Шестокласници - 2!

• 44 164
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Калона, да ти е жив и здрав рожденика!
Разбира се, че ще му спестиш удоволствието!
Весел празник на тийнейджъра!

# 151

Благодаря Деси!

Добре си е изкарал, но ми сподели,че две от момчета вместо сок си поръчали Самърсби , в което имало алкохол Shocked.Тинейджъри какво да ги правиш  Laughing

# 152
  • у дома

ЧЕСТИТ РОЖДЕНИК и от нас! Да ти е жив и здрав !

# 153
Благодаря Светле  Hug

# 154
Да, и моят ще учи наизуст стихотворенията през лятото. Няма да е очарован, но после ще бъде благодарен, сигурна съм. Хубаво ме подсещате за Хайдути, ще взема да го накарам да го учи по малко. Нашата дава от време на време, учиха последно Братчетата на Гаврош. Той беше от първите, които го казаха, беше им дала 2-3 дни, в които по желание да стават, но получи само +.
Чакаме с нетърпение ваканцията, но с още по-голямо нетърпение другата събота, когато ще празнува 12-тия си рожден ден. Очаквам вкъщи около 16 деца  #Crazy. Хубава традиция са си направили на последните рождени дни - гледат филми на ужасите, поне ще кротуват. Първо не бях много съгласна, но като се замисля на тази възраст и ние гледахме ужаси и такива книги четяхме, та значи е нормално.

# 155
Да, и моят ще учи наизуст стихотворенията през лятото. Няма да е очарован, но после ще бъде благодарен, сигурна съм. Хубаво ме подсещате за Хайдути, ще взема да го накарам да го учи по малко. Нашата дава от време на време, учиха последно Братчетата на Гаврош. Той беше от първите, които го казаха, беше им дала 2-3 дни, в които по желание да стават, но получи само +.
Чакаме с нетърпение ваканцията, но с още по-голямо нетърпение другата събота, когато ще празнува 12-тия си рожден ден. Очаквам вкъщи около 16 деца  #Crazy. Хубава традиция са си направили на последните рождени дни - гледат филми на ужасите, поне ще кротуват. Първо не бях много съгласна, но като се замисля на тази възраст и ние гледахме ужаси и такива книги четяхме, та значи е нормално.

Бети, 16 деца вкъщи ми се струва страшничко Simple Smile, е ако живея в къща с двор може.

Моето си мрънка за ученето наизуст / мисли си,че само той учи предварително стихотворения  Twisted Evil/, защото първия път като каза  "Братчета на Гаврош" му писала  5-ца г-жата, а само той единствен от класа го беше научил идеално, ама мънка под носа си, бърза и го е издекламирал монотонно.
Сега като станал да рецитира "Къде си вярна ти любов народна" , вече с подходяща интонация и изразително, вместо 6-ца, пък  му писала "+". И затова негодува  , ама го разбирам де. Mr. Green.Очакваше да му пише 6-цата, да ама не.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 10:13 от kalona

# 156
Калона, да ти е жив и здрав рожденика!  bouquet

# 157
  • София
 kalona ,  да ти е жив и здрав рожденика!!
За ученето наизуст -  моята учи бързо и лесно, обаче също мрънка под носа си, тя въобще говори ужасно тихо, та когато има да рецитира я пращам да стои пред огледалото, да се гледа и слуша, и да си го казва на глас, като че ли има положителен ефект Simple Smile

# 158
благодаря ви момичета  Hug,

Преди време много исках да го запиша на театрална школа, точно заради това тихо говорене и мънкане, е не пожела..... CloseТолкова доводи изтъкнах, то като няма желание, насила не става.

# 159
  • I want it all and I want it now.
Калона, много здраве и щастие на  рожденика!  bouquet

# 160
  • София
И от мен ЧРД на рожденика на Калона! Да е жив и здрав, и да има много успехи!  bouquet

# 161

smile3521

Дано и аз на това се надявам!

# 162
  • София
Честит рожденик, kalona!  bouquet

Кои стихотворения трябва да се знаят наизуст в 7-ми клас?

# 163
мисля, че е това

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И БРОЙ НА ТЕМИТЕ ЗА НОВИ ЗНАНИЯ ПО
ЛИТЕРАТУРА ЗА VII КЛАС:
1. „На прощаване” – Христо Ботев
2. „Немили-недраги” (I, II, III, V, X глава, епилогът) – Иван Вазов
3. „Една българка” – Иван Вазов
4. „Опълченците на Шипка” – Иван Вазов
5. „Българският език” – Иван Вазов
6. Из „До Чикаго и назад” (Ниагара!...) – Алеко Константинов
7. Из „Бай Ганьо” („На гости у Иречека”) – Алеко Константинов
8. „Неразделни” – Пенчо Славейков
9. „Заточеници” – Пейо Яворов
10. „По жътва” – Елин Пелин
11. „По жицата” – Йордан Йовков

Потъмнените

# 164
  • I want it all and I want it now.
Всичко останало  да се прочете,  Laughing че имат тестове върху тези произведения.
Хубавото е , че „Опълченците на Шипка” обикновено се изучава вторият срок и имат време да го затвърдят, че е доста трудно.

Общи условия

Активация на акаунт