Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 388
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Фея, благпдаря. Купих лепящи 1 кг-ви гири. Много ми е трудно, тежки са ми. дали да ги сменям или да правят  по малко бройки?

Не ми е ясна схемата обаче. Не знам точно как се правят движенията. Дали може да ми прати някой видео как ги прави?

А за крака и дупе с гирите какво мога да правя?

Уффф, съвсем в началото съм и имам много неясноти и въпроси....надявам се на помощта ви.

След седмица правя 1 год веганство без глутен...неусетно мина.

То 1кг. Е малко, как така са ти тежки ? Ти колко тежиш ? Ти трябва да си супер слабичка!!!

# 691
 Grinning

не съм слабичка Simple Smile ама явно са ми слаби ръцете Simple Smile 65 кг съм, 175 см

тежки са ми в смисъл че трудно правя по 25 повторения. Правя ги де, ама ми е тежко.

Фея, не разбирам точно как са движенията от схемата. Примерно не намирам много разлика между двете позиции flyes and latterals...  също това pump and walk  как се прави точно? колко е замаха?

колко често се правят? вие как тренирате, всеки ден цяло тяло или на порции?

фея благодаря за линковете. имам много оскъдна интернет връзка  през лятото и ми е трудно да търся видеа.

Ще съм благодарна ако някой ми даде базови насоки какво, колко как да правя.

За момента продължавам всеки ден поне по 1 ч йога с дълго задържане в асаните и се опитвам по 30тина минути да правя нещо друго, примерно един ден ръце, друг ден дупе и крака...

колко често се препоръчва да се тренира.

Моята цел е стягане и сила.

# 692
Катрин, не се изненадвай, че 1 кг гирички са тежки за Нивеа. Упражненията на Джо Дилън са комплекс от 4 движения, които се повтарят без прекъсване в продължение поне на 30 минути. Ако приемем, че човек прави средно по 4000 крачки за 30 минути, с по един килограм тежест на ръка това са ти най-малко 4000 вдигнати килограма. При три от движенията (Flyes, Laterals и Overheads) се вдигат и двете ръце едновременно, така че общата крайна тежест е далеч над 4000 кг.

Нивеа, погледни това видео. В него има покзани и упражненията препоръчани от Джо Дилън, и други, които са подходящи за правене по време на ходене. През първата седмица един цикъл съдържа 25 повторения на всяко упражнение. Най-много се повтаря Pump and Walk, защото е основно движение:

Като направиш и последното, започваш втори цикъл. И така в продължение на поне 30 мин.

Втората седмица увеличаваш повторенията на всяко упражнение в цикъла на 30. Следващата седмица - на 35. И така до 60, след което увеличаваш тежестта с 1/2 кг.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 10:40 от Фея Кръстница

# 693
Благодаря Фея.

Не вярвах че ще заякна но ето че се получава ..

От 2 седмици правя около 2 часа  всеки ден.

Около 1.5 ч йога и 30тина мин силови упражниения. И понеже нямам време комбинирам да мо га да направя по вече.

Започнах да вмъквам силовите между йога сериите. По този начин хем си почивам от силовите хем разтягам. Дали е проблем според вас или и други го правят?

Вече почти издържам с 1кг гири.

А до като се правят основните упражнения ходи ли се пак или е на едно място?

Фея препоръчай ми за стягане на корем. Ама не  ми казвайте да си избера от блендера, наистина нямам време да гледам видеота. С децата сме непрекъснато навън и аз само упражнения мога да правя ако ги знам ...

Трябва ли да редувам?

Може ли някой да ми напише основни насоки при прохождане в тренирането у дома. Много моля.

# 694
Нивеа, радвам се, че виждаш как упорството ти дава резултат. Мой съвет е да си почиваш (от силови и кардио) ден-два седмично и по възможност да спиш поне по 8 часа. Така ще позволиш на тялото си да се възстанови. Йога можеш да правиш всеки ден, но разнообразявай.

Ето ти един примерен режим, като продължителността на тренировките ще зависи от времето, с което разполагаш.

Ден 1: йога, комбинация за баланс
Ден 2: силова тренировка + йога за разтягане
Ден 3: йога, комбинация за гъвкавост
Ден 4: коремна тренировка + йога, комбинация за релаксация
Ден 5: силова тренировка + йога, комбинация за разтягане
Ден 6: йога, комбинация за гъвкавост или баланс
Ден 7: коремна тренировка + йога, комбинация за релаксация

За корема редувай вариации на планк. Ето, виж колко са много (изображението е и линк):

# 695
Фея, много благодаря.

Има голяма разлика в мускулите ми за последните 10тина дни....въпреки че тренировките ми са едно към гъотере...

Каква е разликата между коремна и силова тренировка?
А за ръце колко пъти седмично да правя?
Йогата всеки път ми е еднаква за цяло тяло с поне 20 сек задържане в позите. Всеки ден правя планк/делфин, разбрах да редувам с почивки.

А колко време е ок за една тренировка?

# 696
Разликата между коремна и силова е, че силовата е или за цяло тяло, или за определена мускулна група, но не специално и само за корема. Пример е днешната ми Лес Милс тренировка, след която правих 15 мин. йога за релаксация.

Коремната е с концентрация върху коремните мускули.

Продължителността на тренировката зависи от типа и интензитета. Високоинтензивните тренировки (HIIT, Tabata) в общия случай не е нужно да са твърде дълги. От тях ще има ефект и след 15 мин. натоврване (ето пример). Тренировките за определена мускулна група, ако са с големи тежести, също обикновено са около 30-40 мин. По-продължителни са тренировките за издържливост: ходене, бавно бягане, балетни, с малки тежести.

Разнообразявай комплексите от асани, които правиш. Ако не знаеш как, горещо препоръчвам приложението Yoga Studio. От десетките, които съм пробвала, това е най-доброто.

# 697
Фея много ти благодаря!

Чак не мога да повярвам колко много тренировки може да си прави човек извън фитнеса...аз си мислех че трябва да се тренира в зала и това ми е било изинението. А то може навсякъде явно и то не за дълго.

Мисля си че 2 пъти по 30 мин мога да намеря лятото лесно. Вечерната може да е силова, а сутрешната йога+ нещо. Ама 30 мин йога не ми стига въобще.

Какви разтягания правите за 15 мин?

Аз минавам по основните асани и поне час ми отнема.

# 698
Нивеа, използвам Yoga Studio и за 15-те мин. релаксация след тренировка. Включени са 29 пози (за средно напреднали; правила съм print screen направо от телефона; изсветлените пози в последния кадър са повторение от предишния заради размера на екрана):

Скрит текст:

# 699
Фея благодаря ти. Ще си инсталирам този апп.
Помня че по едно време правеше някакъв разтоварващ режим и тогава обсъждахте изчистването на мазнини.

Аз имам пи корема които не знам как да изчистя. Мисля че храненето е съобразено - основно въглехидрати от плодове и зеленчуци, бобови , ядки и семена малко.
Какво да направя за да махна тези мазнини?

# 700
Нивеа, нормално е да имаш малко мазнини в областта около пъпа. С други думи, не очаквай и не се стреми към пълно изчистване. Процентът мазнини при жените трябва да е по-висок от този при мъжете, за да сме здрави.

# 701
Фея много ми харесва тренировката за ръце която сподели. Правя я с удоволствие.

Може ли да кажеш други негови програми?

Аз тези дни съм на динена вълна. Изяждам по 1 10кг диня на ден...

# 702
Нивеа, радвам се, че комплексът на Джо Дилън ти допада. На мен ми е любим. Джо няма други тренировки, защото според него това е напълно достатъчно. Аз обаче предпочитам да разнообразявам, за да поддържам "любознателността" на мускулите си.

Аз пък започнах да изпивам по една чаша пресен сок преди тренировка. Много добре ми идва.

# 703
Записвам се при вас, макар че не съм нито веган, нито суровоядец, а един прост вегетарианец  Grinning

От две години си имам членска карта за фитнес и ходя спорадично на групови класове, като прекъснах в петия месец от втората бременност и започнах отново, когато бебче беше на 4 месеца. В началото на лятото груповите класове взеха да ми омръзват, бебето не искаше да седи в забавачницата във фитнеса и ходенето там се превърна в едно сложно напасване на графици с мм и тогава се запалих по домашни тренировки, а с по - честото и по - усилено трениране вкъщи се запалих и по - серизно да си върна формата от преди децата.

Имаме двд т25 и правим тези тренировки малко на shuffle заедно (с мм). Когато съм сама ходя във фитнеса и бягам на пътека (бебето свикна да ходи и то  Party) и ведъж в седмицата на йога, отново във фитнеса. Не обичам да правя сама йога вкъщи, защото в група инструкторката ме поправя, когато не изпълнявам правилно упражненията и мисля, че за мен това е важно, като нямам никакъв опит.

Имам и тежести, които купих за т25 - два кг. Имам и 1кг, които 4 годишното настоя да купя за нея, защото са розови  Rolling Eyes

Та така, представих се накратко, ще пробвам тренировката с тежести по време на ходене, която Фея е препоръчала малко по - нагоре, но да попитам - вкъщи ли я правите? Може ли да си обикалям по стаите?

И понеже съм напълно начинаеща, още няколко прости въпросчета - колко дни седмично тренирате? Някой пие ли протеинови шейкове? ММ иска да купи, а аз нямам никаква информация.

# 704
  • Linz
Джейн, какво е т25?
А протеинов шейк за какво ви е, малко протеини ли приемате? Хората по принцип приемат много повече протеини от необходимото, та за това се чудя от къде е тая идея за тези шейкове.

Общи условия

Активация на акаунт