Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 265
  • 703
  •   1
Отговори
# 675
Аз се опитвам и с домашните сладкиши да не прекалявам, най-вече заради детето. Но определено много ми се хапва сладко. Гледам ако мога да се спра на нещо поне малко по здравословно - сушени плодове, жито с мед и ядки...  Но днес има кекс за закуска Blush

desita_89, моето момиче го пускам на ясла след две седмици, много ми е свито... Вчера ходиха да взимат храна от там, върна се много доволна и само ми обясняваше, че г-жата не и била странна (аз и разказвах, че ще бъде при непознати хора и в началото може да се и странни). И храната си изяде, което много ме притесняваше.... Абе надявам се да не се разболява първите седмици и да свикне.

Моето дете също ще е почти само с втора употреба неща. Но грам вина не изпитвам, това няма да я направи по малко обичано бебе. Малко дрешки ще купувам и съм запазила няколко неща за подарък - активна гимнастика, играчка за леглото... На мен ми е тъпо като седят неизползвани и запазени детските неща, затова за 3 години нашите са обиколили по няколко дечица.

И моят списък за пазар съдържа неща за мен - спомням си, че преди ми беше много трудно да отида до магазин да меря дрехи и да си купя нещо и сега ще се опитам да се снабдя с удобни дрехи предварително. Ще видим, че то и с корема няма как да меря.

# 676
  • athina
ДОБЪР ДЕН БРЕМЕНЕЛКИ!!!
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ И КУРАЖ!!!
ЕДНА МЕЧТА-радвам се,че нямаш гестационен диабет,сега всичко е в твоите ръце.
СНЕЖИНКА-не забравяй,след буря ВИНАГИ изгрява слънце-бързо оздравяване за теб и детенце.
ПИЛЕТА-чай от коприва не е много препоръчителен по време на бременност-при много честа употреба в организма се натрупва някакво вещество което води до спонтанен аборт-в по-ранна бременност,или до преждевременно раждане в по-напреднала.
http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/24122-bezopasna-li-e-kons … rez-bremennostta/
ВСЕКИ САМ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ.

Сега да ви се похваля-вчера бях на среща с моя малък принц-тежи 1кг,отговаря на 27с и 2д,беше се обърнал с главата на долу,но аз го усещам,че се върти постоянно така,че още нищо не е сигурно.Важното е последния месец да се завърти към изхода.Иначе плацента,шийка и води са ОК.Малкия беше доста буен и поизмъчи лекарката,но успяхме да го видим и да му се порадваме.Вечната тема с килограмите+13 в 27гс-малко помърмори,но като и казах как се храня и,че проблемът е в обездвижването ми разреши да започна по-усилено с разходките.Да правя всеки ден по половин час разходки на вън и постепенно да увеличавам до час-час и половина като в девети месец каза 3по 1час за да не натоварвам кръста много.Изследванията са ми супер,кръвното също,вода не задържам-доволна е от количеството което поемам и изхвърлям.Препоръча ми вечер да не ям солено-сирене,кашкавал,колбаси-нито сладко,защото през нощта не поемам толкова течности колкото през деня и може би за това ми се подуваха ръцете-което слава Богу не се е случвало отново.Това беше последната ни среща с нея и ми каза да не забравя-живот и здраве през август когато се завърнем с бебо в Гърция-да я запозная с него.Следващата ми среща с малчо ще бъде на Българска земя-нямам търпение,но и ме е страх на какъв лекар ще попадна.Обещала съм си,че ще мисля само положително и няма да се притеснявам излишно.
ЛЕК И ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

# 677
Е аз съм с 1 во дете.Колкото и да искам ново да е всичко там има и фактор слаби финанси.Понякога 2 ра употреба има качествени и доста запазени неща.не мисля,че купувайки 2 ра употреба не обичаш детето си.Аз като дете имах финанси(учила съм в училище с пансион,прибирах се в родния град за ваканция само),нямах семейна топлина(това ми липсва).Мисля,че е важно да обичаме и подкрепяме децата си,а това дали ще е с дрешки за 5 лв,или за 105 няма значение.

# 678
  • София
Поля, абсолютно 100 % те подкрепям. И първото ми дете не е гледано с изцяло нови неща, въпреки, че имах някаква финансова стабилност. Нови бяха нещата, които някой настояваше да подари - количката примерно, кошарката, скрина за повиване, столчето за хранене (дървено, става и на малка масичка със столче) са изгледали по няколко бебета преди моите две, сега пак ще си ги ползвам. И аз съм расла презадоволена от вещи, храна, финанси, но нямах усещането, че родителите ми ще застанат до мен, когато най-много съм имала нужда от тях, всъщност те винаги са го правили, но по странен за мен начин, и досега ми липсва чувството на безусловната обич и подкрепа, затова се опитвам това да показвам и давам на децата си, а ако скъпарките магазини разчитаха на клиенти като мен - досега да са се изличили от лицето на земята. Повечето неща, които се купуват особено за първо дете са да се поглези майката, на не бебето, но това е мое мнение, не ангажирам никого с него.

Да се похваля с първата покупка за мен - поръчах си два сутиена от АлиЕкспрес, сега остава да чакам да видя какво съм поръчала, какво ще дойде Grinning

# 679
  • Варна
Въпреки, че моите неща ще са нови, аз нямам нищо против 2ра употреба. Бебето не разбира дали са нови или не съвсем, всичко е до психиката на мама Wink Имам по- голям брат и дори в съзнателните си детски години съм ползвала неща от него и никога не съм се чувствала зле от това, даже имах период, в който бях горда, че нещото е на батко, защото значи, че вече съм голяма за да мога да го ползвам/обличам  Mr. Green  

# 680
  • София
Емили, в същата ситуация са моите двама - щом има суитшър, който е унисекс и може и малкият да го вземе и вече е ГОЛЯМ, за да го носи - такава гордост, такова чудо.

# 681
Приятелка с 2 деца ми даде 1 съвет.Купи си ново легло,защото то се ползва дълго(трансформиращо)и защото е важно на бебчо да му е удобно.Количка колко ще ползваш(юли -септември,октомври)с кош за новородено.После почват студове,дъждове,не е за такова малко бебе навън.На пролет 1 лятна и толкова.Коша за новородено се ползва малко,по-добре кош за кола и количка с легнало положение на летния кош. newsm12 та така

# 682
polq107, колкото майки толкова мнения. Аз бих казала, че на леглото няма какво да му се изхаби, само матрачето е хубаво да е ново. А количката аз съм я ползвала много и сега с второто пак... ще и е съберат 4 години почти ежедневна употреба. Ако се решим за трето още повече. Не съжалявам, че смме избрали нова и сравнително скъпа.
Така че в крайна сметка купувай каквото ти прецениш, не слушай съвети Laughing

И съм 100% съгласна, че са много по важни любовта и търпението, от колкото материалните неща, с които гледаме бебетата.

# 683
абе аз да попитам,колко дена ще си седите във вас,преди да се решите да изкарате бебчо навън?аз даже нямам и отворена тераса в тая квартира,надявам се да я сменим де,но все пак да питам.

# 684
  • София
За леглото подкрепям Арлина, ползвала съм кошарата (140х70) за около четири години с каката и три години с малкия. Тогава си купих нов матрак само, сега пак матрак ще си взема, защото при мен се ползва 7 години и после го подарих, та нямам. Количките и двете ми бяха нови - комбинираната беше супер неудобна и след пет месеца с каката я смених с по-уголемена лятна с почти пълно легнало положение - така и не ползвах никаква друга повече, още стои у баща ми в гаража, но пък сега не я искам...(модел 2003г) истината е, че при количките има мода, а и тази след четири години и отгоре активно бутане вече не е в перфектно състояние, ще върши работа, когато ходим на гости, да не возим и основната, но за друго не... та количка ще си взема, нещо от ОЛХ, което да е подходящо за разбитите тротоари в Банишора Joy

Поли, за стоенето в къщи, зависи от много неща. не съм се заседявала в къщи много-много. С дъщерята ме изписиха на 11 ден и на 16 вече бяхме навън за по половин час - това беше началото на май и в Пв е топло, със сина ни изписаха на 4 ден, на 10-11 го изкарах, но после започнаха едни мъгли и дълго постояхме в къщи. Сега тук имам двор, до четири-пед дни след изписването мисля да излизаме на двора с портбебето и да пия кафенце с комшийките (а и нали количката ще се купува след раждането, та не знам точно от кога ще имам количка, но ще излизаме до пейката със сигурност).

# 685
Момичета, вчера съм пропуснала едно предложение за заглавие на новата тема, за което страшно много се извинявам на Bobur_ns.
Добавих предложението на последна позиция - Пролетта на вратите ни хлопа,а Юнче хорца и ръченици тропа. Добавих в анкетата опция да редактирате гласовете си ако желаете  Peace..
Ако съм пропуснала още някой, да ми пише.

# 686
Здравейте,

Вчера успях да изчета изписаното от уикенда, но не смогнах и аз да се включа.

Дано всички болни мамита и дечица са по-добре. Моята сладурана снощи се закашля много...май пак й се стича секрет отзад, но няма други симптоми и днес е на детска. Дано се закрепи, че от това, което изчетох много се притесних с тези грипове и времето се стопля, което още повече предполага лесното им разпространяване на заразите Cry

Да дам отчет от вчерашната ми късна ФМ - 1100гр в 28с4д, плацентата е ок, шийката - 2,65, но лекарката обясни, че при някой жени толкова дори е нормално и стандартно. За съжаление околоплодните води са увеличени и имам сакчета с размер 7,2, а горната граница е 8, но понеже съм подминала 28 седмица...за сега каза да изчакам и след 2 седмици наблюдаващия или при мен по-скоро ще е израждащият ще ме погледне и ако нещата не са се подобрили, ще правим обременяване с глюкоза.
В тазе връзка, Edna_Me4ta,можеш ли да ми дадеш инфо - може и на ЛС какво точно представляваизследването и на теб акво ти препоръчаха. На мен за сега да огранича приема на концентрирани захари - макар, че аз цял шоколад никога не съм можела да изям, нито пия кафе с 3 лъжички захар, тестото - тук съм си виновна - на вечеря хапвам хляб, а вкъщ се купува само бял, защото малката не иска друг да яде, от плодовете - без грозде и банани, картофите също трябва да ги изключа. Смятам да се постарая , за да не страда бебо.
Иначе през цялото време обикаляше корема и се успокоих, че не стои само с главата нагоре, а има още място и надежда да застане в позиция за нормално раждане.
Смятам да засиля и движението - например вместо веднъж седмично, 2 пъти йога за бременни и дори да помоля да си тръгвам половин час по-рано и да си взимам малката пеша от детска градина - дано шефката е благосклонна.

Ние решихме да трансформираве кошарата в легло за каката и на бебо ще му сложим крака и ще спи в нейната кошара. Сега проблемът ми е матрак и чаршафи за нейното легло, което е с нестандартни размери 70/180 - някой, ако има опит да сподели моля.

Вее се шашкам, че не остана време, а на нас ни предстои дори ремонт. Затова и изчаквам с покупките Cry За късмет, ще имаме нови съседи над нас от 1 април и те започват голям ремонт с къртене, та почивка няма да има вкъщи Sad Дано времето е хубаво и да мога да наблегна на разходките.

Прекрасен слънчев ден на всички.

# 687
Добро утро бъдещи и настоящи мами,

Връщам се от ендокринолога / 2ро мнение/ и тя е на същото мнение- нямам гестационен диабет- явно тъкмо съм тръгнала да го развивам. Каза задължително да продължавам с режима, защото лесно мога да се върна на старото положение. За ТСХ каза, че е добре в тия граници и ще го следим.
От сега съм решила Юни месец като живот и здраве се роди нашия бебчо и всичко е наред да изям едно голямо парче торта. Незнам как ще изкарам 3 месеца без сладко, но бебето е моят стимул.

Иначе се надявам да излизаме на кратки разходки в квартала още седмица до 10 дни след раждането. Надявам се на прекрасно време, а и си обожавам количката и нямам търпение да я подкарам.

Иначе и мен не ме притеснява да ползвам подарени дрешки, а и преди писах количката ми е 2ра употреба. Замислям се и за такава люлка. За съжаление все си харесвам едни от най-скъпите неща и сега и люлката е над 300лв, защо да не я взема на половин цена и да я почистя и изпера. Незнам може би понеже е първо бебче и то толкова мечтано и желано / не случайно ник-а ми е Една_мечта - това е нашата мечта от 24.08. 2012/ и затова искам да му взема всичко най-хубаво.
Дано всичко е наред този път и си имаме нашият жив и здрав шушончо през Юни   Praynig Praynig Praynig

Иначе времето почна да се оправя и нямам търпение да почнем с разходките  Peace

# 688
rallyto писах ти, но за пръв път аз пращам лично съобщение, така че ако не си получила съобщениет0, моля те пиши Simple Smile

# 689
Здравейте мили мамчета!
Присъединявам се и аз като останалите: Дано вече болните мами и дечица да са добре или да са започнали да се оправят !
rallyto и на мене тепърва ми предстои ремонт, но чакам да излезна в болнични за да го съблюдавам! bash
 Понякога и мене ме обзема параноята, че няма да имам време за всичко, но после ми минава....
Хубав ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт