Шестокласници - 2!

• 44 169
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • България, София
Това е много неприятен момент - една единица в оценката от училище ги хвърля около 1000 позиции назад в класирането (доколкото помня).

# 181
Важното е оценките да са реални. Тогава вече родителя може да действа по свое усмотрение. Каква е файдата, ако в училище има 6, а знанията не са за толкова?

Аз затова много държах да отиде на олимпиада по БЕЛ, за да видя как е на общия фон, че то иначе 6- та в училище може да ме заблуди.

Моя съвет, ако някой се чуди или съмнява в компетентността и правдивостта на преподавателя, е да си прати детето на пробен/ проверовъчен изпит. Сигурно вече има такива за 6-класници.
И друго- в 7 клас не бих сменила училището за друго, в което се изкарват по- лесно оценките. Средата е голяма движеща сила.

Ние още не знаем какво ще правим догодина с БЕЛ- как ще се готви тоест.
Вчера си говорихме, че ще чете задължителната литература лятото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Mr. Green И че очаквам да си преценява дали и колко има нужда от допълнителна помощ. Аз разбира се също ще говоря с учителката му/детето каза, че му харесва много как преподава/. Каквото зависи от мен като проучване и финансиране ще го направя.
Някой беше споменал за различните затруднения м/у граматика и литературна част. По презумция винаги съм мислела, че Сами се затруднява повече на писането, но резултатите от 5 клас го опровергават. Пише си хубави преразкази. Граматиката няма хък- мък- учиш правилата и ги прилагаш без да се оправдаваш. Mr. Green

Момичета, имаме още време. нека се насладим на спокойно лято пък от септември ще го мислим.

# 182
  • у дома
Честит 12-ти Рожден Ден на Косето на Бети! Много здраве,сбъднати мечти и реализирани желания ! Весел празник!

# 183
Честит рожден ден  и от мен!   bouquet

Нека всичките му желания се сбъднат !
И весело празнуване в този мрачен пролетен ден !
  party023 newsm59

Не остана още три учебни дни......., и ще пътуваме до Варна да си починем малко.
Хайдути, както очаквах г-жата им го е дала да го учат през ваканцията , но само първа част / да не се озорят много  Mr. Green/. А след това ще ги засипят с контролни-география, математика-пропорции и може би по БЕЛ на времената.
По препоръка на учителката от Регалия, ще ходи на състезанието за шестокласници по математика и БЕЛ, което вече 4-та година се организира около първи юни. Може и онлайн да се участва, след регистрация на сайта им. Но моето ще го пратя да се труди в по-реална атмосфера.
Да се види къде е като ниво, че май не му е ясно все още..

# 184
Влизам да похваля госпожата, при която Макс ходи на уроци! Обяснила е пропорциите, преди да ги вземат дори, ама така хубаво ги е обяснила, че Макс вчера за две минути си написа домашното! И го е навила да участва във Великденското състезание! Просто е уникална тази жена!

# 185
Деси аз все още се чудя дали да го пращам на уроци.Но може би лятната ваканция ще започне да ходи, още не съм търсила учител.
Виж  на Макс много добре му се отразяват уроците, а моето този път ще го изпратя на 18.04 на великденското.

За пропорциите съм казала, че трябва отлично да ги знае, има доста такива задачи на матурата.

# 186
Kalona, Макс ходи с огромно желание! Чувства се уверен в себе си, разбира всички задачи!
Ако синът ти е по -свит и срамежлив, по -добре индивидуални уроци. Както и ако има повечко неясни неща за него. Школата е вариант за подпомагане на добър до много добър ученик. Госпожата, която му преподава в училище, също е добра, имат си и консултации, но детето не смее да задава въпроси, за да не му се подиграват съучениците му.

# 187
Kalona, Макс ходи с огромно желание! Чувства се уверен в себе си, разбира всички задачи!
Ако синът ти е по -свит и срамежлив, по -добре индивидуални уроци. Както и ако има повечко неясни неща за него. Школата е вариант за подпомагане на добър до много добър ученик. Госпожата, която му преподава в училище, също е добра, имат си и консултации, но детето не смее да задава въпроси, за да не му се подиграват съучениците му.

Да права си, за математиката ще трябва индивидуален подход.Сега му обяснявам пропорциите , кима уж Laughing, дано ме разбира

# 188
Благодаря, момичета! Празнувахме ден по-рано, защото на самия рожден ден имахме участие от танцовата. Но празникът беше чуден - 17 деца вкъщи, къщата оцеля! Рожденикът си събра много подаръци и пари, купи си две игри за плейстейшъна, щастлив е! Да са живи и здрави всичките ни дечица! Hug

# 189
Betty  bowuu

Ние пак я мъчим тази история
.Голям смях -моето вместо Кимон Георгиев в тетрадката си записал -

Кимион Георгиев Joy  много било познато от подправката вкъщи

# 190
Бети, на патерици да е жив и здрав Косето! Много радостно детство, изпълнено с игри и смях.

Аз изобщо не съм почнала да мисля за матурите.
Не искам да истерясвам от сега.  hahaha
И стихотвореня няма да учи лятото.  Laughing

# 191
Мими, то не че сме истерясали, ами си усещаме децата, че не усвояват материала, а ако изостанат отсега, догодина едва ли ще насмогнат!
Нямат търпение нашите деца, в сряда 10 и 30 тръгват за Елена за два дни.

# 192
  • София
Бихте ли могли да ми помогнете - търся заглавието на сборника, от който е този тест
Скрит текст:

# 193
 О най-накрая ваканция....., Laughing

В събота ще стягаме багажа за Варна, ще е цяло приключение във влака, / не съм пътувала от години/, ще взема билети първа класа, че сме с бебето .Досега горкото не е пътувало с влак, сега ще му е сефтето.Мъжът на обучение в София, и от него да си почина Simple Smile.

Аз вече мирясах с моите търсения, проучвания и т.н....., записах детето на курсове по БЕЛ и математика за 7 клас.Ще има родителска среща в началото на юни и ще разясняват как ще работят и по какви помагала.

# 194
Karimma, предполагам, че е този -

Хубава ваканция, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт