ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 140 161
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
"Моят подход е- искам да се променя на всяка цена и ще положа нужните усилия, твоят е- ми какво друго ми остава, мрън.."
Е като какво точно да го приема това, като приятелска забележка ли?! Айде сбогом...

еееееееееееееееееееееееее не,не ..Съгласете се, че това вече е прекалено и абсолютно несправедливо! Ако човек се засяга от,това, което си цитирал, не знам ..честно...
Ами.. сбогом!

# 91
Сладкишчеее  Hug  Защо така мъжът ти. Той трябва да те подкрепя най-много в този момент. Ако не беше моя мъж първия път нямаше да се оправя. А сега пак ме  подкрепя, но повече гледа детето, защото аз в много моменти не мога.

# 92
Enyo,noa и според мен се карате или по скоро спорите за глупости.Аз попринцип не пия алкохол,но откакто съм на лекарста почнах да се заглеждам по рафтовете с бира и вино и честно казано и на мен ми се допива.Нали знаете,че забраненото е най- сладко .Но зная че с флуанксол и тимостабилизатор е противопоказно да пия .а ми се ще да си удавя мъката,но като знам каква беля ще си навея на главата се въздържам.отначалото и от кафе се лишавах 3 -4 мес изкарах без него но 2-3 месеца си пия по едно 3в 1 в много вода за разсънване .Всеки си има собствено мнение и е прав за себе си Wink

# 93
Ето, личи си кой е на лекарства и не празнува  Simple Smile Напълнили сте темата, едва я изчетох и не ми стана приятно, че се карате. Толкова много сме си помагали, станали сме си много близки. То е ясно, че като прекалих с кафето цигарите и алкохола ще си зле, то всички са зле и здравите също, не случайно е измислен махмурлука. Ама като сме хора и отвързваме синджира понякога, после ще си платим естествено. Лично аз очаквам ако някой друг знае готина рецепта за някой алкохол да я сподели  Simple Smile Айде, честит празник на всички и по едно наздраве довечера, пък може и само глътка качествено вино за празника!

# 94
Ето, личи си кой е на лекарства и не празнува  Simple Smile Напълнили сте темата, едва я изчетох и не ми стана приятно, че се карате. Толкова много сме си помагали, станали сме си много близки. То е ясно, че като прекалих с кафето цигарите и алкохола ще си зле, то всички са зле и здравите също, не случайно е измислен махмурлука. Ама като сме хора и отвързваме синджира понякога, после ще си платим естествено. Лично аз очаквам ако някой друг знае готина рецепта за някой алкохол да я сподели  Simple Smile Айде, честит празник на всички и по едно наздраве довечера, пък може и само глътка качествено вино за празника!

Напълно те подкрепям  newsm10  Трябва да си помагаме ,да търсим заедно изход,а не да се дръгнем.

# 95
Дааааа. Тая па Гала, голЕма скръндза-само по глътка. Подарили ми тука едно квалитетно розе и аз ще го ближа-да бе. Като се сещам какво чудо бях, сега направо съм светица. Пийвам с повод. При предишните рецидиви ,когато живеех в София съм осъмвала почти всяка вечер, ама и то луди купони ,винаги с препиване. Ама тогава бях млада -на 34-40. Сега дърта магарица на 44, ми съобразявам се, сега работя, с купоните малко се ограничавам  Mr. Green Не, стига сме се взимали толкова на сериозно. То е ясно, че този проблем ще се влачи, макар, че аз вярвам в чудеса, ама нека пък не му обръщаме такова внимание. Ми аз не мисля да ставам монахиня-колкото, толкова. Поне да си ги изживея с кеф. Не стига, че бачкам като луда, ами и да не мога да си пийна, да си хапна , та и да си попътувам.
ноа действително много се засегна, но опредлелено и аз и Енио се шегувахме. Ноа, откак си пишем във форума си ми адски мила и симпатична. Не се засягай-тук сме си като едно семейство и всички те обичкаме.  Не се сърди!  Hug И Енио го обичкаме.  Утре ще му е минало.

# 96
Сладкишче,

Много ме е яд на мъжа ти! Не разбирам защо често най-близките ни хора се държат така? Как може да няма емпатия и толерантност към състоянието ти? Какви са тези подмятания и забележки? Ако имаше диабет или прочее неща, пак ли така щеше да ти говори??? Извинявай ако те обидя, но мисля,че мъжа ти е простак и можеш да му го кажеш директно.

Имаш и право да му се сърдиш, защото той в момента трябва да те подкрепя и да се грижи повече за вас и да ти помага. Как така детето ще е с темпетратура, а той ще си спи, а ти ще си недобре?

Много, много ти съчувствам и много съжалявам за тази ситуация. Знам какво е. Моя мъж не ме разбира и не знае какво се случва, той само се оплаква за някакви неща, но като му кажа "Зле ми е", той си мисли,че се оправдавам. Аз съм мислила много пъти по този въпрос и съм му го казвала и сега мисля,че малко по малко разбира нещата, но за него аз не съм болна, а само си измислям. А иначе него като го погне аритмията и веднага търчим по лекари  Joy

Гледай си детето и го накарай да се чувства виновен,че е лош баща и мъж!!!!

bouquet

# 97
Е айде от ме да мине, алина ме убеди, отпускам по 1 бутилка на всички  Joy

# 98
Здравейте..имам нужда от помощ,като да ми поставите според вас диагноза,както и някакво лечение.. Ще разкажа накратко своята история..

Всичко започна преди 6 месеца,когато моите родители загубиха бизнеса си (аз съм момиче на 20г).. и така 6 месеца се притеснявам как ще си платим сметките,заемите ... Имам си приятел,които живее с мен,моите родители и двамата ми братя! И така докъто не дойде 16 януари на които на моят приятел дядо му не му купи скъпа кола! Вълнувах се през целият ден,след това бях на рожден ден (много емоции) и вечерта получих сърцебиене,гадене,потене...много зле се чувствах,исках само да дойде следващият ден... Преживях ноща ужасно,но го отдадох на емоцията! На следващият ден той събра приятелите си да ги почерпи (заедно и с единия ми брат,които е на 17) ,но аз реших да се прибера,защото бях изморена,неспала..Но не ,събудих се в 03:30ч,а тях ги нямаше,звъннах на брат ми и той ми каза,че се прибира...Така след 20 мин. се прибра..но се прибра толкова пиян,че неможа да ме познае...изпаднах в паника,казах си край,ужас какво става..неможех да повярвам! Шок беше за мен...и така на следващият ден започна едно постоянно гадене,лошо ми беше,сърцебиене...5 ужасни дни без да хапна и залък! Отидох на доктор и ми пуснаха пълни кръвни изследвания,резултатите щяха да са готови на следващият ден..и така следващата нощ отново зле се чувствам,сърцебиене,гадене..КОШМАР.. Отидох да ги взема и ми казаха "Абе момиче всичко е в нормата,иди на психолог"... Излязох и се почувствах много добре,започнах да похапвам...но започнах да се страхувам да не се повтори,когато си помислех лошо ми е и ми ставаше! Реших да ида на психолог,които да ме успокой! Отидох,но освен психолог се оказа и психиатър! Мислех,че ще ме изслуша,разпита ,за да разбере от къде идва проблема,но не...казах и 3,4 неща за 10 мин и тя ми изписа оропрам и ксанакс...3 кошмарни дни изживях,без да ям,без да имам желание за каквото и да е ,по-зле бях от преди! Реших да се върна при нея,и да й обясня,че ми е по-зле..Но тя ми каза "Абе пий си ксанкса".. Излязох от кабинета ,хвърлих хапчетата и отидох да си купя билкови чайчета... Чувствам се по-добре...но се будя сутрин тревожна и някой мисли ме карат да се чувствам зле,страх ме е от това,което преедстои,притеснявам се да не се разболея от нещо,да не остана сама! Когато съм сред хора,никой неможе да предположи,че изпитвам подобни неща..винаги съм усмихната,позитивна... Посъветвайте ме нещо

# 99
Аз да се включа най-накрая с най-хубавото.
А наздраве и от мен! И аз си имам бутилка - е само 500 мл е. Щото е винцето на тати (той го сипва в бирени бутилки)  и толкоз ми се полага Laughing
Нямам време да чета всичко, че сега се прибирам и се потапям.
Да се обичаме и да си помагаме всички в тази тема. Е, още не ме е хванало за обичането, но поне да сме си симпатични. Събрали сме се за едно основно нещо - за борбата с тази гадост.

И честит празник. Аз се отчетох за него - бях на Шипка Hug

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 23:37 от Jerry F

# 100
Браво Джери! Той Карадарлиев ако го опънеш на твоите преходи, погледнеш и той пропил  Joy

Симпле 13, спокойно, имаш тревожност, ще ти мине. Психиатърката не ти ле каза, че в началото с лекарствата ще се чувстваш по-зле, но към 20 ден ще живнеш? Щом си спряла лекарствата, пробвай с нещо билково, нека другите се включат, че аз с билковите не съм запозната. Между дрегото моята дъщеря, която е колкото теб, като й стане лошо и удря 2 валериана, наспива се и се оправя. Ти си млада, организма ти е здрав, ще се справиш бързо.

# 101
Здравейте..имам нужда от помощ,като да ми поставите според вас диагноза,както и някакво лечение.. Ще разкажа накратко своята история..

Всичко започна преди 6 месеца,когато моите родители загубиха бизнеса си (аз съм момиче на 20г).. и така 6 месеца се притеснявам как ще си платим сметките,заемите ... Имам си приятел,които живее с мен,моите родители и двамата ми братя! И така докъто не дойде 16 януари на които на моят приятел дядо му не му купи скъпа кола! Вълнувах се през целият ден,след това бях на рожден ден (много емоции) и вечерта получих сърцебиене,гадене,потене...много зле се чувствах,исках само да дойде следващият ден... Преживях ноща ужасно,но го отдадох на емоцията! На следващият ден той събра приятелите си да ги почерпи (заедно и с единия ми брат,които е на 17) ,но аз реших да се прибера,защото бях изморена,неспала..Но не ,събудих се в 03:30ч,а тях ги нямаше,звъннах на брат ми и той ми каза,че се прибира...Така след 20 мин. се прибра..но се прибра толкова пиян,че неможа да ме познае...изпаднах в паника,казах си край,ужас какво става..неможех да повярвам! Шок беше за мен...и така на следващият ден започна едно постоянно гадене,лошо ми беше,сърцебиене...5 ужасни дни без да хапна и залък! Отидох на доктор и ми пуснаха пълни кръвни изследвания,резултатите щяха да са готови на следващият ден..и така следващата нощ отново зле се чувствам,сърцебиене,гадене..КОШМАР.. Отидох да ги взема и ми казаха "Абе момиче всичко е в нормата,иди на психолог"... Излязох и се почувствах много добре,започнах да похапвам...но започнах да се страхувам да не се повтори,когато си помислех лошо ми е и ми ставаше! Реших да ида на психолог,които да ме успокой! Отидох,но освен психолог се оказа и психиатър! Мислех,че ще ме изслуша,разпита ,за да разбере от къде идва проблема,но не...казах и 3,4 неща за 10 мин и тя ми изписа оропрам и ксанакс...3 кошмарни дни изживях,без да ям,без да имам желание за каквото и да е ,по-зле бях от преди! Реших да се върна при нея,и да й обясня,че ми е по-зле..Но тя ми каза "Абе пий си ксанкса".. Излязох от кабинета ,хвърлих хапчетата и отидох да си купя билкови чайчета... Чувствам се по-добре...но се будя сутрин тревожна и някой мисли ме карат да се чувствам зле,страх ме е от това,което преедстои,притеснявам се да не се разболея от нещо,да не остана сама! Когато съм сред хора,никой неможе да предположи,че изпитвам подобни неща..винаги съм усмихната,позитивна... Посъветвайте ме нещо

Значи на първо място, НИКОЙ от форум онлайн не може да ти поставя диагноза или да те лекува с каквото и да било! За това си има специалисти. Не трябва да искаш или очакваш точно такъв вид помощ от когото и да било!

На второ място, това което се е случило с теб е напълно нормално за годините ти и за периода който преживяваш - загубана бизнес, притеснения, после гаджето ти си купува скъпа кола и започваш да се притесняваш дали ще си достатъчно добра/красива/достойна за него и новият му автомобил, после брат ти се връща пиян и се сблъскваш и с неадекватен близък човек - всичко това са стресови ситуации, които могат да "отключат" по-неприятни усещания.

Относно докторите/лекарствата, не мисля,че си попаднала на правилния доктор. За 10 минути диагноза и лечение не се поставят, макар лекарката да ти е дала класическата комбинация ( и то не лоша ) за тревожно-депресивну състояния с паника. Лекарства също не се хвърлят току-така в кофата, но ти си избрала друг път. При започването на кой да е АД винаги ще ти стане по-лошо от колкото ти е и това е нормално, запомни го ако друг път ти се наложи да пиеш АД. Трябва да устискаш 14 дена за да видиш дали изобщо ти действа, на 3 ден лекарства не се спират.

Относно билковите чайове, добра е идеята и е хубаво ако ти помагат. Съветвам те да продължиш с тях, като към това включиш Омега-3 рибено масло и магнезий. Забравих да кажа - ако пушиш, веднага спри цигарите, ако пиеш - спри алкохола, за наркотици ти е ясно - забранени са. Трябва да спиш добре с добър режим на лягане и ставане, както и да се храниш добре, поне по 4 пъти на ден на малки порции за да поддържаш кръвната захар в норма. Не пий газирани и кафета, както и енергийни напитки. Ако ти се излиза, ходи да тичаш в парка, да спортуваш, плуваш, на фитнес, на кънки, каквото се сетиш, може и колело да караш.

И разбира се, намери си добър ПСИХОЛОГ, от тея дето не предписват хапчета. Пробвай с терапия един - два месеца по 1-2 пъти в седмицата и виж дали и как ще ти подейства. Добър психотерапевт мога да ти дам, ако си от София.

Смятам,че нямаш нужда да пиеш АД, а просто преживяваш тежък и емоционален стресов момент, на който тялото ти реагира доста адекватно бих казала. Ето нали искаш диагноза - здрава си  Joy

# 102
Джери,

Много се интересувам принципно да се включа в една такава група за планински походи и преходи в бъдеще, след като родя. Ти случайно или на приятелски начала ги намери тези хора или от някакво друго място?

# 103
Oceanborn , то краставите магарета се надушваме Wink
В началото сама си ходих. После почнах да се запознавам с групи по баирите, планинарски форуми и сега съм към 3 дружества, но които ние си организираме преходите. Понякога се записвам и към фирма, ако ми харесва дестинацията и водачът Wink
Като родиш почвам да те водя и запознавам Hug

Гала, ще го опъна Карадалиев на друго място Wink

Да ви пожелая нова, слънчева седмица Hug

# 104

Забравих да кажа - ако пушиш, веднага спри цигарите, ако пиеш - спри алкохола, за наркотици ти е ясно - забранени са. Трябва да спиш добре с добър режим на лягане и ставане, както и да се храниш добре, поне по 4 пъти на ден на малки порции за да поддържаш кръвната захар в норма. Не пий газирани и кафета, както и енергийни напитки.

Ивинявам се на всички, но просто не можах да се сдържа!
enyo, тук ще се включиш ли?!Защото очевидно Oceanborn казва на момичето какво да прави и да не прави...Не е зле и да й изровиш някой стар пост, където пише ,че е съгрешила..Съжалявам, но няма как да не се засегна, след като вчера бях направена на маймуна тук от абсолютното нищо!Да не говорим, че не можах да спя цяла нощ и нямам успокоителни, но ...хайде , да речем че това е било заради състоянието ми..
Ако гордостта ти позволява, би могъл да се върнеш назад и да прочетеш,че ти провокира всичко....

Общи условия

Активация на акаунт