Шестокласници - 2!

• 44 163
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • у дома
Имаха наизуст "Къде си вярна ти любов народна" -учи го 2 дни по 2 ч. и по този повод му споделих какво го очаква другата година-то На прощаване, Опълченците на Шипка, Заточеници, Български език, Неразделни , така, че да му мисли още колко има да учи наизуст.

Нашите имаха наизуст Хайдути-цялото  Shocked - една приятелка,която е учителка по бел ме беше предупредила и аз го бях накарала още преди месец да започне да го учи малко по малко,когато е свободен-няма такова мрънкане-ами ако не го дадат Twisted Evil - обаче днес е супер доволен от шестицата-бил е от малкото деца,които са го казали и въобще изобщо не помнеше как ми е късал нервите с мрънкането...Аз от сега съм си решила ако не всичките поне част от стихотворенията наизуст за 7 клас да ги научи лятото,пък ако щете си ме заклеймявайте като лоша майка Embarassed

При нас са 14 момчета на 15 момичета,нямам поглед над интриги ,защото моето е над тези неща-никога нищо не е чул и разбрал...Имат обаче определено 3-4 деца за които споделя,че говорят постоянно в час и пречат на останалите.

# 136
В класа на моят съотношението е супер нездравословно... 30:4 за момчетата.  Mr. Green
Нямате си представа за какво става дума.  hahaha

Моят бързо запомня стихове, но не си спомням да са учили скоро нещо наизуст.

# 137
Светле,

"Хайдути" му е за десерт запазен през априлската ваканция  Mr. Green,
той още от сега мрънка,че госпожата може и да не им го даде.Но аз съм сигурна, че ще ги изненада, като за добре дошли след великден.Затова по малко на ден, за да му е по-лесно и малко задачи ще пореши, че на последното контролно на валчести тела има 5-ца, от невнимание като дели бърка едно число оттам цялата задача грешна и една недовършена, защото не му стигнало времето. Трябва и за време да работим.

# 138
  • у дома
Светле,

"Хайдути" му е за десерт запазен през априлската ваканция  Mr. Green,

При нас свършиха Хайдути-дъвчат го от миналата седмица май и тогава ги беше предупредила-значи повечето са имали около седмица да го научат...При нас първия срок бяха с 3 часа литература и два български език и сигурно затова са по напред по литература,за сметка на това чак сега по български започнаха причастията.

# 139
ПО БЕЛ сме много напред-минаха глаголните времена и са на резюме.
А по литература продължават с 2 часа седмично и през втория срок и освен това изобщо не пишат преразкази ,ей така си минават през материала  Thinking

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 07:20 от kalona

# 140
  • у дома
ПО БЕЛ сме много напред-минаха глаголните времена и са на резюме.
А по литература продължават с 2 часа седмично и през втория срок и освен това изобщо не пишат преразкази ,ей така си минават през материала  Thinking

А по програма не е така-български и литература са по 2,5 часа на срок и затова единия срок едното е 3ч,а другото 2ч и после се сменяват-вие затова по български сте толкова напред...

# 141
  • най-шареното място
Много рядко им дават да учат наизуст. Не се оплаквам.
Имат 4-5 деца, които се държат различно. Момичетата са много задружни, което за мен е изненада - в предния клас не беше така. Момчетата са на групи, но и при нас те са повечето. И моето дете все не знае кой с кого се скарал. И за мен, и за него е по-добре така.

ПП Мимии, не бях чувала за толкова голям клас от времето на моето учене. Няма да им е лесно на учителите.

# 142
  • София
И нашият клас е предимно момчешки. 20:6 в полза на момчетата... Играят си добре. Получават им се два отбора за футбол с лекота.  Mr. Green
Нашето училище е само първа смяна и сутрин започват в 8.
По БЕ са на сложи глаголни времена, а по Л - на "Вятър ечи, Балкан стене".
Давам ябълки, фрешове сутрин, почнахме редовно да си правим зелени салати, синтетични витамини - не съм давала.
И ние чакаме ваканцията. Grinning

# 143
  • у дома

И ние чакаме ваканцията. Grinning

И аз чакам-ама за съжаление чак лятната  Joy Joy Joy

Имахме планове пролетната да се метнем до Родопите,даже и на мъж ми като да не повярва човек му дадоха да си изчисти миналогодишната отпуска,но нещо ме хвана страх с обстановката там и не съм звъняла да запазвам никъде места...Мъж ми вика най-много да ни затрупа сняг и да си удължим почивката  hahaha

# 144
  • Бургас
ние сега учим по Лит. наизуст Художник, моят Борис от вчера пак е със силна хрема, в четвъртък вечерта имаха последен час физическо и са играли на двора, та сигурно в студа е настинал и смятам да пропусне днес училище, и аз не съм на работа, така че малко почивка се очертава, за априлската никъде няма да ходим, но броим дните дотогава, то и вкъщи добре се мързелува пред компа

# 145
  • I want it all and I want it now.
В 7 клас първото стихотворение е „На прощаване“.
Аз също през лятната ваканция ще я накарам да почне да ги учи , че после да и е лесно  Wink

# 146
  • у дома
В 7 клас първото стихотворение е „На прощаване“.
Аз също през лятната ваканция ще я накарам да почне да ги учи , че после да и е лесно  Wink
Да се успокоя тогава,че ще има и други,тормозещи децата си,а няма да съм само аз  Hug

Иначе -не стига,че тази седмица се учи и в събота,в неделя е Кенгуруто на което се явява на олимпийския принцип,защото нищо не е решавал,ами и в понеделник контролно на цял модул по АЕ,във вторник по математика,в сряда по история пак на цял раздел-оплаках се Crossing Arms

А иначе чете Децата на капитан Грант и каза,че е много интересна  Peace и само мрънка,че с тези контролни няма да има време да си я дочете,на което му предложих да не ходи на Кенгуруто ами да си чете,ама не ще...

# 147
Макс не пожела да се яви на Кенгуруто! Госпожата по математика не можа да го навие. Той и по английски не искаше, а на спелуване е много добър!
Вече на второ контролно по английски една точка не му достига за шест и  има две петици. Заплашила съм го, че ако има пет за годината , ще му измисля наказание  Flutter.
Момичетата в класа са големи дивачки! Непослушни, държели се предизвикателно, отговаряли на учителите... В момента са на вълна неприлични снимки във Фейсбук. Вчера часът при класната по бел преминал в конско на тази тема. Даже ги заплашила, че няма да ги води на екскурзия.
Макс имат първи час физическо в четвъртък и господинът ги изкарал навън! Сега, естествено е с хрема и гърлобол. Беше мъгливо и около нулата, 7.30 сутринта, не знам на този учител къде му е бил акъла!
Днес е празника на Велико Търново и по този повод утре е неучебен ден. Не ми стана ясно защо утре, а не в събота, но нейсе.
Най- сетне се сдоби с нов телефон. Просто стария се счупи. Интернет ще ползва само у дома, да не се изкушава в училище.
Наизуст не са давали още. Макс бързо учи, но с нежелание и много мрънкане. по- лесно му е, ако аз чета, а той повтаря, не да учи сам. Трябва да изнамерим списъка със стихотворения за седми клас, и аз искам да понаучи някое през лятото.

# 148
мисля, че е това

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И БРОЙ НА ТЕМИТЕ ЗА НОВИ ЗНАНИЯ ПО
ЛИТЕРАТУРА ЗА VII КЛАС:
1. „На прощаване” – Христо Ботев
2. „Немили-недраги” (I, II, III, V, X глава, епилогът) – Иван Вазов
3. „Една българка” – Иван Вазов
4. „Опълченците на Шипка” – Иван Вазов
5. „Българският език” – Иван Вазов
6. Из „До Чикаго и назад” (Ниагара!...) – Алеко Константинов
7. Из „Бай Ганьо” („На гости у Иречека”) – Алеко Константинов
8. „Неразделни” – Пенчо Славейков
9. „Заточеници” – Пейо Яворов
10. „По жътва” – Елин Пелин
11. „По жицата” – Йордан Йовков

# 149
За кенгуруто няма как да се яви, днес ще празнува рожденния си  ден,
и му спестих това забавление.
А и задачи изобщо не е решавал за него. Въобще не иска да спазва олимпийския принцип Mr. Green, защото щели да коментират  евентуално "високия" му резултат  другите ученици в класа.

Общи условия

Активация на акаунт