Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 390
  • 703
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мамчета да ви питам отървахте ли се от гъбите?Аз миналия понеделник свърших с лечението и вчера пак забелязах че има проблем #Cussing outАз също се притеснявам от сега за раждането.Още не сме започнали с пазаруването,мислим като влезна в 8м. и да започнем Simple Smileна болните - бързо оздравяване Praynig

# 646
При допир ме боли леко, нямам парене. Дано всички дискомфорти отминат бързо Simple Smile

# 647
  • Пловдив
Всички болни дано се оправяте бързо  Hug Освен обикновения парацетамол и  компреси на сгъвките на ръцете и краката със студена кърпа с вода или разреден малко  оцет в нея.Явно е плъзнал някакъв кофти грип и всички които сте с малчугани в къщи се разболяхте.
За гъбите си продължавам профилактично по два пъти седмично с гино паверина.
За желязото,нямам представа колко е.Не съм пускала никакви изследвания от декември,но смятам тези седмици да се коригирам.
За покупките,едрите неща са налице  Whistling
Сега съм в дилема с кошарата,харесах една която може да е със сенник и без сенник.Та чуденката ми е дали е функционален този сенник  Thinking

# 648
  • Helsinki / Sofia
Здравейте, много писане, много нещо тези дни!

Надявам се, че всички болни са на път да оздравеят. Ellle, мисля, че хладните душове са дори препоръчителни по време на бременност. Все пак най-добре е да се консултираш и с лекар ако нещата не се подобрят.
За варицелата, бях чела преди, че е най-опасна до 5ти месец и след това в 9ти месец. През останалото време ако се изкара, дори ще прехвърли имунитет на бебето.

За ТСХ-то. Моля изказването ми да не се приеме като налагане на мнение или нещо подобно. Просто споделям моите впечатления. Всеки има правото да реши сам за себе си какво и как да следва и прави. Забременяване с много ниски стойностти на ТСХ е почти невъзможно, освен ако човек не е с много висок прогестерон мисля беше, който да благоприятства забременяването. В първия триместър ако ТСХ е много ниско (т.е. близко до или под долна граница) и не е следено и овладяно, това води до спонтанен аборт. В първия триместър ТСХ следва да е между 1 и 1.5 и както са казали е важно колко е, защото бебето няма собствена щитовидна жлеза, която да функционира. Втори и трети триместър е важно ТСХ да е под 2. При стойности над 2 се изписва прием на л-тироксин, за да се оптимизират стойностите. Високо ТСХ по време на бременност повишава риска от раждане на дете със забавено интелектуално развитие.  Peace

# 649
Здравей те мамчета! !!
Днес с малката госпожица бяхме на консултация и чичо доктор я похвали че си върви точно в 25 седмица ....килограмите и вече са 813гр...гоним килограма вече  Laughing за плацента води нищо не ми каза изглежда всичко е наред....наместила се е с главата надолу.... Praynigдано да остане така че не искам да ме режат.... Praynig #Crazyииии така с нашият преглед днес....ще видим другият месец как ще е малката принцеса както я нарича чичо доктор Grinning.....вие мили дами как сте днес???
Болните мами започнаха ли малко да се възтановяват??? Хайде време Вие!!!!

# 650
Здравейте мамчета желая ви една прекрасна седмица  Wink
Днес бях на преглед и искам да споделя как се развиваме  Rolling Eyes
Бебка е 892гр. в 26г.с.,на ехографа излезе 25с.6д.,но д-рката каза,че един ден нищо не е  Rolling Eyes
Всичко с нея изглежда добре,но днес явно не беше на кеф да се снима и не си дръпна ръчичката за да я огледаме  Sad Иначе пък смело си показваше дудката  Laughing Кръвотока ми бил добре,плацентата със задно прилежание,степен на зрялост 0.
Но като стигнахме до килограмите на мама д-рката яко ми се накара,че пак съм качила много и трябва да огранича тестено,кисело,солено,сладко и газирано ... е аз какво да ям бе  Sad Та се каня от другата седмица да ставам тревопасна,тъкмо като официално вляза в 7-мия,а тази седмица да се настроя психически за прехода  smile3521
А и най-важното щях да забравя бебка се е обърнала  newsm44 Е,главичката и е малко по към десния ми крак,ама важното е,че е с главичката надолу  newsm68 С д-рката се надяваме да си стой така,че после ще и е много трудно като порасне още да може пак да се завърти така,че при мен е малко по ограничено мястото Praynig Та засега се обнадеждих,че ще си раждам нормално  Whistling
Щях и още доста неща да питам,ама естествено забравих всичко като влязох,ама то чаках повече от час за да вляза и после ми се накара за килограмите и като видях принцеската и всичко забравих  Rolling Eyes Даде ми следваш час чак на 20-ти април,което ми се струва толкова далечно  Sad Ама няма как ще гледам да издържа  Rolling Eyes
Болните мами и дечицата им как са? Надявам се вече сте много по добре  Praynig Чакаме скоро да се включите с добри новини  Wink
И да попитам - понеже във фейса коментирахме за шезлонзи и люлки,да попитам люлката не може ли да се използва и като шезлонг и така да се избегне купуването поне на шезлонг  newsm78
Ами това е засега от мен хубава вечер ви пожелавам  Wink

# 651
  • Варна
Може, но трябва да си купиш 2в1 люлка и шезлонг, иначе не виждам, как ще стане  newsm78
Аз се заглеждам по тази

# 652
Момичета, не мога сама на себе си да си повярвам, че това се случва
Скрит текст:
скъсяването ма шийката и липсващата възможност реално да съм легнала и да не се напъвам + варицелата с всичките и екстри, за капак малкия днес вдигна 38 Т, от нерви съвсем ме стегна корема. В главата ми се въртят едни страшни сценарии.
... и взех да излизам извън тематиката на тази прекрасна Тема, за което съжалявам... благодаря   bouquet

# 653
snowflakely спокойно .... знан че ще кажеш какво спокойно на вас ви е е лесно.....но аз съм на мнение че колкото повече мислиш за даден проблем той се задълбочава....затова седми и си поеми дълбоко въздух...преброй на ум до 10 и след това на обратно о ще видиш как ще се поуспокоиш. .направи си един чай от мента, облечи едно яке и отиди на терасата на спокойствие и поседни на въздух и изпий чая.....

# 654
Здравейте,

Съжалявам, че тия дни ви натоварвам, но и аз доста се психясах и днес даже тила ме болеше от нерви и притеснения.
май наистина по-добре да не се чете много много из интернет.
Сега се връщам от преглед при д-р Сарджева / спрягат е за най- добрият ендокринолог във Варна/
Била съм един път при нея и знам,че се чака за час по 30-40 дни. Но днес като ми излезе и това ТСХ се обадих и казах, че съм бременна и е спешно и ме прие между другите часове.
Та да споделя за добрите новини- категорично нямам гестационен диабет.  newsm44 newsm44 newsm44 За 4 дни режим захарта ми е паднала от 7.3 венозно на 5.3 и профила ми е добър, а най- важното че гликемираният ми инсулин, който показва как се е движила захарта през последните 2-3 месеца е 4.8% което показва добри нива на кръвната захар за този период. естествено до края трябва да продължа на стриктен режим. особено и с тези лоши триглицериди.

За ТСХ каза, че лекарства изписват ако стойността е над 3-3.5 / моята е 2,4/ и при този срок от бременност няма опасност за бебо. Естествено ще следим резултата.

Утре сутрин съм и на 2ро мнение дано да се припокрие и да ми е спокойно вече.

На вси4ки мами с добри резултати честито!
milady M Честито обръщане на здрава бебка и аз се надявам да се обърнем в скоро време.

Emily_D и на мен ми харесва този шезлонг/ люлка, но до 6 месеца не е малък срок за ползване. Моята племенница има само люлка и я ползваха до 9-10 мес.

snowflakely
стискам палци да се оправите и наистина ако има възможност роднина или приятелка поне да дойде да ти помогне, за да си лежиш

Стискам палци да тия грипове да минават!

# 655
snowflakely, напълно те разбитам  Hug. Няма ли кой да ти помогне - майка, свекърва. Някой, който е боледувал от варицела. Много ще ти е трудно сама, а мъжа ти предполагам е по цял ден на работа. Т на малкия от варицелата ли е или друго?
Edna_Me4ta, радвам се за добрите резултати.
milady M, страхотни новини и от теб. За диетата - няма да е толкова трудно като свикнеш. Сега като се стопли и като започнат да излизат повече плодове и зеленчуци ще има какво да се хапва.
За люлката - аз съм харесала тази, но ще я търся в олх. Мисля, че може да се застопорява и да се ползва като шезлонг.
Diva*, снощи се престраших и точно хладката баня ми свали Т и се почувствах много добре след това.
Аз днес съм добре - нямам Т и болки. Продължавам с хомеопатичните, чайчетата и компресите, че гласа ми е пресипнал. Надявам се, че вече всички болести са зад гърба ми. Утре мислех да ходя на работа, че съм страшно изостанала, а сроковете наближават, но може и да полежа още 1 ден, ще видим как ще съм тази вечер.
Новата тема е готова, за това пишете по-бързо, че Баба Марта отдавна мина. М/у другото аз си хвърлих мартениците, вчера покрай нас минаха 20-ина щъркела. Наблизо явно има щъркелско гнездо, защото днес пак кръжаха 2-3 щъркела - страхотна гледка, действа много зареждащо  Heart Eyes.

# 656
  • София
Снежинке, попитай педиатърката ви за нещо за укрепване на имунитета и витамини за детето. Варицелата е кофти вирус... Дъщерята я изкара леко, но после стана по-проблемно. Няколко пъти вдига температура уж от нищо, после започна да се буди с писъци и се оказа, че я болят ставите - най-вече колената. Тогава постояхме повечеко в болнични, за да се закрепи. Само се опитай да мислиш положително.

# 657
# 658
 snowflakely аз лично съм много доволна от гумените  мечета витамини на супрадин

ел браво, че вече си по добре

аз днес оцелях, писах един мейл на колегите, че лягам, спах 2часа и се събудих по добре...ще видим живот и здраве как ще съм утре, дано организма ми привикне към това желязо....

момичета как няма да ни свиват коремите и какво ли не, като като се пусне тв или радио и само ама само негативни новини - бедстващи хора, проблеми в родилни отделения...чудо. колкото и да се опитваме да се абстрахираме, тази информация ни се набива в подсъзнанието...затова аз се старая да гледам някакви ненатоварващи филми с хубав край, гледам и мастършеф, защото обичам да готвя и ми е забавно, но съм забранила на мм да пуска новините докато вечеряме, както обича по принцип да прави, защото ще хвана някоя язва...

още малко да потърпим, че ей сега като излезе зеленото, ще хрупаме марули вместо вафли:)

да питам някоя от вас пила ли е чай от коприва за оправяне на желязото. на мен ми е страшно неприятен и се чудя, ако му сложа вътре канелена пръчица или ако го смеся примерно с мурсалски чай, дали пак ще има същия ефект и ще се усвои ли добре....

за сладкото реших да мина на домашно приготвени неща, но днес въобще не ми е до сладко...иначе снощи приготвих това и мъжете са доволни:)
Скрит текст:

# 659
Чай от коприва и аз пиех,ако не ти харесва чист смесваш с лайка или билка която ти харесва.Аз го харесах с лимон и без захар(студен)

Общи условия

Активация на акаунт