В момента чета... 37

• 48 788
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Ооо,знаете ли отколко време търся такива блогове за книги и не мога да намеря свестни.Благодаря,че сподели за тези два, задължително ще ги следя.
Аз сега се чудя дали да си взема 'Преди да умра'.Става въпрос за момиче,болно от рак (май) .Това е тийнейджърска книгата,но след един филм,свързан пак с борбата с рака много започнаха да ми харесват такива филми. Четох отзиви и някои казаха,че накрая са ревали...Е то така ми стана ясно какъв е края... #Cussing outно пък може и да греша...
Дали да си я взема? Grinning

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 09:41 от cooxixx

# 31
  • София
Леле Кали, ти какво ги метна една след друга книжките на Мортън...
Не са една след друга. Четох Картър между тях. А ги бързам, защото не са мои, а ги задържах прекалено дълго време и вече ме е срам  Embarassed
"Отминали времена" е третата, която започвам, т.е. достатъчно, за да кажа, че авторката ми харесва много.

# 32

В този жанр е трудно да напишеш нещо оригинално...обаче тя успява! Книгата е трилър в най-чиста форма, психологическите "ужасии" въздействат много по-силно от обичайните описания на кървища и брутализми, предпочитани от авторите-мъже. Иначе самата Флин също пише като мъж - стегнато, забързано на места, като влак през равнината. Но и забавя темпото точно където трябва, имаш усещането, че гледаш филм на забавен кадър. С две думи - добра е.

# 33

След "Мрак" започнах тази...очаквах нещо друго, описания на китайския живот, засега обаче сме в Сан Франциско. Ще я прочета, но не ме грабва.

# 34
Кали коя беше предната на Мортън? Спомням си, че я чете скоро, но коя по-точно newsm78 И ми е едно такова драго, че оценяваш Мортън.

Започнах "Трилогия Бьорндал". Още е рано да дам мнение, но щом мисълта ми е там, а не в работата, дето ме чака, разбирате, че ме е заинтригувала Wink
Паралелно чета ел. "Винаги в същия ден", но доста бавно. Филмът ми хареса страшно много, но книгата ... май няма да довърша Rolling Eyes

# 35
  • Пловдив
Благодаря за новата темичка   bouquet
Чета предимно вечер, но отбелязах и сутрин, преди да стана, защото ми се случва нерядко. Иначе чета и през деня на таблета /ако успея да си открадна някоя минутка или когато чакам по опашки/  Peace

Авторката на "Гръцко кафе" каза, че ще пише втора книга и със сигурност питието щяло да бъде с по-висок градус  Whistling

Аз си прочетох "Влакът на сираците", много ми хареса книжката, отдавна не бях чела нещо, което да ми върви толкова леко - буквално на един дъх я изчетох  Peace
Сега съм започнала една мъничка книжка на Джон Конъли - "Скитник в непознати селения", защото не съм чела нищо от автора и не знаех кое да избера, а на тази корица има... книги  Laughing

# 36
  • Belgium

В този жанр е трудно да напишеш нещо оригинално...обаче тя успява! Книгата е трилър в най-чиста форма, психологическите "ужасии" въздействат много по-силно от обичайните описания на кървища и брутализми, предпочитани от авторите-мъже. Иначе самата Флин също пише като мъж - стегнато, забързано на места, като влак през равнината. Но и забавя темпото точно където трябва, имаш усещането, че гледаш филм на забавен кадър. С две думи - добра е.

Мдам, Джилиан Флин е много талантлива, обсъждахме я бая преди няколко теми.
"Мрак" вече я и филмират.

Bubbly... и аз се изненадах, че ми допадна, но пък най-обичам такива изненади  Laughing
То как да не се настрои негативно човек след представяне, което беше достойно повече за най-новия филър на д-р Енчев, отколкото за книга, както от целия излишен шум, създаден от баща и и неговите медии.

Продължението обаче хич не знам дали ще си струва.

Аз съм на средата на "Вечерята", имам някои размисли и страсти по въпроса, но ще споделя като я приключа. Със скоростта, с която ми върви, това ще да е довечера или най-късно утре.

# 37
Лу, аз съм отскоро във форума, ще се радвам да ми давате линкове към теми с интересно съдържание.   bouquet

# 38
  • на североизток от Рая
 Бели и червени да сте! Живи и здрави!  Heart Eyes

"Отминали времена" имам само на Мортън, но не съм я чела. Ах, как ми действате мотивиращо.  Simple Smile

# 39
Благодаря и аз зановата тема   bouquet

Вчера започнах

# 40
Благодаря за новата тема, тази винаги следя с интерес, макар че рядко пиша bouquet
Записвам се и аз с "Вечерята", която вчера преполових. Харесва ми засега, мерси за отзивите. Ще мога да коментирам, когато я завърша, но от сега съм си заплюла и "Вила с басейн"

Едит: ЧБМ, момичета Simple Smile

# 41
  • София
Кали коя беше предната на Мортън? Спомням си, че я чете скоро, но коя по-точно newsm78 И ми е едно такова драго, че оценяваш Мортън.
Кости, преди три-четири дена приключих "Изплъзване от времето". Миналата година прочетох "Забравената градина" и сега "Отминали времена" ми е третата на Мортън. Чудесно пише жената, допада ми. Да се потопя в стара Англия е точно като бягство от реалността, действа ми положително и затова ми харесва толкова много.
Имам план за четене през тази година и засега го следвам. След "Отминали времена" съм приготвила една кримка, след нея - тежка книга, но по отзиви много хубава. И след тях мащабна поредица, която отлагам вече прекалено дълго време и ще й отдам дължимото внимание.

# 42
  • София
Честита баба Марта!

Кали, сигурно си споделяла, но подсети ме кои са мащабната поредица и тежката книга?

# 43
И аз с въпрос за тежката книга  Simple Smile

# 44
  • София
Ами не съм сигурна още доколко е тежка, нали не съм я чела, но става въпрос за "Под сянката на свещеното дърво" от Вадей Ратнър, сърдечно предоставена ми за прочит от Милето  Heart Eyes
А поредицата е "Малазанска книга на мъртвите" от Стивън Ериксън.

Общи условия

Активация на акаунт