88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 41 757
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • Ænima/Albuquerque
Само? С такова огромно количество перли?  Shocked

# 286
  • София
Така четох  Laughing Може и повече да е  Thinking Пука й на Лупита, нали не я е плащала  Laughing

# 287

Но трябва наистина нищо да не знаеш за киното и Холивуд, за да не можеш да предположиш, че Carol и The Revenant би трябвало да се очакват като сериозни "играчи" в новия награден сезон.  Peace

От теб ги чувам.  Laughing Поразгледах в IMDB, изглеждат стабилно.

# 288
  • Ænima/Albuquerque
Но трябва наистина нищо да не знаеш за киното и Холивуд, за да не можеш да предположиш, че Carol и The Revenant би трябвало да се очакват като сериозни "играчи" в новия награден сезон.  Peace

Да, мерси, МячTired

# 289

Връщай я, щом е толкова малко. За к'во ти е?

# 290

Аз не я откраднах, за да я продам в Ибей и да и взема парите. Ще си я нося като пич, навсякъде, и до магазина ще си я нося.

# 291

Да, мерси, МячTired

И аз не разбирам защо не?
За сега не мога да кажа никакви прогнози. Аз много лесно се лъжа, че нещо е
хубаво. После го гледам и упс, не точно хубаво...  Grinning Така че първо гледам - после оценявам.

# 292

Аз не я откраднах, за да я продам в Ибей и да и взема парите. Ще си я нося като пич, навсякъде, и до магазина ще си я нося.

Лятото по джапанки на плажа  Mr. Green

# 293
  • в морето до колене
Мячик, кажи сега, Драйв уестърн ли е, или не?  Simple Smile
Не мисля... По-скоро има доста черти на филм ноар. Но с Рефн човек не винаги може да е сигурен.
Твоята трактовка, обаче, е оригинална. Беше ми интересно да я прочета. Още чакам с интерес продължението.

Но трябва наистина нищо да не знаеш за киното и Холивуд, за да не можеш да предположиш, че Carol и The Revenant би трябвало да се очакват като сериозни "играчи" в новия награден сезон.  Peace
Да, мерси, Мяч.  Tired
От теб ги чувам.  Laughing Поразгледах в IMDB, изглеждат стабилно.
Имам предвид - след като си чул, че се правят и/или предстои да излязат.
Говорим за прогнозиране на награди, нали.
Поне аз за това говоря.
Не говоря за това, дали на нас ще се харесат филмите. И дори да ни се харесат, дали ще ги сметнем за достойни за номинации и награди.

Между другото, знаенето и очакването понякога е нож с две остриета. Малко изкривява картината. През последните години се улавям, че прекалено много "знам" за някой филм отрано... и това ме спира да го гледам, докато не си изчистя съзнанието от "знаенето"...

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 23:49 от мячик

# 294
Добре де какво се засягате не мога да разбера, Мяч следи много по-задълбочено картинката от всяка една от нас.

Аз конкретно следя проекта за Керъл отпреди поне 5 години откакто се чу, че ще правят екранизация, а покрай него чух за Суфражетките и за филма споменат от Мяч.
Ето примерно не е трудно да се порови и да се види части от кои недовършени филми са пускани на критиците и разпространителите в Кан'14 и какви отзиви е имало.
Та мисълта ми е, който иска да се задълбочава пречки няма.  Hug

# 295
Ясно, че след като си чул. Аз по принцип не следя предстоящи филми, освен ако не са на любими актьори и режисьори. Затова разчитам на вас да споделяте какво, кога, къде и как.   bouquet
На мен лично ми е интересно дали и тази година няма да изскочи някой Whiplash и да се набута при големите.

# 296
  • в морето до колене
Тазгодишният победител от Сънданс, разбирай - новият Wiplash, по традиция го броят в прогнозите. Но не така настървено. Не знам, дали ще устиска.
От Сънданс има вероятност да излязат други кандидати този път. И то вероятно по-скоро в актьорските номинации. Както беше с The Sessions преди две години, примерно.

# 297
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз чакам новия Оливър Стоун по разбираеми причини Laughing. Формално и той е в групата надеждни, но чичо отдавна не е правил наистина хубав филм.

# 298
Мячик отново спомена Сънданс и реших да се ограмотя фестивално.

В тази статия акцентират върху интересните филми през 2015 г.:
Your Movie Guide To The 2015 Sundance Film Festival

Пълната програма на Сънданс

# 299
  • в морето до колене
Мячик отново спомена Сънданс и реших да се ограмотя фестивално.
Радвам се, че съм предизвикала желание за ограмотяване.
Фестивалът в Сънданс е много интересен - първото събитие в годишния календар за американците. Никакви блокбастъри, никакви големи студиа, големи пари и голяма шумотевица. Просто инди-филми.  Simple Smile
Само това да беше направил Робърт Редфорд за развитието на независимото кино в Америка, си заслужава всичката слава и уважение!

А в контекста на Оскарите - въпреки че са "малки" независими и уж непретенциозни филми, обикновено поне две-три заглавия от фестивала остават в надпреварата много дълго време. Някои - до самите номинации. Някои - до самите награди.

За по-голяма яснота ще дам пример само с победителите от последните години.

Ето го победителят тази година - Me and Earl and the Dying Girl
Миналата година по това време от такава "наградна" страница започна Whiplash - за да стигне след малко повече от година до 3 награди Оскар и още около 70-80 награди и номинации + 38.о място в ТОП 250 на IMDb към днешна дата.
Преди две години от същата позиция започна Beasts of the Southern Wild - за да стигне до 4 номинации за Оскар + още почти 100 други награди и номинации.
Между тях от същата позиция тръгна Fruitvale Station - после мина през награда на фестивала в Кан... но не устиска да стигне до номинации за Глобуси и Оскари... (въпреки, че Харви се беше "заел" с него)

Така че - резултатът след Сънданс не винаги е един и същ.
Но пък обърнете внимание, че повечето от тези филми са първи филми за своите автори!

Ако не е платформа за Оскари, фестивалът със сигурност е платформа за филмови кариери.

Това относно сценаристите и режисьорите.
Да не отварям дума на колко актьори кариерата е почнала от такива "малки" независими филми, показани в Сънданс.
Фестивалът се провежда от 30 години. Можете и сами да пробвате да си сметнете.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт