Грешките, които допуснах при отглеждане на децата си

• 103 812
  • 505
  •   1
Отговори
# 135
При нашата дама гушкането не помага, започва да се дере още по-силно.
Тръшка се мн, блъска си главата в пода, но гледам, че е внимателна и се оглежда за благонадеждна публика. Ако е само с мен няма и да си помисли да го прави, просто защото ясно ѝ показах, че не може да ме впечатли с това.

# 136
  • Sofia
Доста грешки допуснах:
В самото начало много му се шашках на бебето ми. Все си мислех, че нещо не правя както трябва. Все го проверявах дали диша, докато спи  Rolling Eyes  Embarassed  Laughing  Все се чудех добра майка ли съм или не... Излишни тревоги и стрес според мен. Излишно напрежение, на което сама се подлагах. Толкова пот, сълзи и въпроси. А е трябвало да бъда спокойна, че се справям и че всичко е окей. Трябвало е да вярвам повече на себе си и на бебчо  Peace Това първо!
Второ, вслушах се в съветите за ранното захранване  Sad , а сега, ако стана майка определено бих захранила късно, след 6-ия месец. Например въпреки че кърмех, давах вода със захар /грешкаааааа!/, след първия месец му давах прясно изцеден сок от ябълка и морков /грешкааааа!/, след третия - плодово пюре, след четвъртия - зеленчуково пюре + дохранвах с АМ /грешкааааа!/, след петия - сварен жълтък, след шестия - каша, риба, кисело мляко с бисквити, хляб, попара с малко сирене и масло, след седмия - пилешко, заешко, пуешко и телешко, и т.н. Исках да кърмя минимум половин-една година, кърмих само 4 месеца. Явно поради посочените по-горе причини. Жалко, че преди 11 години нямаше толкова много информация за ползите от късното пред ранното захранване!  Sad
За други грешки ще довписвам, като се сетя, че това ми идва на първо четене сега.

# 137
  • Калифорния, САЩ
  Момичета, предполагам сте чували за "ужасните две години" (terrible twos) на дечицата, и моят син мина през тях. Бъдете търпеливи, единни и покажете нежно, но смело и твърдо кой е Босът вкъщи  Heart Eyes.

# 138
  • Sofia
... Колкото до 40-те дни без излизане, индивидуално е. При мен обратно, обясняваха ми, че не било правилно да излизам, а аз към края на втората седмица нямах търпение да се изнижем навън само тримата. Чудесна първа разходка направихме. ...

Съгласна съм с Пух за себе си  Peace  Помня, че излязохме навън на 10-ия ден от раждането. В парка отсреща /Северният/, с количката - аз, мъжът ми и бебето. Изкарахме страхотна 2-часова разходка. Това беше на 25 август обаче, защото синът ми е роден на 15 август. Може би през зимата не е баш така.

Иначе по темата: и аз съм си изпускала нервите по-често, отколкото ми се иска!  Embarassed Трябва да се уча на още търпение и спокойствие  Sunglasses

# 139
И на мен ми трябва повече търпение, гледам го съвсем сама, осъзнавам, че е само на 9 месеца, но хич не е от най- спокойните и кротките отсега. И се усещам, че понякога повишавам глас и му казвам "ей сега ей сега" или "тихо малко"  или " чакай " доста по -силно и не с много нормален тон. Веднъж даже ужасно му се развиках и се чувствам много гадно след това. Но наистина съм много изнервена и изморена доста често и не знам как да се владея повече , много е малък, за да му се карам...

# 140
  • Cyberspace
И на мен ми трябва повече търпение, гледам го съвсем сама, осъзнавам, че е само на 9 месеца, но хич не е от най- спокойните и кротките отсега. И се усещам, че понякога повишавам глас и му казвам "ей сега ей сега" или "тихо малко"  или " чакай " доста по -силно и не с много нормален тон. Веднъж даже ужасно му се развиках и се чувствам много гадно след това. Но наистина съм много изнервена и изморена доста често и не знам как да се владея повече , много е малък, за да му се карам...

Минах оттам и аз. Детето не спираше да реве откакто се роди, а аз трябваше да го гледам сама. Баща му се прибираше късно, не успяваше да ми е кой знае колко полезен, но нямаше как. Нощем се будеше постоянно, а през деня почти не спеше. Всички се чудиха как толкова малко бебе не спи по толкова време. Само рев и ядене... Уж открихме "проблема" и трябваше всичко с него да е наред вече, но той не спираше да плаче  #Crazy Когато ми прекипеше се обаждах на благоврения и изливах всичките нерви, които събирам върху него. Не беше най-умната ми постъпка, но по-добре, отколкото да го изливам върху детето. А това напрежение трябваше да излезе някак си. Нямаш време за нищо, освен да го обгрижваш НЕПРЕКЪСНАТО... Дори най-спокойния, разумен човек ще изпуши в подобна ситуация. Единственото, с което се успокоявах беше "И това ще мине"... И мина - сега, година и малко по-късно ми е останал бегъл спомен...

# 141
vihrogonche, не съм на ясно защо е грешка след хранене със зеленчуково пюре да дохранваш с АМ? Аз му слагам 2 лъжички АМ в зеленчуковото пюре, това грешно ли е?

# 142
Vihrigonche мисля че иска да каже, че отчита за грешка по-ранните месеци на бебето, когато му е давала пюре, а не съдържанието му.

# 143
  • Sofia
Vihrigonche мисля че иска да каже, че отчита за грешка по-ранните месеци на бебето, когато му е давала пюре, а не съдържанието му.

Да, това имах предвид, благодаря  Peace

# 144

Да, това имах предвид, благодаря  Peace

Моля, добър адвокат съм.  Grinning  Peace

# 145
Благодаря ви много Simple Smile . Първо дете ми е и ви следя с интерес, за да се опитам да избегна някой грешки. Много полезна тема. Браво момичета зилни жени сте щом се осмелявате да споделите грешките си.

# 146
Грешка 1-готови сокове.
Грешка 2-безразборно купуване на бебешки атракциони и играчки.От всички глупости,които бях накупила съм ползвала само бънджито и конструктори и сортери/с които започна да играе към годинката/Всичко друго беше пари на вятъра.

# 147
  • Варна
Дразнех се, когато ревеше в количката. Вместо да го гушкам на воля и да си го нося, за да го успокоя аз тичах към къщи и се ядосвах, че си проваляме разходката. Просто не ми е ясно с какъв акъл...

# 148
Petit 21, децата са различни. Моето също имаше проблем, докато започна да понася някакви парчета, но и сега не са големи изобщо. Не дъвка, въпреки, че мачкам от два месеца, просто се научи да гълта по-едрото и така. Ще се научат, това не е наша грешка!  Wink

# 149
Вече сме напред с материала, яде кора хляб сама, но още стържа краставица, ябълка.... Банан яде сама и други по-меки храни

Общи условия

Активация на акаунт