Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 253
  • 703
  •   1
Отговори
# 660
  • София
pilettа, и аз правя основно домашни сладки неща, че особено сега като бременна повечето купени ми имат остатъчен горчив вкус newsm78.
Старая се да не гледам новините от емоцианалната им страна, вече ми омръзна да ме облъчват журналистите с евтините си трикове. Ако съдим по новините ни - лекарите са убиици, полицаите мързеливци, военните некадърници, учителите кой знае какви, проблемните бременности и бебета са повече от всички други.... и тн... Затова - по-далече от мен.
Чай от коприва пия само студен, а онзи ден правих спаначени кюфтета - спанакът се запарва без вода за 6-7 мин и се отделя доста сок - та и него си пийнах студен, нали и там има желязо.

# 661
Чай от коприва определено е много по - приятен студен с мед и лимон хехе... snowflakey опрявай се миличка, без негативни мисли!!

# 662
Новините и аз ги избягвам ама ММ обича да ги гледа и аз през това време правя вечерята . Със сладкото нещо не можем да се разберем напоследък , постоянно ми се яде сладко -всякакви торти , пасти , вафлички абе всичко, ужас направо . Като вляза да пазарувам задължително си купувам някоя вафличка или нещо друго и си го ям в колата докато се закарам до у нас да направя вечерята . Никога не съм била така ама какво да се прави още малко остана Simple Smile
На ЖК съм на 20ти и доки ще ме бие с кантара .
Болните да се оправят .

# 663
Здравейте момичета.

От доста време не съм писала в темата и дано не сте ме забравили Blush.Аз обаче редовно си ви чета,а във Facebook съм си активна.
Днес тъкмо казах на ММ че повече новини няма да гледаме.То от лоши по лоши новини съобщават  ooooh! и ми става супер тъпо че ние си гледаме да ни е добре а хората бедстват,боледуват......... Sad
Ellle от няколко дни те мисля,и се радвам че имаш подобрение  Hug
Моето момченце от няколко дни е на ясла и за сега никак не му харесва!Направо ми се плаче като го оставям там,но все се надявам че като посвикне с леличките ще е по спокоен!
С покупките съм бих казала наполовина готова:количка,дрешки(5 торби от една приятелка),шишенца,пелени са на лице.Утре ще поръчвам кошарката:
Реших да е тази заради размерите понеже на първо време не искам да отделям баткото от нас и той ще си спи в своята дървена кошара.
Шезлонг съм харесала и ще го искам като подарък  Grinning И да ви споделя че почти всичко този път ми е или от olx или 2- ра употреба(дрешките например)та се чувствам малко виновна защото на Виктор всичко му беше ново!
Апетитът ми взе отново да се покачва и налитам предимно на сладко!Другата седмица доки ще ми се накара на 100 %.
За страха от наближаващото раждане.....имам го повече от първия път.Освен това бебка я нося доста по ниско и ми се струва че ще родя по рано.
Имаше още за писане но забравих,а и да не ставам досадна,ще се отчета след прегледа другата седмица.Всички болни да оздравяват!  Hug

# 664
И мен ме е наблегнал сладък период, хахага направо започвам да треперя ако не изям една вафличка през деня! В 25г.с с 13кг съм +, стартирах 50 сега съм 63 ,като за първескиня не знам дали да се смея или да плача  Joy

# 665
Абе тя да беше една вафличката добре ама при мен са много неща  . Ето днес например имам един кросан със шоколад , една вафличка с нещо като халва вътре , 2 кексчета(малки мафини)  1 филия с течен шоколад . Това ми е само  сладкото за днес ако не съм изпуснала нещо . Аз преди за цяла седмица със зор ядях толкова сладко .

# 666
# 667
desita_89,  Hug. И аз от олх ще взимам по-големите покупки - люлка, лятна количка /ако въобще взема/. До сега съм купила само 2 бодита. Количка, кошара, стол за хранене, шезлонг, проходилка, бънджи,дрешки за началото - всичко ще ползвам от баткото. Братовчедка ми ми обеща дрехи за момиченце и кош за кола. Остава да купя шише, биберон, козметика и някоя дрешка да си направя кефа. Нямам възможност да купувам всичко на ново, а и е излишно според мен, при положение, че нещата от баткото си стоят. Та не си сама  Wink.
piletta, всички ли 'железни' препарати действат така? Аз с първата бременност пих някакви хапчета /не помня какви/, но нямам спомен да съм имала такива неразположения  newsm78. Можеш да хапваш цвекло, спанак, лапад, червено месо, черен дроб /умерено, че май не го препоръчват много за бременни/.
Сладко аз не ям по принцип и сега рядко ми се прияжда. Днес си направих сок от ябълки, моркови и киви и това ми е десерта. Аааа, излъгах - сутринта свеки ми беше приготвила кекс за закуска   Blush.

# 668
polq107 , Звучиш като превъзбудено катериче, а какво по-хубаво от радостно настроение за теб и бебо. Честита придобивки и ползотворна почивка!!
ppippi ,Сенник за кошара ми звучи ненужно - от лампата ли ще го пази. Laughing Laughing И все пак - въпрос на избор! На някои може да им изглежда по-закритко и сигурно. ДДЗ
desyy1 ,Хубави новини! Браво!
milady M ,Супер новини за малката! А иначе за храната - ориз и картофи сварени, ама пък тряя и месо за хемоглобина, еее нямат угодия тия доктори!  Confused Confused
snowflakely ,Дишай дълбоко и си повтаряй - НЯМА ВСЕ ДА Е ТАКА!! Hug Hug
Edna_Me4ta ,Браво за отхвърлянето на диабета!!
Ellle ,Добре е, че вече се оправяш!! Hug Hug
piletta,Чувала съм, че мурсалският чай е малко силен, особено ако го пиеш от натурална билка - а не купешки. Изобщо - внимавайте много с чайовете, защото някои билки спомагат за раждане (да не кажа и преждевременно)

На мен пък така ми се приспива след хранене, че ако не заспя после ми пада кръвното. Ако пък заспя - после се будя гладна. И май дето ми смениха витамините наистина се вдига апетита. Сега съм на Пренатал и се забелязах, че като го пия (взимам го вечер) и на другия ден съм като яма за храна - не мога да спра. Та реших да ги взимам през ден -
Скрит текст:
иначе ще банкрутирам - поглъщам нечовешки количества храна. Понякога чак ми се иска да си пришия една чанта отстрани, за да я ползвам като втори стомах. Така се тъпча, че имам чувството, че ще си скъсам кожата на корема. Като се наям накрая и бебето спира да шава - явно става много тясно и решава и тя да дремне. Laughing Laughing Laughing

Вижда му се краят на нашия ремонт  newsm44 newsm44 - кухнята ни  е готова - стана кукла, във всекидневната остана да ни правят венецианото на едната стена, но паркетът ни е сложен - утре контактите и первазите,след което  ме очааква многоооого пране. wash hang Всички дрехи на ММ са в чували и насъбраха зверски прах, та ще има да си повъртя на новата пералня. После има подреждане. Ужжас. Ще викам някоя приятелка на помощ, защото ме е налегнал мързел, а ми е трудно да се понавеждан,пък трябва да понаредим - от жилище да се превърне в дом. Хем се вълнувам, хем не ми се захваща!!  nnnuu  nnnuu

# 669
Е аз ще купувам всичко(ново или 2 ра употреба)Днес гледах 1 количка в оказион,кенгуру запазена за 125 лв с 2 коша...обаче 1 во ми се стори рано,и 2 ро червена е и не ми се върза нещо за момче.А и свеки и бъдещия чичо са казали,че креватче и количка те ще вземат,няма да им спирам желанието.Показала съм на ММ коя количка и легло искам(те чичото и лелята имат финанси и може и от 1000 да купят де)
http://avmebeli.com/product.php?id=2 леглото нещо такова искам да е
http://www.bebe-best.com/cangaroo-kombinirana-kolitchka-stephie- … 2013-p-48371.html и количката е тази
евтини са и ми се стуват добра инвестиция,специално леглото де.

# 670
http://chronicle.bg/10-te-naj-zasishtashti-hrani-koito-da-yadem-za-da-otslabnemm/
Това,ще ни помогне ли да не дебелеем повече?Не ми трябва да слабея ама не ми трябва и да дебелея вече.

# 671
Поля  Party Peace вкусни храни но са само въглехидрати..не мисля че е удачно да се тъпчем само с тях newsm78 Rolling Eyes

# 672
Е гледам да измисля как хем да не стоя гладна,хем да не качвам кг.Май за сега няма такъв.Днес мисля да си направя спанак с ориз.И да си го хапвам без хляб с много кисело мляко.

# 673
Оо добра идея за обяд!!!!! Като каза ориз сега ми се дояде булгур!?! newsm78 #Crazy newsm78

# 674
  • София
Добро утро момичета, желая приятен и ако може слънчев ден (поне в Сф има някакъв шанс да ми се сбъдне пожеланието).
Поля, у нас пък драмата с червената количка е, че ММ е казал, че червеното било за момче, а понеже чакаме момиче... голям ужас, аз все червени откривам да отговарят на изискванията ми в ОЛХ. Свети и Саши бяха със зимна синя и лятна - сиво и оранжево - колички, а сега ММ иска нещо в сиво и розово, лилаво и розово...ама и да се купи веднага като се роди бебето, не по-рано - направо се е смахнал. newsm78 Надявам се и вяррвам  baby_neutral, че всичко ще е наред и ще си имаме още една здрава принцеса, но не ми се мисли каква глезана ще е за тати (че то на стари години Joy)
Аз имам много неща от едрите - кошара, скрин за повиване, (даже една стара количка имам, но не я искам), спално бельо, пеленки, одеалца, стол за хранене, портбебе..., някакви дрешки... - лошото е, че нищо не е при мен и понякога ме хваща параноята, че нищо не ми е готово. Хем знам, че майка ми ще го донесат готово направено, няма какво да ме изненада, защото са си моите неща, хем няма тръпка.
Имам списък за покупки и мисля или през априлската ваканция, или през май да ги взема, но те са повече неща за болницата за мен и разни неща като спирт и клечки за уши, шише и тн за беба, а не дрешки.
За храненето - при мен напоследък е голяма мъка с тези киселини. Хапвам по 5-6 пъти на ден, но количество колкото за петмесечно бебе, все пак имам успех, вчера не съм повръщала... но изхвърлих всички марули, спанаци, портокали от менюто - тотална непоносимост...

Общи условия

Активация на акаунт