят, че те едно време като са се оставяли свекървите да ги командват, то това важи и за днес! ? Хубаво е да има помощ..ама все пак когато е потърсена Simple Smile то и ние бременните няма да сме лесни за околните сега, когато много ни кипят хормоните и приемаме всяко изказване по-задълбочено от друг път Wink

# 95
Аз държа поне в началото да сме само с ММ. Все си мисля, че не свикне ли в началото да помага, после става мисия невъзможна. Другата снаха до 1 година не е искала да къпе малката, баща й до ден днешен не знае как се сменя памперс. При нас не желая такъв резултат. За мен това е мечешка услуга. Досега уж дипломатично и ние, ама с тая реплика ме остави безмълвна. Мислех после да звънна и да обясня как стоят нещата, но се отказах. Като му дойде времето. Аз няма да отстъпя,който иска да се сърди. Те нали преди време искаха да се местим при тях и въпреки,че отказахме,направиха ремонт и обзаведоха спалня с детско легло ..... Crazy
Tifany1 честит рожден ден  Tada

# 96
  • София
Тифани - честит рожден ден на мъника!

Kalitarka - вади калашника!!! Simple Smile
И ние уж като мацето разчитаме н разбиране, но не се знае като опре ножа до кокъла какво ще стане... И от сега се готвя психически, не знам какво ще им хрумне на бъдещите баби.
Мисля от едно да се възползваме и да им намираме работа - предимно да ни готвят, поне в началото. Така ще са щастливи и мисля, че ще се разсеят от евентуалното желание да се месят допълнително:)
Моите мотиви са същите като на kalitarka - да добием малко предварителен тренинг, ние, младите родители. Нас като са ни гледали привичките са били други, ама не всички родители го осъзнават.

Леле, аз щях да чистя, момичета, само подредих някакви неща, направих един тутманик и цял ден съм на дивана с телефона. Нито ми се излизаше днес, нито нищо. Дано утре пак изгрее малко слънчице...

Giada - вкъщи сме луди фенове на the big bang! Simple Smile

# 97
Tifany1 - Да ви е жив и здрав, да ви радва и да бъде достоен батко за пример!  nbirthday

Ами то сега няма за кога! Като се роди бебто, няма да имам време за компютър"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy WTF????

Тва направо си е заплаха ...  ooooh! Аз такива мераклии сякаш нямам, освен другата ми баба, (с нея се виждам на 2 години 1 път), която не знам как изобщо ще я преглътна дори за 2 часа да види бебо....

Криминал майндс - последните 5-6 серии реда им тази седмица идва Simple Smile
Gaida - точно тия още не съм се решила да ги почна.

Аз незнам как да ви го кажа, ама не стига че снощи спах 12 часа, ами и преди малко още 3. ММ като ме примами при него, hahaha и аз нали съм със слаби ангели - 3 часа сън. Да видим тая нощ какво ще стане... Laughing

# 98
  • София
kalitarka, моят съвет е още отсега да скръцете със зъби на свекървата, но основно това е работа на мъжа ти. Ако не дадете още от сега ясно да разбере, че няма да позволите непрекъснато да ви се бърка в отглеждането на детето няма да престане. В момента ще е къпане, за смяна на памперса, как да го обличаш,  след това ще дойде време,  когато детето ще започне да боледува и тя ще иска да определя какви лекарства да му се дават ,как да го захранваш и винаги ще се бърка. Примери има много, а това ще ти вгорчи отношенията и с ТМ. Така че е добре да си поговорите с нея, но пак казвам това е работа на сина й, за да си знае мястото.

Танче, и тук честит рожден ден на Дани! Много успехи му пожелавам!  Ти как си? Оздравяваш ли?  Hug

Рози, и аз съм така...мързел! Мъжа ми го няма, детето е у свеки и аз чак преди малко се размърдах и пусках прахосмукачка в 18.30...  ooooh!

Сериали не гледам. Нещо нямам нерви за толкова дълги поредици. Предпочитам да чета. Simple Smile

За турските и индийските филми съм на мнението на Жасмин. След лоботомия може и да започна.  hahaha Joy

След секцио не е се яде 24 до 48 часа. В началото се пие само вода, на втория ден се въвеждат бистри сокове, например ябълка и след 48 часа може да се пие бульон и хапне някоя обикновена бисквита. Това се прави, заради коремната операция, не бива да се натоварва стомашно-чревния тракт.

Хубава вечр на всички!

# 99
  • софия
Момичета имам контракции    ще видя тази вечер как ще е и ако утре е така отивам на лекар.

# 100
Благодаря за разбирането момичета  Hug
Сега съм една идея по-спокойна, че не само аз съм такава паника.
В главата имам такива филми, че свят ще ви се завие...

# 101
  • Sofia
Tifany, да ви е жив и здрав малкият!  Tada

Giada, и аз гледам Теорията за големия взрив, само че сега чакам новите серии. Гледаме още и Синове на Анархията. Менталистът сега видях, че е излезнал последният сезон. Турските и индийските сериали изобщо няма да ги коментирам  Laughing Не са ми по вкуса.

kalitarka съгласна съм с теб. Много по-добре е да сте си само вие в началото, да си свикнете с бебо, да си се оправяте самостоятелно. Колкото повече хора се бъркат, толкова по-зле. Затова се и успокоявам, че никой не ни е наблизо. Майка ми отсега се опитва да дава акъли, но не и се получава  Joy

dilyanad, надявам се да отминат контракциите и да няма причина за притеснение  Hug

# 102
  • Под кленовите дървета
Мъжа...дааа, мъжа трябва да скръцне със зъби, ноооо...кога...ние имахме мнооого сериозни проблеми, ама много. Едно че бебето не спеше, едно че бяхме преуморени и като добави опитите на майка му да идва когато си иска...около година след раждането на малкия, най-добрия ми приятел ме попита какво става и само на него казах, че обмислям развод. Тогава момчето нищо не ми каза, само, че не ме познава като куитър.
Та седнах аз сериозно и казах на мъжа ми така и така, много ме тормозеше за това да опитвам кърмене, когато накрая кърмата ми спря, много вина се опитахте да ми вмените, майка ти ми се меси, където не й е работа...взимай и решавай с коя искаш да живееш, защото в нас се идва само с покана, съвети ако искам ми се дават, през моята глава на детето боклуци не се дават. Та се усети и й скръцна със зъби, след година време.
Сега виждам, че и той е бил стреснат и т.н. мъжете са по-неподготвени от нас психически. Ние все пак и четем и споделяме.

Това, което позволих като компромис първия път беше точно да идват и да "помагат" за готвенето месец след раждането. Много се изтощих психически.

Сега правя като канадците - готвя в по-големи количества, замразявам част от храната. В камерата имам в бутилки три вида супи и няколко готвени неща. Ще зареждам още. КАто се върнем, първия месец само салата и кисело мляко ще приготвям. Другото се вади и се размразява.

Ако някой иска да дойде да види бебето и ме попита за помощ, давам списък с покупки или казвам да донесе нещо готвено. Тук така се отглеждат бебета. Приятелите помагат в домакинството, мама и бебе да спят и да се гушкат.

Калитарката, снощи попаднах на един мой пост в друг форум и ако те видя, че залиташ и не можеш да се опреш на свеки, ще  го пратя, да видиш какво съм писала преди година. Има някои "дреболии", които се забравят, ама всъщност се оказват не до там дребни, ами със сериозни последствия.

# 103
  • София
Аз за туй казвам на свекърва вяра нямам. Все съм нащрек, че до сега се разбираме, обаче от де да знам на къде ше я избие. Обаче с мама си е друго, аз затова я искам от началото че и ако ме издразни да мога да и се скарам. Тя е подготвена още сега че ако се меси ще я командировам обратно. Wink. Жасмин аз също се учудих за готвенето, една позната роди тая седмица Американка и постваше във фейса какво е замрзила готвено за седмици напред ( главно сосове за спагети)  но интересна идея.

# 104
Мами хелп, започват да ми излизат супер ситни червеникави пъпки по корема и ме сърбят, от какво може да е

Общи условия

Активация на акаунт