Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Само спам, че иначе с тая организация на форума едвам намирам темата. Confused

# 91
Някой може ли да ми даде отговор на следния въпрос: ако няма чакащи за някоя детска градина по социални критерии ,или тези чакащи са много по-малко от обявените свободни места,какво се случва с незаетите по социлани критерии-автоматично ли се прехвърлят към чакащите деца с общ критерии или остават незаети?Миналата година също кандидатствахме,но никога до сега не бях срещала незаети места,въпреки че има още доста време до май месец Simple Smile  newsm78

# 92
  • СОФИЯ
Някой може ли да ми даде отговор на следния въпрос: ако няма чакащи за някоя детска градина по социални критерии ,или тези чакащи са много по-малко от обявените свободни места,какво се случва с незаетите по социлани критерии-автоматично ли се прехвърлят към чакащите деца с общ критерии или остават незаети?Миналата година също кандидатствахме,но никога до сега не бях срещала незаети места,въпреки че има още доста време до май месец Simple Smile  newsm78
  остават за чакащите по общ критерии

# 93
  • в 1001-та нощ
В нашия район има изключително малко обявени места Sad Освен това в ОДЗ-то са оставили само 2 доп. критерия. За сега с тях влизаме, но е рано да се каже. Всеки ден влизам и проверявам дали има нови чакащи в списъка  Cry Игра на нерви ще е в идните 2 месеца и половина  Sad

# 94
Аз като гледам точките на кандидатите, явно няма хора без постоянен адрес в София. Wink

# 95
И на мен ми правят впечатление малкото обявени места. Някои има ли спомени за миналата година дали са били повече? И друго - как при 25 приети деца изведнъж в групите стават по 35, държи ли някой сметка за това?
Апропо по темата за бабите и дядовците - аз имам познати, с родители пенсионери (в София) на които децата посещават ясли, вземат си ги в 16 30, като стой та гледай. Ами не го разбирам, честно. Хайде за градината добре, децата имат нужда да общуват със себеподобни. Между другото, преди 60 тина години майка ми не е била приета на ясла, защото е имала баба пенсионерка! Naughty Не знам дали е приложимо или правилно, просто като инфо. 

# 96
Аз като гледам точките на кандидатите, явно няма хора без постоянен адрес в София. Wink
Ааа, моля...моля има тук едни такива Wink
П.П. само да кажа по темата за врътките. Явно все още ги практикуват, защото една позната   онзи ден ми разказва как на миналогодишната кампания едно тяхно съседче никъде не го приели, обаче пастрока му бутнал 500лв. и влязло Tired ...кой се наема...не им ли правят проверки на тия директорки?

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 20:39 от тонито7

# 97
Нашият отговор:
В К1 трябва да се посочи само адреса, на който реално живее семейството. В Правилата е посочено с какви документи се доказва при записване.

#Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Зададох нов въпрос , белким вникнат какво ги питам, ще се гръмна, честно. Толкова ли е трудно да кажат може ли да се ползват два адреса, или не.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 21:15 от Анонимен

# 98
  • София
И изобщо какви са тия родители , които изкарват децата си болни , като оставим на страна мургавите .
Родители, които за съжаление не могат да си позволят да живеят на една заплата Sad Не ги защитавам и аз съм против, но наистина понякога се налага. Същото се отнася и за родителите, които си водят болни децата на градина. Далеч съм от мисълта, че на някоя майка и е приятно да си остави детето болно, но като я застрашава освобождаване от работа, просто няма избор. Дете с любов не се храни!

Прощавай, но да си изкараш болно детето съзнателно и да проявяваш същата наглост съм чуждите деца е меко казано пресъпление. Съгласна съм, че има хора без избор, но едва ли са такъв голям процент. За мен листа с болестите трябва сериозно да се редуцира, да не говорим, че лелите и директорката после имат пряко наблюдение болни ли са аджеба тия деца или не. Ама то ако имаше контрол и по-малко щяха да боледуват децата.
Абе аз имах някакви надежди за класиране, но като гледам за 15 места, сме 18 ти по бал. Май ще ходя да чета темата за частните ясли.  #Cussing out
А ние останалите будали можем да си позволим да живеем на една заплата , плащайки частна ясла.
Явно ме разбрахте грешно. Аз НЕОДОБРЯВАМ тази постъпка като цяло, но все пак винаги има изключения.
А за плащането на частна и живеенето на една заплата, сигурно е доста трудничко за сама жена Sad Стискам палци да приемат детенцето.

# 99
  • София
Нашият отговор:
В К1 трябва да се посочи само адреса, на който реално живее семейството. В Правилата е посочено с какви документи се доказва при записване.

#Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Зададох нов въпрос , белким вникнат какво ги питам, ще се гръмна, честно. Толкова ли е трудно да кажат може ли да се ползват два адреса, или не.

Моля поправете ме, ако греша, но ето аз как ги разбирам нещата:
В полето "Адресна регистрация на територията на Столична община'' избирате ПОСТОЯНЕН, ако ЛК показва това и взимате 3т.
В полето "Адрес на местоживеене на семейството" - пишете реалния си адрес, за да вземете 0,1т. и това се доказва с бележка от общината за настоящ адрес, в случай, че има разминаване м/у постоянен и настоящ.

# 100
Звучи логично, но не знам защо си мисля, че трябва щом съм казала по-горе, че е постоянен да напиша постоянния, може пък да не е така, наистина. И въпроса е после какви документи ще искат..съвсем се оплетох Sad

# 101
Аз не съм за отпадане , а за строг контрол и точни и ясни критерии. Като гледам колко вратички се отварят и колко недобросъвестни хора има ... Случаят с моята хазяйка е показателен как се злоупотребява . Един сериозен контрол би предотвратил заобикалянето на закона , но явно винаги се оставят вратички за "наши хора".  И изобщо какви са тия родители , които изкарват децата си болни , като оставим на страна мургавите . Санкции , санкции трябват и то сурови , и за родителите и за директорите , които нарушават закона , но какво влизам аз в сферата на въображението , като нищо не е наред в държавата .
Peace Абсолютно съм съгласна! Като създават дадени критерии, то те трябва да бъдат достатъчно ефикасни и да търпят строга проверка, изключваща всякакво шмекеруване. Като не могат да ги контролиран, по-добре да ги махнат. Това вече е безумие! Ми извинявайте, ама изобщо не мога да повярвам, че толкова много родители работят и живеят в един район. Да, има и редовни със сигурност, но съм убедена, че повече от половината служ.бележки са фалшиви.
Миналата година и аз имах възможност да си бутна детето по тънката лайсна - да го изкарам болно  Tired! Еми пред тази алтернатива, предпочетох да съм от глупавите, които плащат частна ясла, но не и да дърпам дявола за опашката.
Нека ги има тези критерии, ама би следвало да се контролират и директорите, които не налагат контрол да търпят строги санкции. Не е честно нито към болните дечица, които имат нужда да им се осигури ДГ, нито пък към другите родители, които спазват правилата и не лъжат с фалшиви бележки! Единственото, което обаче наблюдавам е, че с всяка изминала година системата става все по-порочна и те принуждава да лъжеш  ooooh!. Не знам тези от СО не виждат ли какво са създали?! Пълен абсурд, безобразие и в същото време - пародия!

# 102
  • София
Звучи логично, но не знам защо си мисля, че трябва щом съм казала по-горе, че е постоянен да напиша постоянния, може пък да не е така, наистина. И въпроса е после какви документи ще искат..съвсем се оплетох Sad
К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община - За деца, родени през 2012, 2013 и 2014 година: за постоянен адрес - 3 т.; за настоящ адрес - 2 т.
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина 0.1т
К1. доказваш с лична карта, която трябва да е издадена преди класирането
ДК3. доказваш с бележка от общината, която трябва да е издадена преди класирането

# 103
К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община - За деца, родени през 2012, 2013 и 2014 година: за постоянен адрес - 3 т.; за настоящ адрес - 2 т.
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина 0.1т
К1. доказваш с лична карта, която трябва да е издадена преди класирането
ДК3. доказваш с бележка от общината, която трябва да е издадена преди класирането
Абсолютно. Не разбирам каква е драмата и хилядите постове от няколко дни насам, но всеки има право да си се притеснява.

# 104
  • София
Единственото, което обаче наблюдавам е, че с всяка изминала година системата става все по-порочна и те принуждава да лъжеш  ooooh!.

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!

Системата те принуждава да лъжеш, но най-важното е, че ти дава възможност да го направиш, както и отваря широко вратата на корупцията, и докато това е така ще има хора, които ще се възползват.

Общи условия

Активация на акаунт