88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 41 715
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Замислих се днес за моя любим Nebraska. Той независим ли се води? Потърсих дали е награждаван на Сънданс - не е. Но май е показван на фестивала.  newsm78

# 301
# 302
  • в морето до колене
Замислих се днес за моя любим Nebraska. Той независим ли се води? Потърсих дали е награждаван на Сънданс - не е. Но май е показван на фестивала.  newsm78
Независим, да. Но Сънданс - не.
Александър Пейн е старо куче - медалист. Няма работа вече в Сънданс. Бил е там преди 20 години.  Simple Smile

За филми на такива режисьори филмовата година започва през април - с участие в селекцията за Кан, ако филмите им са готови... Ако още не са - следват Венеция, евентуално Телурид. Посли в 90-95% от случаите Торонто...
И само около 5-10% са тези, които излизат директно и изненадващо я в Ню Йорк, я на някой друг американски фестивал в самия край на годината - като "Вълкът от Уолстрийт".
И после с главата напред в национално разпространение между Деня на благодарността и Коледа.  Mr. Green

Гледах ги тези, да.
Забележете, че и те започват категорията за мъжка роля с въпроса:Could this be DiCaprio's year?
Никаква изненада, нали?  Mr. Green
Заради такива като тях писах вчера, че е време да почнете да чакате.  Whistling

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 16:47 от мячик

# 303
А Снайперистът къде се появи за първи път? Не, че съм критерий, но на мен ми дойде доста изненадващ  Embarassed

# 304
  • в морето до колене
А Снайперистът къде се появи за първи път?
Мисля, че на фестивала в Ню Йорк.  Thinking
Не мога да се закълна, но може да се провери.
Обаче той си беше в полезрението на критиците и го чакаха.
Все пак Клинт Истууд и Брадли Купър (които имат доста добър track record пред Академията) + истинска патриотична американска история са си tailor made Oscar contenders.  Wink

# 305
Мисля, че на фестивала в Ню Йорк.
Но той си беше в полезрението на критиците и го чакаха.
Все пак Клинт Истууд и Брадли Купър (които имат доста добър track record пред Академията) + истинска патриотична американска история са си tailor made Oscar contendersWink
Да, да, точно, аз затова много се учудих, че съм го проспала така.  Embarassed

# 306
  • в морето до колене
Не че искам да правя реклама, но ви предлагам по-често да надничате в 30-тарските теми...
Там тези неща ги следим.

А ако обърнахте внимание в прогнозите, които пусна по-нагоре Белла повечето актьорски кандидат-номинати са именно от това поколение.  Wink
И съответно в повечето филми, които са кандидат-номинанти, играят актьори от това поколение.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 11:23 от мячик

# 307
  • Живее на Луната
мячик, ще дадеш ли линк към тази тема, все се каня да питам къде обсъждате филмите целогодишно  Laughing

# 308
  • в морето до колене
Ами май навсякъде обсъждаме филми целогодишно.  Grinning
Предстоящи проекти се стараем да "канализираме" - тези, които следим заради актьорите - там; някои заради режисьорите - в режисьорската; по-конкретно заради наградите - тук (в това число големите фестивали се опитваме да следим тук, но и в европейската донякъде...)
А за "онази" тема - ето линк към актуалната в момента - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=826079.0

# 309
  • Живее на Луната
Благодаря, ще се присъединя с удоволствие. И за фестивалите също ще ми е интересно да ви чета. Ехх, да ви бях открила по-рано. Вече две години под ред се случва да съм в Торонто по време на TIFF и все се чудя какво да гледам (Ходих само на премиерите на Gravity и The Equalizer, като втория беше разочарование но поне видях Дензъл на живо  Laughing)

# 310
  • в морето до колене
А тази година, дали няма да ти се случи пак да си в Торонто по време на фестивала? (Тук, предполагам, не е нужно да уточнявам, колко точно ти завидях.  Embarassed)
Обещавам отрано да ти подготвя подборка от заглавия, които поне "на книга" си струва да се видят.  Grinning

П.П. В тази тема са "докладвали" момичета, които са успели да видят нещо на фестивали в Германия, примерно...
С радост бихме посрещнали и други "кореспонденти".

# 311
  • Живее на Луната
Честно казано не се очертава за сега, но нищо де ние пак ще си обсъждаме  Laughing

# 312
В началото на всяка година се засилвам да гледам поне српяганите 10тина филми от Сънданс и накрая се оказва, че съм гледала само каквото е добутано до по-сериозно промотиране и евентулана оскар номинация. Другите неща си заминават неизгледани.

# 313
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз гледам каквото ми пуснат в Арена. Доста от заглавията са страшни бози. С претенции Tired

# 314
О, сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт