Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 433
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Удостоверението за актуално състояние е поредната глупост и безумие. Това е документ на юридическите лица, който е еквивалент на личната карта на физическо лице. Той доказва, че фирмата има регистрация по търговския закон. По ЕИК може да се правят справки за обявените от фирмата актове, които не разбирам какво отношение имат към посещението на детска ясла или градина. Мисля, че доста неопитни хора измислят документи за доказване на критерии. Sick

# 736
  • София
Мама САННЯ, благодаря за отговора, както и за непрестанните усилия в помощ на всички нас!  В необходими документи ми излиза Данъчна декларация, заверена от НАП, и Справка за район на извършване на дейността, издадена от Агенцията по вписванията. Въпросът е обаче директорката какво чете -  правилата или необходими документи за всеки един кандидат в системата?  Действително не излиза осигурителна книжка, надявам се няма шанс до класирането да се "появи"? Защо пък тогава е включена при промените в правилата, пълен гювеч наистина...
Petjata, Ripple, благодаря за включванията! Много полезни ми бяха, както и усещането, че не съм сама:)

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 16:04 от Мама Марта

# 737
Момичета аз имам следния въпрос, от обратна връзка по неадекватно нямаше как да ми отговорят, та
мъжът ми има дете от първия брак, с неговото дете и нашите два имаме 3, неговото е при нас половината месец, но основно е при майка си, как се доказа къде живее детето и в едно домакинство ли е с останалите, за да използвам точките за многодетно семейство или няма шанс, ако я въведа в системата, мога да посоча, че има друга майка, но никъде в документите от градината не се иска някакъв документ във връзка с доказване на живеене в едно домакинство на всички деца.
Ще съм благодарна на отговор.

# 738
  • СОФИЯ
Момичета аз имам следния въпрос, от обратна връзка по неадекватно нямаше как да ми отговорят, та
мъжът ми има дете от първия брак, с неговото дете и нашите два имаме 3, неговото е при нас половината месец, но основно е при майка си, как се доказа къде живее детето и в едно домакинство ли е с останалите, за да използвам точките за многодетно семейство или няма шанс, ако я въведа в системата, мога да посоча, че има друга майка, но никъде в документите от градината не се иска някакъв документ във връзка с доказване на живеене в едно домакинство на всички деца.
Ще съм благодарна на отговор.
Това също се прие на последната РГ. Ще искат удостоверение за настоящ адрес, за да се установи, че децата живеят в едно домакинство.

# 739
  • София
Относно Данъчната декларация, заверена от НАП, която се изисква, искам да попитам тази заверка на момента ли става, каква е практиката и ако е подадена декларацията по електронен път може ли да се завери или трябва да се подаде на място в НАП?

# 740
За сегашното класиране ще важи ли?, как да извадя удостоверение на детето, като то няма лична карта?!

# 741
  • СОФИЯ
За сегашното класиране ще важи ли?, как да извадя удостоверение на детето, като то няма лична карта?!
Ако са разведени и родителските права се упражняват от майката, или ако е припознато, детето трябва да се води на постоянния адрес на майката. Варианти за настоящ не знам. В темата има мами, които са вадили такъв документ.

# 742
А да питам и за тая справка за извършване на дейността, т.нар удостоверение за актуално състояние.
Какво ще видят от тази спраква?
Булстат картата ми е с постоянния адрес по лична карта, защото така се издават.
Местоработата ми на съвсем друго място, защото офисът, към който имам договор, е с адрес до детската градина.
За какво е това удостоверение, че взимам да се ядосвам вече.

# 743

Ние вадихме настоящ адрес на малкия. Мисля че в искането, където се подписва собственика на жилището, записваш имената на детето и после удостоверението е с неговото име. Звънни един телефон в общината, при мен бяха много отзивчиви.

# 744

Ние вадихме настоящ адрес на малкия. Мисля че в искането, където се подписва собственика на жилището, записваш имената на детето и после удостоверението е с неговото име. Звънни един телефон в общината, при мен бяха много отзивчиви.

Благодаря  Peace
Нямат развод.....
В този случай как да процедирам, аз създадох детето, но вчера помолих да изтрият данните, защото може да се окаже,че нямам точките...
Моля някои в подобна ситуация да сподели какво трябва да направя.
На мен настоящ адрес не ми трябва, аз съм с постоянен по лична карта и с него кандидатствам.......

# 745
Ако са разведени и родителските права се упражняват от майката, или ако е припознато, детето трябва да се води на постоянния адрес на майката. Варианти за настоящ не знам. В темата има мами, които са вадили такъв документ.

Според Закона за гражданската регистрация

Цитат
Чл. 90. (В сила от 1.01.2000 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Всяко лице, подлежащо на гражданска регистрация по този закон, е задължено да заяви писмено своя постоянен и настоящ адрес, който трябва да съответства на адрес по чл. 89, ал. 5.
(2) Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му. Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си. Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.

# 746
  • София
след смяната на жилището ни от общината искаха да попълним адресни карти за постоянен и настоящ адрес. За детето (понеже няма лична карта) има графа настойници, където трябваше и двамата да се подпишем.

Така сменихме и нейния постоянен и настоящ адрес. Иначе по дефоулт е записано по постоянния адрес на майката към датата на раждане (ако не е смянян след това).

П.П (прочетох малко по напред) -> към датата на раждане с мъжа ми бяхме с различни постоянни адреси и НЕ сме избирали на чий да е записана, защото в такива ситуации се записва адреса на майката

# 747
Писах на "Обратна връзка", за да ми обяснят каква е идеята за искане на оригинала на трудовата книжка и дали може да бъде преразгледано това изискване. Предполагам, че ще ми дадат отново някакъв стандартен отговор, който може и да не ме устройва, но ще видим.

Самоцитирам се.

Получих отговор от "Обратна връзка":

"Може да се обърнете с писмо или лично към Работната група, за да бъде взето мнението Ви при обсъждане на евентуални подобрения на правилата за следващата година. Депозирайте писмото в Дирекция „Образование”. "

# 748
  • СОФИЯ
Някой обръщал ли се е към обратна връзка за оригинала на служебната книжка на държавен служител? Към въпроса може да се цитира разпоредбата от ЗДСл.

# 749
Относно Данъчната декларация, заверена от НАП, която се изисква, искам да попитам тази заверка на момента ли става, каква е практиката и ако е подадена декларацията по електронен път може ли да се завери или трябва да се подаде на място в НАП?

По друг повод съм си вадила копие от подадена данъчна декларация - подава се искане (срок 7дни) и ти я дават на хартиен носител, с техни подпис и печат на всяка страница. По някакви причини при мен обаче се забави повече от 7 дни! Затова мисля платежните са по-удачен вариант. (от НАП може да се извади справка за осигуряването на лицето, която е актуална, но не се изисква).

А да питам и за тая справка за извършване на дейността, т.нар удостоверение за актуално състояние.
Какво ще видят от тази спраква?
Булстат картата ми е с постоянния адрес по лична карта, защото така се издават.
Местоработата ми на съвсем друго място, защото офисът, към който имам договор, е с адрес до детската градина.
За какво е това удостоверение, че взимам да се ядосвам вече.

Ripple, не разбрах точно какъв е твоят случай, може би е добре да питаш Обратна връзка.

Удостоверението от Агенция по вписванията съдържа наименование, адрес, активност, дейност, управляващ и още някои подробности. Много бързо се вади, веднага на място, ако не се лъжа. Относно това кога да бъде издадено - отговорът на Обратна връзка гласи:
Преди записване на класираното дете.

Общи условия

Активация на акаунт