Веганизъм, суровоядство и спорт

• 76 043
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Nivea, казвай, ако мога да съм полезна с нещо.

Не знам защо, но днес клубът беше пълен с народ. Има поне 30 бягащи пътеки, 20 разновидности на степер, разни гребни машини, маса велоергометри... Почти всичко беше в употреба. Секцията с тежестите също беше пълна. Голямата зала за тренировъчни класове - почти напълно заета. А класът по ащанга (на любимия ми инструктор Антон Бранд) - препълнен. Нямаше място за мен.

Прибрах се и направих кардио от Фитнес Блендър. По обяд ще ида в друг клуб, където Антон ще преподава. Искам си йогата! Пък!

След кардиото пих такова смути (магданоз, кейл, портокал, боровинки)

# 421
Извинявам се за запетаята...писах от телефона и нещо се е объркало.

Поради здравословни сериозни проблеми се наложи да мина в режим веганство без глутен. Така от по вече от 4 месеца. Междувременно направих и 2 соколечения от по 28 и 26 дни. Соковете са алкални - връзка магданоз, цвекло, целина, морков и джинджифил - това е за една чаша. Купих си хубава машина за сокове  Wink

Как се чувствам? Прекрасно! Когато ям, съм пълна със сила и енергия. Когато съм на сокове впредвид че се грижа и за 3 деца под 8 години ми е много отнесено и безсилно. Когато ям обаче съм постоянно гладна - непрекъснато ям - то и няма кой знае какво да ме засища, понеже ям почти само плодове и зеленчуци. много малко ориз и картофи. за няколко месеца отслабнах с 35 кг.
Цяло лято правих йога на брега на морето с прекрасен индийски учител. И сега не мога да свикна с йогата в зала...
Вчера си правих изследвания и хмг ми е доста нисък, което аз не мога да разбера при положение че всеки ден от 4 мес пия поне по литър сок в който половината е цвекло.

Та това е от мен. Хубава компания сте се събрали.  Hug

# 422
Nivea, защо ядеш толкова малко ориз и картофи? Противопоказни ли са за твоето състояние?

Препоръчвам да пробваш сладки картофи.

Яж вечер растенията, богати на нишесте. Ще ти помогнат да спиш по-дълбоко.

За хемоглобина не разчитай толкова на цвеклото, колкото на зеленолистните. Добавяй и сминдух там, където е подходящо.

Ако непрекъснато ядеш и пак си гладна, замени соковете със смутита и консумирай по-голямо количество плодове и зеленчуци на едно ядене.

Готвиш ли си бобови? Ядеш ли хумус?

Ето една идея за засищаща веган вечеря без допълнителни мазнини:

# 423
Леле, от 3 дни съм в Дубай и все на хумус и трева карам..И ще се пръсна.
Но си дебелея с кеф..Wink

# 424
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз отдавна не съм се разписвала - последният път се оплаквах, че не ям достатъчно плодове - е, после минах на по 3 ябълки на ден, а днес си взех храна за офиса от една Чайна наблизо и така пак съм без месо, без да забележа от едно известно време насам Simple Smile

# 425
Теди, душко, как на три ябълки?! Ще дърпам уши! Моля те, грижи се за себе си  Hug

Екскуизит, колко спортуват дубайците?

# 426
Идея си нямам..
Но масово са дебели..Wink)

# 427
От понеделник мисля да изкарам една десетдневка на смутита и сокове. Ако се чувствам добре, ще поддържам веге хранене и след това. Но ако като предния път силата и енергията ми се изпарят, ще се допитвам за идеи за подобряване на положението  Wink

# 428
Йоя, успех и питай, ако имаш въпроси  Hug

Днешната ми hot vinyasa беше много странна. Поради някакви причини ми беше трудно да се концентрирам... Въпреки това съумях да направя най-стабилните си half moons откакто се занимавам с йога.

Още по-необичайно беше, че точно излизах от душ кабината, и се задейства противопожарната уредба в сградата. На което трябваше да се евакуираме. Е, успях да се облека де, не се изнесох по кърпа  Laughing

# 429
Йоя, успех и питай, ако имаш въпроси  Hug
Фея,  bouquet
....точно излизах от душ кабината, и се задейства противопожарната уредба в сградата. На което трябваше да се евакуираме. Е, успях да се облека де, не се изнесох по кърпа  Laughing
Ако беше излязла по кърпа, щеше да зарадваш много хора  Hug

# 430
ЙояLaughing

Сутринта бях на балетна тренировка. Инструкторката има най-красивото женско тяло, което съм виждала.

# 431
Да побутна малко тази тема Simple Smile

Имам една лична молба към Фея.
Не й пиша на лични, защото въпросите ми може да са полезни и за някой друг Simple Smile.
Скрит текст:
Фея, от тази неделя започват постите за Рождество Христово и стартира моя сезонен веган период Simple Smile. Обичайно и този път си поставям някакви цели в началото и искам да намеря най-правилния начин да ги изпълня. Е, те май всеки път са едни и същи, но пък това ги прави още по-важни за мен Simple Smile.

На първо място ми се иска да намаля калориите (това май е най-лесно изпълнимо, след като отпаднат обичайните висококалорични храни - сирене, животински мазнини), да приемам достатъчно протеин и да мога да тренирам нормално (аз не тренирам много интензивно - 3-4 пъти седмично по половин час домашни тренировки). Най-вече би ми се искало да успея да се отърва от останалото ми все още количество подкожни мазнини. Някакъв съвет как точно да структурирам храненето си, за да се чувствам сита и същевременно да бъда в тонус?

Мисля да ползвам смутитата като енергизираща храна-напитка за първата половина на деня. Към тях задължително прибавям някакъв растителен протеин. Напоследък съм се привързала към конопения. Някакъв съвет какво количество от него да добавям към смутито - 1 с.л. (7 грама) или повече? Ще продължа да ползвам и детокс микса (той също е протеин). Разбира се имай предвид, че от зелените продукти на нашия пазар има най-вече магданоз, маруля (зелена салата), айсберг, при повече късмет и хубав спанак Simple Smile.Чудя се дали е удачно да добавям ядки към смутито или да ги хапвам отделно като междинна закуска.

В този период ползвам повече и соеви продукти. Правя си домашно соево мляко и тофу. Тофуто го хапвам с овесени ядки за закуска (сутрин или следобед) или правя от него зеленчуков пастет (най-често с авокадо).

Ползвам всички видове варива, рибата също е позволена в определени периоди.

# 432
Симпа, с радост ще отговоря на въпросите ти.

Първото нещо, на което ми се ще да наблегна е, че ако се храниш предимно с цели растителни продукти (по възможност сурови), нямаш нужда от допълнителен прием на белтъчини, за да трупаш мускулна маса. Справка: човекоподобни маймуни, коне, газели. Само мускул и жили заради естествено и редовно физическо натоварване.

Второ, ако ми позволиш, използвай тази възможност не само за духовно и физическо пречистване, но и за удоволствие от целия процес. Не гледай на него като на лишение, а като на още по-близко обвързване с Божието творение. Наслаждавай се на всеки миг, на всяка хапка, на всяка глътка, на разликата в истинския вкус, аромат и структура на отделните продукти. Така ефектът във всички измерения ще е много по-голям, отколкото ако възприемаш поста като саможертва. Казвам го от позицията на човек, който е правил и 7-дневни пълни постове (само на вода) с религиозна цел.

Трето, за да гориш тлъстини, а не да трупаш, избягвай комбинации между въглехидрати и мазнини. Примерно прави салатите без олио или зехтин. Старай се да ползваш продуктите в най-истинската им форма, както Бог ги е създал да бъдат ядени. Примерно, вместо оцет ползвай прясно изцеден лимонов сок. Ако ще ядеш ядки, гледай да има 1,5-2 часа между тях и въглехидратна порция.

Четвърто, преди лягане консумирай продукти, богати на нишесте. Картофи, ориз, червено цвекло, покълнали зърнени, суров хляб... Има ли сладки картофи на Бг пазар? Те се комбинират чудесно и със зеленолистни, и с плодове.

Пето, преди тренировка яж или пий нещо, което да те зареди със захари (за предпочитане по-лесно достъпни) и течност. Примерно диня, пъпеш, портокал... След тренировка - зелено смути.

И шесто, яж разнообразни бобови.

# 433
Скрит текст:
Симпа, с радост ще отговоря на въпросите ти.

Първото нещо, на което ми се ще да наблегна е, че ако се храниш предимно с цели растителни продукти (по възможност сурови), нямаш нужда от допълнителен прием на белтъчини, за да трупаш мускулна маса. Справка: човекоподобни маймуни, коне, газели. Само мускул и жили заради естествено и редовно физическо натоварване.
Второ, ако ми позволиш, използвай тази възможност не само за духовно и физическо пречистване, но и за удоволствие от целия процес. Не гледай на него като на лишение, а като на още по-близко обвързване с Божието творение. Наслаждавай се на всеки миг, на всяка хапка, на всяка глътка, на разликата в истинския вкус, аромат и структура на отделните продукти. Така ефектът във всички измерения ще е много по-голям, отколкото ако възприемаш поста като саможертва. Казвам го от позицията на човек, който е правил и 7-дневни пълни постове (само на вода) с религиозна цел.

Скрит текст:
Трето, за да гориш тлъстини, а не да трупаш, избягвай комбинации между въглехидрати и мазнини. Примерно прави салатите без олио или зехтин. Старай се да ползваш продуктите в най-истинската им форма, както Бог ги е създал да бъдат ядени. Примерно, вместо оцет ползвай прясно изцеден лимонов сок. Ако ще ядеш ядки, гледай да има 1,5-2 часа между тях и въглехидратна порция.

Четвърто, преди лягане консумирай продукти, богати на нишесте. Картофи, ориз, червено цвекло, покълнали зърнени, суров хляб... Има ли сладки картофи на Бг пазар? Те се комбинират чудесно и със зеленолистни, и с плодове.

Пето, преди тренировка яж или пий нещо, което да те зареди със захари (за предпочитане по-лесно достъпни) и течност. Примерно диня, пъпеш, портокал... След тренировка - зелено смути.

И шесто, яж разнообразни бобови.
[/spoiler]
Споделям. Hug  Изживявала съм го. Усещането е невероятно- полет, лекота, светлина и бодрост.

# 434
Да, усещането после е върховно!

Общи условия

Активация на акаунт