Грешките, които допуснах при отглеждане на децата си

• 103 812
  • 505
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Именно. Вие не рекламирате нищо. Но в сайта се рекламира.

Цитат
Защо да рекламирате в chronicle.bg?

Използвайте силата и влиянието на Chronicle.bg. Изпратете ни вашето запитване сега!

Chronicle.bg предлага напълно различни начини за реклама – чрез стандартни банери, иновативни формати, спонсорство на категории, интерактивни игри и PR съобщения.
Изтритите ви постове с линкове към този сайт са от 2014.

# 106
  • Prague Czech Republic
Грешката която допуснах е че не кърмех бебо!

# 107
Здравейте мами, някой от вас пишат като грешка, че са захранили прекалено рано децата си. Ще ми обяснители защо това е проблем? Аз имам бебенце на два месеца и половина и сме на адаптирано мляко само, но много приятелки ме карат да започна да давам сок, но аз не смятам да започвам още. Вие сте по опитни обяснете ми моля ви какви са последствията от ранното захранване.

# 108
Последствията могат да са стомашни нераположения, алергии, ... Смята се, че ранното захранване е вредно защото организма е много незрял. Аз съм гледала двете си деца по коренно различен начин. Преди 16 год. се даваха и сокчета и кисело мляко и вода със захар и какво ли още не. За радост детето ми е добре и няма последствия от грешките ми. С второто се водех по него. Давах му да опитва вкусове след 6 / 7 месец., без да заменям хранения. Всяка майка преценява кое е най добро за детето и, но да дадеш нещо само защото приятелките ти казват - НЕ.

# 109
  • София
Много хубава тема.И аз съм допускала грешки.Едната е за избухването-въпреки,че съм много спокоен човек,но дъщеря ми е огън момиче и успява всеки да изкара извън релси.Вече е на 7год. и се случва все по-рядко.Другата е ранното даване на шоколад,някъде към годинка и половина.Направо е пристрастена към него,но и аз не мога без шоколад също. Cry

# 110
И аз често избухвам и много му крещя на малкия. Знам , че не трябва ... нооо ме изкарва извън нерви. Sad

# 111
  • Пловдив/София
И аз често избухвам и много му крещя на малкия. Знам , че не трябва ... нооо ме изкарва извън нерви. Sad

Успокоявам се донякъде, че и други са като мен, но все пак отчитам като голям проблем изпускането на нерви пред децата. Доскоро не разбираше, но вече като повиша глас се плаши и дори плаче по-силно и внимавам повече. И пак не успявам да се сдържа винаги, падна ми се много енергично бебе, което плаче силно за всичко и не винаги е ясно за какво, а на едно място не спира, не търпи например возене в количка, ако не спи (а спи много кратко). И тъй като се буди много нощем и не спя, нервите ми са обтегнати и не издържам на напрежението. Дано с порастването стане някак си по-добре...

За мен също са "грешки" кърменето под режим до 3 месеца и липсата на всякакъв режим след трети месец- частично допуснах и двете.

# 112
Грешката, която допускам в момента е, че ми е много трудно да приема, че детето ми не е като другите и това ми пречи да й се радвам  Cry

# 113
падна ми се много енергично бебе, което плаче силно за всичко и не винаги е ясно за какво, а на едно място не спира,
Аз имах кротко, добричко и винаги усмихнато бебе. Непрекъснато го разнасяхме на ръце, но нямаше проблем да го оставим в количка, в кошарката, в хамака. Сега обаче е страшно. Може да изкара цял ден в рев, без самата тя да знае за какво реве. Не и даваме повод, но тя си го търси и си го намира. Плаче с глас, с крокодилски сълзи, с писъци и виене и няма функциониращ начин, с който да и се отвлече вниманието и да престане. Много е изнервящо и депресиращо, а нервите ми не са като корабни въжета. По някое време избухвам, овиквам я и я гоня в другата стая. Естествено след като изпаднем в крайност се чувствам отвратително. Има моменти в които си мисля, че съм пълен провал като родител. Казват, че е бебешки пубертет и ще мине, ама нея я държи година вече, и колкото повече расте по зле става. Иначе е сияйна, енергична, забавна, любопитна, но ... задължително трябва да си промие душата, ако един ден пропусне да си вземе реването, следващият е ужас. Допускам грешка с невъзможността си да парирам тези изблици, но не съм открила начина и се съмнявам да го открия.

# 114
  • Калифорния, САЩ
Грешката, която допускам в момента е, че ми е много трудно да приема, че детето ми не е като другите и това ми пречи да й се радвам  Cry

Недей, наслаждавай се на всеки уникален миг от уникалния живот на ТВОЯТА дъщеря, не я сравнявай с никой друг, това е твоето специално дете. Обичай я и ще видиш, че всичко е повече от прекрасно!

# 115
  • Cyberspace
Грешката ми в началото беше, че набързо се предадох пред кърменето. Все още съжалявам. Другата ми грешка беше, че споделях на прекалено много приятели и познати колко ми е трудно с непрекъснато ревящо бебе. От там те си помислиха, че не мога да се справям добре и непрекъснато си натрисаха заръките как и кое да правя, непрекъснато ме гледаха в ръцете, което ме вадеше извън кожата ми. Грешката, която правя сега е, че се хващам как го сравнявам с другите деца на неговата възраст  ooooh! 

# 116
  • Оптимист по принуда

Недей, наслаждавай се на всеки уникален миг от уникалния живот на ТВОЯТА дъщеря, не я сравнявай с никой друг, това е твоето специално дете. Обичай я и ще видиш, че всичко е повече от прекрасно!

Много хубаво го е казала Ир  Peace  А от мен едно  Hug

# 117
Грешката ми е, че много се вманиачавам в храненето, при въвеждане на нова храна умирам от страх да не му стане нещо, на година сме, а пасирам хранта от страх да не се задави, все още не му обличам дреха сложена веднъж веднага е пера,гледам и акото под лупа абе ужас съм.... Не мога да се понасям на моментии

# 118
  • гр. Варна
Грешката ми е, че много се вманиачавам в храненето, при въвеждане на нова храна умирам от страх да не му стане нещо, на година сме, а пасирам хранта от страх да не се задави, все още не му обличам дреха сложена веднъж веднага е пера,гледам и акото под лупа абе ужас съм.... Не мога да се понасям на моментии
Предполагам, че не ти е лесно, но имаме едно съседче, което е на 3 години и още яде купешки пюрета. Майка му казва, че не му е давала дълго време твърда храна и изобщо храна на хапки и сега повръща всичко ако не е пасирано. Опитай се да започнеш да даваш малки хапки - избери си меки храни (например банан или праскови) за да преодолееш страха.  Hug Надявам се да помогна вместо да навредя  Praynig

# 119
Предполагам, че не ти е лесно, но имаме едно съседче, което е на 3 години и още яде купешки пюрета. Майка му казва, че не му е давала дълго време твърда храна и изобщо храна на хапки и сега повръща всичко ако не е пасирано. Опитай се да започнеш да даваш малки хапки - избери си меки храни (например банан или праскови) за да преодолееш страха.  Hug Надявам се да помогна вместо да навредя  Praynig
Имам малко напредък от скоро давам попара:))) и аз съм така с пюретата, все още купувам  и постоянно гледам за не въведени храни по тях, ужасявам се ако някой навън му подаде бисквита  или солета  Cryот скоро яде и царевични пръчки сама (мини подвиг за мен) знам, че греша , но..

Общи условия

Активация на акаунт