През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 910
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
pakris, моя е грешката, я опитай с тези линкове - но без ПИК няма как да ги ползваш

http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn
http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/

# 496
Кари, Ани Иванова, не ме стресирайте така #Crazy...на мен никой не ми е казал нищо по темата, но днес ще питам колко е шийката. Иначе имам дексаметазон купен, заедно с иглите и спринцовките, но се чудя от кога да го почна, а и на моята схема пише 12 мг на ден, което го разбирам като 1 инжекция на 24 часа, от 3 ампули по 4 мил.( което е конска доза). Според док към 4-5 март да ги бия, но аз се чудя защо не сега, а ако се наложи нататък ще повторим терапията.

Защо мислите, че ще раждате по- рано?

Аз нямам контракции, нищо не ме боли и си скитам напред назад. Шийката беше 3 см, ама това преди 1 месец. Бебетата са си главично и много ниско одавна, еденото даже не му се хваща главата на ехографа, толкова надолу се е намърдало, милото. От липса на място и те се чудят къде да се денат.

# 497
  • София
tikvichka, силки страхотни новини! Дано все  така да наддават малките герои и скоро да си ги гушкате!

Аз пък днес съм доволна. Ще имаме тържество в градината и ще ходя в 16:30ч да гледам как човека рецитира стих за 3ти март...Яко...но пак ще се разрева сигурно, всеки път ми се случва, когато ги гледам малките човеци как са се трудили да се приготвят за родителите.... а сега и с тоя корем и тези хормони, ... ясно е....

И аз така бях - в понеделник беше първото мероприятие (спортен празник) с родители като цяло за моята госпожица и беше голямо вълнение. Предупредиха ни, че може някое да се разреве като види родителите...Като взеха да влизат във фискултурния салон аз едва се сдържах...но успях де, те ни предупредиха за децата, а то родителите като ревнат какво щеше да стане Simple Smile Много мило беше, а и за първи път виждам вече порасналото си детенце в изява и беше голямо вълнение. Чакам с нетърпение 10 март - ще има тържество за празника за мама и ще е още по-вълнуващо, ще има стихотворения и мили думи  Laughing
Sunny_ внимавай със свекървата и даването на вода. Скрий всички шишета за да няма как докато си в банята например да натисне детето. Моят опит показва, че децата не искат вода в началото (аз също практикувах изключително кърмене, но съм предлагала вода уж заради жълтеницата и детето не искаше и не искаше). Внимавай също, защото често се практкува (пак от бабите) вода със захар за да поиска детето да пропие..

# 498
  • София
Карина не ти е толкова зле шийката, много лежане обаче иска, не седене а лежане. Пепито, и ти се кротвай. Те шийките са опасна работа, понеже нямат нервни окончания и не боли като се скъсяват..

Съни не си разваляй само първите мигове с детето вкъщи със свекървата. Аз затова искам майка ми вкъщи. И да каже някоя глупост ще и съсна. Няма ли как майка ти да дойде първа?

Гиада що тъй два дни под ред в лошо настроение?

Аз се опитвам да чета книжка и да се разсейвам. Wink

# 499
Pepit0
Хубаво е да се види шайката как е и да ти се вземе отново секрет. Но това сигурно доктора го решава кога е необходимо ,но нищо не губиш да питаш. И аз нямам никакво контракции и признаци ,че ще родя рано ,но при мен положението е по различно ,моите бебчета са много специфични ,живеят в един балон и нямат никаква преграда по между си и си се пипат  Simple Smile. Доктора ми ме предупредя в понеделник ,че всеки момент може да започне раждането ,защото може да не им достигне място в балона .Когато са в отделен балон шанса да се родят по близо до термин е по-голям.За сега единствено когато съм лежала по дълго време имам чувство ,че ще се напиша със ставането ,но това си мисля ,че е нормално вече тежестта е голяма ,Всеки пак малко бебета ,когато са едно се раждат над 4 кг .Както е при близнаците ,моите общо минават 4 кг  Simple Smile  Забравих да кажа ,че 80 процента от близнаците по статистика се раждат поне с 3 седмици по-рано от термин.

# 500
  • Враца
Не съм сигурна дали е подхващана темата, но ще си питам. Според вас новите колички имат ли нужда от пране на текстила. В магазина като попитах ме изгледаха доста странно, че искам да я пера  #Crazy

# 501
Не съм сигурна дали е подхващана темата, но ще си питам. Според вас новите колички имат ли нужда от пране на текстила. В магазина като попитах ме изгледаха доста странно, че искам да я пера  #Crazy

Принципно за новородено всичко ново се пере ,поне в началото .Минават през много хора ,когато се изработват и никога не можеш да си сигурна дали някой е нямал гъбички или по лошо лишей .А ще е неприятно бебето да хване такова нещо.Аз лично бих я изпрала. До скоро се борих с гъбички по кожата на ръцете ,хванати от някъде си и трудно се премахват ,защото се разнасят и лесно се предават .От тогава пера всичко ново било то за бебе или за мен. Simple Smile

# 502
Аз съм в същата дилема - има части на количката, които не се свалят, но искам да ги изпера  newsm78. Според вас лоша идея ли е да повикам фирма за почистване за тях? Матракът на кошарата уж беше опакован, но и него ми се иска да изперат, защото няма калъф.
Браво на малките ни талисманчета и на мамите им - Силки и Тиквичка.
Аз не съм наясно, какво да попитам педиатъра, за да разбера, дали ще ми допадне. Може ли някой да сподели  Simple Smile

# 503

Гиада що тъй два дни под ред в лошо настроение?

Аз се опитвам да чета книжка и да се разсейвам. Wink

Хормони, хормони...! Нищо важно, аз съм от тия, които се мобилизират при проблем, а като нямат си го търсят  Wink. Чета си темичката и чакам да отмине... Съпричастна съм с тиквичките и Мишлето  Hug

PS Освен това, гладя, това винаги ми докарва дъждовно настроение  Mr. Green

# 504
Цитат
еденото даже не му се хваща главата на ехографа, толкова надолу се е намърдало, милото.
Pepit0 именно така е и при мен с еднато бебе и лекарката прецени,че е слязло доста и затова реши да ми премери шийката вагинално и то излезе тоя резултат.Здраве да е,ще се справяме някак  Praynig
Ани Иванова_429091
Цитат
80 процента от близнаците по статистика се раждат поне с 3 седмици по-рано от термин.
Ами тя статистиката е такава защото по принцип и лекарката това ми го обясни,пък и на лекциите са го казвали,че близнаците се развиват с 2 седмици по-бързо от еденичните бебета,природата си го е измислила,аз не се виждам как бих издържала този нарастващ при това товар до краят на април,когато ми е термина...

# 505
Karina81
Сигурно е така ,а за товара наистина е много тежко ,принципно термина ми е на 8 април ,но при мен няма и шанс да ме пробват да ги родя нормално ,защото нямат шанс да се обърнат както трябва  Simple Smile, операцията ще е по-рано именно ,защото бебетата няма да чакат  Grinning. Веднъж да свърши това и приключвам с раждането на деца  Grinning Grinning Grinning Grinning
През цялата си бременност само едно положително нещо видях ,че всички искат да ми угодят за всичко Grinning Grinning Grinning и че сигурно повече никога няма да се радвам на такова внимание като сега от мъжа си  Grinning Grinning Grinning
Ако някой ми каже ,че е много хубаво да си бременна ,сигурно няма да му повярвам  Grinning Grinning всички лоши признаци на бременността ми се случих  Grinning Grinning Grinning ,а сигурно това ,ще ми е единствения период без секс в живота ни ,голямо наказание  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 15:33 от Ани Иванова_429091

# 506
 Hug никакви дъждовни нестроения не разрешавам, а пък гладене - само на булчинска рокля се приема!
Съни, Мацето ти е дала златен съвет, според мен, от кавги между жени полза е нямало никога, скарай се на мъжа си, но не обиждай майка му- полза и смисъл няма. И да си смениш лекаря, да не дойдем да го набием дружно.
Рози, миличко  Heart Eyes. Никак не ми е смешно, зная какво е. Ад.
Карина - мила, аз напълно се успокоих - виж, че повечето близнашки мами сме на сходен хал. Държиш фронта и това е! Ганева е супер профи Peace
Тиквичките и Мише на Силки ми напълниха сърцето днес  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 507
Тиквичке, Силки, радвам се, че мишоците са добре и дано скоро си ги приберете у дома!  Hug
Съни, пожелавам ти кураж и твърдост за справяне със свеки-ситуацията!  Peace
Утре сутрин съм пак на изследвания. Вече нямам здрава вена по ръцете си ... Дано са се нормализирали вече нещата.  ooooh!
И моята сага с НОИ е пред решаване. Днес, след поредния и-мейл, ми се обадиха да ми кажат, че имало някакво объркване, болничният ми бил обработен и ще получа парички с първата ведомост след празниците, което ще е в края на следващата седмица.  Whistling
И си купих възглавница за кърмене от Кауфланд ...  Rolling Eyes

# 508
  • Под кленовите дървета
Днес съм войнствено настроена, ядосаха ме в една тема за Секцио или нормално раждане. Направо не е за вярване колко нормални хора сме се събрали тук, интелигентни и толерантни. Във въпросната тема са едни крайни изказвания, едни простотии, се едно съм в училище, та малко ги насолих и още ме държи. Ама не смятам да им чета повече глупостите, че без тва ми идват в повече Simple Smile

Само да кажа какво ме ядоса - някаква девойка се изказа, че видиш ли хората родили със секцио са половин хора, защото са ги срязали. Та чудя се, ако и се наложи да и присадят бъбрек или сърце или дори и прелеят кръв дали ще е 1/4 човек... #2gunfire

Това беше лирическо отклонение  Hug

Хахха, имам усещането, че в тази тема има едни индивиди, които са прекалено...натюрел. Не съм влизала да видя, но те са едни и същи дразнители навсякъде Simple Smile
Изгубена кауза е това да спориш с тях.

Аз пък съм им чела изказвания, че майка, която не кърми, изобщо не е майка...това, че кърменето в в крайна сметка личен избор на майката, слабо ги вълнува.
Научи се да не обръщаш внимание на форумни дразнители Simple Smile

Тиквичка, Силки, дано скоро са си у дома героите Hug

Ани Иванова_429091
по принцип не е рядкост едноплацентна (тоест, като при теб) бременност:) Имах приятелка с тризнаци, две бяха в обща плацента, третото в единична. А с тези проблеми, които си имала в началото, нормално е и безсексието, скоро пак ще има, споко Laughing

Аз стерелизирах всичко, което купих и багажа за болницата е почти готов Simple Smile

П.С. За свекървите - има тоооолкова теми Simple Smile
Аз почнах от тема номер 1 да чета: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267029.90;topicrefid=20

# 509
Хайде и тук да кажа. Бебетата са добре 1800 и 1700 в 31 +5. Плаценти 2 степен, води в норма. Наистина шийката малко се е скъсила с 0,6 мил. от 3 Февруари. Та сега съм на утрогестан, лежане  и малка терапийка с флостерен 3 инжекции през 12 часа. Ако трябва по- натам пак ще повторим, за да се презастраховаме. И дано минем 36 седмица Simple Smile

Смехорани, Кари, Тиквичка, Мохита, Ани Иванова, искате ли да си направим близнашки априлски чат във Фейсбук? Ако сте навити драснете на лично  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт