Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 391
  • 703
  •   1
Отговори
# 165
Eudaimonia, страхотни новини, браво на бебка, колко голяма е пораснала  Heart Eyes.
snowflakely, как е детето?. Моят син изкара варицелата преди около 2 год и не беше много леко. Имаше пъпки чак в гърлото и косата и Т вдигаше висока. Дано мине леко при вас  Praynig.
desyy1, и аз съм хремава. Овладях положението с обтриване на ноздрите с клеева тинктура и капки физиологичен р-р с клеева т-ра. Пак съм си хремава, но не пълня по 100 кърпи и не ми се запушва носът. От Коризалия също доволна. Изсмуках няколко хапченца днес и ми се струва, че има ефект.
Лека вечер от мен!

# 166
ЕЛЛЕ честит ти племенник.За излизането и аз не виждам как ще издържа 40дена в къщи,да е зима ок ама лятото.абе ще му мисля тогава

# 167
Eudaimonia Честити новини!
snowflakely надявам се всичко да мине леко при детенцето и също така да не се разболяваш /надявам се да си я карала/  Praynig

Да ви се оплача днес на работа идва една колежка, която е в болничен от началото на седмицата и води детето си. Тя седи точно зад мен / столовете ни са почти допрени с гръб/ и детенцето го слага да седне между нас на един стол. Тя е болна, а детето още повече и кашля супер много. Много добре знае, че съм бременна и със супер слаб имунитет. Знае, че по Коледа бях с бронхит/ пневмония ( нямам точна диагноза, защото нямаше как да ме снимат/, а миналата седмица бях с хрема и успях да се стабилизирам с хомеопатия. Когато детето почна да кашля станах разходих се 10-15мин, но те още са там. Върнах се и си сложих шала на лицето да дишам през него, защото детето си кашля до мен постоянно.  По едно време тя идва да си ме пита нещо и ме вижда с шала и и казах съжалявам, но не искам да се разболея. при което тя ми отговаря "Спокойно то не е вирус, а пневмония"  Shocked  Shocked Shocked да добавя само, че 2те деца са болни плюс нея и всички са на антибиотици.  За пръв път и аз се сблъсквам с такава несъобразителност  #2gunfire  #Cussing out

# 168
Привет от мен!
Нещо пак не мога да спя и реших да направя едно среднощно включване във форума.
Напоследък се будя през час-два през нощта и много трудно заспивам пак - мъкааа  ooooh!
Иначе - бях на, надявам се, последен преглед на белгийска земя. Бебка си е добре, отговаря си на седмицата. Взех си всички изследвания и на 12 март съм на преглед при моята лекарка в София, при която мисля да раждам. При нея родих и Рая  Simple Smile
По темичките, които обсъждате:
За излизането навън - Рая е зимно бебе. Роди се през един студен януари. Педиатърката ме посъветва няколко дни след изписването да я обличам добре и да я оставям с кошницата на терасата. Първият ден за няколко минутки, после постепенно да увеличавам. Каза, че когато преценя, че времето й на терасата е достатъчно дълго, за да си заслужава разходка навън, да излезем. Така и направиме на 20-тия ден. Първите 20 дни се чувствах като затворник вкъщи. Веждъж щом започнахме с разходките, нещата си дойдоха на мястото. Сега, живот и здраве, с юнско бебе въобще не мисля да чакам. Ще се възползвам от предимствата на топлото време и смятам веднага след изписването да сме навън  Laughing Разбира се, без да допускам външни хора да надничат в количката  Naughty
За молитвата - с Рая отидохме на 40-тия ден на църквата на Семинарията в София и й направиха молитва. После, както някой беше споменал, е редно да се отиде на гости. Отидохме при свекър ми и свекърва ми  Wink
За погачата - много забавно беше. Поканих най-близките си приятелки и се получи чудесно. Всички много се забавлявахме. В резултат - когато тези ми приятелки междувременно родиха, всички организираха погачи на бебчовците. И сега не мисля да пропускам  Simple Smile
 Hug и много хубав уикенд ви пожелавам!

# 169
Добро утро!

Честит празник на всички именици! Много здраве, щастие и сбъднати юнски мечти!
Прекрасни почивни дни ви пожелавам! Ние отиваме на благотворителен базар, а след обед сме планирали един Спондж Боб  Wink

# 170
  • athina
ДОБЪР ДЕН ЮНСКИ КОРЕМЧЕТА!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!

СНЕЖИНКА-как сте днес с малчо-надявам се положението е по-добро от вчера.Кураж и по-бързо оздравяване.

ЕДНА МЕЧТА-не се ядосвай на несъобразителността на другите-истината е че ако ние не се пазим сами никой няма да се съобразява с нашето бременеене-жалко но факт.
ЕВДЕМОНИЯ-браво на твоята бебка-това и е работата да расте и хубавее.

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ЕДИН ПРЕКРАСЕН УИКЕНД!!!

# 171
Здравейте Simple Smile

Активността ми тук клони към нула, но имам доста други неща на главата и не стигам до прочитане на всичко и коментар по въпросите.

Имам чувството, че коремът ми расте с всеки ден и то доста видимо. Не на седмица или на месец, а всеки ден. Започна малко да ми понатежава, сънят ми също не е като преди. Скоро сигурно ще вкарам и патешката походка, да е пълен циркът  Laughing

Хубаво изкарване на почивните дни  Hug

# 172
Днес очевидно в това хубаво време като цяло почти активнстта клони към 0. Аз днес изпратих дребната на бабиндом до утре, но за сметка на това аз цял ден се опитвам да си пресека някаква настинка докарана от щерката вероятно (хрема и гърло), с което се включвам към болните. Дано жертвата ми да пия чайове днес с мед и лимони(мразя да пиа чай) има резултат.
Хубава вечер от менза сега!

# 173
привет мами, ударих го днес на живот аз - следобедно кафе с приятелки, кеф:) сутринта докато направя закуската и я хапнем и стана 11ч. и моят корем расте с дни/ и не само той/, и сега като хапнах и следобедна закуска и така ми се придремва, че май ще си полегна по никое време...напук на всички домакински задължения...

# 174
леле колко много сте изписали за 2дни .Чета ви и карам подред Simple Smile Днес една позната така ме ядоса сутринта с едни глупости  та още ме държи , уж съм спокойна личност ама какво ми стана .
Ellle на 3та ФМ няма да ходя , на 2ра ходих при Марков в софия което ми е на 150км , каза ми , че нямало смисъл да ходя за 3та , ако бях от София сигурно щях да ида да си направя кефа Simple Smile
За молитвата не съм знаела и за погачата също при нас на 40дни се меси питка , но незнам да се прави нещо специално освен питката Simple Smile
За гостите като се роди бебо не ми се мисли  Crazy обичам гости , но точно в този момент нещо неси го представям ама няма как.
За кръщането -мисля да кръстя детето , аз съм кръстена дори си спомням кръщането , подаръците и всичко , но бях на около 6-7год. тогава се кръстиха и брат ми който вече беше на 14 и баща ми и беше голяма веселба  Simple Smile ММ също е кръстен  , но нямаме брак така  че не мога да кажа , че сме вярващи ,детето мисля като поотрасне да го кръщаваме за да си има хубав спомен като мен .
Арлина като каза , че не посягаш към чуждо бебе аз сега се сетих как имам позната с бебче на 6 месеца и все посягам да го пипам като ги видя ама то човек не се замисля . Та се замислих колко много са като мен , ама то човек докато си няма свое бебе не се замисля за тези неща , чак ми стана смешно   Joy
За Децката градина -нямам опит , но мисля , че лятото не е приблем детето да си ходи на ДГ все пак не е грипен сезон знам ли и аз  и все си мисля , че и мама с бебето ще е по-спокойна като е само бебчо в къщи до след  обяд . Аз като съм се родила (ноември месец)брат ми е бил първи клас и е нямало как да го спрат е това е било преди 26години де Simple Smile
Да ви разкажа една смешна случка която се сетих . Братовчед ми като беше бебе на около 7-8 месеца и си го возят с количката идва едно хлапе на около 3 годиники и пита "Това бебе ли е?" и всички си мислят , че ще му се радва и казват "Да бебе е " и хлапето като му трясна един шамар и малкия онемя и такъв рев му удари . А отзад една баба тича и вика "Моля ви се само не му казвайте , че това е бебе" явно и те си имаха бебе в къщи и детенцето се чувствало изолирано и ревнуваше от всички бебета , поне аз така си го обясних . Случката беше одавна и сега ми е смшно  Joy , но на малчо в количката хич не му беше смешно.
Ellle братовчед ти има ли си бебче вече ? как е минало всичко ? На мен като ми насрочат дата за секцио мисля само аз и ММ да я знаем на всички останали ще кажа по-късна дата да не се притесняват излишно . Сега видях , че си имате бебе да е живо и здраво .
 Като стана дума за ремонти да ви питам колко време според вас трябва на боята да се измирише , защото и ние сме в ремонт и още не сме боядисвали . В момента спим в хола и се чудя след като боядисаме спалнята след колко време можем да си спим там (аз по-точно) , защото днес говорих с една позната нейното момченце е с астма вече е 6годишно но тя има съмнение , че е от боите , защото тя беше бременна в 7-8месец  когато правиха ремот  и целият апартамент боядисаха а това си е ацетон все пак.
~Mimko~ на мен ми се е случвало да при чиста урина после да имам левкоцити , но се оказа мръсна чашка в болницата и на другият ден си пуснах пак частно  със стерилна урина и всичко беше ок.
Едвам ви изчетох ,но ми действате положително настроението ми се пооправи , че така се бях ядосала  #Cussing out

# 175
Здравейте коремчета!Благодаря на Елле и Гери за пожеланията   bouquet и на другите адашки честитих в ФБ групата.
За астмата-ММ е имал като малък и съм го питала за боядисването на помещенията понеже той ще се занимава с мазането и ми каза че зависило от самата боя.Според мен най-хубаво е да се боядисва,когато е топло времето.за това ще почакаме още малко да се качат температурите вън за да боядисаме като отвориш навсякъде и за 1 ден може да изсъхне боята.Не е хубаво да седим на такива миризми.

# 176
tedi8811 Благодаря за отговора за урината и все пак аз имам съмнение, че е вагинално възпаление. newsm78 newsm78 Ще видим сигурно пак ще пусна МБ другата седмица.
За боите - зависи каква ще вземеш, напоследък се предлагат бои (латекс, че и блажни) на водна основа, които  не миришат при нанасяне, съхнат бързо и дори казват, че ако през деня мажеш - вечерта можеш да си спиш в същата стая. Освен това после и се почистват лесно, не е както преди - имаш петънце трябва да мажеш отново - бърсваш малко и излиза (е все пак зависи и от петното де)

# 177
  • athina
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА МИЛИ БРЕМЕНЕЛКИ!!!

ДА СМЕ ЖИВИ ДА СМЕ ЗДРАВИ,БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ,РУМЕНИ ЗАСМЕНИ!!!

МАРТЕНИЧКИ ДА СИ ЗАКАЧИМ ЗДРАВИ БЕБЧЕТА ПРЕЗ ЮНИ ДА РОДИМ!!!

МНОГО УСМИВКИ ПОЖЕЛАВАМ И БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ.

# 178
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, ЮНКИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ. ЗДРАВИ БЕБЧЕТА ПРЕЗ ЮНИ   bouquet

Следя непрекъснато темата, но не ми се пише - яхнала съм метлата.

# 179

tedi8811, раждането беше секцио и е минало нормално. Вчера се чух с мамата, звучеше малко изтормозено, но беше много щастлива. Бебко се е родил много мъничък - 47см/2600гр, но не е в кувиоз, защото дробчетата са ок. Нямам търпение да се видим с нея и да ми разкаже подробно, защото ражда в същата болница при същия лекар, при който ще раждам и аз.
Eudaimonia, бързо оздравяване. И аз се бях разсополивила, но вече съм ок. Извинявам се, че за стотен път го казвам, но клеевата тинктура и хомеопатията пак ме спасиха. Бързо оздравяване и на теб  Hug
Вчера нали се похвалих, че ще ходим на кино в Ямбол и минахме през Лидъл и направих първата покупка за бебка  Heart Eyes:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 11:44 от Ellle

Общи условия

Активация на акаунт