През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 863
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
знам,че по белия свят недоносените ги дават на родителите да ги гушкат и т.н.на мен при раждането анестезиоложката ми въртя главата да не пропусна да си ги видя,докато ги изнасят с 200 от залата.никой не поспря и за секунда и не каза дали всичко е наред.само чух,че и двамата изплакаха веднага и това ме успокояваше.после 2 дена -един реанимация и един в отделението,също никой нищо не ми каза,живи ли са тия деца,добре ли са...аз си знам колко въпроси имах ,а на кой да ги зададеш?!чак на третия ден слязох в неонатологията и ги видях.за 15 минутки.но поне ми казаха,че са ок.това за един ден право на посещение,до някъде го разбирам,не че го одобрявам.просто условията в болниците ни са такива.в отделението има едни големи зали в които има по около 15 кувиоза.ако за всяко бебе се изтърсват всеки ден по двама родители,то ще стане голям митинг.много от бебетата са в тежко положение-пищят монитори,персонала постоянно ръчка някое да диша или да му оправи пулса...ако постоянно има външни хора,не знам как ще работят.а и в тоя грипозен сезон,българина няма съзнание и постоянно виждам подсмърчащи хора в отделението.както и да е,ще стискам зъби,само да се грижат добре за момченцата ми,друго не ме интересува.СИЛКИИИИ Hugрадвам се,че и твоята госпожица е добре.добре се справят малките ни бързаци!дано продължават все в тоя дух и бързо да си ги прибираме!

# 511
  • Под кленовите дървета
Абе не е само до многото хора, наистина нямаме условия. Я си представи как някоя майка с по-лабилна психика стане свидетел на бързо влошило се състояние на преждевременно родено, недай Боже с летален изход...това е депресия до живот, да не говорим, че може като защитна реакция да се "затвори" към нейното дете.
Това с въпросите е отвратително Sad

# 512
  • София
За това преждевременно раждане в Токуда. Аз казах моето мнение няколко пъти. Ама не ще се пънем всички за Дяволов и МД, че само те били с най добрата апаратура, в Токуда е по-добра даже, има си пътека за бебета само някаква минимална сума се плащало. Аз съм крайно възмутена как можа тогава Дяволов да не я приеме за задържане тикви4ката ( сори че ти наливам бензин сега), с момичето което лежах в Щерев, с близнаци, същия случай като теб ,Коновалова веднага я изпрати в Токуда или МД не вкъщи, лежа 1.5 месец в МД ( не при Дяволов при някоя друга)  и сега ще ражда другата седмица. Но стискам палци на юнаците!

# 513
  • Под кленовите дървета
Тоест, в Токуда има начин по пътека да се поемат грижите за недоносени, така ли? И това не е космическа сума?
Питам, защото не знам, наистина.

# 514
  • София
Да, то всички частни болници имат договор с ЗК, четох че в Токуда е нещо от сорта на 10-20 лв на ден. За спокойствието и на двете страни тези пари са нищо.

# 515
Аз конкретно ги питах, като ходих на отворените врати, ако се наложи бебетата да останат повече от мен какво се доплаща? Казаха нищо има пътека за това. Плаща се 600 лв. на бебе за самите изследвания след раждането и 800 лв. без избор на екип и 1500 с избор на екип без значение секцио или нормално.
Но говорих скоро с приятелка с близнаци вече на годинка.

Та тя роди в Шейново в 35 седмица, всичко наред изписаха ги. Но едното бебе не иска да яде вкъщи и тя го води в Токуда, приемат го в неонатологията да се грижат за него и след една седмица и го връщат с минус в грамажа и 300 лв. за престоя там. Тя се ядосала и го води в Шейново отново, и там след една седмица и го връщат вече хранещ се и наддаващ. та наистина говори се, че Токуда има добра неонатология, но зависи колко деца и какви случай имат в конкретния момент и дали ще обърнат внимание.

А тиквичка, с изтекли води не знам как да я приеме вече за задържане. Може би преди това още е могло. Ама какво да го мъдрим, каквото такова, нали всичко е наред, няма какво да го бистрим  bouquet

# 516
  • София
Цитат
А тиквичка, с изтекли води не знам как да я приеме вече за задържане. Може би преди това още е могло.

аз говоря за преди, той и беше казал ела март месец

# 517
  • София
Идвам да се отчета:)
Май сме по-добре, мм поне (поне докато трае действието на хапчетата). Дано му мине съвсем и о скоро... Мъка ми е. Друг е въпросът, че имахме толкова "силови" планове за този уикенд - искахме да купим матрака, да сглобим кошарата (което е свързано с разместване на спалнята и то теееежкооп). Можем да помолим родителските тела за помощ ама друго са си мераците да си го направим ние. И така.
Май се подрусах яко днес в колата, наляво-надясно, пекох се час и половина на една полянка пред поликлиниката и сега ме цепи главата:) Дали слънчасах, надуха ли ме... Или вдигнах кръвно, не знам:) И апарат нямаме в момента, та ям "лежейки" с една масичка и чакам да си почина в момента:)

А, да ви се похваля, намерихме си нова "сериална краста" - devious maids. Много як!
Сега от март почват и пак Новите съседи, кошмар в кухнята, април - game of thrones.... Mmmmm:)

# 518
  • София
Само да кажа Персил Сенситив в момента е на промоция във Фантастико, от 11.99 на 7.99 за 20 пранета. ММ е взел.

# 519
ми не знам дали щеше да има значение дали съм в болница newsm78.в крайна сметка и Савова не ми каза,че е необходимо,препоръча само да лежа.тя даже мислеше кортикостероидите да ги сложим в 32 седмица.Дяволов настоя да не отлагаме и ги сложихме в деня на прегледа при него в 30 седмица.добре,че го послушах!може наистина да не е лмало конкретни признаци за раждане.в болница какво повече да ми правят?лежане и магнезии.това и у нас си го имах.ама както и да е!станалото-станало.и да си блъскам главата дали е можело нещо да се промени,файда няма.важното е,че дечицата ми са добре.и за Токуда и за МД съм чувала и чела всякави мнения.в Токуда уж не е скъпо,но вече просто не ни останаха средства,след толкова процедури и т.н!при безплатния вариянт в МД и все пак при Дяволов отидох с препръки и ходатайство.знам ли и аз кое е било по-добре!като се обърне каруцата,пътища много!

# 520
  • Пловдив
Здравейте и от мен!Много се радвам за нашите първи бебета,дано всички се приберат много скоро вкъщи ,та да им се радват мама и тати!
И да се оплача и аз от моя преглед днес,преди по-малко от месец вървяхме с 1 седмица назад,а сега сме вече 2 седмици назад,вече съм от време на време с високо кръвно и ми изписаха хапчета,според доки високото кръвно допринася за слабо покачване на килограмите,били сме в долната граница.Утре ще си пусна изследвания да видим те как са стойностите ми и другата седмица съм на преглед и ако положението е същото ще ме вкара в болница за известно време,тонове да слушат и т.н.Жалко само че имахме планове за празниците и няма да може да пътуваме ,но здравето преди всичко.Има ли някой ,който има проблеми с кръвното при тази бременност или някоя предишна  такава,или позната приятелка,да е пила хапчета и това дали се е отразило на раждането,защото такава информация намирам в нета,че не се препоръчва нормално раждане при високо кръвно,а аз толкова се надявах за нормално а не секцио.

# 521
  • София
ми не знам дали щеше да има значение дали съм в болница newsm78.в крайна сметка и Савова не ми каза,че е необходимо,препоръча само да лежа.тя даже мислеше кортикостероидите да ги сложим в 32 седмица.Дяволов настоя да не отлагаме и ги сложихме в деня на прегледа при него в 30 седмица.добре,че го послушах!може наистина да не е лмало конкретни признаци за раждане.в болница какво повече да ми правят?лежане и магнезии.това и у нас си го имах.ама както и да е!станалото-станало.и да си блъскам главата дали е можело нещо да се промени,файда няма.важното е,че дечицата ми са добре.и за Токуда и за МД съм чувала и чела всякави мнения.в Токуда уж не е скъпо,но вече просто не ни останаха средства,след толкова процедури и т.н!при безплатния вариянт в МД и все пак при Дяволов отидох с препръки и ходатайство.знам ли и аз кое е било по-добре!като се обърне каруцата,пътища много!

Ти не си виновна за нищо, това да знаеш само. Важно е че мъниците си наддават. Нали съм човек без работа и седя по цял ден и мисля за това го споделям, че нали съм с подобна диагноза и бях проучила всичко. Гуш и утре да кажеш как са момчетата!

Djeska аз знам че с високо кръвно е по добре нормално, това от снахата, че не оперират ако кръвното е високо.

# 522
  • Под кленовите дървета
Понеже след някой и друг месец ще сте по площадки и паркове, ще има много малки деца, които ще искат да видят бебето, ето една основателна причина да не давате никой да ви се вре в количката:
СЗО: Епидемия от Морбили застрашава Европа
http://medicalnews.bg/2015/02/26/%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B4%D0%B5% … D1%80%D0%BE%D0%BF

Като цяло, аз взех няколко диспенсъра дензифектант за ръце. Значи, който влезе във вас - ръце, по възможност калцуни, ако не иска да се събува и бебето го подавайте с по някоя пелена между него и дрехите на госта.

И винаги ползвайте дежурното "доктора каза..." като отбивате номера да го пипат за бузите и ръцете.

# 523
jasmin_veni, и аз днес точно си мислех да взема и калцуни. И с маски съм се заредила.  Mr. Green
Благодаря за идеята за дезинфектант за ръце. Някой да предложи марка?  newsm78

# 524
Здравейте,
Аз съм от мартенските мами с термин 17.03,но видях че коментирате неонатологиата на Токуда ,много добри неонатолози и добра апаратура.На 03.02 преждевременно родих моя принц с тегло 1860 гр в тази болница днес тежи 2280,грижат се супер за бебетата.Има свиждания всеки ден ,пускат мама или тати.Дават мамите да хранят бебета с Ам или кърма.Заплащат се само 25 лева консумативите на ден + 100 лева за един ден като влизаш от пътека в пътека и някои лекарства за бебоците,първоначалните 600 лева за изледвания на бебето.Но цената няма заначение  в такива случай,важно е бебо да е ок.Пожелавам на всички мами леко  бременеене ,а на мамите с недоносените бебчета бързо надаване. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт