През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 869
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Пакрис с програма на пералнята за ръчно няма ли да стане, или на 30гр. за 15 минути? Има едни допълнителни постелки сега за колички гледам, мисля да си взема.
Аз  тел. за сега няма да ви искам, че се надявам да има в болницата нет, но ще питам пак док.

# 601
  • Пловдив
Има много хора, които хич нямат съзнание за такива неща, много несъобразителни. Ходят кашлящи, кихащи, сополиви.. при бебета .....  Tired
Аз нямам намерение да давам моето да го мачкат и целуват като плюшка. Не ми и пука особено много дали някой ще се обиди, или засегне. На мен ми е гадно, като ми се радват така, няма да го карам и То горкото да търпи такива неща. Не става дума за мръсно, бактерии и екстри.. просто на мен винаги ми е било противно това. Е на баби/дядовци ще позволявам, но на някоя приятелка, леличка или подобна - не  Naughty
Мисля едно сапунче антибактериално да взема за в началото и който желае да пипа Бебсън - първо  през мивката.
Разходките - аз съм хаймана, ама и на бая места се спирам  Joy Както Дидолино написа.. хубаво, че онзи ден се видяхме, та си отдъхнах малко и после в пълна газ пак хахаха. Мислих и днес да скитосвам, ама май си го направих ден за кафета (сокчета) хаха.

# 602
  • Варна
Пакрис с програма на пералнята за ръчно няма ли да стане, или на 30гр. за 15 минути?

Ми има една бърза програма, има и за вълна... малко ме е страх да не им стане нещо... ще видя...

# 603
  • София
Привет от мен Simple Smile
Ходих до офиса да си занеса 45 дневния, после до мола и сега малко почивам преди да отида да взема каката от градина Simple Smile
За целуването и пипането и аз не бих давала по лицето и ръцете. Лицето си дори и аз не пипам, какво остава за новородено. Докакато е много малко само по дрехите Simple Smile С каката не си спомням да сме имали несъобразителни приятели или близки, на които да се налага да правя забележка, надявам се и сега да е така  Peace
За бебето съм похарчила общо 45лв за помпа за кърма, 190 лв за количка и 60 лв за кошарка Simple Smile Остава да купя само някои тоалетни принадлежности, всичко останало си го имам от каката Simple Smile

# 604
Привет и от мен Simple Smile

Карамел  Моя приятелка имаше сърбежи и се оказа, че има някакъв проблем с черния дроб. Не знам с подробности, всичко на финала си беше Ок с нея и бебче, но се консултирай с лекаря си все пак, да не се окаже нещо такова.

Ние вече сме готови с приготовленията за бебка. Днес подледно поръчах един Baby monitor и с това приключваме с покупките. Сега идва ред на прането.

Количката и аз ще я пера и всичко останало, без матрака, че той си е нов, пък и е в калъфка. Аз гости не планувам много, много поне първия месец, но и не смятам да изпадам в крайности. Дори и сега всички много се съобразяват, събират след децата лудницата преди да тръгнат, та не мисля, че ще има несъобразителни след това.  

# 605
В началото не мисля да каня хора у нас, като започнем да излизаме ще се разхождаме по парковете с приятелите. Много мразя да ми пипат бебето по ръцете или по лицето. Има разни хора, виждаме се на улицата и почват да го пипат по лицето ...ми знам ли го какво е правил с тези ръце преди малко.

# 606
Здравейте, коремчета!

Аз днес си направих една разходка малко за покупки  Laughing Че нещо съм се панирала ако реши да излиза преди определената дата, нямах дори нощница  #Crazy
Та влизам в един магазин за бельо и има много пижами ( всякакъв вид ) , но само за бременни и кърмачки не.... Взех една нощница колкото да имам нещо  Sad  после в др. магазин чехлички.... и накрая стигнах до аптеката : вадя аз един списък и за мен и за бебо ( за болница и за вкъщи неща) и почвам , а те половината неща ги нямаха  Crossing Arms  Разбрах, че прахчето Топуцин или нещо такова го няма в производство - вие знаехте ли??? А за кремчето на Павлодерм  не бяха и чували дори  Stop
Накрая ме посъветваха ,не разбрах обаче дали за  крем за пъпчето или за крема за подсичане , че в една аптека си правели да ходя от там да си взема било много хубаво  newsm78  

Сега от цялата тази разходка с половин покупки ми е много изморено  Whistling и си почивам, но поне имам част от нещата вече Simple Smile Вчера направих и една поръчка в сайта минимод и днес чаках до преди малко да се свържат с мен или по телефона или на пощата, ама няма нищо и им се обадих.... те даже не са видели,че имат поръчка от мен, аз можеше и да си чакам ..... и след като родя  #2gunfire   #Cussing out

Оплаках ви се , сега да си дойдем на  думата за бебока  Heart Eyes  Няма да стигам до крайности с калцуни , но ще им посочвам мивката ако искат да държат бебо. Целувки само от мен и ММ, може и сестра ми  Whistling  Свекървата, свекъра и баща ми - зависи как ще се държат  Laughing

За покупките сме взели дрешки и кошчето на бебо = 400-500 лв. с днескашните дребни покупки и от сайта + още 200 лв. Сега остава всичко голямо да взимаме ( количка 3 в 1 ,
шезлонг , вана и т.н.) Още никой нищо не е споменал за подаръци освен сестра ми която ще вземе козметиката за бебо и к-та  за изписването ...

За лекцията на 5-ти и за срещата ако ММ си е тук и не пътува извън БГ , ще се радвам да ме докара и да се видим   bouquet Че още от началото като разбрахме,че съм бременна спрях да карам и сега ми е много тъпо,че съм като вързана  Rolling Eyes

# 607
  • София
Рафи - честно да ти кажа, в мола като ходих преди две седмици и аз бях така. Дори в супера се изморявам. На чист въздух обаче си е друго, разликата е огромна. Но бавно, разбира се. Аз малко забързам ли крачката и ми става тежко.

Ох, ние днес пак много неща отметнахме, за финал си взех три поръчки от еконт и съм много доволна:) Бях поръчала едни бебешки дрешки от една мацка в продавалника и чаках едни чанти от една варненска богиня на handmade чантите и съм мноооого доволна.

Да ви се оплача - не се харесвам на почти нито една снимка от фотосесията:( Има няколко, коио мацката ги е обработила "артистично" и са ефектни, ама другите... Не знам не знам. Мъж ми вика да не се впрягам, хубави били и че все пак съм в 8 месец, мацката не е про и няма всички да успее да ги направи като "от интернет", ама.... За какви неща се тормозя, а:)

Пакрис - аз пускам всякакви такива на програмата за ръчно, тя е към 15 минути и пера в нея разни якета примерно, които им трябва бързо препиране, раниците ни за планина, за колелата... Така ще процедирам и с нещата на количката.

# 608
Карамел  Моя приятелка имаше сърбежи и се оказа, че има някакъв проблем с черния дроб. Не знам с подробности, всичко на финала си беше Ок с нея и бебче, но се консултирай с лекаря си все пак, да не се окаже нещо такова.
Аз затова й казах да си пусни кръвни и да види как са асат и алат, защото при мен там е проблема, а чернодробните проблеми се откриват най-трудно по принцип.  Peace
Никол, сега продават едно друго прахче - Норсулфазол се казва.  Peace

# 609
  • София
И аз засега съм дала около 150 лв. за покупки - комплект за изписване (30); чанта на Мустела с кремчета (48), един несесер с ножички, термометър, пиличка, гребенче, четка за зъби (30) и от аптеката спирт, физиологичен р-р, памук и марлички (15). Това е май. Друго не ни и трябва.
Днес лекцията на 9 месеца беше страхотна (1-та част). Гост лектор беше доктор, която се занимава с хомеопатия и предложи основни решения за най-често срещаните проблеми през бременността и при бебето.
За количката, чанти и раници, ползвам една 30-мин програма MIX, която няма силна центрафуга и пере на 30 градуса.

# 610
  • София
Силки, Тиквичка много се радвам за хубавите новини. Да продължават бебчетата, да наддават бързичко и да си ги прибирате вкъщи, че в тези наши болници понякога мисля, че ни третират като натрапници, а не като пациенти.

Pakris, дай малко инфо моля те, какви въпроси си питала педиатъра. Аз уж съм намислила също ама да не пропусна нещо важно, че ще ходя другата седмица при тази, която съм избрала.

Да се отчета от вчералния преглед, резултатите от кръв и урина са ми екстра. При записа на тоновете обаче се засекоха леки контракции и от днес започнах магнезий да пия. Това обаче се оказва сложно. Много трудно пия хапчета напоследък. Днес изпих едната таблетка и веднага я повърнах. Направо не знам как ще ги пия по 4 таблетки общо на ден. Имате ли идея разтворимите дали са подходящи?

Аз пък да ви се оплача със свеки за сега нещата са наред, ама майка ми днес ме ядоса много Sad

Хайде връщам се да чета, че имам още 8 страници да наваксам, а трябва след малко да ставам да готвя Sad

# 611
  • София
Имате ли идея разтворимите дали са подходящи?

Можеш да пиеш диаспорал, той има по-добра усвояемост от таблетките. Има разтоврим (във вода) и директ, който ти се разтваря в устата, но е малко гадничък.

# 612
Относно посещенията - последно време толкова съм редуцирала приятелския кръг, че определено не очаквам да ми идват на гости нетактични хора Simple Smile така че не смятям да стигам до такива крайни мерки като дезинфектанти и калцуни!  Освен това едно дете няма как да си създаде имунитет, ако преди това не се е сблъскало с един два микроба   Joy
И напълно подкрепям Мацето за поста й ..толкова е чакано това малко човече, че дори не искам да забранявам на бабите да го гушкат Simple Smile само за пуушачите абсолютно подкрепям..аз не понасям цигарен дим, а какво ли пък остава да ги пускам прясно пушили до бебето ни!!

# 613
Имате ли идея разтворимите дали са подходящи?
Ами аз разтворими пиех, ама май две от тях отговарят на една неразтворима ...  newsm78

# 614
  • София
Ами не е точно така с разтворимия магнезий. Примерно 3 диаспорала по 300 се пият вместо 3х2 магнерот. Поне  на мен така са ми казали, но не е лошо да се пита и лекаря, който е предписал приема на  магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт