88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 42 011
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • в морето до колене
Не съм.  Tired
Много работа тези дни, уморена съм, изнервена и хич не ми се гледа нещо тежко, а и двата (+ Black Mass) са тежки истории...

# 391
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ехх Confused. В теб ми беше надеждата да го гледаш и да го обсъдим (Крис също каза, че го отлага за подходящо настроение). Наистина много ме впечатли и ми се щеше да си спретнем разговор за самия филм извън награди и т.н.

п.п. Black Mass не е точно тежък. Всъщност даже е доста неемоционален, стил "Трафик" да речем.

# 392
Хайде пак тук, след като гледах поредното от говорените заглавия.
Съгласна с Лулумба, че The Walk е силен кандидат за филм на годината. Няма да се разсърдя и да стане такъв, но Оскарът за режисура го давам на Фукунага. Земекис според мен има доста недомислени стъпки в своя проект.
Най-недомислен му е главният герой. Честно казано, много се надявам Джоузеф да не получи награда за тази си роля, иначе нищо чудно да стане еквивалент на Гуинет и сянката, която нейният абсурден Оскар хвърля над иначе перфектното и актьорско резюме.

# 393
  • София
The Walk филм на годината? :О Джоузеф за Оскар?
Силно се съмнявам и номинации да получат. Но ще видим де Wink

# 394
Да, филмът е холивудска класика според мен. Пипнат и оформен според критериите за добро кино зад океана.
Ако четеше внимателно, щеше да видиш, че за Джоузеф не искам Оскар. Но при продуцентско желание преспокойно може да му бъде осигурен- ролята е стабилна и да не забравяме какви недоразумения получиха награди и номинации ен поредни години благодарение на стабилните си продуценти.

# 395
За Фукунага говори ли се изобщо? Малко ми е съмнително да стигне до номинации, но много ще се радвам ако.

# 396
Говори се основно за врътките, които са направили Нетфликс, за да осигурят на филма възможност да влезе в критериите за номинация.

# 397
  • в морето до колене
Не знам дали се говори, но прогностиците си го държат в челната десятка още от Кан насам.
Ей тука http://www.awardsdaily.com/ даже го слагат на пето място в прогнозите си към днешна дата. Преди Спилбърг.   bowuu

И филма като филм даже е в доста челни десетки. Мисля, че има голяма вероятност AFI да го включат официално в топ 10 за годината. Още повече те се показват открити за новите алтернативни начини на разпространение. Досега са посочвали в своите топ 10 сериалите на Нетфликс и Амазон. Нищо не им пречи и филма да посочат.

# 398
Това за врътките, ясно.

Не знам дали се говори, но прогностиците си го държат в челната десятка още от Кан насам.
Ей тука http://www.awardsdaily.com/ даже го слагат на пето място в прогнозите си към днешна дата. Преди Спилбърг.   bowuu

Хм. Дано да мине пред дядковците, че ще стане интересно.

# 399
Това за врътките, ясно.

Обаче в статията пише, че никое студио не е пожелало филма и чак тогава Нетфликс го е взел. Поне аз така разбирам това изречение:

As you all know, every single major studio passed on Beasts of No Nation – and shame on them. It was then left to Netflix to pick up the film.

А сега се твърди, че кината не го искали, заради 90-дневния срок, преди да бъде пуснат по телевизия или каквото там правило имаше.

# 400
Не го искат, но си е минал в Ел Ей, доколкото разбрах от материала в Яху, и са си подсигурили критериите.

# 401
  • София
Да, филмът е холивудска класика според мен. Пипнат и оформен според критериите за добро кино зад океана.
Ако четеше внимателно, щеше да видиш, че за Джоузеф не искам Оскар. Но при продуцентско желание преспокойно може да му бъде осигурен- ролята е стабилна и да не забравяме какви недоразумения получиха награди и номинации ен поредни години благодарение на стабилните си продуценти.

Никаква класика не е.  Peace
Ако го номинират ще е чисто просто политика и далавери под масата. Лично за мен този филм бе като цяло загуба на време. Иначе съм съгласен с достойнствата за които си споменала и аз съм писал за някои от тях и ни се припокриват мненията, но ако трябва да тегля чертата, то този филм няма как да е сред номинираните за най-добър филм и ако е, то значи стандартите са паднали много ниско. Wink
Значи разликата между мен и теб е, че ти гледаш по сайтовете кой филм къде се нарежда, какво мисли критиката, как се представя по фестивалите (и малко или много си повлияна от това което се пише там), докато аз се пазя от тези неща и отивам неподготвен, искам да знам колко се може по-малко за даден филм преди да го гледам. Гледам само трейлъра и до там. Не чета рецензии, не гледам как се представя и къде фигурира по класациите/прогнозите После вече когато гледам филма и ако си струва научавам всичко за него, а ако не ми хареса, то повече не ме вълнува изобщо.
Нищо де, важното е общото което ни обединява, а това е любовта към киното.  bowuu

# 402
Никаква класика не е.  Peace
Това е лично твое мнение, не всеобща истина.
Дотук трима сме го гледали във форума и само твоето мнение е негативно. При това мнението на Лулумба за обективните качества на филма тежи над моето и твоето, по обясними причини.

И ще те помоля да не даваш определения от какво се влияе мнението ми, това ти няма как да знаеш по-добре от мен.

# 403
Добавям ето тази вметка от VF:
One knowledgeable insider claimed that New Regency has hired “every awards consultant known to man” to strategize an Oscar campaign for “The Revenant” — evidence of the studio’s emphasis on awards prestige which have also been known to boost a film’s box office prospects.
Много интересно Thinking

# 404
  • София
хех, реагираш така все едно съм настъпил някое мазолче, а не съм целял това.  Laughing
не съм глупав и сляп и виждам как масово гледате класации и рецензии, знаете кой филм къде се намира по пътя към оскарите много преди да го гледате и според мен при толкова много информация винаги го има и субективното. Нищо повече. Както и да е, няма никакви проблеми наистина. Приключвам със спора до тук, ще говорим пак като обявяват номинациите.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт