88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 41 871
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
19 Winners and Losers of Toronto: Matt Damon, Jake Gyllenhaal Score, Tom Hiddleston Stumbles - https://www.thewrap.com/19-winners-and-losers-of-toronto-matt-da … dleston-stumbles/

# 376
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И от мен едно обобщение, този път на индитата
http://blogs.indiewire.com/thompsononhollywood/toronto-brings-os … the-weak-20150916

# 377
Хайде да прехвърля тук, да не стане наистина прекалено оттатък
Уф, вероятно си права.
Ама вече прекалено много "разочарования" видях/прочетох тази година, че не знам останаха ли кандидати за номинации изобщо.  Stop
Джони Деп май е единственият в момента.

Не че този диалог не е за друга тема, по принцип. Но понеже в предните мнения беше засегнат този въпрос. Та и аз рекох да се изкажа.  Mr. Green
От Black Mass аз лично съм възхитена. Надявам се Оскарът за поддържаща роля да дойде оттам към момента (освен ако Том не ме зарадва много като трапер). Много се надявам и при евентуален сблъсък на суперзвездите (Деп, Ди Каприо, Деймън) победител да е Джони. Принципно отдавна говорим за насмешка с него в този форум, но в този филм е изумително, безапелационно блестящ. Не само че си изигра вълшебно ролята, но и му пасна като ръкавичка- изглеждаше изключително правдоподобен, смразяващ психопат. От видения трейлър не мога да кажа същото за Лео- брадата ОК, подивелият поглед- ОК, но мекото гласче с обичайната леко кахърна интонация- тцъ и тцъ. Струва ми се, че отново както в повечето си героични роли ще бори чисто физическата си несъвместимост с образа. Деп за разлика от него е хамелеон и трансформацията му ме остави зяпнала.
Иска ми се Джейк да добута до номинация тоже, понеже ролята му е точно от типа, които мен лично ме вълнуват. Но си давам сметка, че най-вероятно няма да стане или ще натиснат с другото му заглавие.
Оттам това, което ти май засягаш като разочарование- струва ми се, че Еди ще бъде промотиран добре и ще се завърти по церемониите. Пък и никой не казва, че той е играл лошо, даже напротив, хвалят го. При Харди също е въпрос на промотиране за "Легенда", но по-скоро няма да влезе в петте.
Том Ханкс? Редфорд? Все някой ще има от старите кучета.

# 378
  • в морето до колене
Ами аз вече казах нейде - общо настроение на "разочарование" ме обхваща, като гледам, че почти няма ревюта ниво А този сезон. За А+ даже ме е страх да си помисля...

Добре - да ги видим мъжете (главните) тогава:

Джони Деп категорично - всички хвалят филма, него го хвалят дваж повече / май ще взема да го гледам през уикенда...
Майкъл - за Джобс / така като гледам накъде отиват нещата, като нищо ще се задържи на номинация... / даже не знам, дали при такава перспектива Харви ще направи усилие да го налага за Макбет
Леонардо - по дифолт
Уил Смит & Дон Чийдъл - щото май само тях още никой не ги е виждал официално / и таят надежди
и ето ти четворка (за белот, примерно  Laughing) - и даже един кибик като пети, за разкош...

а с останалите се случва евентуално следното
- официално мисля да прогнозирам, че от филма на Тарантино надали ще излезе номинант точно в тази категория - там са ОСЕМ герои, въобще не е ясно кой се води главен и кой не... академиците само ще се объркат от цялата работа - оставям си 1% вероятност, за в случай, че някой баш в този филм вземе, че направи ролята на живота си  Crazy
и оттук надолу следва един списък от главни роли във филми, които меко казано не възторгнаха критиците и получиха оценки не по-високи от В - т.е. аз ги оценявам като равностойни
и всички са ми в кюпа
Еди, Джейк, Том, и големия Том, даже Мат се държи нейде на ниво 6-10, сър Иън, Майкъл Кейн, даже Тоби Магуайър видях тук-там, ако искаш и унгареца ще добавя за цвят...

но пък Редфорд го няма вече - вероятно са решили, че Кейт го е надиграла; кънтри-певецът на другия Том също доста разочарова; същото за жалост може да се каже за Кранстън и неговия Тръмбо; на Джоузи вероятно само френският акцент няма да му стигне; на Брадли вече много ще му стане - пък и този път не е някакъв американски герой, а само готвач;

и в цялата тази равностойност... изобщо няма да се изненадам, ако вместо някой от големите, това пето място на кибика до картоиграчите го заеме африканчето на Кари  Crazy Crazy  Mr. Green

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 20:54 от мячик

# 379
Мяч, ти цитираш оценките за филмите, но я се сети, че всяка година има поне по един номиниран актьор за филм, който освен актьорската няма почти нито една друга номинация. Миналата година Джулиан точно така взе Оскар за филм, който не блестеше с нищо друго освен с нейната роля. А в случая всички тези заглавия с оценка В- имат оценка отличен за актьорите в каста. Аз лично съм почти убедена, че Еди ще има номинация на американска земя- по-вероятно за Златен глобус, защото там практически номинират десет души общо (при странната категория комедия/мюзикъл, в която номинират такива, които са им артисали от драматичната група).

Фасбендър не го слагам сигурен- не за друго, но него академиците не го обичат и за къде-къде по-говорени роли са го оставяли зад борда. Ако Уинслет се вмъкне в номинациите, нищо чудно и той като Хоакин преди години да пляска отстрани, докато партньорката обира лаврите.

Общо-взето имам усещането, че тази година ще е обратното на последните няколко- при мъжете ще има един изявен фаворит при общо взето слаби кандидати, а при жените ще е мътно и кърваво.

# 380
  • София
Съгласен със съжденията ви Simple Smile
Но аз викам да не отписваме Том Ханкс за Bridge of Spies
Не съм го гледал все още, но отзивите са много положителни, а когато имаме комбинация от Спилбърг като режисьор и един от любимците на академията в главната роля няма как да не е сред предварителните фаворити си мисля. Simple Smile

# 381
  • в морето до колене
Прогностиците не са го отписали. И аз не съм. Нали виждаш - след тримата младоци Еди, Джейк и Том стои и "големият Том".  Wink

# 382
Ами и аз съм го сложила в поста си, но не четете Laughing

# 383
# 384
  • в морето до колене
Не тази година, Джо. Следващата...
Това е ранно пролетен фестивал. Първият голям за годината всъщност. Става въпрос за февруари 2016, както разбирам.
ЕТА - Между другото, май преди една или две години същият този фестивал и връчи награда за цялостно творчество/принос, или к'вото там такова цялостно беше... Ако имат практиката да канят лауреатите си после да журират, да взема да обръщам внимание вече, на кого я дават тази награда.  Grinning

А линкът за Джони Деп не ми се отваря...

# 385
Следващият поред имах предвид, конкретно тазгодишния нали мина Laughing

Така отваря ли се другият линк?
http://www.vanityfair.com/hollywood/2015/10/johnny-depp-oscar-bl … d=social_facebook

# 386
Следващият поред имах предвид, конкретно тазгодишния нали мина Laughing

Така отваря ли се другият линк?
http://www.vanityfair.com/hollywood/2015/10/johnny-depp-oscar-bl … d=social_facebook

Да не би да играе Марлон Брандо 2.0 Grinning ?

# 387
След като изгледах още един от говорените филми, да кажа, че вече не отписвам Том Харди от наградната въртележка. Лично аз смятам, че идеално се получи само половината от двойната му роля, но и при Рони имаше няколко много ярки проблясъка, а Реджи беше класически съвършен. Сравнение върви да се направи с Джони Деп (двама гангстери и т.н.)- американецът прави цялостно по-хармонична и безукорна роля, но при Том имаше няколко изключително ярки кулминационни момента, които при Деп отсъстваха (той имаше един такъв).
Твърдо обаче не е най-добрата му роля това. Не влиза даже и в топ 3.

# 388
  • в морето до колене
Пак да преместя тук, че да не спамя оттатък:
Мяч леко иронизира в Оскаровата тема с навика да дават на дебютиращи африканци номинации за Оскар, но аз не бих се разсърдила този филм да отнесе актьорско признание. Не за момченцето обаче, нищо, че беше брилянтно, но за Идрис Елба. Уникална енергия показа в тази си роля, плюс вледеняващ магнетизъм.
Иронизирала - не иронизирала, момчето има награда от Венеция... А Идрис Елба със сигурност ще бъде номиниран. Но за поддържаща роля, не за главна.
Иначе аз от този филм най-много чакам режисьорска номинация за Кари.  Peace
Може да е млад, но мисля, че ще стои добре до Иняриту, Дани Бойл и Дейвид О. Ръсел... И още по-добре ще стои, ако изпревари Спилбърг.  Grinning

Дейвид О.Ръсел го сложих, защото току що четох похвални слова за него след скрийнинга на "Джой".
Така както кротко вървят нещата в момента, май наистина ще избухне по Коледа.  Crossing Arms

# 389
Гледа ли филма, Мяч?

Общи условия

Активация на акаунт