Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 387
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Записвам се да следя тази тема  Hug

Не съм суровоядец, но в последно време основната ми храна са плодове, салати, ядки, по-рядко яйца. В момента правя 14-дневна детокс програма с плодове, зеленчуци и ядки. Смятам след това да продължа по същия начин като добавя повече семена, бобови и зърнени храни. Няма да отказвам млечните, но ще ги намаля до 2 или 3 хранения през седмицата, основно яйца и кисело мляко.

От както се затопли времето тренирам като всяка сутрин тичам по 2 км., понякога и повече. Не съм забелязала спад в издържливостта в момента (на детокс режима).
През зимата тренирах в къщи. Преди време следях темата за тренировки в домашни условия.

Фея радвам се на полезната информация, която винаги споделяш с готовност.  Hug

# 121
Атари, добре дошла!

Не е нужно да си веган, за да си в тази тема. Временното преминаване на режим с изцяло растително хранене също си има специфики и може да породи въпроси или притеснения. Особено при хора, които никога не са предприемали подобна стъпка.

Ако забележиш спад на издържливостта, увеличи плодовете за сметка на зеленчуците и намали ядките. Преди тренировка яж сладък, мек плод (диня, пъпеш "Медена роса", нектарина и пр.).

# 122

Ех,съжалявам, че откривам тази тема чак сега. Преди месец бях веган по принуда и това продължи близо месец. Честно казано, първите дни се чувствах добре, но по едно време...определено ми липсваше някоя пилешка пържола. Не съм веган, признавам си...и не ми допада. Имам разбира се рецепти за вегански вкуснотии, но не си представям, че мога само това да консумирам. Чувствам тялото си по-силно и здраво, когато в менюто ми има извара, яйца, месо.
Записвам се да следя темата, защото винаги ми е интересно да чуя и различни мнения и опит.

# 123
Gathering, вероятно ако беше консумирала плодовете и зеленчуците сурови, щеше да ти е по-вкусно и засищащо.

Иначе и аз бях като тебе: не можех да си представя да живея без месо. Сега бих могла да го ям, но едно, че не ми се прияжда и второ, че ми става лошо.

Виж, плодове мога да ям по всяко време на денонощието.

Днес, примерно, преди тренировка ядох диня, след това праскови, сливи, бадеми...

Обядвах тази плодова салата:

Вечерях спагети от черен боб с три цвята домати, броколи и "църнат" чесън

Независимо дали си избрала да консумираш животински продукти или не, най-важното е да сме здрави. Щом хранителният ти режим ти се отразява добре, придържай се към него.

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 03:35 от Фея Кръстница

# 124
Фея, аз без плодове и зеленчуци не мога. Те са задължителна част от ежедневното ми меню. Затова с удоволствие ще следя темата тук. Винаги има какво полезно да научим от опита на другите.
Много "вкусни" снимки:)))))

# 125
Първите ягоди от домашната градина  Heart Eyes

Напоследък добавям нахут към салатите, много ми харесва.

Сиренето не е много за тук   Embarassed

# 126
С удоволствие хвърлям по едно око в тази тема.

През юни ми предстои един триседмичен веган-период и ще бъда по-редовна в темата.

______Freya_______ , ягодките ти са много изкушаващи.
Утре съм на ягодобер - задължително ще снимам ягодите и берачките, и ако направя хубави снимки, ще кача.

Нахут в салата и аз много обичам. Добра добавка е, защото засища идеално.

# 127
Ах, блазе ви за това, че си берете ягодите. Тук най-близкото място за ягодобер е на близо 2 часа път...

Симпа, чакам снимки.

Фрея, чудни ягоди си отгледала!

Gathering,   bouquet

# 128
Ах, блазе ви за това, че си берете ягодите. Тук най-близкото място за ягодобер е на близо 2 часа път...

Фея, аз не обичам особено да бера ягоди. Нямам нищо против да си ги купувам.
От своя страна тайно си мечтая за изобилието на твоята трапеза  Simple Smile. И да имам достъп до всичко и по всяко време.

Тук при нас всичко е сезонно и трябва да се чака. Сега са на дневен ред ягодите и черешите. Дини и пъпеши също се намират вече, но някак не върви да ги хапвам преди да съм си отяла на череши и ягоди  Grinning Не че ми пречи чак толкова, но са доста скъпи все още.

За смутита почти не се сещам. Предпочитам плодовете да ги усвоявавам директно, без посредници Grinning.

# 129
Симпа, като каза "диня" и "смути"...

Диня, червено цвекло и мента. С малко лед.

За мен смутитата са много практични: лесно преносими, не заемат толкова обем, колкото пресния плод/зеленчук. А комбинациите на различни съставки дават резултати, които са интересни, неочаквани и интригуващи всеки път.

# 130
Ето малко снимки от ягодобера.
Виждат се повече берачки, отколкото ягоди.

На берачките им мина мерака твърде бързо и се оттеглиха да играят. Добре, че беше леля им да обере реколтата.
Скрит текст:

За утре предвиждам да направя някое смути с ягоди. Може да добавя и ядково мляко. С лед ще стане чудничко  Peace.

# 131
Ах, златни берачки!  Heart Eyes Едната какво бяло тумбаче е показала  Grinning.

Симпа, щракни едно фото на ягодовото смути. Със сигурност ще е вкусно, ако му сложиш и ядково мляко.

# 132
Не обещавам.
Много ми е трудно това снимане, но ще се опитам все пак - дано се получи нещо добро за гледане  Simple Smile

# 133
Днес съм на ягодова вълна  Grinning

Черпя ви с ягодов пудинг с чия и лека конопена поръска.
Скромно, семпло и сравнително бързо приготвено  Grinning

... и изконсумирано  Grinning

# 134
Симпа, какви разкошни, пролетни цветове!

Аз пък се запознах с едно семейство вегета. Заради такива като тях вегетарианците, веганите и суровоядците имат лоша слава. Много е неприятно да се общува с такива хора, които се смятат за най-праведни, че и натискат да приемеш тяхната убеденост и възгледи.

Още ми горчи от разговорите, в които бивах въвлечена, въпреки старанието ми да ги избегна. И още ми е криво заради начина, по който се опитваха да ми "начукат канчето" новаци в областта на храненето. Тези хора имат ограничени знания и житейски опит, които компенсират с типичната настървеност на "новопокръстени".

От друга страна, в един или друг етап от живота си, всеки от нас е бил такъв  Sunglasses  Да са живи и здрави всички в това семейство. Чест им прави, че се стараят да намерят връзката между хранене и здраве.

Нещо любопитно.

Ако не сте виждали плода на какаото, ето го. Долният кадър е на какаов цвят.

Общи условия

Активация на акаунт