Отговори
# 60
Всичко, което си избброила Фиона го има и нашето столче, а е от нисък клас. Само колелцата са му 2, но аз си го дърпам даже , когато и те са застопорени. Иначе седалката даже слиза съвсем ниско до земята.
Ползвала съм му всички, функции, така че наистина са си плюс.
Бон апети на Кангару. Но, не го препоръчвам де. Simple Smile Щерката му разказа играта - значи не е кой знае колко качествено Simple Smile

# 61
fiona, напълно съм съгласна с теб за домашно приготвената храна - за мен по - добро от това няма! Ще направя всичко възможно колкото се може по - дълго да храня детето си по този начин ( още повече, че готовата оризова каша претърпя грандиозен неуспех при нас  Laughing). До скоро и аз смятах, че чрез захранването се " възпитават" вкусовете при детето, но една случка от снощи малко ме разколеба. Бях взела момата в скута си за да се опитам да ѝ дам вода, а на нея ѝ омръзнаха опитите ми и започна да се оглежда по масата. Видя една чиния с 1 домашна курабийка останала в нея, пресегна се, дръпна си чинията и добара курабията. В следващия момент курабията беше в устата ѝ и я ЯДЕШЕ! Не можах да повярвам колко бързо се ориентира. И като казвам ядеше имам предвид не просто да смуче, а направо си отхапа парченце и започна да го дъвче; след това продължи да си я гризе, но естествено ѝ беше отнета  Mr. Green Така, че не съм сигурна до кога ще мога да я опазя от вреднотиите.
А както вече казах давам парчета ябълка и круша сурови. Вече се научи и си ги хапва методично, не просто да гризка за опитване. И все пак изяденото количество е малко и засега няма негативен ефект. Но всеки си познава детето най - добре и си преценява кое как да дава.

# 62
  • Точно където трябва
За столче за кола питах  Simple Smile Все едно, по-качествено ще търся. Иначе дано не ми се налага да  проверявам колко са верни краш тестовете.
На обед давах тиква, преди малко варена ябълка на пара. Смесва ли се с мляко. Че аз добавих малко. Е, няма такъв потрес! Отиде в коша, чорапите са и по-вкусни, с такъв кеф ги дъвче. Не ми харесва как действам. Исках стройна програма, всичко стриктно. Добавях 2 дни целина към картоф, ама тя така се запече, че днес промених. Храненнето ни е просто опитване. И допълнително към млякото. Нищо не заместваме, нищо не намаляме.
Оххх, няма как да обясня на домашните, че не искам да я гушкат напръскани с одеколон, облечени с вълнени пуловери, с дрехите дето ходят на мръсни места... Обяснявам за обриви, ама глас в пустиня. Вече има сърдити, "кво толкова", "едно време нямаше такива неща", все аз много преигравам...абе все едно си говоря с туземци!
Аааа, днес правим 7 месеца! Laughing
Honey Deer, следя те, че съм на същото дередже. Обриви, странни сухи, червени петна и предстоят ваксини. Засега терапията не дава резултат.

# 63
ymemansi, те и моите са съвсем обикновени- на Лорели, бели с едни зелени кучета. Просто ми се искаше да има 4 колеца и тези, които намерих бяха н-стотин лева. Иначе всичко останало, което съм описала си го имаме и струваха по 150-160 лв.
elliee, честита месечинка! Да не ти пука! ТИ решаваш за твоето дете. Дано на никой не му се налага да проверява тестовете!

Астинед ще да е доктор вече, а?  Grinning

# 64

Honey Deer, следя те, че съм на същото дередже. Обриви, странни сухи, червени петна и предстоят ваксини. Засега терапията не дава резултат.
Пропуснах да кажа, че все пак минахме на мед. козметика за всеки случай.

Аз също съм се зарекла да готвя на бебо. Хем обичам, хем ще ми е още по-приятно. По този повод си купих книжка за храненето на детето до 2 год. възраст( с рецепти в нея). "Мирогледа'' на авторката се препокрива с моя, така да се каже.  Embarassed  Полезни неща + примерни схеми
за захранване. Кое кога се дава и защо.
И забравих да се похваля.   Laughing  От около месец бебо лази като гъсеница, но от събота започна да си вдига повече дупето. Пъзела му е нареден в хола (неговата стая е още склад) и вече обикаля извън него по целия хол. Вече трябва да вдигам саксиите, че си ги хареса като цел.  Mr. Green

# 65
Извинявам се, че подхващам тема, която е предъвкана многократно, ама нещо пак не ми е ясно.  Rolling Eyes
Като казвате, че се препоръчва по 125гр. пюре, после предлагате ли отделно мляко? Малечка рядко изяжда по толкова, но винаги след това изпива по около 30-50мл. мляко. грешно ли е? Да спра ли да предлагам?
Nutty, аз не намирам тази система за много удобна,понеже ми казват 'в последния момент' кога да отида. Сега ме викаха за утре сутрин, но аз отказах, понеже исках и ММ да е с нас, че остана за сряда. Случвало се е да звънят сутринта за следобед.  Shocked Като цяло предпочитам да знам датата, деня и т.н. предварително или аз да си ги следя, а не да ме викат по всяко време. Но каквото - такова. Да не говорим, че влизаме по 4-5 майки накуп, ама това е друга тема.  hahaha
Astined и аз я мисля - дано се похвали скоро!

# 66
  • София
Освен това ако готвите за детето си правилно- без да е подсолено, без да е с изкуствени неща и засилени аромати, ще видите, че детето ще отказва да яде боклуците, защото те ще са му с неприятен вкус. Започва да възприема вкуса им след системно хранене с тях. Това и за шоколада важи. Казвам го от опит.
Да, подкрепям, също от опит. Не знам дали вкусът им е "гаден", може би по-скоро непривичен, защото до ден днешен не ядат шоколад (по много), докато аз например мога да изям цял без да ми стане тежко. Не ядат и чипс, снакс, зрънчо. Дори да им дам пари не си купуват такива неща, което много ме радва. Е, и плод няма да си купят.... hahaha Но ще вземат някаква малка вафла, например.

Оххх, няма как да обясня на домашните, че не искам да я гушкат напръскани с одеколон, облечени с вълнени пуловери, с дрехите дето ходят на мръсни места... Обяснявам за обриви, ама глас в пустиня.

И аз правя забележка на майка ми, тя много се парфюмира... На мъж ми също - "Изми  ли си ръцете?" Каза, че откакто имаме деца е станал като хирург, все си миел ръцете, горкичкият.  Sunglasses

Като казвате, че се препоръчва по 125гр. пюре, после предлагате ли отделно мляко? Малечка рядко изяжда по толкова, но винаги след това изпива по около 30-50мл. мляко. грешно ли е? Да спра ли да предлагам?
Да, мляко предлагам, но не знам колко изпива. Т.е. ако детето е сито ще си пийне малко, колкото има нужда, дори само да си утоли жаждата. Млякото до годинка е водещата храна за бебетата, така че давай си спокойно.

Миа днес изяде 100гр. Добавих малко ябълка (20 гр.) към тиквата и картофа. Без АМ. Хареса се. Утре пак.   chef

# 67
Астинед беше за 16.00, та или сега се поти или е чисто нов доктор Wink

# 68
Fiona точно щях да се оплаквам, че си ни зарязала тотално, и ти се появи  Peace
За готвенето на детето и аз съм съгласна. Докато мога ще му готвя. Аз също имам книга с рецепти до 3 год. Днес пак дадох оризова каша - вече ориза е въведен, нали така? Т.е. мога да дам и сварен ориз  newsm78
А наобед омаха 125 гр  картоф, пащърнак и броколи - е само дето лъжицата не изяде, много го хареса  Laughing
Момичета, днес ходиф в пощата, да пращам мартенички, в плик и марка - егати кефа, нахлуха спомени от едно време, особено като видях подутите от мартенички писма  Heart Eyes
Тази седмица го дават топло, желаещи за една срещичка  Party

# 69
  • София
Доктор съм Simple Smile ама докато ви изчета Simple Smile....благодаря, че сте ме мислили Simple Smile Супер мина....малкия го водихме и една колежка го гледа докато аз се потях, че да може и ММ да присъства, че от към рода само той и кумата...родителите нямаше как да дойдат. Нещо още ми е напрегнато и не мога да се отпусна Simple Smile Макар че пред защитата ми беше доста по хиксова и по-важна ама все пак най-после доктор мога да сложа пред името Simple Smile

# 70
Astined, честито!   bouquet

# 71
Е хайде честито, докторе!   bouquet

# 72
Асти честито и от мен   bouquet

Мами, като ви чета повечето пишете, че бебоците ви изяждат около 150мл АМ на едно хранене. Нормално ли е моя да изяжда по 240мл (210мл вода + 30г АМ) и да си дърпа шишето към устата за още? Де се видяло такова чудо? Иначе на опаковката на "аптамил" го дават по 210мл точно за 5-ти и 6-ти месец?
Не искам да се меся, но ми се струва повечко това количество. На всички кутии има някакви количества, но те са препоръчителни. Сега се опитвам да си спомня в инструкциите на гастроложката ни какво пишеше - по спомен беше нещо от сорта, че да се поема количество около 250мл на едно ядене е много за стомахче на дете на възраст 6 - 12 месеца.

Ами и мен това ме притеснява, че е множко. Но пък какво да му стане на стомахчето?... Една позната ми беше казала нещо свързано с кърменето, че като се кърмят често бебетата при всяко мрънкане, ядат повече от необходимото и така им се разширявали стомахчетата? Дали и неговото не е вече разширено? newsm78  #Crazy
А иначе ми се струва, че на другите хранения през деня, когато се кърмим (ние имаме само едно хранене с АМ засега) не изяжда чак толкова много. Много ми е интересен наистина. Чувам го, че едва преглъща млякото (иреч, че не му се яде), ама продължава ли продължава да суче, та аз се налага да го махна от гърдата, че да не преяде... #Crazy
Успокоих се, че и Асти приемат по толкова.
Храним се 4-5 пъти дневно, както дойде, но т.к. сме на кърма не мога да преценя общото количество за деня, съмнявам се да е над литър обаче.

Сега като минахме на аптамил 2-ка, предполагам не е хубаво да се дава повече от препоръчаното на кутията количество за съответната възраст, а то е 180мл? Вие как мислите?

# 73
И според мен не трябва!  Според една педи написаното количество трябва да се достигне постепенно, т.е. 160-6м., 170- 7м. , 180- чак на 8м. Нашата каза 180. Аз сега правя по 180, но беба почти винаги оставя по 30-50. Е, ако е много гладна си ги изяжда и ушите й плющят. Grinning Яде 4-5 пъти дневно.

# 74
Астинед, честито!

LiNa07, 180+6те мерителни лъжички отива към 210 мл или ти имаш предвид готово АМ 180 мл?
На кутиите пише някакво извънземно количество сякаш! Децата не могат да го постигнат. На 1ницата даваха до 210мл вода+7 лъжици АМ, което е баш 240 както дава good_girl_and_mother. Това е за 5 пъти хранене. На 2ката обаче! пише, че има 3 хранения по 180 мл вода+мерителните лъжици. Според мен тук се очаква 2 хранения да са заместени напълно. Както и да е, това по кутиите изобщо не ме вълнува лично мен. Аз давам колкото изяждат. Като видя, че започват системно да си изяждат до капка порцията качвам с 10 мл вода, АМто не го пипам. Чак когато се установи, че изяждат и другите 10 мл качвам с още 10 и тогава слагам и 1/2 лъжичка допълнително. Така съм го правила от както почнах да давам АМ. В момента 180 мл+сухото мляко давам сутрин, ако са спали цяла нощ. До обяд давам около 150-160 мл вода + сухото мляко, на обяд след пюрето давам 100тина мл около половин час след хранене. Вече и на следобедното хранене правя същото. Вечер в 7 давам пак 150-160 мл. И на заспиване към 9, ама буквално за приспиване се получава правя още по 100 мл с 3 мерителни лъжички.

Общи условия

Активация на акаунт