Грешките, които допуснах при отглеждане на децата си

• 103 825
  • 505
  •   1
Отговори
# 90
  • Калифорния, САЩ
   Не успях да прочета цялата тема дотук, но искам да споделя и моята грешка.

Кърмих до две години и седем месеца, обожавах това чувство и времето на кърмене. През нощта малкият ме търсеше по 5-6 пъти и аз винаги бях на негово разположение. Но от това нощно кърмене (според трима тукашни детски зъболекари) и остатъчната захар от кърмата, той направи кариеси. Минахме през един малък ад, докато оправим зъбките. Ако знаех това, щях да спра нощното кърмене след годинката и да продължа с останалото през деня по-дълго. Много ми липсва тази близост между мен и него, не че сега не си търси "гигите" (така казва на гърдите ми  Laughing) и се гушка в тях когато е уморен или наранен.

# 91
Може да се каже, че го отчита като грешка майка ми, но не се тръшка чак. Просто каза, че такива са били времената, тогава така се гледали деца. Сега с внучето е много по-мила.

За ученето - ако почнете да юркате детото да учи насила, то няма да учи без юркане, колко време ще издържите?

# 92

За ученето - ако почнете да юркате детото да учи насила, то няма да учи без юркане, колко време ще издържите?
Ами остават ми половината от тази и още две години докато приключи с училище. По нататък ако реши да учи - чудесно, ако ли не - нищо не мога да направя. Лошото е че след него влиза сестра му, а тя е огън и не ми се мисли с нея какво ме чака. За жалост тук децата масово нямат интерес да учат. Родителите като мен, които юркат избутват годината, другите повтарят или зарязват училището.

# 93
Моето дете е все още много малко за сериозни грешки от моя страна. Но за краткия ми опит до тук отчитам многото зелена светлина, която му дадохме и ни се "качи" на главите. С две думи получава всичко, което поиска, че и повече и сега е доста разглезен. Ако нещо му се откаже започва плач, тръшкане и т.н ooooh!

# 94
Защо модераторите са ми изтрили мнението, в което споделям, че ще се опитам да не повтарям грешките на моите родители и да повторя това, което смятам за правилно?

А в предишното ми мнение бях дала линк към статии за отглеждане на деца, нито е било реклама, нито нещо друго нередно. Просто би било много дълго да пиша всичко наново, а смятам, че за младите майки може да е полезно, това което съм писала - в тях е описано как се къпе бебе например, дали се дава вода на новородено, масаж на бебета, за кърменето, схеми на захранване...... на кого попречи това, като е писано с голямо сърце само за да помага на неопитни майки?!?

# 95

" Започнах да чета книги, които препоръчвам и до днес, защото много добре изясняват детската/бебешката психика, НО тези книги още повече засилиха в мен тревожността, че ако не направя нещо както трябва или допусна грешка, в бъдеще това ще се отрази на психиката и характера на детето ми."

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 00:15 от maritinka

# 96

А в предишното ми мнение бях дала линк към статии за отглеждане на деца, нито е било реклама, нито нещо друго нередно. Просто би било много дълго да пиша всичко наново, а смятам, че за младите майки може да е полезно, това което съм писала - в тях е описано как се къпе бебе например, дали се дава вода на новородено, масаж на бебета, за кърменето, схеми на захранване...... на кого попречи това, като е писано с голямо сърце само за да помага на неопитни майки?!?

може ли тези линкове на лични
модераторите си трият, както и когато им скимне, често дори нямат обяснение, така че... Laughing

# 97
  • София
LadyBird78 , видях статиите от линка преди да го изтрият. Наистина има много полезни неща, споделени от опит.

# 98
и аз моля за линковете на лични   bouquet

# 99
  • сф
може ли и на мен, благодаря Simple Smile

# 100
Здравейте мами, и аз се чувствам сгрешила ако върнех времето на зад?
Даа с сигурност нямаше под натиск и шеги на семейството ми да отбия детето си от мен.
Цял живот ще съжалявам че се поддадох на тея ограничени разбирания.Да беше на 2 години и 2 месеца
Но на нас ни беше хубаво имахме НЕПОВТАРЯЩА се в живота връзка.
Не правете като мен
Прекрасен ден

# 101
  • София
Аз мога да кажа и каква е грешката, която направиха сестра ми и мъжът и с племенника ми. От втората му седмица е гледан от всички на смени, което не и попречи да кърми 2 години. Грешката е, че непрекъснато се оставя ту на едната баба, ту на дядото, ту на някой друг.Те нямат друг начин, защото работят, а той боледува и не може да ходи на ясла...но си личи, че детето е насъбрало гняв, отчаяно иска да си е само при мама и татко вкъщи, макар, че обича бабите. На мен ми е мъчно като го оставят, а си представям на сестра ми какво и е.
В резултат на това сега е доста глезен, агресивен на моменти, не слуша и няма как да го накараш да направи нещо. 
Сестра ми отново е бременна и вероятно ще го спрат от ясла, но кой ще го гледа, докато тя излезе в майчинство, не знам  Rolling Eyes

# 102
LadyBird78, ако е удобно ще ми пратиш ли и на мен линковете, благодаря!   Hug

# 103
  • София
Защо модераторите са ми изтрили мнението, в което споделям, че ще се опитам да не повтарям грешките на моите родители и да повторя това, което смятам за правилно?

Не разбирам за какви линкове става дума. В тази тема нямате изтрити постове с линкове към статии.
Имате изтрити постове от миналата година с линкове към сайт, който предлага реклама. Не са от тази тема.

# 104
Не съм пускала линкове към други сайтове освен към собствените ми статии, които не рекламират нищо. В тази тема ми е редактиран единия пост, който съдържаше линк към статиите ми и ми е изтрито едното мнение, в което обяснявах грешките на майка ми, там линк нямаше. Видях, че са ми трити и други мнения в други теми, например едното беше линк към собственото ми мнение какво да се купи за бебето преди раждането. Разбирам, че стават грешки, но все пак си е гадничко и ме обезсърчава напълно да пиша повече в бг мама. Целта ми е да споделям моя опит и да помагам, но явно това на някого пречи. Еми, обидно ми е!

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 08:30 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт