Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • СОФИЯ
РГ 18.03.2015 г.
Предложението на vikobor също уцели десетката, въпреки че тя самата не присъства на РГ. Някои д-ки и до сега били проверявали търговските дружества и ЕТ в ТР. Сега вече ще бъдат задължени да го правят, като за това ще има новина и в с-мата.

това не разбрах с каква цел се прави? да се докаже, че родителите работят в това търговско дружество или какво?
За да се провери напр. дали изобщо търговското дружество съществува.

# 421
  • София
РГ 18.03.2015 г.
Предложението на vikobor също уцели десетката, въпреки че тя самата не присъства на РГ. Някои д-ки и до сега били проверявали търговските дружества и ЕТ в ТР. Сега вече ще бъдат задължени да го правят, като за това ще има новина и в с-мата.

това не разбрах с каква цел се прави? да се докаже, че родителите работят в това търговско дружество или какво?

...  Peace

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 13:23 от Спящата

# 422
РГ 18.03.2015 г.

Или дали разписалият бележката е представляващият... По финансовите отчети в Търговския регистър може да се види и името на главния счетоводител, но надали ще се задълбава толкова  Peace

Главният счетоводител ли издава служебна бележка?

# 423
На някоя държавна администрация как точно ще се види кой представлява? Т.е. може да се види, но там има вътрешни заповеди и пре упълномощаване за определени функции. Може и шеф на УЧР да сложи подпис, ако има упълномощаване за това със съответната запетая пред положения подпис. 

# 424
В настоящата ми фирма (и в предишната) тези бележки ги издават от дирекция/отдел "Човешки ресурси"

# 425
На някоя държавна администрация как точно ще се види кой представлява? Т.е. може да се види, но там има вътрешни заповеди и пре упълномощаване за определени функции. Може и шеф на УЧР да сложи подпис, ако има упълномощаване за това със съответната запетая пред положения подпис. 

Обикновено когато е държавна администрация служебната бележка се издава от главния секретар. Обаче не мисля, че някой директор ще тръгне да се вглежда кой е представителя, кой е счетоводителя и такива разни. И въобще какво значение има кой е представител. Нали идеята е да се види работодателя - фирма, министерство, СОЛ и т.н.

# 426
  • София

То и при нас е така - Административният директор е упълномощен от Изпълнителния директор да подписва служебните бележки със Заповед от месец май  Peace Още тогава питах човешките как тогава ще се спази това за представляващия и бележката за ДЗ... Междудругото явно отдавна не съм чела подробно правилата, защото това за представляващ/ главен счетоводител вече май го няма (а и така е редно, особено като се представя и копие, че и оригинал, на трудова книжка):

Цитат
- за работещ родител по трудово  или служебно правоотношение – служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис  и ЕИК на работодателя, с приложени копия от трудова, служебна или осигурителна книжка (лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения).

Направо ще се пробвам да си изтрия предния пост да не бъркам хората (при две деца с разлика от 7 гг. и трета г. подред на кандидатстване за общинско ДЗ с малкия бая инфо ми се е събрало в главата)  Joy

# 427
Идеята е хубава, но тези, които ще прилагат вече одобрената идея нямат капацитетът да го правят и съм сигурна, че ще има самозабравени случаи и невинно потърпевши. А на тези, които прескачат системата въобще няма да им дреме и от някакви си там проверки и единствено създаване на условия за рекет може да се получи. При последващо желание за проверка по някаква причина (обикновено са родителските сигнали), тежестта на това, че някаква директорка ще каже, че е видяла някаква книжка и санкции няма да има, защото е било актуално към точно определен момент. Същото, което би станало и при доказване дали дете, за което е ползвано т. 2.2.4 с проверка на лекарите, издали документа.  Peace
Доколкото си спомням, идеята беше да се потвърди, че местоработата е точно там, където е написано в бележката. Това от ТР и трудовата книжка няма как да бъде видяно. Тъй като системата за регистрация изисква да се съгласиш да ти направят проверка на информацията в НОИ, това е напълно достатъчно, ако има работеща електронна система. И разбира се, със съответните нива на достъп като за директори на училища и детски градини. Те нямат причина да виждат осигурителни прагове и тавани, а единствено и само дали посоченият от тях работодател им е действителния Peace

# 428
Идеята е хубава, но тези, които ще прилагат вече одобрената идея нямат капацитетът да го правят и съм сигурна, че ще има самозабравени случаи и невинно потърпевши. А на тези, които прескачат системата въобще няма да им дреме и от някакви си там проверки и единствено създаване на условия за рекет може да се получи. При последващо желание за проверка по някаква причина (обикновено са родителските сигнали), тежестта на това, че някаква директорка ще каже, че е видяла някаква книжка и санкции няма да има, защото е било актуално към точно определен момент. Същото, което би станало и при доказване дали дете, за което е ползвано т. 2.2.4 с проверка на лекарите, издали документа.  Peace
Доколкото си спомням, идеята беше да се потвърди, че местоработата е точно там, където е написано в бележката. Това от ТР и трудовата книжка няма как да бъде видяно. Тъй като системата за регистрация изисква да се съгласиш да ти направят проверка на информацията в НОИ, това е напълно достатъчно, ако има работеща електронна система. И разбира се, със съответните нива на достъп като за директори на училища и детски градини. Те нямат причина да виждат осигурителни прагове и тавани, а единствено и само дали посоченият от тях работодател им е действителния Peace

Абсолютно подкрепям!

# 429
Когато моето дете кандидатстваше, системата се пробиваше не с адрес на месторабота, защото слагащите подписи са отговорни за хартийките, които подписват. Пробиваше се откъм место-живеенето. Мнението ми е, че тази година за първи път ще има сравнително честна игра. Желая на всички успешно класиране на дечицата и много малко потрошени нерви.
На татко Ники пожелавам щастливо и леко раждане на чаканото човече (за съпругата му) и успех в кандидатстването.   bouquet

# 430
  • София
E, ако някой иска да си прави фалшиви трудови книжки и бележки, едва ли ще използва несъществуваща фирма, че това да може да се види в ТР.... newsm78
Взети са някакви мерки, ама май по-скоро формално...

# 431
Привет, и моето гардже тази година ще се бори за ясла (набор 2014). В началото много неща не ми бяха ясни, но с течение на времето, четене тук там и обсъждане, горе долу влезнах в час. Та, имам едно питане, може би и други имат подобен на моя проблем, ако е така, ще се радвам да обсъдим. Съпругът ми работи в района на ОДЗ-то, но на хартия т.е. в трудовата му книжка не е вписано това обстоятелство. Като цяло, дори фирмата на е със седалище София. Какво може да се направи в този случай?

# 432
E, ако някой иска да си прави фалшиви трудови книжки и бележки, едва ли ще използва несъществуваща фирма, че това да може да се види в ТР.... newsm78
Взети са някакви мерки, ама май по-скоро формално...

Считам, че мама Саня и останалите момичета от СНБМ направиха страхотен пробив. Поздравления и за татко Ники, а аз единствено съжалявам, че нямах възможност да присъствам, но и писмото е свършило работа  bouquet

Имам странното чувство от написаното в цитирания пост, че се изразява някакво недоволство от резултата, който е постигнат!

# 433
Привет на всички!
На мен ми прави впечатление следното: първото класиране е на 8 май, съответно записването на приетите деца е до 22 май, но пък местата за следващото, второ класиране се обявяват още на 18 май. Нали е логично да мине срокът за записване, за да се види колко места остават. Някой да има обяснение и/или тълкувание на това?

# 434
  • София
Аз пък не съм съгласна да се представя оригинал на трудовата книжка, за да може директорката да види колко получавам и да ме изнудва. На копието може да се заличи, но на оригинала как да стане?

Общи условия

Активация на акаунт