През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 921
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Ох и аз ще поръчвам на баткото обаче, и ми казаха около месец за изработка. Бебето няма да е без легло де. На баткото е трансформиращо и сега пак ще стане на кошара. Дано си спазят срока от около месец, а и малко да позабавят не е проблем и без това най обича да се намества при мен да спи, та даже ще е доволен  Simple Smile В неделя ще разгледам и в Икея, но от сайта, който е доста беден нищо не харесах

# 481
Леле Synni, взимаш си сама вагинален секрет? Ми на ти можеш и сама да се изродиш.
Не мисля,че е виновна тъпата система,ами си е виновна Сънито. Тука всички писахме какво ни мерят и какво ни гледат на консултациите,на нея не и ли направи впечатление,че нещо не е наред? И като не е наред има право да си смени доктора. А не сега да се оплаква.

Както бях писала аз до януари вкл знаех абсолютно всичко за бебчето си. Така че февруари е изпуснатия месец. Нямаше как да знам, че доки като знае вече, че не ходя никъде другаде няма да ме преглежда. Той ми е гинеколог от много години за това му се доверих, ехограф преди никога не ми е отказвал.
Маце, мен ме притеснява факта, че свекърите ще дойдат на изписването и след него ще ми се натресат за няколко дни у нас и свеки постоянно ще ходи след мен, ще ме следи какво правя, ще ми казва, че не е съгласна с това, което правя и накрая просто ще стане скандал, защото няма да я издържа.  Аз например съм решила да спазвам (ако мога) принципите на изключителното кърмене, при което в началото се изключва всякакво даване на вода, когато преди време и бях споделила в разговор тя изпадна в истински ужас и последваха разни разправии. Но аз съм майка и това си е лично мое решение, не нейно. Това сега ще бъде първото нещо, което ще следи, да не говорим и за куп други неща, които все още не знам, защото вече избягвам да говоря с нея по този въпрос.
Относно посещението веднъж седмично при тиквичка- в България за съжаление в държавните родилни  болници порядките не са се променяли с години. Такова дълго отделяне от майката дори и при преждевременно родените деца е аболютно отхвърлено вече, но не и при нас  #2gunfire Лошото е, че точно определени държавни болници имат най-добрата техника и специалисти при раждане преди 9-ти месец или при проблеми с многоплодна бременност. И във Варна е така, моля се да си вляза в 9-ти, че и повече та да си родя като бял човек в частната болница, това, че ще дам доста повече пари не ме интересува. Но там разбиранията им и политиката са съвсем други.

# 482
Synni__ а не може ли свекърите ви да са на хотел? Много е гадно да ти се пречкосва някои из краката. А камо ли пък да те следи. То по тая логика тя може да даде вода на бебето докато не си в стаята. Според мен може предварително да си изгладите нещата с мъжа ти - той какво мисли и да се обясни на родителското тяло, че детето си е ваше и вие ще го гледате както намерите за добре. Те са баба и дядо и ако не им харесва да си ходят. Най- много да не иска да го гледа ако ти се наложи, но клекнеш ли веднъж пред нея, ще ти се качи на главата. Скоро може да ви казва и колко често секс да правите и как точно да го правите... Crossing Arms

Днес съм войнствено настроена, ядосаха ме в една тема за Секцио или нормално раждане. Направо не е за вярване колко нормални хора сме се събрали тук, интелигентни и толерантни. Във въпросната тема са едни крайни изказвания, едни простотии, се едно съм в училище, та малко ги насолих и още ме държи. Ама не смятам да им чета повече глупостите, че без тва ми идват в повече Simple Smile

Само да кажа какво ме ядоса - някаква девойка се изказа, че видиш ли хората родили със секцио са половин хора, защото са ги срязали. Та чудя се, ако и се наложи да и присадят бъбрек или сърце или дори и прелеят кръв дали ще е 1/4 човек... #2gunfire

Това беше лирическо отклонение  Hug

# 483
Здравейте! Simple Smile
Виждам, че питате за нас, затова идвам да дам кратък отчет. Simple Smile
Михаела е много добре. Вече е 1.850 кг., надмина теглото, с което се роди, което много ме радва. Качва грамчета бързо и се надявам поне в средата на март да си я приберем вкъщи вече. Praynig
Тиквичка, радвам се, че и твоите момчета са добре! Дано скоро се гушкате и вие вкъщи! Praynig Много е гадно това, че само по веднъж в седмицата ти дават да ги виждаш. Sad Поне с кърма ли ги хранят? Rolling Eyes

# 484
  • Варна
Един малко тъп въпрос- ако заплатата ми е 320 лв, болничния ми колко пари трябва да е? За 1 месец ми е болничния...
Трудно е да се каже. Взимат се 18 месеца назад, сумата се дели на работните дни през тия 18 месеца и от полученото среднодневно възнаграждения се взима 80 %. Не съм го написала като в закона ,ама е нещо такова горе -долу
Лина, благодаря ти. Ще се пробвам да сметна болничния по схемата, която си дала.

Аз пък днес съм доволна. Ще имаме тържество в градината и ще ходя в 16:30ч да гледам как човека рецитира стих за 3ти март...Яко...но пак ще се разрева сигурно, всеки път ми се случва, когато ги гледам малките човеци как са се трудили да се приготвят за родителите.... а сега и с тоя корем и тези хормони, ... ясно е....
Друго интересно е, че днес ис получих новите кутии, закоито ви казах мин седмица, и ще мога да поприбера книги, дрехи и всичко под палнята както аз си искам. Този път са здрави, заминеихме ги със счупените Simple Smile И още нещо за хвалене, успях да говоря с бъдещия нов педиатър на бебето и останах очарована от него. Много ми хареса начина на обясняване, бях си направила списък от въпроси и на всичко ми отговори Simple Smile Доволна съм.
Момичета, желая и на вас супер хубав ден като моя.  Hug

В бързината забравих да поздравя Силки и Тиквичка, голяма съм шматка....

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 14:06 от paKris

# 485
Shantel ми тя твоята бебка е отличник значи Simple Smile Нали някъде пишеше, че позицията с гръбче вляво и глава вдясно е най-подходящата при естественото раждане Simple Smile

Абе Sunny_ аз като продължавам да те чета не мога да повярвам, че просто така сами ще се натресат..все пак в 21 век живеем!  Супер доволна съм, че ММ не позволява на техните да се месят (с малки изкл., които са си направо бели кахъри) И въпреки това аз отдавна си заявявам мнението открито и дори си влизам в спор с тях..казала съм им милион пъти, че уважението ми към тях няма нищо общо с това да сме на едно мнение..да не стигам до това, че майка и баща си имам само едни за цял живот! Аз съм си казала, че майка ми ще е при мен като родя, а след това свекито ако има желание да идва. Аз споделям какво научавам по лекции и т.н. ..виждам им ококорените лица, но не смеят да ме разубеждават от това което искам (и майка ми и свекито) 
Извинявам се за откритото ми възмущение, но като чуя за такива случки на днешно време и ми става меко казано странно!!! После се чудя защо гледат турски сериали..доста време ще мине докато се изкоренят такива разбирания! Като си помисля, че и аз един ден ще съм свекърва и лошо ми става....дано никога не изкуквам толкова!!!!

# 486
  • София
Тиквичке, радвам се че писа! Страхотни новини, с изключение на това със свиждането, пълно безумие... Борбени са момчетата, все така да наддават и да се прибират вкъщи скоро!

Момичета, то си е за смях това с нашето "сецване". Винаги го обръщам на шега, че иначе досега да сме се сринали психически.
Поне хапчетата за отпускане са силни и мм се пооправя... Тъпото е че излязохме, оказа се че лекаря си е сменил смянТа и сега ще ходим пак натам... Аз се дундуркам за морална подкрепа и на разходка с колата:)

Мария - в Хиполенд и в Дундьо винаги имат налични или поне на склад.

Shantel - твоята кифличка се е завъртяла като моята, а? Главата долу в дясно, а гърба - по лявата страна? Забавно ще ти е:)Simple SmileSimple Smile

Силки, расте малката - супер!!! Даваш й кърма, нали? Ти беше споменала, че ходиш, но съм не съм сигурна дали правилно съм запомнила. Още малко, стискам палци март да си е вкъщи вече!

# 487
Силки, не ни дръж повече в неведение. Знаем, че едва ли ти е до нас, но все пак ще се радваме ако се включваш от време на време с такива положителни новини за Мишето.  Hug
При теб как стоят нещата с посещенията- колко често ти разрешават да си при нея седмично?

# 488
pakris, не съм компетентна по твоя въпрос, но бих те посъвевала да си извадиш ПИК от НОИ. Има един линк, на който веднага ще провериш колко точно ще получаваш среднодневно. Мисля, че резултатите са на основа на реално подаваните ти данни в НОИ, така че са най-близо до истинските.

http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/CalcBen2.aspx

Днес не знам защо, ама съм една криваа... така че засега повече ще ви чета

pepit0, Рени е супер, вече не очаквах, че нещо може да ми помогне, но днес се чувствам по-добре физически. Благодаря ти, че ме насочи към нея!

# 489
Привет,момичета! Ех,че сте писали,писали,няма изчитане  Grinning И така да се отчета след днешният доплер...31 г.с.+1,бебетата без забележки,2,088 кг.-едното и 1,800 кг.-другото,плаценти 0 и 1-ва степен на зрелост вървят със седмица напред,всичко им е идеално,но на по-малкият главата му е много ниско долу (тръгнал е да си излиза почти  Thinking) та ми премериха шииката и се оказа,че е скъсена (2 см.) веднага ми назначиха кортикостероидна терапия 4 инжекции през 12 часа и Утрогестан х2 вечер и естествено,абсолютна забрана за прахосмукачки и тем подобни,за да успеем поне още 2-3 седмици да задържим бебетата вътре на топличко в коремчето.
А сега се връщам няколко страници назад,за да ви изчета  Hug

# 490
При теб как стоят нещата с посещенията- колко често ти разрешават да си при нея седмично?

Виждам я 2 пъти в седмицата. Но поне ми дават и да я гушкам откакто е на термо легло.  Simple Smile Малко е, особено като се има предвид, че в чужбина майките изобщо май нямат ограничение кога и колко да стоят при собственото си бебе. ooooh! Да не говорим, че им разрешават и да ги кърмят.. Ама... не ми се коментира тая тема просто. Tired

Po3u , нося кърма, да. Яд ме е, че още й дават със сонда, при положение, че можеше вече да я пробват с шише, за да развива сукателния си рефлекс... Ама явно така на тях им е по- лесно. ooooh!

# 491
Силки,чудесни новини,браво на Мишета!
тиквичка, поздравления и за вас! Дано съвсем скоро всички да са си вкъщи!

# 492
Karina81
И аз за това се боря да издържим още малко ,доктора се надява по 20 дена още ,за мой късмет шийката ми е цяла и е наред  Simple Smile .Основно от нас се иска да лежим възможно най -много ,за да се стигне до края .Забрави всякаква домакинска работа ,за здравето на децата .Успех и на теб ,дано да не бързат да излизат .За всеки случай съм си приготвила багажа за болница ,за да имам готовност  Grinning. Моите са 2,200 и 1,900 . Simple Smile. Дано да мине всичко леко и безаварийно  Simple Smile

# 493
  • Варна
pakris, не съм компетентна по твоя въпрос, но бих те посъвевала да си извадиш ПИК от НОИ. Има един линк, на който веднага ще провериш колко точно ще получаваш среднодневно. Мисля, че резултатите са на основа на реално подаваните ти данни в НОИ, така че са най-близо до истинските.
http://appreports.nssi.bg/CalculateMaternityBenefits/CalcBen2.aspx

Гиада, благодаря, ще отида утре сутрин наистина за този ПИК. А иначе на твоя линк попълних, но като натисна изчисли ми дава някви грешки...пробвах няколко пъти..може днес точно да не работи.

# 494
  • Перник
tikvichka, силки, много се радвам за малките съкровища! Дано скоро всички да се приберат при мама и тате вкъщи!  Heart Eyes  За разбиранията в болниците не ми се коментира...важното е че бебетата са живи и здрави, другото мисля, че се преглъща, колкото и да е трудно. Кураж момичета!   bouquet
Момичета, днес купихме матрак за креватчето и сега се чудя има ли нужда да се пере калъфа на матрака при положение, че от горе ще има протектор и чаршафче? Май не... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт