Шестокласници - 2!

• 44 166
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря  Hug

# 166
Syn ти ще ни бъдеш като пътеводител, нали вече мина през седмокласната "епопея"  Peace

# 167
  • София
То и аз минах веднъж, но беше отдавна, и беше по-различно тогава. Така че ще ми е като ново всичко.  Wink И аз мисля да го карам да научи стихотворенията наизуст през лятото.  Mr. Green

# 168
  • I want it all and I want it now.
Минах , но и двамата са с доста различни интереси и сега направо не знам какво ще я правя малката.
Поне видя от брат си и сега се надявам да почне по отрано тези стихотворения. Wink
Спокойно има време да се побъркваме в седми клас  Laughing Сега сме все още 6  Laughing

# 169
  • Варна
Аз като прясно минала през седмокласната "епопея" ще процедирам като при големия. Пълна почивка през лятната ваканция и от септември - газ. При баткото се получи, няма причина да не се получи и при малкия. На изуст ще учи през учебната година, ще има достатъчно време, а и от преподавателите зависи кои стихотворения ще искат да се знаят наизуст. По спомен госпожата миналата година на големия ми син искаше "На прощаване в 1868" и "Опълченците на Шипка", поне за тези помагах.

# 170
Аз като прясно минала през седмокласната "епопея" ще процедирам като при големия. Пълна почивка през лятната ваканция и от септември - газ. При баткото се получи, няма причина да не се получи и при малкия. На изуст ще учи през учебната година, ще има достатъчно време, а и от преподавателите зависи кои стихотворения ще искат да се знаят наизуст. По спомен госпожата миналата година на големия ми син искаше "На прощаване в 1868" и "Опълченците на Шипка", поне за тези помагах.

А за матурата би ли било добре да ги знаят наизуст?

# 171
да, защото има точно такива въпроси и цитати.

# 172
Имат тестове и трябва да знаят стихотворенията наизуст за да могат да попълнят теста.
Отделно при нас ги изпитваха на стихотворенията и им пишат и оценка.
Ето един примерен тест
http://www.iskam6.com/testove-literatura/test-7-klas/401-test-5- … atura-7-klas.html

# 173
  • Варна
При нас не са писали оценки на изпитване наизуст. След всяко произведение имаха тест и съответно оценка.
Аз се притеснявам повече от граматичната част, от колкото от литературната.

# 174
Аз какво да кажа, като при нас положението с преподаването по БЕЛ е трагично.

От началото на учебната година са правили само 1 тест по литература и три контролни по БЕЛ, за преразкази да не говорим.Явно е имало оплаквания от други родители, на което отговора пред учениците бил нещо от сорта,че изобщо не я интересува кой и за какво се жалва.

В момента нищо не мога да направя, но се замислям за местене в друго училище. А определени деца се толерират за сметка на други , има оставени и 3 двойки за първия срок на момчета.Заради това две деца се изместиха. Питала ги е кой ходи на уроци, аз моето го инструктирах да не споделя, не мисля че е важно за нея.

# 175
Аз съжалявам ,че не преместих синът ми в друго училище.
Не се престраших да не го стресирам и в техният клас почти нямаше 6 по български.
Той завърши с 5. Дори и на стихотворенията не им пишеше отличен.  Laughing
Избираше отделни откъси и ги подхващаше от там да и рецитират с патос.  Mr. Green Важното е че при него се подредиха добре нещата  Peace

# 176
Syn,

аз също се притеснявам да не се стресира, .. но ще видим колко ще му остави сега в края на 6 клас.
ходила съм и при нея да говоря, уж е мила и разбрана на пръв поглед, но после всичко е по старому и си прави каквото иска.Например обяснява ,че на еди си коя дата ще даде контролно, казва върху какво, а после .................... датата е друга и  Shocked и материала няма нищо общо това което е твърдяла,че ще бъде.И това не е единичен случай, а практика.Просто дразни ли,, не знам как да го оприлича.Накрая ооооо, ми то много ниски оценките, няма 6- ци , тук там 1-2 петици.

Честно да ви кажа, не очаквам големи промени от нея в 7 клас.

# 177
Трябва вие да си  прецените.  Peace
Факт е че в други училища на деца , който нищо не знаят им пишат 6.
Детето по едно време искаше да го преместя, но аз не се реших.
Ако , решите трябва да е сега преди новата учебната година.

# 178
  • София
Аз се надявам в 7-ми клас да не им провалят кандидатстването с ниски оценки. Според мен учителите си дават сметка за това. Сега в 6-ти клас е друго, но догодина дано са по-ларж.

# 179
Петя , дано си права
ама пред мен са и примери на точно обратното.
Та ще видим,
особено за ученици в училища  , в които има и гимназия и тя не  е толкова желана.

Общи условия

Активация на акаунт