Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 347
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Фрея, наистина е най-добре лекар да се произнесе. Аз също се подувах много в началото на постите, но не съм имала болка, а и постепенно подуването намаля и изчезна.

# 91
Може би прекалено рязко се хвърлих на нови храни, а и с тези пости...

Фрея, това ще да е причината  newsm78
Ако сега започваш да постиш или променяш начина си на хранене, нормално е да ти е трудно и да имаш дискомфорт при изключване или включване на определени храни. Колкото и да са полезни, постите са стрес за организма. В смисъл, че той е постигнал някакъв баланс, приспособил се е към обичайния ти начин на хранене, затова всяка промяна, колкото и здравословна да е, няма как да предизвика възторг у него. По мое мнение храносмилателната система е една от най-глезените в организма и към нея трябва да подхождаме винаги с кадифени ръкавици, ако искаме да нямаме проблеми Grinning. На няколко пъти през по-съзнателния ми живот ме е обземало желание да направя рязък завой в начина си на хранене и винаги е било с големи сътресения. Не всяко добро се приема добре от организма.

Колкото до постенето -  постя от почти 20 години и мога да кажа, че организмът ми вече е привикнал. Сега вече сменям двата режима без никакви сътресения - рязко изключвам определени храни и рязко ги включвам, без да практикувам някакво "захранване" след пости, но естествено се старая и да не преяждам. Кога успявам, кога - не, но стомахът ми вече е железен - научила съм го да понася всичките ми капризи безропотно.

А иначе в началото, когато започнах да постя (тогава бях и много млада) ми беше много трудно - главоболие, световъртежи, падане на кръвното - все неприятни състояния ... Но аз съм си дете-инатче и това не ме отказа. След дългогодишни тренировки тялото привикна на този режим и дори си чака периодите на разтоварване с известно нетърпение  (Ако погледнеш календара, ще видиш, че постите са почти равномерно разпределени за четирите сезона, плюс два дни в седмицата - сряда и петък - от хубаво по-хубаво Grinning). Така, че всичко е въпрос на време и навик.

А и аз самата с времето придобих навика да се храня по-здравословно и с повече сурова храна в тази периоди, така че и организмът в крайна сметка си усети интереса и свикна да не се бунтува много много Grinning. Както виждаш всичко е въпрос на тактика и възпитание Wink! Търпение трябва, особено в началото. Дай време на организма ти да свикне - все пак правиш всичко за негово добро.

Извинявам се за дългия пост.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 16:27 от simpatikonia

# 92
Откъде си купувате кървавия портокал?
Препоръчайте нещо и за горната част на тяло, че е време да постегна след раждането.
Не знам дали кървав портокал вече се внася в БГ.

Разгледай тренировките на Фитнес Блендър.

# 93
  • Пловдив
Има сицилиански портокали, които са червени, не знам дали са кървави точно, по борсите има със сигурност/свекър ми и свекърва ми си купуват , около 2.30лв./кг. са на борсата, дано намерите на пазара/ Из магазините със сигурност също има, ама качествата им колко са същите ...  Божа работа.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 17:15 от luba_rizova

# 94
Подкрепям поста на Симпатикония!!!

Фрея, също така не си споменавала дали някога си имала проблеми като колити, гастрити... майка ми е с колит цял живот - всяка зелена салата и 70% от суровите продукти я превръщат в "балон", дори и когато няма болка. Аз съм с гастрит - люто, кисело обичам и ям в огромни количество, сурово също, вкл. трици за допълнително увеличение на приеманите баластни вещества, но правя кризи при пържено, купешки лютеници и консерви някои; коремът ми се подува и съм чуствителна и към нещото, което слагат на замразените плодове и зеленчуци, за да запазват цвета си в пликчетата... от замразени плодове повръщам, от замразени зелечуци се издувам и "къркоря" ... та причините могат да са много комплексни.

Снощи забърках "фирмената си салата-ядене" - смесена зелена салата, краставица, авокадо, лук, нахут, зехтин/балсамико/черен пипер. По мои изчисления си беше над 500 ккал, добре ми дойде, само да бях устояла и на шоколада, с който ме излъга любимия, цена нямаше да имам  Mr. Green

# 95
Момичета   bouquet Наистина не мога да кажа дали причината е само рязкото сменяне на режима. Защото аз и преди си ядях големи количества салати, пресни плодове и зеленчуци, но никога не съм била само на това. Последните дни ядох и доста ядки и бобови, както и кисело зеле, което не съм яла от миналата година. А подуването го имам вече от около месец. Затова си мисля, че преминаването ми само на плодове, зеленчуци и бобови е изострило симптомите и затова се появи болка. Досега винаги съм си хапвала месо, яйца, млечни, а сега рязко ги изключих. Нещата навярно са комплексни, но е факт, че доега такава болка и тежет не съм изпитвала. Днес цял ден съм на варени картофи и чай и се чувствам значително по-добре. За вечеря хапнах и малко месце, засега съм ок, дано и утре се чувствам добре.
Благодаря за вниманието и съжалявам, че ви занимавам, че и в две теми с моите болежки, бяхте ми много полезни  Hug  bouquet

# 96
Радвам се, че си по-добре, Фрея!

# 97
Фрей, ако има болка вземи Ранитидин - 99% ще помогне, а ако не помогне няма да ти навреди!

# 98
Фрей, ако има болка вземи Ранитидин - 99% ще помогне, а ако не помогне няма да ти навреди!

По-скоро да отиде на лекар. Такива лекарства притъпяват болката не я лекуват. И при мен язвата се обостри при пост, не че я е нямало преди, тогава ескалира проблема. Peace Нека и направят гастроскопия, най-добре ще знае. При здрав стомах ми обясни лекаря не трябва да има проблем от коя да е храна.

# 99
С удоволствие се вмъквам да следя темата. Не съм веган, но голяма част от менюто ни е веган, стремя се да увеличавам и суровия дял.

# 100
По-скоро да отиде на лекар. Такива лекарства притъпяват болката не я лекуват. ...

ДА, естествено, тя вече има час за гастро, но чак в сряда, ако не ме лъже паметта. Не можем да я оставим да я боли до сряда все пак. Не съм твърдяла, че ранитидинът лекува, а че ще спре болката, ако трябва да сме коректни!

# 101
Днес треньорката по Inside-out Barre ми изпи силиците. Жалко, че нямах аспирин в себе си. Нито сауната, нито дори това възстановяващо смути ще ме спасят от зверската мускулна треска...

Спанак, кейл, авокадо, банан, тофу, портокалов сок, кардамон, кайен

# 102
Страхотен цвят  Heart Eyes

Да споделя и тук за моите проблеми със стомаха
Скрит текст:
вчера бях на доктор и нищо ми няма, най-верояно е било временно неразположение. Пуснах и едни изследвания за всеки случай, но вече се чувствам добре и не съм се подувала изобщо.  Hug

# 103
Чудесно, Фрея, много се радвам! И благодаря за добрата новина  bouquet 

# 104
Страхотен цвят  Heart Eyes

Да споделя и тук за моите проблеми със стомаха
Скрит текст:
вчера бях на доктор и нищо ми няма, най-верояно е било временно неразположение. Пуснах и едни изследвания за всеки случай, но вече се чувствам добре и не съм се подувала изобщо.  Hug

Mного хубаво, че всичко е ОК.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт