Семейство и работа заедно?

• 8 482
  • 84
  •   1
Отговори
Здравейте, имам един въпрос към всички вас. Много се извинявам ако темата съществува вече и ще се радвам да ми я изпратите, тъй като не успях да намеря.
Въпросът ми е според Вас, хубаво ли е една двойка (било то семейна или просто гаджета) да работят заедно? Тъй като имаме спор с приятеля ми по този въпрос. На мен много ми се иска да опитаме поне, но той твърдо отказва а, защото смята че ще си развалим отношенията и също че ако единият сгафи нещо, ще бъде засрамен другият.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 08:38 от Редактор*

# 1
Няма какво да го мислиш, при положение, че той не иска да работи с теб...

Иначе няма един отговор въпроса. Всяка двойка е индивидуална.
Срам от какво? Всеки греши, всичко се случва. Мен пред непознат човек ще ме е доста повече срам, отколкото пред най-близкия ми. Ако сгафиш нещо вкъщи, каква е разликата.
Така се стекоха нещата, че родителите ми работят заедно вече 24 г., аз и мъжът ми 14 г., свекър и свекърва ми 6-7 г. Нямаме проблеми.
За мен няма по-хубаво от това двамата да развиват съвместен бизнес Peace

Но това с уговорката, че:
- двамата имат нужните знания и качества, не просто да бъде въвлечен единият, защото е партньор в живота на другия
- имат желание за това (доста хора не обичат да са с половинката си повече от няколко часа, предпочитат общуването с други хора през работно време, не се чувства свободно, ако са с мъжа/жена си), при тях подобна стъпка определено ще доведе до нерви и проблеми

# 2
Ами на мен ми е приятно да съм с него, много ми помага не отричам. Но мисля че се притеснява да не сбъркам нещо и после някой да му го каже и т.е. да го подиграват. И не го разбирам,защото преди време той сам ми го предложи като идея, а сега когато времето наближи ми каза: Аз ще откажа.
Така започвам да си вкарвам разни мисли в главата. Хем искам да се съглася с мнението му, хем не. А другото другото, което каза е че съм много избухлива и се почувствах зле от това. Все едно съм толкова глупава, че не мога да овладея чувствата си и сама да се изложа.

# 3
А с конкретен екип ли иска да работи?

# 4
Ще работи в една програма, с определен екип от хора, да. В момента имат обучение, мен догодина ще ме вземат, но имам правото да поискам да сме заедно. Но когато му казах, той твърдо каза не. Дори в началото на интервюто казаха, че ще е чудесно да заедно, за да си помагаме.

# 5
...т.е. да го подиграват...

Аха, а той ако сгреши, няма да му се подиграват. Или той е безгрешен  Wink

Ще работи в една програма, с определен екип от хора, да. В момента имат обучение, мен догодина ще ме вземат, но имам правото да поискам да сме заедно. Но когато му казах, той твърдо каза не. Дори в началото на интервюто казаха, че ще е чудесно да заедно, за да си помагаме.

Щом сам е предложил да работите заедно, значи не го притеснява предметът на темата "семейство и работа заедно".
Има друго, което в последствие се е появило - говори с него, за да си каже какво е.

# 6
Опитах се да повдигна темата, за съжаление каза че не желае да говори по този въпрос повече. Първо даже се опита да каже, че не е казал такова нещо и после се съгласи с мен и темата приключи. Не искам да бъда начална и само да му мрънкам, но има нещо и това ме тревожи или си въобразявам не знам.

# 7
  • Тра-ла-ла
Има го и другият момент...8-9 часа заедно на работа и след това цяла вечер пак заедно. Кажи речи 24ч скачени съдове. Да не стане така, че в един момент да няма за какво да си говорите и какво да споделяте, защото каквото се случва на единия се случва и на другия. Разбира се зависи от естеството на работата.

Замисли се, защо приятелят ти не иска да е на едно място с теб. Кофти е, ако се срамува Confused От друга страна е добре всеки сам със собствени сили да си пробива път и да няма приказки за връзкарство.

Има фирми, в които умишлено се търси наемането на двойки или провокирането на такива м/у колеги. Създаване на зависимост един вид...цялото семейство бачка за един човек Wink Работила съм за такива шефове. Пълен смях Whistling

# 8
Това с подигравките и гафове ми звучи много детински.

Аз съм "ЗА" развитието на семеен бизнес с партньора, но само с партньора, а не с цялата рода - майки, братя, сестри.. защото стават дрязги, според мен.

Ако става дума за просто работа заедно, т.е като служители някъде, тогава съм по - скоро "Против", но не заради това, че кой щял да сгафи и друг да му се смее, а защото когато прекарвате по цял ден на работа заедно и по цял ден вкъщи мисля, че малко или много ще си писнете, според мен.

# 9
  • София
Аз не бих се хванала да работя с мъжа ми.

# 10
Като цяло има различни мнения по въпроса. Все пак аз няма какво да направя освен да се съглася с неговото изискване и да се оставя на течението. А времето ще покаже всичко...

# 11
Като цяло има различни мнения по въпроса. Все пак аз няма какво да направя освен да се съглася с неговото изискване и да се оставя на течението. А времето ще покаже всичко...

А той ли е шефът, в смисъл той ли определя екипа или влиза, който е кадърен? Ако е второто, въобще нямаш причина да се съобразяваш с него, ако работата ти харесва. Гледай си развитието.

...
Ако става дума за просто работа заедно, т.е като служители някъде, тогава съм по - скоро "Против", но не заради това, че кой щял да сгафи и друг да му се смее, а защото когато прекарвате по цял ден на работа заедно и по цял ден вкъщи мисля, че малко или много ще си писнете, според мен.

Много често съм го чувала. Любопитно ми е от личен опит ли го пишеш? Ако не е удобно, не споделяй  Hug
Ние и така сме работили. В тази фирма бяхме доста двойки. Не съм забелязала да е имало проблеми с писване при нито една от тях. Та затова се чудя случайност ли е било  newsm78

Всъщност е много по-комфортно да си в час с работата на другия, защото когато има нужда да сподели (независимо смешно или тежко) с/у него има човек, който може да го разбере и няма да симулира интерес, а наистина ще бъде заинтригуван.
Но ако не ще, няма никакво значение какви са положителните и отрицателните страни на съвместната работа, така че...

# 12
  • Тра-ла-ла
dideto9301, на колко години сте?

# 13
Не мисля, че приятелят ти се срамува от теб. Просто всеки има нужда от малко време без другия, ако всяка вечер сте си заедно, то повечето двойки си споделят най - вече как им е минал деня, каква интересна или забавна случка се е случила в службата..

Да не стане така, че в един момент да няма за какво да си говорите и какво да споделяте, защото каквото се случва на единия се случва и на другия.
Peace

Не се сърди, човече
Скрит текст:
Работили сме заедно с ММ, но в отделни звена. И все пак отивахме заедно, връщахме се заедно от работа, през почивките бяхме заедно.
Тогава бяхме от скоро двойка и ни беше приятно това.
Сега не бих искала да работим заедно, особено ако сме бюро до бюро.

Всеки има нужда от лично пространство, според мен, от своите си колеги и ежедневие на работа.
Не малка част от темите ни за разговор вечер са на кой как му е минал денят.

Другото което е, че аз лично не обичам да споделям личния си живот с чужди хора (повечето ми колеги са такива за мен) и не ми било комфортно да са част от моя живот с партньора ми по някакъв начин, като ежедневно са с нас двамата, слушат ни разговорите, гледат ни отношенията.. абе нагледала съм се на клюкарки.

Иначе сме постоянно заедно, т.е и ден без него едвам издържам, но за мен работата си е работа - семейството семейство.

Частния бизнес е друго вече, там нямаш нежелани колеги и началници на главата.

# 14
Не мисля, че приятелят ти се срамува от теб. Просто всеки има нужда от малко време без другия, ако всяка вечер сте си заедно, то повечето двойки си споделят най - вече как им е минал деня, каква интересна или забавна случка се е случила в службата.....

Ако това е мнението му, защо досега е планирал нещата в посока съвместна работа  newsm78

Скрит текст:
**Sisi**  Peace
Мен колегите и приказките никога не са ми правили впечатление, явно затова и не го имам за фактор.

Общи условия

Активация на акаунт