През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 926
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Бройте и мен за Моника/Монк Simple Smile всяко нещо си има място и откачам когато е преместено
или не е прибрано на мястото му.
Чудя се дали ще съм така след 1 година когато шомпала ще ходи и пипа навсякъде и
къде ще си дяна всички сувенири, които сега са наредени из къщата.
ММ ме подиграва, че бебка ще я отглеждам като в казарма - това може, онова не може.
Стой мирно на дивана, не пипай тук и т.н.

Kukumiavka аз по тази причина ходя винаги с чехли/джапанки, за да не усещам ако има нещо по пода,
а и целогодишно ходя боса, не мога да търпя чорапи на краката си и това е Grinning

# 436
Добре бе момичета как чистите с тези кореми #Crazy
Явно моето е само оправдание newsm78

# 437
  • Бургас
Добре бе момичета как чистите с тези кореми #Crazy
Явно моето е само оправдание newsm78

O,аз и без корем не се напъвам.

# 438
За шофирането - избягвах първите месеци, сега карам като се наложи, ама от 3 седмици сме без кола и ми се реве вече... но утре ще си я приберем, както по-рано се похвалих и мисля да провам да шофирам. Мразя да съм зависима от някого, дори от ММ.

За чистенето - мразя прахосмукачки и прах да обирам, аз го бърша - той след мене пак полепнал. Нещото което може да ме изкара извън равновесие е мръсна баня, мивка или тоалетна. Там всяка седмица с корема, с мъки си търкам, че иначе откачам. Аз затова и нямах търпение да махнем ваната, че както съм с корема нямаше да мога да търкам както си знам.

Оф, аз много съм замислена сега с това завиване на бебето в леглото. Една книга която четях в началото на бременността, категорично отрича завиването, защото било опасно да не се задуши, ама ей го в неонатологията като ходихме на обиколка и трите новородени с олекотени бяха стабилно повити, че и в тия термо легла, леко под ъгъл вдигнати.  И сега съм в чуденка, да купувам ли олекотена или не!?

# 439
  • Варна
Vaseto - Благодаря ти за отговора за педиатъра.

Аз още си карам. ММ не иска да кара, скоро си изкара книжката и не иска, и аз съм шофьорът.

За играчката за легло - чела съм, че се поставя след като навърши месец, месец и половина. Най-добре само с 1 или 2 играчки максимум  като за начало, защото може да му се наруши зрението и да стане разногледо. Трябва да не се въртят отначалото, а да са статични и да са на 20-30 см. След 2ри месец, може малко по-малко да се разнообразява като се въртят или сложим повече играчки.

ЗА олекотените - аз моя малкия го слагах с торба за спане - дебела. Той си спа до година и половина с торба, в зависимост от сезона. Първо го приспивах на ръце, като беше бебе и после го слагам в торбата и с ципа - хоп и готово. Също може и с пелена одеалце - но винаги под мишничките, което предполага, че трябва да е облечено отгоре с дреха поларче или според сезона все пак, защото част от гърба и ръцете са непокрити. Не ме питайте, към 2рия месец като взе да се върти, колко пъти съм ставала на нощ, извън кърменето, за да видя дали диша....бях пълно психо. Завивах го и пак лягах. Също, той заспиваше като му дадеш една тензухена или бархетна пелена, си я гуши и така заспива, ама мен много ме беше шубе да не се задуши и като заспи, я махах. А иначе през нощта беше много смешен, събужда и започва да мрънка, аз - без да ме вижда само си протягам ръката и хвърлям въпросната пелена върху лицето му...след 3 мин се е нагушил и е заспал. Аз обаче не съм, пустиии страх, показвам си едното око над кошарата и премествам пеленката малко встрани. Иначе пак се разбуждаше и започваше да мрънка. Тези пеленки миришеха на мен, от праха за пране, това пак е трик, да си мисли че майката го гушка.

Един малко тъп въпрос- ако заплатата ми е 320 лв, болничния ми колко пари трябва да е? За 1 месец ми е болничния...

# 440
Уж трябва да е 80 % от заплатата. Ама то не знам дали и не се гледат броя на работните дни в съответния месец. Човек не може да им хване дирята.

# 441
здравейте момичета, и аз да се оплача за болничния, който ми е от средата на януари до средата на февруари все още не ми е платен Sad Днес ходих до НОИ да си взема ПИК, за да провяря статуса утре. Пък дай боже като гледам и коя що се опраче тук и след ден-два те хвали с превод, та може и мен да ме огрее  Joy
Между другото снощи си говорих с приятелка, която роди в МД и тя ми каза, че там имало стая с оборотна помпа, която може да се ползва. Това е инфо от юли 2013, не знам сега как е положението, защото аз мисля в Шейново да раждам. Дори днес ходих там на Отворени врати, голям смях беше, защото сме се събрали около 15-на плондерки Simple Smile и чакаме да дойде някой да ни поведе за развеждане и пристига един висок тъмнокос младеж с някаква модерна прическа и усетих как 15 ченета паднаха на пода Mr. Green .После разправям на мм Шейново, каква маркетингова стратегия са измислили, за да си избереш тяхната болница Simple Smile а той вика ми, да ние ви разтриваме краката и ви търпим мрънканиците, пък вие се захласвате по левенти  hahaha

# 442
vodna_lilq,  Това е психолога на болницата. Simple Smile Много симпатичен висок младеж. Аз сега гледах Мартенките са на 8 тема, ние на 15, дали ще ги докараме до 30 с това темпо?  Laughing
Аз си взех днес поредния болничен, последен преди 45 дневния, но понеже съм с двама работодатели винаги с единия имам проблем.  Ама какво да се прави, тъпа бюрокрация.

# 443
Вчера и днес супер криви дни. Вчера разправии с гинеколога, сбъркани кодове на направления и тн. Днес-сбъркан болничен, малко лични проблеми и за капак внезапно се обажда свеки да каже, че коритото, което сме купили (не го е виждала, а сме и казали сигурно преди 3 седмици, когато го взехме, как изведнъж се е сетила за него не знам) не било правилно. Дали сме пазили касовата бележка, защото трябвало да го върнем и да вземем такова каквото тя е решила, че е удачно ooooh! ММ се страхува да прояви твърдост още в началото, не разбира, че ако сега не го направи в бъдеще ще имаме много проблеми. Казах му, че не е едно и също той да се скара с нея и аз да се скарам с нея. А ще ме принуди, ако продължава да шикалкави аз да и кажа няколко остри думи, но тогава нещата ще се влошат. Тази жена не може да разбере, че вече не е майка, а баба. В деня в който се искаше прошка ми се обажда и по някое време ми казва, че тя ще се опита да приеме моите възгледи за възпитанието на детето, но и аз трябва да се съобразя с нейните.  Shocked Аз докато говорихме си мислех, че говори нещо за нашите взаимоотношения, че трябва да правим компромиси и едва след като затворих телефона осъзнах, че тя най-актовно ще се опитва да си налага мнението в отглеждането на детето и вече започна още преди да се е родило. Естествено ние няма да връщаме коротото, но тя доколкото разбрах обикаля магазините за такова и като дойде ще се появи с още едно корито вместо да ни даде пари да си вземем каквото ние намерим за необходимо. А ММ не разбира или не иска да разбере какво става.

# 444
  • София
днес ходих там на Отворени врати, голям смях беше, защото сме се събрали около 15-на плондерки Simple Smile и чакаме да дойде някой да ни поведе за развеждане и пристига един висок тъмнокос младеж с някаква модерна прическа и усетих как 15 ченета паднаха на пода Mr. Green .После разправям на мм Шейново, каква маркетингова стратегия са измислили, за да си избереш тяхната болница Simple Smile а той вика ми, да ние ви разтриваме краката и ви търпим мрънканиците, пък вие се захласвате по левенти  hahaha
Хаха и ние бяхме така преди 4 години,  после доста коментирахме психолога Simple Smile даже тогава (а може и сега) имаше втора работа-управител или инструктор в една фитнес зала в района Simple Smile една приятелка ходеше там и ми каза

# 445
vodna_lilq,  Това е психолога на болницата. Simple Smile Много симпатичен висок младеж. Аз сега гледах Мартенките са на 8 тема, ние на 15, дали ще ги докараме до 30 с това темпо?  Laughing
Аз си взех днес поредния болничен, последен преди 45 дневния, но понеже съм с двама работодатели винаги с единия имам проблем.  Ама какво да се прави, тъпа бюрокрация.
В разгара на лятото се правят най-много бебета и затова се раждат много криви овнета.

# 446
Ехе направо ми събудихте любопитството с този психолог  Laughing  Joy
Synni__ така като те чета ми се струва, че няма да и се дадеш лесно на твоята свекърва  Simple Smile остава само и мъжът ти да и се тросне малко.
Моята е властничка също, но мъжа ми не е обичал никога да му се меси, а тя си ме е научила, че и при мен не минава.Обачее в семейството на дъщеря и е съвсем друга работата. Но го пиша за да кажа, че си зависи от вас какво ще и позволите

# 447
  • София
Кротка и аз ходя с джапанки и пак усещам песъчинките, не могат да ми се скрият гадинките  smile3508

Велинити аз лично ще си го завивам  Peace  Още повече, че в началото те не мърдат и не виждам голяма опасност от задушаване.. Аз и лятото, ако не се завия и ме втриса. А и Пакрис е писала за торбата - още по-удачен вариант е  Peace

Водна лилия на мен още от декември не ми е изплатен  Rage  Пратили са писмо с нередности /добре, че проверявам в сайта, кой знае кога ще го получа тва писмо../, казах и на счетоводителката какво пише, пък тя дали го е оправила, един Господ знае  Angry  Имам 2бр. болнични със статус "в момента се обработва". Като се замисля, от октомври съм в болнични. Е, получила съм един свестен превод  smile3516

Съни ако мъжа ти не вземе мерки, вземи ти  thumbsup  За твое добро е  newsm53

# 448
  • Бургас

Един малко тъп въпрос- ако заплатата ми е 320 лв, болничния ми колко пари трябва да е? За 1 месец ми е болничния...

Трудно е да се каже. Взимат се 18 месеца назад, сумата се дели на работните дни през тия 18 месеца и от полученото среднодневно възнаграждения се взима 80 %. Не съм го написала като в закона ,ама е нещо такова горе -долу

# 449
Кукумявка, говори със счетоводителката да ти оправи декларацията, която е пусната в НОИ и съответно каквото е объркано според бележката в системата. И аз съм от октомври, до тук 3 превода имам. Единият беше  объркан от счетоводителката, звъннах и, оправиха го и го платиха. Всичко в рамките на 10 дни. Това писмо, дето уж щях да го получа, още го чакам.

Общи условия

Активация на акаунт