Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 458
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
vikobor
[/quote]
То идеята за представяне на оригинал на ТК е точно с цел да се докаже, че реално има трудово правоотношение. След като не може да се провери чрез директен достъп в системата на данните в НОИ и НАП, то това се оказва все пак вариант. Отделно от това, както казваш, че сключват втори трудов договор за кампанията, но ако същият не е отразен в ТК, няма как да ползваш предимство. За сключване на втори трудов договор се изисква съгласие на работодателя по основния ТД, така че според мен доста от тези втори трудови договори са само на хартия. Едва ли въобще някога са вписвани в ТК.
[/quote]
Извинявай, можеш ла да поясниш къде точно е описано това изискване, защото аз до момента не съм чувала за него? Моя допълнителен трудов договор си е напълно истинцки и легален, но наистина от счетоводството потвърдиха, че не се вписва в трудова книжка. И в този случай какво се очаква да представя? (от обратна връзка, разбира се, не получих смислен отговор)...

# 676
  • София
Да, на сайта на Министерството по труда и социалната политика е записано
Допълнителните трудови договори не се вписват в трудовата книжка. При сключване на допълнителен трудов договор работодателят не извършва вписвания в трудовата книжка на работника/служителя, тъй като в нея е вписано възникването на основното трудово правоотношение. Поради тази причина сключването на допълнителен трудов договор не се вписва в трудовата книжка, а за периода на работа по такъв договор работодателят издава Образец УП-3.
Така, че за сега работещите по втори трудов договор не могат да го ползват, защото няма да имат трудова книжка по него!!!!!

# 677
  • София
здравейте,
аз искам да попитам как е възможно едно лице да фигурира 2 пъти в един списък за дадена ясла. Един път фигурира в списъка за социалните с едни точки и после фигурира доло на опашката по общи критерий с други  точки. Няма как да има съвпадение и на трите имена, имената не са от типичните . Това според вас дали е нещо грешка в системата или е с някаква цел .

# 678
здравейте,
аз искам да попитам как е възможно едно лице да фигурира 2 пъти в един списък за дадена ясла. Един път фигурира в списъка за социалните с едни точки и после фигурира доло на опашката по общи критерий с други  точки. Няма как да има съвпадение и на трите имена, имената не са от типичните . Това според вас дали е нещо грешка в системата или е с някаква цел .

Това е с цел, ако не могат да се докажат предимствата по социалните критерии, детето да участва в общата опашка без социалните точки.

# 679
Не ако не могат да се докажат предимствата, а ако местата по социални критерии свършат. Тогава детето участва в общата опашка без социалните си точки.

# 680
Момичета много се извинявям сигурно е обсъждано многократно но нямам време да прочета EmbarassedВ момента съм в неплатен отпуск как трябва да го запиша-отпуск по майчинство или на работа на трудов договор?И ако настоящиа адрес ми е във Връбница мога ли въпреки това да запиша Надежда?

# 681
здравейте,

ВСИЧКИ кандидати от социалната опашка фигурират долу и в общата, но без социалните си точки. Правилата са такива. Един вид, ако социалните кандидати са повече от соц. местата и остане някой некласиран, да има втори шанс.

Момичета много се извинявям сигурно е обсъждано многократно но нямам време да прочета EmbarassedВ момента съм в неплатен отпуск как трябва да го запиша-отпуск по майчинство или на работа на трудов договор?И ако настоящиа адрес ми е във Връбница мога ли въпреки това да запиша Надежда?
Неплатеният отпуск по-скоро ще се води като работа на трудов договор, след като майчинството е свършило...  newsm78 така мисля. А за района - не, не може вместо Връбница да се пише Надежда, това са си 2 различни административни района.

# 682
Мерси BlyaSSSachka,мното е гадно това с районите Надежда ми  е срещу бл. а Обеля на м...та си ама на- райони

# 683
Мерси BlyaSSSachka,мното е гадно това с районите Надежда ми  е срещу бл. а Обеля на м...та си ама на- райони
Напълно те разбирам, и аз съм на границата на 3 района и точно в този, в който се водим, ми е най-неудобен от трите  Confused

# 684
  • София
Добре де, питах в обратната връзка дали мога да си пиша втория трудов договор в системата и ми отговориха, че не е указано никъде, че не може. Вторият ми въпрос беше какво да предстявя вместо трудова книжка, защото тя не се попълва при втори договор, отговора беше: трудова книжка, изключения не се правят. Е, сега може ли или не може втори договор да се пише?????

# 685
  • СОФИЯ
Добре де, питах в обратната връзка дали мога да си пиша втория трудов договор в системата и ми отговориха, че не е указано никъде, че не може. Вторият ми въпрос беше какво да предстявя вместо трудова книжка, защото тя не се попълва при втори договор, отговора беше: трудова книжка, изключения не се правят. Е, сега може ли или не може втори договор да се пише?????
Опитай да зададеш отново, с различен словоред, въпросът си.

# 686
  • Sofia
waterlilia - и аз зададох същите въпроси преди време и получих същия (т.е. никакъв) отговор на втория въпрос  Close

# 687
Искат копие от трудова книжка и само това. Аз питах вече няколко пъти.
Пълно безумие.

# 688
  • СОФИЯ
За РГ записах и въпроса за втори ТД. Много е дразнеща тази липса на категоричност в отговорите на Обратна връзка. Не разбирам защо просто отбиват номера (явно не знаят отговора), вместо да се допитат. На практика смисълът от съществуването им се губи. 90% от отговорите им се състоят в препращане да се четат Правилата.

# 689
  • София
Въпрос:

От къде в това ОДЗ идват децата с 8.3? ---> https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/2222 само 2 деца видят, които са от Социалната са и в Общата. На другите грам не мога да им схвана спатиите? Надали са от СДЯ в ОДЗ, защото не се борят за 1-ва градинска? Доста странно.

Общи условия

Активация на акаунт