Веганизъм, суровоядство и спорт

• 76 043
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Прекрасни вкуснотии, Фея!

Вчера ми беше почивен ден, и толкова гладна бях, че се изплаших. Тялото ми сега свиква с новото натоварване и май го стреснах (втора седмица правя 5х6км, а от миналата година не съм бягала така). Нищо, ще свикне.
Купих си чиа, но още не съм я пробвала. Днес ще и излезе късмета.  Laughing Заредих се с плодове и зелении за смутита, но ще ида и за ядкови млека, за да ги пробвам най-сетне.

Успешен и зареждащ спортен ден, момичета! bouquet

# 541
Мале, Дези, аз по толкова много никога не съм тичала. Бягането винаги ми е било твърде монотонно като движения. Пробвала съм се толкова пъти, все ми доскучава и губя мотивация. Може би ако си имам бягаща дружка щеше да е по-лесно...

Вторникът ми беше 16-тия ден и правих Джо Дилън + упражнения с тежести за долна част.

Хора, отказвам шоколада.

При мен е всичко или нищо - шоколадът е моята дрога. Хапна ли парченце, става редче. А знам, че мога да го спра изцяло. Правила съм го. Само дето съвсем наскоро, като започна сезона на празниците, благодарение на подарък открих разкошни веган шоколади (вкл. една омая от покълнали сурови лешници) и ми изпиват акъла. Това не може да се трае повече. Изключително неприятно ми е да съм зависима. Мислех да спра от 1.1., ама няма да чакам дотогава.

Турнах си даже и лентичка за разкош Mr. Green

И за да оправя вкуса, ето едни фалафелни кюфтета със салата и пресен лук

# 542
Фея, напълно те подкрепям за шоколада Peace.
В едно си права - зависимостта не е приятно усещане. Шоколад опитвам много рядко и така успявам да се пазя от пристрастяване. Ако ми се хапва по-концентрирано сладко, хапвам по една фурма или си правя микс от банан, какао и тахан. Смятам, че това е далеч по-полезно от кой да е био-шоколад (незнайно къде и от какво приготвен).

А аз току що приключих със зависимостта ми към райска ябълка. Бях купила 4 броя и сега довършвам последната Simple Smile.

# 543
Симпа, при мен не е защото ми се прияжда сладко, а защото ми се прияжда конкретно шоколад. Харесва ми начинът, по който блокчето пула, като го чупиш и как хрупа, като го дъвчеш, как ухае, как се топи, когато отпия от горещия си чай... Цял ритуал си имам. И се знам, че ако оставя нещата както са, непрекъснато ще увеличавам количеството изяден шоколад, та и оправдание ще си намирам.

Затова спирам сега, докато ситуацията е все още в зародиш.

Какво ще сложиш на трапезата за Рождество? Сама ли ще приготвяш всичко?

Допълвам се за днешния 17-ти ден. Правих само йога, че да се възстановя - два дни подред бая натоварвах мускулите си и с тежести, и с кардио.

Смути от бейби кейл, кумкуат, тофу, банани, портокали, лимон, мандарини, пчелен прашец

Еднолитрова купа, пълна с наронени зрънца нар. Него си го поделихме по семейному и всеки яде на корем.

Последна редакция: чт, 24 дек 2015, 07:35 от Фея Кръстница

# 544
Честито Рождество на тези, които празнуват!

Ден 18-ти. В синхрон с коледната украса, правих Red Light, Green Light комплекс. Разгрях с коремна тренировка без преси.

Успях да снимам закуска и вечеря.

Прасковено растително кисело мляко с гранола

Ориз с къри, бакла, домати и зелен лук

Последна редакция: пт, 25 дек 2015, 06:24 от Фея Кръстница

# 545
  • У дома
Весело посрещане на празниците!

Днес бяхме на задушени зеленчуци, зелена салата и една разядка с орехи, която много се хареса.
Напоследък обаче най-често правя една сурова супа в блъндъра, само дето затоплям вода ли зеленчуков бульон, за да ми е топличко. Децата много я харесват. Накрая добавям корн чипс или нещо безглутеново и много засища.

# 546
най-често правя една сурова супа в блъндъра, само дето затоплям вода ли зеленчуков бульон, за да ми е топличко.
Е бива ли така, душко?! Без рецептичка, без снимчица... При това по празниците... Забрави, че вчера при нас беше 20оС. Ще застудее, ще ни се прияде топла супичка.

Wink  Hug

# 547
Всела и честите Коледа, момичета!

Нямам снимки, и единствената ми тренировка беше бокс в сряда сутринта.
Мога да се похваля с няколко вкусни рецепти:

Моркови на фурна със зехтин и орехи:
Разрязват се на ленти по дължина, покапват се със зехтин, поръсват с натрошени орехи и се запичат 20тина минути. След изваждането се покапват с яворов сироп по желание.
Много са вкусни!

Каша от сладки картофи и пащърнак? (parsnip) с горчица и пиниови орехи.

Другите ще ги напиша после.  bouquet

# 548
Честито Рождество Христово и от мен!
Бъдете здрави, честити и благословени!

Фея, след като прочетох за ритуала ти около шоколада, вече съм на мнение, че в никакъв случай не трябва да се лишаваш от него Simple Smile. Това не е просто ядене на шоколад, а минутки за релакс и уважение към собствената личност. Мисля, че го заслужаваш! В моите представи ти си човек с твърда воля и железни убеждения, така че се съмнявам, че един шоколад може да те "развали" по някакъв начин Simple Smile .

За Бъдни вечер не съм приготвяла кой знае какво. Бях дежурна. Традицията за постни ястия беше спазена, но колегите успяха да присламчат към масата и някои нетрадиционни продукти Simple Smile. Това, което приготвих аз, беше питката. Стана страхотна и всички я харесаха. Хапнах си доста от нея, без особени угризения, все пак е празник!

Днес съм на чаша смути, голяма салата и една палачинка за разкош.
Надявам се и занапред да запазя в по-голяма степен сурово и разумно хранене. Животът е една непрекъсната и често неравна борба със самия себе си, но си заслужава усилието да бъдем победители, дори и в малките неща.

# 549
Честито Рождество Христово, момичета! bouquet Hug
Да се похваля, впечатленията ми от фитнес студиото са повече от очакваното. Има отделна зала само за дами. Има разкошна уютна сауна, за релакс и размисли. А аз имам нужда от усамотение и да си подредя мислите.
С шоколад никога не съм имала проблеми, много рядко ми се дояжда такова нещо.
Борбите с храната не са моята слабост. Wink  (Е, случвало се е да попреям с много ябълки, или с много салата.) Crazy
Иначе, вътрешни раздиращи борби- бол. Но те не са във физически, а в духовен план.  Simple Smile

# 550
Дези, ще пробвам картофите с пащърнак  Hug

Симпа, не става така. Честно ти казвам. При мен не работи. Ако приема, че шоколадът ми е позволен, ще започна да изяждам по един, та и по два на ден.

Смайл, кое е това студио, за което говориш?

Ето един скришен
Скрит текст:
към последния брой на едно англоезично суровоядско издание. Повечето рецепти в него са гурме=високомазни. Ако проявявате интерес, ще пусна и останалите 12 издания, които имам.

# 551
  • У дома
Фея, мерси много за списанието. Аз ще се радвам да видя и останалите броеве.
Ето рецептата

Аз лично най-често слагам един домат, два моркова, малко парченце чушка, магданоз, малко чесън, шепа спанак и подправки на вкус. За сгъстяване накрая, след блендването пулсирам два пъти някакъв безглутенов кракер и готово.

Милото слезе от пътечката, отивам да дръпна един Джо Дилън  Simple Smile

# 552
Благодаря, Аталанта! Запазвам рецептата и дължително ще направя такава супа  Hug

Ето и броя от септември-октомври на т.г. В него има и интересни статии.

Скрит текст:

Вчера, ден 19, ми беше почивен, а това е едно от нещата, които ядох.

# 553
Ден 20-ти. Кратко кардио за долна част + силова трнировка за горна част.

ММ днес ми каза, че смутитата му действат ободряващо, като кафе Grinning 

Закуска: череши, ягоди, банани, пресен лимонов сок, пчелен прашец

Скрит текст:
Правя една двулитрова кана: за ММ, Фръцлите и мен

Обяд: пикантна крем-супа от нахут, сурови домати и лук с морски боб (вдъхновена от Аталанта  Hug )

Вечеря: къри с бобови, лук и домати

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 08:33 от Фея Кръстница

# 554
  • У дома
Фея,   Hug
Забравих да кажа целина, аз на всичко добавям целина, любима. И въпрос - ти май си правиш сама мариновани гъби, подсети ме рецептата в списанието. Има ли значение кои гъби ще купя? Днес май сбърках, че вземах от най-големите (portobello )  Sad

Общи условия

Активация на акаунт