Шестокласници - 2!

• 44 129
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Детето на една колежка е в 10-ти клас във Френската. Тя споделя, че самото дете й казва, че никога не си е представяло, че може да учи във ФЕГ и нищо да не учат... Много е разочаровано. Твърди, че 6-ците там са кухи...

За НПМГ не съм чувала лоши отзиви. Преди отзивите за там бяха добри. (Познатите ми оттам вече са завършили и нямам в момента такива, които да учат там). Моля да споделите по-конкретно какво сте чули. Hug

# 121
Точно това си мислих, че за всичките училища в списъка ще трябва да държи поне 5 изпита.

Теди, Какво имаш предвид?
Нали по 2матури за държавните училища?
За АК е по- различно, не ни интересува, но са с два отделни изпита, нали?
Кои са поне 5-те изпита?

По отношение на избора и желанията  смятам, че на нас ни е лесно  Mr. Green на този етап си имаме едно - единствено желание. Не се колебаем, чудим...за сега .

Нали питаше с воденето как се оправяме като са от 7,30. Точно както Призма го е описала. Сутрин го карат тати.
 Ако нямате такава възможност може да потърсите деца близо до дома и да се комбинирате за такси.

# 122
Времето си минава и трябва да се оглеждаме и ние за подходящо училище след 7 клас.
Отзиви всякакви и започвам вече и аз се обърквам, а какво остава за детето.
Предпочитам аз де .............,него вятър го вее на бял кон -ЕГ ,че за професионалните гимназии не чувам много добри отзиви, освен от Търговската. В града ни няма богат избор -или ЕГ или МГ.

Оглеждам се и за школи, защото по принцип сега напролет започват записванията.
Той сега ходи в Регалия по БЕЛ, но по математика вкъщи аз го подготвям.Засега е добре движи се между 5 и 6, но това все пак е училищно ниво.
 По състезания отказва да ходи, а и не решава състезателни задачи.За математиката е ясно ,че също ще посещава , но се чудя уроци при частен учител или школа към Математическата гимназия. Не мога още да преценя, за него кой ще е най-удачния вариант.

Понеже само  в ЕГ в града и една паралелка в РГ има еднакви  квоти за момчета и момичета , в другите се получава или само момичета или само момчета да се запишат. Сега моето  е в клас -почти само от момчета , което до голяма степен е проблем за дисциплина и учене.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 11:21 от kalona

# 123
  • София

Нали питаше с воденето как се оправяме като са от 7,30. Точно както Призма го е описала. Сутрин го карат тати.
 Ако нямате такава възможност може да потърсите деца близо до дома и да се комбинирате за такси.

В допълнение ще кажа, че сега, след като свърши 1-вият срок, ранното ставане ще е отново актуално за нас чак след година, сега са следобед, догодина 1-вият срок - също.

И аз имах много опасения именно отосно логистиката. До 5-ти клас бяхме спокойни -  осигурен транспорт, храна, самоподготовка, нормален начален и краен час на заниманията. Всъщност това ми бяха основните колебания при избора на училище - как ще се справим.
Но нямахме никакъв проблем с организацията и адаптацията. Е, аз сутрин си поспивах първия срок, а мъжът ми поемаше закуската и воденето. Сутрин улиците са празни - много по-бързо е придвижването.

# 124
  • В офиса
Точно това си мислих, че за всичките училища в списъка ще трябва да държи поне 5 изпита.

Теди, Какво имаш предвид?
Нали по 2матури за държавните училища?
За АК е по- различно, не ни интересува, но са с два отделни изпита, нали?
Кои са поне 5-те изпита?

На АК е само един - есето и теста са веднага едно след друго. Още ПЧМГ и НПМГ са с отделни изпити, като при НПМГ са отделни за всичките предмети.

Петя, за НПМГ нищо конкретно не мога да кажа. Това е всеобщият коментар от бивши възпитаници, които поддържат връзки с учителите там. Иначе със спомените от мое време, както и като им гледам организацията по състезания, аз имам големи симпатии, но всички твърдят, че вече няма абсолютно нищо от едно време. На Дидева детето е в НПМГ, струва ми се, дано да се включи с коментари от първо лице.

# 125
Ясно. Въобще бях изключила за ПЧМГ, а НПМГ не знаех, че са отделни изпити .

# 126
Да се изкажа за логистиката и аз.
Водих го точно една седмица в пети клас до училището. После си ходи и се връща сам. Всичко е въпрос на навик. В началото бях много притеснена, чаках да ми звънне, че е стигнал и т.н.

Много са му далечни на моя син кандидатстванията.   Laughing Не е изразил никакво конкретно желание.

# 127
Макси е първа смяна втория срок. Започват от 7.30 часа и добре, че баща му го кара всяка сутрин.

# 128
  • Бургас
при нас сменяме смените всеки месец, мразим втората, защото става по-късно, мотка се  и остава по-малко време, първата е от 7.30, излиза от къщи в 7, но в класа имаме деца, които пътуват 30-40 км.  до Бургас от Несебър, Айтос и т.н., определено ги водят с коли родителите

# 129
  • Бургас
Леле, леле, а моят ученик мрънкаше до скоро защо съм го карала да върви пеш до училище /12-15 минути/, а предвид , че е  спортист трябва на крос да го взима според мен, а не да мрънка  Laughing Laughing Laughing
От тази учебна година обаче се сдушиха компанийка шестокласници, които се събират на определено място и вървят в група до училище и сега даже и да му предложа да го водя с колата сам отказва Simple Smile е, зимата за първа смяна го водих, че ме е жал в студа да ходи пеша детето Simple Smile

Някъде назад в темата прочетох, че някой се оплакваше, че класът бил с повече момчета и били по-непослушни. И аз така се надявах, че като има повече момичета в нашия /18 на 10 в полза на момичетата/, ще бъде отличен клас - послушни и ученолюбиви, но уви. Оказва се, че момичетата по не слушат от момчетата  Rolling Eyes може би, защото ги тряска по-рано пубертета, обачеееее едни интриги, едно нещо....ужас. Същото е и с ученето, с малки изключения. Пък и те са си вече едни малки жени, нали знаете в женски колектив за какво става въпрос  Laughing

В часовете по "Човек и природа" от известно време имат студентка от университет, която покрива някакви изпити. Та утре щели да имат контролна, но студентката им била казала какви въпроси ще има, за да се подготвят, защото за нея това ще е изпит с представител на инспектората и тя трябвало да се представи добре. Без думи просто....
Иначе са много доволни учениците от студентката, защото правят опити на живо, както ние едно време.

# 130
магаре,  аз се оплаквах с повечето момчета Wink, обаче както казваш и момичетата не са от послушните.
Моят син ми сподели,че неговите съученички, които се броят на пръсти, постоянно се карали помежду си -интриги, клюки и т.н. Даже едно от тях се премести сега втория срок, заради това, че останалите момичета не и обръщали внимание и злословели срещу нея.

А има 5.4 на контролно по  АЕ и ще умре от яд,  за една точка и крайно-5-ца. Точно това му обяснявам,че трябва повече да внимава, защото грешките са му основно от недоглеждане....
Аз се радвам, защото преди изобщо не му пукаше за оценки.А сега изглежда се е мотивирал, ама да видим докога. Имаха наизуст "Къде си вярна ти любов народна" -учи го 2 дни по 2 ч. и по този повод му споделих какво го очаква другата година-то На прощаване, Опълченците на Шипка, Заточеници, Български език, Неразделни , така, че да му мисли още колко има да учи наизуст.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 09:57 от kalona

# 131
  • София
Моето е от 8 на у-ще цяла година, баща й я кара всяка сутрин с колата, иначе сме на 6 спирки с автобуса от у-щето, на обяд си идва сама понякога, но по-често с един съученик, който живее близо до нас и майка му ги прибира заедно. Въпреки това ставането сутрин й е най-трудната задача за деня  Laughing
Момчета, момичета процентно...няма значение според мен, по-важно е самите деца какви ще се паднат в класа. При нас момичетата не са особено задружни, моето си дружи с две, другите не са й интересни, но се разбира с тях, а едно е интригантка, което избягва, защото въобще не я интересуват такива неща, но пък момчетата въпреки, че са мнозинство, са ни много задружни, само се организират за кино, излизания, гостита.
Ох, с нетърпение чакаме 2-ри април... виждам я много изморена напоследък, вероятно и така се чувства.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 08:32 от EliG

# 132
Броим и ние дните до 02.04 , а и пролетна умора ни е налегнала.

Вие давате ли някакви витамини, добавки на децата?

# 133
  • I want it all and I want it now.
Витамини и давам , че иначе изобщо не яде моята.  Wink
Тя почва от 7,30 и ми е направо мъка това ранно стане.

# 134
  • София

Вие давате ли някакви витамини, добавки на децата?

Давам витамини понякога зимата, най вече заради малката , която ми е много злояда. Сега ме подсетихте и купих една опаковка alive.

Общи условия

Активация на акаунт