ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 740
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Пепито, включвам се в темата само заради теб, въпреки,че редовно я чета.

АЗ минах през този ад, за който ти говориш на натрапливите мисли, да това е ОКР, много често паническото преминава в ОКР, но спокойно, щом си си "лепнала" ОКР, няма как да полудееш/в световната ппсихотерапия,няма нитоедин човек с ОКР, който е полудял/старото име е страхова невроза, сега е модерно и му казват ОКР/ Хората, които имат ОКР и паническо просто/много често двете вървят заедно/ са по-страхливи от останалите. Задължително започни психотерапия щом си и бременна, хапчетата няма как да те спасят от натрапливитие,мисли, просто трябва да промениш някои неща в себе си, които явно ти пречат и ти влияят по не благоприятен начин. Но е много важно да избереш внимателно твоя психотерапевт, защото голяма част от т.нар психотарапевти могат да задълбочат състоянието ти, и да ти вкарат и други умни мисли в главата. И моя съвет е да се обърнеш към д-р Първанов, мисля,че няма да откаже да те приеме,още повече,пък си и бременна, въпреки,че доколкото разбрах май преустановява практиката си и ще работи с по-малко и високо мотивирани клиенти да се справят със състоянието си. Не си мисли,че  и аз съм напълно освободена от мислите, има някакви 10 останали процента, но вече не могат да ме извадят от релсите за дълго време, отделям им по максимум 15 мин вглъбяване,а знам,че и това им е много ,но лека по-лека става, който много бърза, доникъде не стига са казали хората. А паническото си е част от всяко тревожно състояние, и на мен ми се вие често свят,сърцето ми хлопа, някой път ме е страх да ям,за да не се задавя, че и този шок изживях преди 2м/ в три дена последователни, по едно задавяне и глей го паническото, пак ме навести, този път със страх да се храня, докато съм сама,да не взема да се гътна Mr. Green, но пък лека полека и от това излизам, но знам,че и това ще мине. Просто приемане на състоянието, като нещо нормално, от което нито се умира, нито се полудява,нито припада и разбира се уверено напред, може с доза страх, но със стъпки, бавни стъпки напред, без да се отказваш. Общото при всички са  точно тези натрапливи мисли от най-различно естество. И точно затова още веднъж ти казвам от това няма как да ти стане нещо, защото това са просто мисли, онези другите,те не го осъзнават това и нямат страх от него- в това е разликата.
 УСпех и не му се давай, не можеш да си представиш колко си силна! Hug

П.С  Страхът от полудяване е поставен на първо място от всички психотерапевти, най-разпространен, едва след него е страхът от смърта. ОКР със страх от полудяване е най-широко разпрастранен, следва страха от замърсяване и т.н

# 721
По време на бремеността не съм пила никакви АД...а и после доста време след като родих...Мисля, че ще се справиш и без тях!

# 722
Здравейте момичета как сте? Аз днев съм малко под напрежение и цял ден ме свива стомаха.от сутринта чакам мъжа ми да се натутка и да си събере багажа понеже ще пътуваме за морето.и детето цял ден дава зор,а баща му се шугави.И не знам кога ще тръгнем ....реших да вкяза във форума и да споделя да ми олекне малко .....

# 723
Здравейте момичета а момчетата ряпа да ядат Simple Smile и мен ме свива в стомаха все едно ще се пръсне и ме задушава,Но споко всичко е от безпокойството и тревожността минава и няма нищо лошо да ти се случи Wink

# 724
Ехааа отивате на море-Весело и спокойно изкарване!!!

# 725
Здравейте, момичета,
не знам дали съм за тук, просто искам да говоря, да ми олекне, да ме успокои нещо- не знам.
Истината е, че дори още не се знае дали съм бременна. Вчера 5-ти ден закъснение бях на лекар-каза, че е още рано. Днес - тест с много бледа чертичка.
Въпросът е, че аз съм хиперчувствителна натура по принцип.
А сега е нещо страшно!
Момичета, обземат ме едни паники, едни чудесии ...
Истината е, че никъде не ми се ходи, с никого не ми се среща. Нямам желание да ходя на работа. Искам да съм само с мъжа си...
Той се подготвя за работа, аз му отнемам цялото време, все за нещо плача, все за нещо не се чувствам добре...
Може би така няма да ме разберете, звуча като лигла, но не е така - страшно е!!!! Вечер не искам да стоя сама не заради друго, а заради собствените си мисли. Страх ме е да не си мисля глупости. Получавам сърцебиене, треперя и плача. Чувствам се неразбрана,неоценена,нямам желание за почти нищо. По принцип спортувам-и на кик бокс, и на гимнастика- на нищо не ми се ходи...
Мъжа ми се е видял в чудо, не може да се наспива от мен. Той по принцип не и от емоционалните хора(бивш военен), по-скоро трудно показва емоция.
Ходих на ендокринолог преди месец и тя ми прави изследване на общия хормон-бях малко над долната граница, реши да не ми изписва лекарства.
От една седмица положението ми е ужасно, моля някоя да сподели,да ми каже нещо успокояващо, защото съм на ръба на силите си...Не мога да спя нощем, будя се рано,все нещо ми е неудобно, все нещо ми пречи... 

# 726
Здравей бътърфлай Simple Smile При теб има голяма доза безпокойство и тревожност,така както го описваш ми намирисва на панически атаки,паническо разтройство вид тревожно разтройство,породено поради начина ти на живот.Излиза се да,с психотерапия-задълбочава се от не взети мерки като фобии или депресия Simple Smile

# 727
Спокойно, всички сме минали през това, но всички ни е до болка познато. Вариантите - опитваш психотерапия, ако видиш че няма подобрение или задълбаваш отиваш на психиатър, започвате лечение и след месец ще видиш, че живота си е прекрасен. Тук има много спорове, дали трябва да се почнат АД /антидепресанти/ или може само с психотерапия, всеки сам си решава в зависимост от състоянието. Има вариант и да си бременна, от там да са с разбутали хормоните, и айде депресийката, това ще се оправи. След 2 дена си направи още един тест. можеш спокойно да споделяш всичко тук, ще ти помогнем.

# 728
Антидепресанта лекува депресия разтройства не лекува защото те не са болест а състояние.Методите са много,но начина е един-психотерапия.Ако не ти помага,смени терапевта.Казвам ти от опит и с антидепресант и после терапия Wink Успех,обичай живота вярвай в себе си.

# 729
Благодаря ви безкрайно много!!!
А има ли вариант, в който този период просто да отмине... Аз съм си слаба психически, но съм и много млада(92-ри набор), както се казва живота може да ме направи по-дебелокожа с времето, но сега...
Имам огромно желание да се справя и мисля, че ще успея, но като ме хване някоя мисъл и не ми излиза от главата,докато не подхвана друга такава мисъл и забравя за предната, след това пак се връщам. Всяка ситуация на страх ме срива все повече... Приятелки, познати или си излизат с гаджетата, или тикат колички и  като ги погледна видимо спокойни и усмихнати ми се иска и аз да съм такава...А аз все не смея да се зарадвам,все нещо ще си намеря да се ядосам... Всички казват, че все едно си търся проблем, но не е така и ужасно много искам да бъда щастлива! Искам да излизам с приятелки, да ходя на работа, да си домакинствам, но аз не-сядам и мисля.... голямо мислене,голямо чудо....Мъча се вечер да гледам филм, да чета книга и пак намирам време за глупости... 

# 730
Представям си млада убавица как реве като възрастна старица Simple Smile аз 26 годишно магаре като 16 годишен къде са ми играчките Simple Smile Състоянието те поваля на земята ти си чувствителна личност,ще стоиш на земята докъто му позволиш.Simple Smile

# 731
Ехааа отивате на море-Весело и спокойно изкарване!!!
благодаря! Само детонвремето не го дават да е топло ..за съжаление Sad

# 732
Дъщеря ми е 93 набор, и те получава някакви такива психогенни кризи, назначила съм й валериян, може да пробваш, то поне безобидно.

# 733
Здравейте. Днеска се чух с д-р Тодор Първанов води се най добрия психиатър психотерапевт, от месеци каза,че не работи вече и не знае дали скоро ще поднови практиката си. Поговорихме малко и той каза,че ще ми препоръча негов колега от София, който той е обучавал и е бил Добър.  Казва се ГЕОРГИ БАЛДЖИЕВ. Аз никаква информация не успях да намеря освен за някакъв диетолог със същото име. Моля някой ако е чувал за него или има информация да сподели. Колебая се между него и Орлин Баев. Дайте съвет.. благодаря

# 734
Валериана безвреден ли е при бременност?
Ако е така започвам да го пия, защото и скоро го пих и ми понася много добре

Общи условия

Активация на акаунт