През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 886
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Аз съм с шянтав цикъл и в началото имах разлика близо месец, от цикъл и ехограф. Питах доктора, на последните прегледи, какво правим, защото оюе има седмица и малко разминаване, и отговора беше "майната му на ехографа, гледаме си цикъла, ехо е нещо относително". Дори в документите, които се издават, се пише за термин датата на последния цикъл. Peace

# 541
Абе гледаме си цикъла...амя ако сте като мен с шантави яйчници няма да ви свърши работа  Joy
Моят цикъл от 28 юни ми дойде чак на 11 август..а реално съм забременяла края на юли или началото на август. И добре, че заради професията ми си правех често тестове за бременност, че да разбера бързо, че съм бременна! Оказа се, че в такъв начален етап на ехографа е по-лесно да се определи точна седмица ( за разлика от по-късно когато размерите са ориентировъчни) и че няма как  да съм имала нормална менструация август..било е някакво лъжливо кървене!  Обаче на ФМ 21 седмица доктора абсолютно потвърди термина и каза, че точно е определен. Сега само времето ще покаже дали са познали....но това вече с термини с разлика от 2 месеца почти си е като фантастика за мен!

# 542
  • София
Не само датата на цикъла, но и размерите на бебето говорят, че терминът е в края на април. Не ми се вярва 4-ма лекари накуп да предричат 10-11 месеца бременност..

# 543
  • София
Добро утро  Simple Smile

Тиквичка, Силки много се радвам за добрите новини при вас! Пожелавам бебенцата бързо да си качат грамчетата и много скоро да си ги гушкате вкъщи  Hug

Аз вчера бях на ЖК всичко е наред с бебка, но не разбрах колко тежи, голям съм заплес  newsm78 а толкова го чаках този преглед .... сега следващия е на 11.03 и от тогава всяка седмица. Док каза че шийката ми е супер и бебка си е застанала чудесно за нормално раждане  Mr. Green Досега голям мерак за нормално раждане и сега когато док каза, че ще е нормално ме хвана шубето  Mr. Green Важното е бебчето да се роди живо и здраво пък няма значение по какъв начин Simple Smile

И да се оплача малко, покрай този ремонт тези дни така съм се изнервила, че ми идва да избягам Sad Имам чувството, че никога вече няма да си видя дома подреден, омръзна ми от тая какафония и само прескачам някакви боклуци Sad  Whistling Казах на ММ, че скоро ще полудея и ще хвърлям през прозореца всичко!

# 544
jasmin_veni

Рядко срещани са бебета в един балон ,но и без преграда по между си ,90 процента от бебета поне според доктора ми имат преграда ,която гарантира по-малко усложнения ,нищо,че пак са в един балон .Както и да е .
Тризнаци  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy,май не искам да си представям  Grinning ,имаш ли информация колко големи са се родили и кога просто информативно питам ,не и е било леко на жената ,пък после представям си  Laughing

А колкото до объркания термин ,според мен е объркано кога е заченато бебето и кога тя си мисля ,че е станало .Но чак пък толкова ли некадърни доктори има да не могат да определят приблизително ,кога трябва да се роди бебето   Embarassed

Моя фейсбук е същия като тук Ани Иванова  Simple Smile

# 545
bybsiinka
Цитат
Моля някоя мама с последен цикъл, приблизително близък до моя да ми каже коя г.с е
Привет,моят последен цикъл беше на 23.07.2014г. към днешна дата съм 31 г.с.+2 дни,термин 29.04.2015г.
Сега виждам,че много е изписано по темата...Но все пак ми е странно,какви са тези лекари...как така краят на юни,с предната ми бременност последният ми цицикъл беше на 24.08. и бебето се роди на 07.06. със 7 дни закъснение,но пак при теб е абсурдно това което ти казват,търси друг специалист.Успех и споко...просто се подготви за края на април  Hug

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 08:25 от Karina81

# 546
bybsiinka,  Аз съм с последна дата на цикъла о7.07.2014 и термина ми е определен за 14.04.2015, но нашата бебка расте малко по-голяма и си я очаквам към края на март и все пак за термин си ми е 14.04 във всички документи.

# 547
Карина81 моите дати са едно към едно с твоите.
Не знам въпросното майче с объркания термин от кой град е, но ако желае може да сподели и съответно някоя от нас да и предложи читав специалист.

Аз снощи за първи път разбрах какво е да имаш сериозни киселини #Cussing out

# 548
11ALIS99 ,съгласна съм с теб,но не е ли абсурдна тази ситуация...може би не е нужно да имаш диплома за лекар,за да изчислиш правилна един термин...Тези лекари,май не трябва да практикуват!!!

# 549
Момичета, добро утро   bouquet аз пак да питам - има ли някой инфо, дали ако извикам фирма за почистване да изпере матрака и несвалящите се части на количката и столчето за кола ще има негативен ефект. Питам, защото все пак тези препарати сигурно са по-агресивни.

# 550
  • София
Абе направо нямам думи как ги е изчислявал този лекар. Че тя даже и и си казва кога са бебеправили. Точно си съвпада с априлския термин. Какви бвли могат да направят такова нещо.Представете си че бебето тръгва да се ражда те се опитват да го задържат. Застаряващи плаценти, намалели води, високо кръвно, абе не ми се мисли направо.

Пупи защо искаш да ги переш? Нали върху матрачето ще има чаршафчета? И върху количката също нещо ще сложите?. Аз не мисля да пера нищо свързано с количката.

# 551
Искрено ви благодаря момичета,
може би лекарите се водят по това, че ми е мн нередовен цикъла, но въпреки това аз съм се подготвила за края на април. Края на месеца ще се видя с лекарката, която бих желала да ми извърши секциото (тъй като съм с двурога матка и мн ме наплашиха, че нормално раждане е почти невъзможно, а и бебка е седалищно) надявам се да ми даде по адекватно мнение. Страхувам се да не ми назначат дата на секцио, а бебка да тръгне да излиза доста по рано. А съм и от малак град и пътувам до Стара Загора, което ще ми коства известно време. Хубав и усмихнат ден.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 09:38 от bybsiinka

# 552
  • София
Изпуснах ви, ама се включвам по средата.
Стискайте краката, не остана! Sunglasses

puppii, несвалящите се части от количката ти предлагам да изчистиш с парцал и разтвор бебешки сапун, после избърсване с мокър парцал няколко пъти. На кошницата за кола със сигурност всичко се сваля и може да се изпере.
А матракът защо трябва да се пере, стар ли е?

# 553
  • София
Добро утро, дами!

Welinity - скъсах се от смях, рано сутрин, с тая вашата кола;) направо си представих какво шоу сте предизвикали:)

Bybsiinka - терминът ти трябва да е в края на април. Кажи, наистина, от кой град си, може да ти помогнем с читави лекари.

За прането - аз също искам първоначално да преперем разните му там покривала, чудесии, но не смея с фирма. Мнго агресивни препарати ползват. По-скоро ще свалим товА, което се сваля - останалото с парцала на ръка.

# 554
Друго да питам ,някой прави ли си сметка ,колко излизат като цена първоначалните покупки за едно бебе ,питам информативно и ориентировъчно .Повечето ми познати много се вълнуват от това  Laughing Laughing Laughing Laughing,естествено нямат деца още  Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт