Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Фея, !?!... newsm78
Ето тук е обяснено накратко кога на какво гориво функционира организмът: http://joyfitnessbg.com/2015/01/16/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B … 0%BC%D0%BA%D0%B8/ И изобщо как се случват нещата при нисковъглехидратните диети, а и по принцип. Кой е казал, че мазнините не могат да са естествено гориво за човека, къде го пише това? На ескимосите, да речем, кое им е естественото гориво? Или те не са хора?!

Зеленолистни, ама само на зеленолистни може ли да се живее, тоест човек да яде само и единствено зеленолистни?!...Защото САМО и ЕДИНСТВЕНО на МЕСО и ВОДА може. Има хора, избрали да живеят така с години, и са не само живи, а и здрави.

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 23:03 от yulinga

# 241
Това е дилемата: да се натъпчеш с 300 гр броколи /сурово!/ или да хапнеш 30 гр. стек  Joy Joy

Фея /както обикновено и определено нарочно/ бърка плътност с качество на храната. Плътност на храната служи, за да се измери калоричната концентрация (Колко калории има в един грам храна - съотношението на калория/грам). Качеството на храната е необходимите макро /белтъчини, мазнини, въглехидрати/ и микро елементи /вкл. минерали витамини/, които еденица храна /1 гр/ може да достави на човешкия организъм.

Е, познайте къде има повече качество за човешкия организъм : в 300 гр. броколи или в 30 гр стек  Simple Smile

# 242
Здравейте,
намесвам се, за да споделя по темата "колко тежат костите"..
При мен "констатираха", че са 6 кг. Не помня метода, беше преди няколко години.
На мен лично ми се струва малко.
В същото време съм със среден към дребен кокал.
Според мен теглото на костната структура зависи и от нейната плътност. Така, че не може да има определения от рода на"жена, около 50 кг. е с тегло на костите 2 кг."
Все пак тази жена и 70 кг да стане...едва ли е защото са й станали по-тежки костите. Joy

Не помня метода ... нещо не звучиш убедително  Stop Нещо по-конкретно моля  Peace

# 243
Изморена съм от всичко това, заобиколена съм от всеядни хора, които ми натякват постоянно тяхното виждане, без аз да си натяквам моето. Изморена съм от това "пак ли това ще ядеш", "ще умреш на тази храна", "мани тези глупости, ела да ядем уши", "по- добре не давай пари за храна, ходи паси". Седнал си изморен гладен след тежък, горещ, летен работен ден, сядаш да хапнеш и получаваш повръщащи гримаси.
Зарадвах се, че тук намерих себеподобни, но жалост и тук няма спокойствие човек, и тази тема трябва да превърнете в пародия.
Има прекалено много дискусии за това трябва ли да си вегетарианец, или не. Меко казано световен проблем. Не може да оставите хората да си ядат каквото искат- нееееее, как така, ако ги оставите да ядат зеленчуци и плодове, значи вие не сте прави.
Ами и цялата тема да изпишете тук, 500 отговора да получи моя коментар, аз към антибиотици, хормони и разни пестициди няма да се завърна.
За мен вегетарианството, не е просто начин на хранене, то е начин на мислене, начин на живот. Превърна ме в нов човек, и ми харесва този човек. И нямам намерение да се отказвам от него, защото трябва да изям 1 чиния броколи вместо 30гр телешко.

# 244
  • Пловдив
Radina S., лично аз си позволих да пиша в темата, при това съвсем накратко, защото прочетох неточни неща - от любов към фактите, така да се каже. Иначе всеки има право да се храни както намери за добре. Че и ако реши, да не се храни, а само на слънчева светлина да живее (защото и такива случаи имало). Peace

# 245
Изморена съм от всичко това, заобиколена съм от всеядни хора, които ми натякват постоянно тяхното виждане, без аз да си натяквам моето.
така ли ? А картинката на броколито и стека кой я пусна - аз или ти ? Къде се съдържа вярната информация - в твоя постинг или в моя ? Като си изморена, почини си, помисли и се нахрани, после пиши романи за "гадните всядни" във форума!

# 246
Изморена съм от всичко това, заобиколена съм от всеядни хора, които ми натякват постоянно тяхното виждане, без аз да си натяквам моето.
така ли ? А картинката на броколито и стека кой я пусна - аз или ти ? Къде се съдържа вярната информация - в твоя постинг или в моя ? Като си изморена, почини си, помисли и се нахрани, после пиши романи за "гадните всядни" във форума!

Картинката си е напълно свързана с темата за вегетарианство.
Само не мога да разбера ти като най- редовна в тази тема напоследък, с какво си свързана тук?
Чак и да ми казваш какво да правя. Явно имаш някаква нужда някой да те вземе на сериозно, не съм аз този човек, пробвай другаде.

# 247
Юле, мазнината може да бъде използвана като източник на енергия, но само ако бъде преобразувана до глюкоза или гликоген. Същото се отнася и за белтъчините.

Сиреч, организмът може да ползва като източник на енергия единствено въглехидрати.

Никъде в темата не се казва, че трябва да се живее само и единствено на зеленолистни. Струва ми се, че в предишната ми публикация си видяла това, което си очаквала/искала да видиш.

Моля ви най-любезно да не обръщайте спокойния ни, градивен разговор в поредната кавга "за и против веганството". Знам, че някои от вас живеят за дрязги, но няма да допусна тази тема да стане бойно поле.

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 01:54 от Фея Кръстница

# 248

Картинката си е напълно свързана с темата за вегетарианство.
Само не мога да разбера ти като най- редовна в тази тема напоследък, с какво си свързана тук?
Чак и да ми казваш какво да правя. Явно имаш някаква нужда някой да те вземе на сериозно, не съм аз този човек, пробвай другаде.
Картинката е точно обратното на това, което проповядваш.
И не е задължително да съм "свързана", за да пиша в темата. Но за твое удоволствие ще ти напиша "връзката" ми - 20 години вегетарианка  Crazy
И не ти казвам какво да правиш, а те съветвам да не проповядваш в публичното пространство лъжи.

# 249
Моля ви най-любезно да не обръщайте спокойния ни, градивен разговор в поредната кавга "за и против веганството". Знам, че някои от вас живеят за дрязги, но няма да допусна тази тема да стане бойно поле.
+1 Peace

На мен друго ми е интересно - защо толкова стриктно се следят тази и подобни теми от потребители, които нито са на този режим на хранене, нито го одобряват, но пък са силно загрижени за добруването и здравето на избралите го? И защо след всеки пост, касаещ суровоядство/вегетарианство/веганство се изсипват нападателни коментари?

И за да съм по темата ще кажа, че преди време споделих в една друга тема, че когато съм спазвала мазнинното хранене не съм имала толкова сила и издържливост при тренировките и спорта, както след въглехидратно такова. Това са били мои наблюдения не еднократни и не след само една тренировка. Така че живот само на месо и вода не мисля, че е най-правилният и здравословен начин.

# 250
Скрит текст:
Юле, мазнината може да бъде използвана като източник на енергия, но само ако бъде преобразувана до глюкоза или гликоген. Същото се отнася и за белтъчините.

Сиреч, организмът може да ползва като източник на енергия единствено въглехидрати.

Никъде в темата не се казва, че трябва да се живее само и единствено на зеленолистни. Струва ми се, че в предишната ми публикация си видяла това, което си очаквала/искала да видиш.
Искам първо да уточня, че не съм веган, нито вегетарианец и не мисля, че някога ще бъда такъв. Пиша тук, за пръв и мисля за последен път само, за да коригирам една ОГРОМНА заблуда, която би могла да се възприеме като истина от много хора, четящи темата, т.к. авторът й нон-стоп я повтаря.
Мазнини и глюконеогенеза - Фея имаш ли въобще някаква идея колко сложен е процесът на трансформиране на мазнините в глюкоза?! Да не говорим, че те НЕ се превръщат в гликоген! Мазнините се разпадат до молекули известни под името глицерол, които след серия сложни химически процеси биха могли , но това въобще не е гарантирано, да се трансформират до глюкозни молекули.

Although fat molecules, also known as lipids, cannot be converted into glycogen, they can be turned into glucose. The process of making glucose molecules from non-carbohydrate sources is called gluconeogenesis. Fats can be broken down to form a molecule known as glycerol; through a series of chemical reactions, glycerol can be converted into glucose molecules. Gluconeogenesis primarily occurs in the liver, though it can also be done by cells in the small intestines and kidneys.

Колкото до синтеза на гликоген - производството му е най-засилено, когато има налична глюкоза в кръвта. Това вече и децата го знаят. При прием основно на мазнини, глюкозата в кръвта е незначителна и е поддържана на едно много здравословно ниво, което моментално освобождава черния дроб от задължението да произвежда гликоген.

Glycogen is also made by the liver and is typically made when blood glucose levels are very high. Glycogen is synthesizes by chemically linking together multiple glucose molecules. When you have an excess of glucose in the body, the amount of glucose in the liver rises, which triggers glycogen synthesis. Glycogen can be stored in the liver but small amounts are also transported to skeletal muscle to boost their energy reserves.

Това, което е на върха на езика ти, но не знаеш как да го наречеш, защото нямаш елементарни познания по биохимия, са т. нар. КЕТОНИ. Това е крайният продукт при високомазнинното хранене и благодарение на тези кетони - аз, greendream, yulinga и още много хора не пишем от отвъдното, а сме живи и здрави хора, които всеки ден изпитваме на максимум силата на правилния избор на хранене, който сме направили. 

# 251
Аз пък съм всеядна  Peace Не харесвам нито залитанията по веганство, нито по мазнинно хранене, нито по белтъчно. Ям от всичко, както работи за мен и както ми е вкусно.

Но начина, по който високо-мазннините преследват веганите/вегетарианците и по специално Фея в този форум е направо очеизваден и тази тенденциозност не печели фенове на ВМ хранене или разбране защо аджеба това е единствено правилното хранене на света.
Всеки си е намерил режима, който го устройва и няма как с грубости да убеди останалите колко са заблудени. Всъщност най-малкото с грубости ще стане  Peace

# 252
Скрит текст:
Аз пък съм всеядна  Peace Не харесвам нито залитанията по веганство, нито по мазнинно хранене, нито по белтъчно. Ям от всичко, както работи за мен и както ми е вкусно.

Но начина, по който високо-мазннините преследват веганите/вегетарианците и по специално Фея в този форум е направо очеизваден и тази тенденциозност не печели фенове на ВМ хранене или разбране защо аджеба това е единствено правилното хранене на света.
Всеки си е намерил режима, който го устройва и няма как с грубости да убеди останалите колко са заблудени. Всъщност най-малкото с грубости ще стане  Peace
Никой няма за цел да оскверни правото на Фея или който и да е било да се храни, както намери за добре, но когато се говорят откровени глупости за биохимични процеси, хайде да не сме толкова категорични в правотата си.

# 253
Извинявам се много, ако по някакъв начин съм повлякла крак, да се започне спор. Лично аз уважавам всеки режим, просто не се стърпях да не поправя грешната информация  Embarassed

Не съм на вегански режим(е в момента май да, че и на суровоядство май  Joy), не съм и на ВМ. Но ми е интересно да следя, тъй като се споделя интересна информация. А, всяка гледна точка е полезна и интересна за мен.

# 254
  • Пловдив
Мое право е да чета, които теми намеря за интересни. Защо, как, кога, дали - не съм длъжна да давам обяснения. Мое право е да коментирам, ако смятам, че имам какво да кажа и ако преценя, че коментарът ми ще бъде някому полезен (било, за да помисли и потърси повече информация, било, за да не приема наготово гръмко произнесени твърдения от хора, които се изживяват като капацитети, било по някакви лично мои си причини, свързани с детството, комплексите ми, мечтите, вярванията ми). Ако на някой му е интересно и се чуди кой защо и къде пише, ами да се чуди и да размишлява.  Mr. Green Не виждам да съм нагрубила никой, нито да съм казала нещо срещу неяденето на месо, вегетарианството, суровоядството или който и да е друг режим. Не виждам и да съм казала някъде кой как трябва да се храни, нито да съм заявила: хранете се ВМ-НВХ.

Мое право е да обичам истината и да я търся. Мое право е да се изказвам в случаи, в които смятам, че се говорят откровено невярни неща с претенцията за истината и цялата истина.

atari,чела съм ти менютата, докато уж се хранеше ВМ-НВХ. Нищо лично, обаче нямаше енергия, защото не може ежедневно обядът ти да е кисело мляко с канела, да пропускаш вечерята и после да обвиняваш режима за липсата на енергия.

Не знам защо поправката на всяко невярно твърдение, което масово се тиражира като истина, винаги се определя като агресия, преследване и т.н. Срещу Фея нямам нищо лично! Имам отношение само по нещата, които хората пишат и казват, независимо дали става дума за Фея, Принцеса или Снежанка.  Peace

И никой в нищо не желая да убеждавам. Но когато на бялото се казва зелено и се твърди, че 2+2=5, не мога да си мълча! От любов към цветовете и математиката!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт